Wednesday, June 30, 2010

tired

0 comment(s)





Oh tuhan...penatnyer...Bomba Training nih wat aku exhausted giler...ya rr angkat peralatan bomba then lari2 nih wat aku ponat ok..



Balik umah mandi then terus beradu d'tilam comel aku...terus hanyut d'buai keletihan...


Namun cukup release, selesai sudah segala penat jerih training nih..then cemerlang markah exam dapat sijil,t.shirt agi ok..


Minggu nih adalah minggu yg agak bz rr..byk bebenda nk kena wat, ngn exam upgrading plak coming soon. Hurrmm...profit system tuh yg akan launching esoknya...adusss...penat actually tang keje nih...belum masuk tang perangai2 manager n staff yg so manyak kerenahnya...poning2 agi.

Napela aku xd'lahirkan kaya...rest je kat umah then dapat duit bahagia aje...ha..ha..

BERANGAN KAN!!!


Ok rr..perut pn lapor...entahla nak gi cr mkn ke x?mana de teman nk temankan nih...


Monday, June 28, 2010

Dan malam ini..

3 comment(s)

Salam semua...apy bangat this nite..malam ini aku dah conpirm menetap kat teratak baru aku nih,so fresh..so release..

No more sampah2..no more bising2..no more crowded mcm ikan sardin..no more pinggn mangkuk xbasuh, no more daki mendaki n everything..no more tuh,no more nih...suma privasi...this is the real surrounding yg aku mahu selama ini.

Fresh,semangat baru...ha..ha..so happy..

Oh ya lupa, tadi housemate(ex housemate kot) aku yg xbertegur sape ngn aku sbb aku marah dia suka wat perangai, akhirnya mintak maaf ngn aku, may be dia rasa bersalah kot,ya rr aku plak yg kuar pindah,bukan dia..hu..hu...sbb dia masuk umah tuh(umah lama) pn aku yang bawak dia masuk umah ..actually katanya masing2 ego tak nak tegur masing2...mungkin aku khilaf sikit ngn dia sbb dia so pelik dn kadang2 aku bosan ngn dia yg berperangai sensitif x bertempat...xleh beza gurauan ngn betul2..walhal dia pn lagi teruk ngata owg..ok2 malas mau bukak cerita lama...kalau d'renung2kan mungkin aku ada gak silap kat mana2.

Setiap manusia xsunyi dr melakukan kesilapan...xbaik rasanya aku menyalahkan dia 100%, at least dia mengalah dan mintak maaf ngn aku..if dia tak tegur mungkin aku tak tegur dia lagi kot(terukkan aku?)...lagipun mana elok berdendam lama2...dosa je lebih nnti.Namun ok rr settle sudah..kosong2 both him n me...hope back to normal...hurrmm..

Dah masanya aku terus melangkah ke depan,berhenti dr menoleh ke belakang lagi...byk lagi menda yg masih aku belum capai...umur pun dh makin tua...rasanya xelok aku masih ditakuk lama..hari ke hari aku perlu baiki kehidupan aku.

Caiyok!!!!

Hu..hu..itu sahaja untuk malam ini.Dan kat bwh ini aku share a few pic yg aku snap kat bilik baru aku.Bilik aje...ruang tamu, dapur suma..xyahla kot...aku so puas hati ngn umah ini, housemate baru pn pembersih dan baik..lagipun kami cuma tinggal berdua aje. Walau bayaran sewa dh meningkat...but its ok...janji puas!!!ha..ha..


*Baru aje kemas sikit, tgh plan deco baru katanya..




*Agak luas,so bebas..




* In progress agi nih..kena cari material agi...bg gempak agi..chewaahhh!!!


Sunday, June 27, 2010

Comel kan?

0 comment(s)

Matahari yg mendung kot..

0 comment(s)

Ada sst yang merisaukan aku kat tempat keje aku nih, namun aku xbleh critakan detail d'sini...ianya tidak bole.

Cuma aku bole cakap, aku mesti jujur ngn keje aku. Aku akan buat yg terbaik untuk keje aku, walau apa yg berlaku.Aku yakin dengan DIA...aku tau DIA nampak...

Yang penting rezeki aku halal.Ok lupakan pasal keje.Biasala masalah keje, mana2 tempat pn adakan.

Tadi pah balik keje..mak aih aku rasa sgt sunyi..entah xtau nape ia dtg...just sunyi..kwn2 jauh..dan aku rasa spt keseorangan sgt..hurrmmm

Kwn2 pn ada yg berpecah belah, nk bercuti ke apa ke...susah...maybe aku kena plan sendiri if mahu jalan2...tapi dengan siapa?...aku pn kurang pasti. Kwn2 perempuan pn aku dah kurang hang out ngn diowg since diowg dh bertunang nih, ya rrr mana ble kaco agi...if kuar mkn pn berhati2 takut timbul kata2 sumbang lak.

Namun itula makin wat aku sunyi...sgt rindukan mmber satu kepala dulu...napela korang jauh sgt ya..bosan tul..




Rutin harian pn bosan, yala asyik wat benda sama aje..pindah umah aje wat smngat aku naik sikit.Memang tul kita hidup xbaik ngeluh..dosa...namun inilah yg berlaku kat aku skrg..

WAHAI DIRI kamu harus pandang ke depan dan teruskan perjuangan walau apa yg berlaku k,semahu mungkin naikkan semangat.

Bykla owg menanam pulut,
Sy seowg menanam padi,
Bykla owg karam d'laut,
Sy seorang je karam d'hati.

Hurmmm...

Saturday, June 26, 2010

Baru aje bgn..

1 comment(s)

Waa.. another day comes...cepat kan masa berlalu?

Kejab agi mahu pegi keje daa..malam tadi tidur kul 4am..dasyat sungguh aku.

Rasa lega..xde rasa tak tenang seperti semalam, orait babeh..itu yg sepatutnya...idup kena apy k.

Hu..hu..

Oh ya...semua..hari ini kat store aku..NO PLASTIC BAG DAY TODAY...jgn lupa bwk reusable bag time shopping, kan kena byr RM0.20 plak...hu..hu..biasa rr tiap2 minggu ginih...
its good k...tlg dunia kita yg dah kian tercemar nih..




Oh ya nk cerita nih,if nk dgr rr...xnak dgr nasib rr...he..he...kalau kat blog, aku suka tambah koleksi Blogger(s) means suka ambik link diowg add kat blog aku. Best baca entry2 diaowg yg selalu update. Bertambah2 story dan info..ha..ha..mcm2 ada...dari isu sebesar alam ke isu sekecil kuman...hu..hu..

Tgk rr dah dekat 100 dah link aku add...hu..hu..saje je..by the way thanks to Sofi,Hariaks,ariel sensei(bukan ariel peterporn k,ha..ha..jgn mare) yg selalu komen dan jalan2 d'sini...walau xberapa indah sgt sini ngn coretan merapu aku.

Oh ya..aku ada tambah 'rated star' kat bwh each entry...kalau rajin nyala2kan star tu ya...if rajinla,kalau malas...abaikan je...tarak paksa...saje je suka2..

By the way aku perasan kat blog aku nih, jarang aku update ngn isu-isu semasa, bahan2 ilmiah dan info2 yg berguna...asyik hal diari harian aku je...tak ke busan owg baca. Nampak gaya kena tukar stail sikit nih...tambah2 mana yang patut..cthnya macam en hariaks kita suka update tentang info buah lately...dah jadi Prof buah-buahan plak dia ...he..he..jgn marah k..nnti kerepok kulit tu cepat..

Segar & Tenang

3 comment(s)


Ada beberapa keje dah settle..quiet release bebeh...hu..hu..

Tadi masa masuk keje tiba2 bos aku ajak teman dia dan beberapa yang lain gi melawat mmber, yang mana ayah dia meninggal...takziah untuk beliau.

Jauh gak kami gi...bentong beb, naik van company agi...dahla xtau jln...nasib baik jumpa berpandukan peta mulut yang d'beri, smbil tanya owg sekali.

Hu..hu..masa keje separuh hari otw atas jalan aje..

Ni aku duk umah lama agi, 2 hari lagi maybe naik umah baru pah masuk katil..nak beli tilam sekali.Ha..ha..lately asyik crita pasal naik umah baru je, hurrrmmm mesti ada yg dah bosan kan?.Sorry la ya.

Nak share ngn korang lagu yang aku ngh gilerkan kini...

Akim-Inilah cinta (..mcm untuk ssowg je,itu dulu la..)

( ..Skrg tepat utk aku kot..),just jalan yg terbaik i think..

*Wah ...leh tahan jiwang aku ekk...hu..hu..so korang lak?

Then Series yang aku layanla ...

Desperate Housewife


Glee


Korang?


Thursday, June 24, 2010

Ariel PeterPORN

5 comment(s)

Jalan2 kat blog ZON BEBAS lalu terbaca entry nih...isu nih ngh hangat skrg ARIEL PETERPORN

Empunyer blog...copy k..jgn marah...

HAPPY TODAY HAPPY

4 comment(s)



Bagus mood nih aku suka!!!

Happy!

Happy!

Happy!

Happy!

Happy!

Happy!

Happy!

Wednesday, June 23, 2010

lembab internet & sakit kepala plak

4 comment(s)

Biasa rr malam2 mcm nih, lembab je keje nyer...celcom-celcom...kang marah kang merajuk lak...malam nih sakit kepala plak, sbb mandi lmbat kot...xtaula..

Sat tadi gi umah sewa baru, byr deposit suma, cuma kunci xambik agi esok br ambik pah duplicate, esok start pindah barang suma, yea2...xcited...new mood katakan.

Cuti plak esok last, nak tak nak kena guna sebaik mungkin untuk pindah brg, xde rr byk sgt tapi aku rasa penat tetap ada nnti. Minggu nih lak shift ptg so pagi la kot if nak tambah pindah apa2 brg agi.

Hish kepala nih berdenyut-denyut lak dia, aduss...so xleh nk pk byk menda...kang lagi sakit lak.

Tuesday, June 22, 2010

Baru balik keje

1 comment(s)

Oh tuhan...tersgtla penat...dan hari ini, esok & lusa aku cuti...bebas...

Tersangatla happy

Kejab agi mahu tidur tapi sebelum tu mandi dulu

Badan dah melekit nih...

Tata

Sunday, June 20, 2010

Yeaaaaaaaaaaa.....

0 comment(s)

Finally dapat umah baru...bulan depan naik...Yeaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.....

Best2...environment baru...lalu semangat pn baru bebeh...

Malam ni penat, mahu rest pepuas...

Esok stock take day...will bz..

Apepun xsabar nak naik umah baru then dapat bilik sendiri..

More privasi..xde sape kaco..mahal c,kit xpe

Asal pueh hati..

suka-suka.

Selamat Pagi

1 comment(s)

GOOD MORNING SUMA!!!!!!!

Friday, June 18, 2010

Sayang adik

2 comment(s)
Jlan2 then terbaca blog Aizul Marcello, entry dia syg adik...yup!...tiba2 teringat adik kat Kg, windu tiba2 kat diowg...

Actually kalau crita tang diowg2 nih, smpai esok pn xabis sbb aku ada ramai adik beradik, bawah aku je dah ada 7 owg, mmg best, keluarga besar then xpenah sunyi, adik2 pun still kecik n bljar agi, bongsu pn baru 8 tahun.

Aku anak no.2, so tanggungjawab jadi abg tuh ada sangatla kat aku sbb abg sulung aku tuh xbleh tlg sgt, even adik lepas aku pn mcm biasa je. Namun aku xmau komen pasal diaowg sbb diaowg tetap best walau apa yg berlaku.

Namun, apa yg berlaku kami adik beradik tetap air yg dicencang xkan putus. Masing2 ada yg dah dewasa then dah keje pn mcm aku sendiri. Cuma ada adik2 yg still blajar, moga diowg succes kat sekolah tuh.

Aku kat KL, balik kg pn jarang2, so jumpa diowg pn conpirmla jrg2...namun mana penah lupakan diowg sbb diowg sgt havoc. Balik umah aje so bising, penuh kerenah namun best sbb ramai...idup pn ceria, mana mau sunyi...tersenyum sekejab bila kenang.

Apepun love them all....


1.) Mohd Hazwan
2.) Me
3.) Jaafar
4.) Siti Aishah
5.) Mohd Tarmizi
6.) Ahmad Mustafa
7.) Mahmud Zurdi
8.) Siti Nur Asyikin
9.) Mohd Syukri

Rutin sama plus sunyi

1 comment(s)

Rutin sama menyebabkan aku rasa bosan & sunyi je, geng2 yg rapat pn jauh, even diaowg dtg nih pn sekejab aje.Rindu time dulu2 masa ramai2 leh hangout together. Miss that moment a lot.

Ada kwn sekarang pn, mak aih...bosan, suka wat kepala sendiri. Bab rutin plak asyik gi keje aje, sgt bosan...mahu buat kelainan c,kit dlm hidup.

1st sekali aku nak pindah umah, sgt bosan dah tinggal kat sini, mcm setinggan je rasa. Walau kat c,ni byr murah tapi lsg rasa xmcm duk umah, privasi pun kureng aje.

Sunyi? yup sunyi...sebab xde some1 kat sisi kot. Penat pun penat gak, perit dah rasa 2 kali gagal nih, walau yg ke-2 spt d'awan-awangan, namun cinta yg bersisa ini masih berbekas. Walau aku tau ia sgtla bertepuk sebelah tgn.

Namun mmg itu aku patut tak boleh kenang agi, buat apa pandang ke belakang, jika ia pun tetap kosong kan...adakah awak masih syg dia? jujurnya YESS, tapi apa aku leh wat sbb aku tau xkemana pun, biarlah dia, 1 day aku tau dia mahupun aku masing2 akan temui kebahagian masing2...namun cinta aku padanya tetap suci, aku xpenah menipu pn, cuma rezeki dan jodoh bukan berpihak pada aku pun.

Kalau dia baca nih, mesti meluatkan, itu hak diala, aku mana leh wat apa2...lagipun jalan ini terpaksa aku pilih demi cinta aku padanya [hurrmmmm...], ada owg kata, klau syg tu tinggal2 kan...still xpaham, walau pedih di diri masih bersisa..

First step bulan depan adalah pindah umah.JOM!!!!ada sape2 yg ada vacancies housemate kat area AU2 @ AU3...ajakla aku. Aku baik aje..ha..ha...

Thursday, June 17, 2010

Dan hari ini?

0 comment(s)
Rehat kat umah aje, esok keje masuk kul 8am pagi k..so kena rest2 rr rini...kui..kui...malasnyer,bosannyer...

Nih duk umah bersenang- lenang je..jab agi nk kuar mkn ngn mmber dan malam nnti teman mmber gi bus stop...dia nak balik Perlis dah, maklumlah sekolah dah nak bukak.

Lepas ni my tempat keje dah start STOCK TAKE...bz2 dan penat.




Cuti lagi..

0 comment(s)

*Tangga ke air terjun


* Gelongsor air


*Fuh!!! ke main tinggi...sgt tinggi k!!!


*Bergoyang-goyang ambik pic sbb penat sgt...daki tangga.


Semalam mandi manda kat Hulu langat@sungai GABAI...best2...sambil mata galak...[cuci mata rr tu] he..he..release sungguh cuti kali nih then kami gi Sunway makan kat Chicken Hartz. Makan la ape je ko nak, byk mana pun boleh, bayar fix je...cuma mahal c,kitla RM 24. Sape2 yg selalu lepak Sunway Pyramid musti tau kedai nih..

With fren @ i city

0 comment(s)

Thanks to my fren, cuti paling best, jln c,ni, jln c,tu...a lot of to share...jom tgk picture!!!!nak xplain malas c,kit...kih..kih..

@ i-City nyer tempat nih, baru pah melawat s.alam,rindunyer,lama xgi sana.

*Bayangkan pokok2 dunia sebenar 'glow' mcm nih


*so fairy tale


*Boleh bikin video clip mcm nih


*smart giler


*Tenangnyer


*colorful



*Tringat kat c,ni...siap ada guard lagi jaga, seorang tu kena marah sbb degil nk bergambar gak.

Lama xjalan2 mcm nih kan...he..he..

Tuesday, June 15, 2010

jom sokong

0 comment(s)

Monday, June 14, 2010

Hu..hu...

0 comment(s)


Plan?...esok keje...kena bgn awal k...opening store agi...lum tdur agih nih, gigih ya..baru je pah balik dr tgk wyg..tq to SALEH SLEY sbb temankan,kami tgk crita ...ape ekk...lupala...sowy wei...crita pasal kehidupan anjing tuh...okla...walau ada part2 yg busan..

Paling happy cuti 2 hari nnti (rabu&Khamis), aku bersama kwn baik dan sekepala akan meluangkan masa together...apy2...lama xhangout together reramai since last jumpa kat Langkawi aritu. Teruja...plannya malam esok gi karoake & dan pagi esoknya gi mandi manda...lepak pepuas...best2..rindu saat hangout together reramai.

Lagipun 2 owg mmber baik aku nih ngh cuti sek. so they all ambik kesempatan bercuti bersama aku...best rrr sebab member sekepala dtg. Terlupa sekejab masalah yg menimpa diri beberapa hari lepas...TQ tuhan...at least i m happy.

Part keje ada beberapa lum settle agih nih...owh esok kena settle gak br leh bercuti ngn aman...yehaaaaa!!!!!



Ngantuknyerrrrrrr....

0 comment(s)

Nak tdur....sgt2 mengantuk...esoklak kena bgn awal...yala keje kan...

Ok rr...gd nite suma...

Sunday, June 13, 2010

Sharing

0 comment(s)


Our enemies are sacred because they make us strong
[Native American saying ]


If you try you may fail, if you don't try you're guaranteed to fail
[ Jesse Jackson ]


When you want to be honored by others, you learn to honor them first.

[ Sathya Sai Baba ]



Judge people less on their mistakes than on how they handle their mistakes

[ ???? ]



A wise man learns by the mistakes of others,
a fool by his own.

[ Latin Proverb ]


Tanpamu

0 comment(s)
Sesungguhnya ini tiada kena mengena dengan sesiapapun..sekadar share lagu yang aku rasa vokal CTkd so mantap...dan lagunya..leleh best..ha..ha..


Biasanya aku lelap tidur…

Terbangun ‘tuk fikirkan diri mu
Mengenangmu yang kini telah jauh

Biasanya aku tenang tidur
Terbuaiku mengingat dirimu
Mencintamu namun kau terlalu jauh

Kucuba lupakan dirimu
Mengingatmu hancurkan hatiku

Dahulu seia sekata,
Namun kini semua telah berlalu

Korus
Sayang kuingatkan dirimu….
Bahawa ku tak bisa hidup tanpamu.

Sayang kuingatkan dirimu….
Bahawa ku tak bisa hidup tanpamu.

Ohh….

Ulang Semula

Friday, June 11, 2010

Kenapa singgah kalau tak masuk

0 comment(s)
Lagu ini mengingatkan aku pada seseorang yg membuatkan jiwa aku merana seperti skrg ini..hurmm...


Jarang sekali terdengar bunyi
Ketukan di pintu hatiku ini
Kalau ada pun bila ku buka
Tiada siapa yang berada di luar

Tapi sejak dua menjak kini
Ku merasakan bagai ada tetamu
Tanpa dijemput sudi menjenguk
Pada waktu sepi menemaniku

chorus
Tidak mungkin tiada di sini
Kerna tiada siapa pernah kisah
Akan aku tertanya ku siapa kamu
Kenapa singgah kalau tak masuk
Ke dalam hatiku


Jarang sekali ku rasa rindu
Menantikan waktu untuk bertemu
Bisakah bersua walau seminit
Agar lahir peluang berterima kasih

chorus

Jarang sekali ku sebegini
Mengharapkan hati untuk diselami
Jangan biar fikiranku buntu
Memikirkan mimpi dalam jagaku

One more to share-BACUL

0 comment(s)

Sorry Myqza tertarik jab ngn artikel ko actually myqza kata ambik dari Pakcik Dot...untuk renungan bersama ya.

Let's share [just copy] ...

"nih kisah peminat bola yang BACUL!! terutama yang tengok world cup... secara berani nye aku kata MEREKA INI BACUL!!! yang macamana dikatakan BACUL tu...

peminat yang dikategorikan BACUL nih ialah... yang bangun pagi semata² nak tengok perlawanan bola live kat TV... mereka takut@bimbang@keciwa kalau terlepas aksi perlawanan bola...TETAPI MEREKA SEDIKIT PUN TIDAK KISAH DENGAN SURUHAN ALLAH UNTUK BANGUN SEPERTIGA MALAM ...MENGERJAKAN SOLAT TAHAJUD!!!

mereka lebih takut akan AGENDA YAHUDI dari SURUHAN ALLAH!!!... mereka ini lah SI BACUL!!!

world cup nih kira nye 4 tahun sekali la... antara tahun 2006 hingga 2010.. tiada 1 hari pun mereka MAMPU untuk bangun pagi mengerjakan solat tahajud.. tetapi dengan kehadiran world cup nih... mereka sanggup bersengkang mata selama sebulan utk menyaksikan aksi perlawanan kat tv.... siap bersorak lagi....

mereka sanggup bersorak selama hampir 2 jam... tetapi mereka tidak sanggup utk bersengkang mata selama 10 minit utk mengerjakan solat tahajud serta berzikir.... mereka memang BACUL... MEREKA LEBIH TAKUTKAN AGENDA YAHUDI DARI ALLAH.....


islam tidak mengharamkan sukan... tetapi berpada²... apa salahnye kalau bangun pagi nak tengok bola.... solat tahajud dolu.... lepas tu tgk je la bola.... jangan kata nak bertahajud.. solat 5 waktu pun tak pernah buat...

moga ALLAH membukakan hati mereka utk melaksanakan solat tahajud serta zikir dan apa² yang boleh mendatangkan pahala.....

insya ALLAH kalu ikhlas.... mereka akan dapat apa yang mereka inginkan... ALLAH TIDAK MEMUNGKIRI JANJI...."

**************************

Memang betul...sgt betul

3 comment(s)

Terbaca kat blog SPREAD UP MY WING AND FLY HIGH

Bangga jadi owg macam dia...sekadar copy dan berkongsi dengan suma d'sini


Dentuman Rasa: Duit

“People just want to sit on my money. Sebab aku ada duit banyak. But they don’t even bother if you have no money at all.” Angkuh nadanya walaupun sekadar di khidmat pesanan ringkas yang aku terima.

Aku termenung sendiri, sejak bila aku ingin duduk di atas duit atas usahanya. Aku kemam bibirku, tidak pernah sejak menjadi sahabat baiknya, mengambil kesempatan ke atas dirinya. Sungguh, tidak pernah sama sekali. Memang tiada sesiapa pun ambil kisah tentang hal aku. Itu aku akui.

Lantas telefon bimbit murahku itu aku ambil, termenung sejenak memikirkan apa yang perlu aku balas. Aku menaip perlahan, teringat sebuah titipan yang aku baca semalam.

“Dengan duit kau boleh beli rumah, tapi bukan kehidupan. Dengan duit kau boleh membeli jam, tapi bukan masa. Dengan duit kau boleh membeli buku, tapi bukan pengetahun. Dengan duit kau dapat membayar doktor untuk kesihatan, tapi bukan nyawa. Dengan duit kau dapat jawatan tinggi, tapi bukan maruah. Dengan duit kau boleh beli seks, bukan cinta.”

Aku rasakan, itu bukan lagi pesanan ringkas walaupun dihantar melalui khidmat pesanan ringkas. Tiada balasan selepas itu pesanan aku terima darinya. Aku menyimpan semula telefon bimbitku ke dalam poket.

Syukur, aku masih ada apa yang aku perlukan. Walaupun tidak ada duit sebanyak yang dia ada, walaupun tidak memandu BMW sepertinya.

‘Aku masih ada driver yang setia menghantarku seharian pergi dan balik kerja.’ Getusku dalam hati lantas bingkas bangun menahan teksi yang sudah menerpa pandangan.

“Terima kasih abang pemandu teksi.”

“Ha?”

Terpinga-pinga pemandu teksi itu saat aku berterima kasih padanya saat duduk di kerusi empuk teksi buatan tempatan. Baru saja masuk, tidak bergerak lagi pun teksi itu. Aku tergelak kecil dan tersenyum sendirian melihat gelagat pemandu teksi itu.

“LRT Setiawangsa.”

Aku memandang keluar, indah melihat dunia luar saat teksi itu mula bergerak walaupun hari-hari sudah melihatnya. Jujur, aku tidak pernah bosan melihat segenap inci ciptaan Ilahi.


*Pesanan: betul tak ke mana jua kita dengan duit, duit bukan boleh beli hati dan perasaan pn,kehidupan pn dan sebagainya.Jujurlah dengan sekeliling dan jangan bermegah dengan apa yg ada,itu tidak baik.

Thursday, June 10, 2010

Aku tersenyum..

0 comment(s)

Kenapa? aku sendiri x tau...ada rahsia di balik itu...namun aku risau...sebab pedih dan pahitnya lebih dr manis.Hurmm...

Bersabar ekk hati...ko kena bersabar...ini dugaan untukmu. Nnti d'kemudian hari ko akan jd lebih tabah.

Ko sendiri tau ko sedang main api, bersabar jela...api tu simpan biar sesuai tuk masak je k...jgn sampai bakar rumah dahla..

Jaga diri, kesihatan diri d'utamakan k...usah d'layan jika ia muncul...bawak bertenang.

Namun jauh d'sudut hati aku tersenyum...

Seram kah?

0 comment(s)

Korang perasan x? berlambak-lambak cerita yg berunsur hantu & seram sekarang nih...aduss..so seasons...producer masing2 berlumba2 kuarkan cerita genre nih...dari filem,drama mahupun series. Ikut keadaan novel pn dah giat.

Ada yang ok ngn perihal nih untuk sape2 yg fanatik cerita seram@ suka cerita seram...untuk yg kurang tu..pe agi rr naik bosanla..

Xsalahkan producer gak, suma nak ambik jln selamat menghasilkan material...yala takut rugi...maklumlah Malaysia nih market apela sgt.


Untuk maklumat mendalam KLICK .


Kenapa bila tiada baru nak reti menghargai...

0 comment(s)

Mostly berlaku kat semua owg even aku pun..normal rr manusia, kadang-kadang dah jatuh tangga baru nak sedar diri.

Sebenarnya hargailah apa yang kita ada, yang baik ke...yg buruk ke kena terima...senang cerita positif jela. Kadang2 yang buruk tu ada hikmahnya...bersabar k..

Bab lain..klau melibatkan perasaan masa kita dapat owg tu, ke main lagi wat bodo..yala dah dapat..cuba klau dh xde tiba-tiba je nak tergadah...barula nak hargai. Lumrah kehidupan begitu..dan manusia kadang2 alpa dengan apa yg dia ada.

Suka ke xsuka ke nilah kehidupan...cuba berfikir dahulu sebelum melakukan sst..jgn bertindak ikut hati...kekadang niat sendiri pn tidak menghalalkan cara.

Kesimpulah hargailah apa yg kita ada.

Lagenda Budak Setan

0 comment(s)
*Adaptasi dari


Kata-kata yg pertama aku leh bagi kat filem nih adalah HAMPEH!!!

Well xbangga dengan filem macam ini, bukan memperlekeh...tapi hairan..nape drama melayu baik je kualiti dan jalan cerita tapi nape bukan filem?

Nape Lisa Suriani xbleh blakon sebaik beliau blakon dalam ADAMAYA? Nape dalam drama suara yang d'pakai tak dubbing?Tapi filem...sakit telinga mendengar,buang mood.

Then nape mostly pelakon dalam crita nih tergedik2....itu baru sikit, bukan mahu hanya menilai dr sudut negative tapi positif nyer kurang.

KECEWA!!!!

Namun aku bangga ngn scene pergaduhan QUE HAIDAR dan LISA SURIANI so real...itu baru belakon beb!!!