Saturday, July 31, 2010

Salam 1 malam

2 comment(s)


So? malam nih aku ape cerita ya? tadi pah balik keje terus terjelepok tidur walau laptop n tenet on je..mcm biasa rr..hu..hu..

So rini xde yg menarik pn, byk fokus hal keje je...esok pun bz gak ngn morning assembly suma(kena jadi MC agi...) last minute MC ya..maleh nk sentuh byk hal perhimpunan bulanan warga JUSCO nih, xde yg menarik pn.

Hu..hu..beberapa minute agi kita akan melangkah ke bulan 8/August, bulan kemerdekaan negara katanya...kih.kih...plus seminggu pahtu kita akan menyambut RAMADHAN Al-Mubarak bulan istimewa...berpuasala kita ya, berpuasa dari lapar dan dahaga serta dr perkara2 yg tak baik.

So? pe persediaan untuk puasa yg bakal tiba? sama je kot mcm tahun2 sebelumnya, cuma time sahur mcm ana ye? dh rr aku nih jenis kaki malas masak...nmpak gaya pagi2 bgn kena gi merayap cari mkn kat luar la ya...hu..hu.Gitula gamaknya ya..




Sebenarnya bulan JULAI nih adalah bulan agak murung bagi aku, agak banyak masalah, masalah aku dan masalah yang menimpa member2 baik aku.Hu..hu..kadang kelakar gak bila ingat, namun itu suma dh pn lepas, masa dh membuktikan ia telah menyembuhkan kita dan belajarlah ya dari yg lepas tu.

Life goes on..dan aku harus berani untuk meniti hari2 mendatang...ketabahan adalah segalanya..aku harap begitu juga buat rakan2 ku.

Yang seronoknya kat blog nih...kita boleh luahkan segalanya..mcm diari...quiet release sejak blog nih muncul dalam hidup aku...masa pn terisi...hu..hu..

Ok rr suma setakat nih je ye...bye...

Friday, July 30, 2010

W508

0 comment(s)



Actually aku telah beli h,set baru, walau owg lain duk c,buk nk bli I-phone,blueberry segala..tetapi aku tetap nk h,set nih gak,lama sudah ku mengidaminya... pueh hati..

Ada bantahan?..lantakla..dh aku suka..hu..hu..

Setakat nih aje update untuk ini malam..

Thursday, July 29, 2010

Menanti Pasti

0 comment(s)


Ada sst mengamit jiwa tika mendengar irama lagu ini d'alunkan...





Kegelapan malam ini menyesakkan jiwa
tanpa bintang untuk aku mimpikan mimpimu
aku… merindu indah bulan
menyuluh kelam malam
mengharap bintang akan bersinar


kesepian hati ini mengundang derita
penantian satu seksa bila tanpa balas

aku… menanti kata hati

darimu satu pasti
mengharap mimpi akan hakiki

Korus:

Cinta
bisikkanlah asmaraku
padanya gelora di kalbu
hembusan nafas ini hanyalah kepadanya
mencintai setulus hati

Cinta
bukakanlah asmaranya
padaku setia menunggu
antara kau dan aku ada persamaan
untuk cinta bersemi nanti

andai ada di hatimu….
ruang cinta itu
kan ku simpan anugerah
ke akhir hayatku

menanti pasti….

Wednesday, July 28, 2010

yang menenangkan... : )p

1 comment(s)



Apa yang menenangkan aku?

1.) Nyanyi lagu yg aku suka..

2.) Tgk wyg

3.) Bersama si dia (Ada ka?)

4.) Duk kat kg, duk kat tgh pdg plak tu

5.) Sembang2 kat kedai mkn with my fren

6.) Shopping

7.) Tgk view nature...yg real bule dan pic pn ok

ada la lagi,malas nk taip...korang?

Alop ya!!!

3 comment(s)

Salam semua...pagi yg ceria!!!!

So rini bz k aku...ada kelas ngn malam ni masuk keje balik untuk helper the stock take..bla-bla..

Ni baru bangun sbb msk middle kan..hu..hu..so update blog jab.

Xde pe yg menarik pn untuk d'ceritakan, suma ok2 je...sebab meeting yg menggerunkan tuh dan berakhir ngn baik. Esok plak cuti, tu yg apy tu...hu...hu..

Plan? entah rr...rasa mahu karoake la...yea..yea...kali ni gi ngn mmber sekepala plak..hu..hu..

Nyanyi lepaskan segalanya..hu..hu..

Ok rr...sebab baru bngn..maka harus pergi mandi...tata..

*Oh ya nak gitau korang..rajin2la bukak karya aku...aku ada letak pic2 watak yang mana karekternyer adalah diilhamkan dari diowg...hu..hu..

Tuesday, July 27, 2010

Terpikir saat nih...

3 comment(s)


Esok gaji dah, so byk bil nak kena settle dan ada keje besar bulan depan nk kena wat, malas...tp kena wat gak..

Baru je nih abih tgk wyg...story: Street Dance, not bad...best gak...walau tahan kencing lama kat dalam panggung sbb sejuk sgt..

Aku rasa aku kena stop jab pk pasal cinta ke ape ke...just fokus on job dan misi( misi pe? hanya aku je yg tau...xleh share kat c,ni k). Cinta aku rasa xpenting buat masa sekarang..mmg tapi aku ada berkenan kat sowang tu..tengah berusaha...dapat@ tak terpulang...just try...xberjaya xpe...sbb kan aku dah cakap hal cinta tak berapa penting wat masa sekarang.

Ada sorang tu suka main tarik tali ngn aku...malas nak layan dia dan xnk tegur dia dh...mencik!!!

Good news!!!...housemate aku kata ada mmber dia nak masuk umah nih, so sewa umah share tiga...suka2...jimat2...

Tengah tunggu series GLEE dr my member...xsabar nak layan...walaupun tiga buah novel yg ada kat umah aku nih xsentuh lsg lagi untuk dibaca...teruk2 aku..

Aku rasa aku dah xlayan lagu2 macam dulu...dulu suka gak download lagu, dengar lagu2 baru..tp kini asyik dgr lagu sama je plus lagu2 lama...waaa....

Hari2...kerja..kerja...kerja...kena bercuti plak nih...bercuti jauh2 c,kit agi ok..

Puasa akan tiba bulan depan...so xcited!!! raya pn !!!! tgk rr kemeriahannya tahun nih...

Ngh lipat baju nih...lama tersadai pah angkut dr ampaian...ye rr bz keje kan...baru ada masa nk kemas2 c,kit..

Nak beli satu lampu comel, nak letak dalam my bilik...murah k...70% diskaun..rm13.00 je...ha..ha..conpirm beli esok k..

Hu..hu..itu je yg terpikir...so korang apa yg bermain di minda korang tika nih?...cuba gitau c,kit..


Thursday, July 22, 2010

cuti & wayang

2 comment(s)



*Already book...yea..


Yea...rini cuti agi..2 days ok...mmg rr aneh untuk warga yg keje office, but not 4 me...i m prefer weekdays k..ha..ha..

Cadang nk tgk wyg rr...bukak TGV.com td, then nmpak 1 muvie best...hu..hu...horrey...conpirm merayap tgk wyg...jgn jelez...

Wednesday, July 21, 2010

Dedicate

4 comment(s)

Hari yg ceria dan comel ini, aku mahu dedicate satu lagu untuk beberapa owg dan pengunjung2 lain kat blog ini...thanks guys...

Lagu INILAH CINTA by AKim...seriusly suka sgt lagu nih, actually xde kena mengena ngn jatuh CINTA kpd sape2 pn...but jatuh cinta kepada blog biasa ku ini,blog kengkawan yg rajin update dan kengkawan2 setia yg sudi menjenguk,komen & follow...hu..hu..

Ok suma trima rr...harap2 suka..xsuka xpe..hu..hu..

Special 4 u all



(Blog2 yg aku suka kunjungi dan thanks if korang suma penah dan suka dtg blog kecik aku nih...hu..hu..)




Monday, July 19, 2010

Soalan & dilema

7 comment(s)



Nak tanya korang...apa korang buat bila hadapi situasi mcm nih..

1.) Bila kita nak kat owg tu, owg tu plak xnak kat kita, tapi bila owg nak kat kita, kita plak xnak kat owg tu..aku pening...pening...actually aku mana bleh tipu perasaan aku.Tulun2..

2.) Bila kita dah mula jatuh cinta & syg owg tu..kita dh minat dia nih...tapi dia plak xnak layan kita...kalau korang..korang giv up x?Aku mmg giv up asalnya...tapi mana leh tipu perasaan rr beb,asyik ingat dia je...so korang leh bgtau x mcm ana cara untuk aku lupakan dia?Buat aku konpirm rr xingat dia agi.

3.) Kita kadang2 nasihat owg bleh...pikir positiv je kataku...tapi bila tang kena batang idung sendiri..kantoi xleh handle...so pe pendapat korang?

Inilah antara pemasalahan yg melanda aku lately...nasib baik xjejaskan keje2 aku. Maafla if ada sape2 yg xsuka pasal soal jiwang ini. Tapi aku rasa antara korang penah mengalami situasi ini kan?...so leh share x can ana korang handle dugaan2 cam ni.

Apepun sekadar berkongsi aje...



Tergendala

0 comment(s)




Selamat pagi...kita berkumandang agi...he..he..apy kah anda pagi ini?apy?...bgs rr...if ada yg sedih2 tu...jgn d'pikir sgt, nnti melarat teruk jadi giler..xbgs xbgs..

Ok rr...rini aku keje ptg..so bgn lmbat rr,9.30am br bgn..jeng2 teruk bebenor anak teruna ini..pedulik pe..asal bahagia dh..

Actually umah br aku nih sunyi bebenor...housemate aku keje..sbb kami tinggal berdua maka if dia xde sunyi rr..aku lak suka je lepak kat bilik layan on9...jrg lepak ruang tamu..

Hu...hu...xpe2 yg penting aman aje, xmcm dulu...bising semacam aje...maklum rr ramaikan..actually if busan2 pn selain on9 byk je menda2 aku leh wat antaranya baca novel...ada 3 bijik novel nih...haram xsentuh agi, 2 pinjam dan 1 agi ada owg bg...

Lepas tu plak gatal2 gi pinjam ngn mmber novel omputeh br...gara2 terminat series TWILIGHT vampire tuh..so pinjamlah BREAKING DAWN sequel story vampire edward n bella tuh...pn baru bc muka surat depan aje...adeh...suma nk ikut mood actually...busan tul...hu..hu...

Then ada agi nih...baju yg direndam lum basuh agi...aduiiiya!!!teruk bebenor...xsempat ok...hu..hu..

Hidup ini...

2 comment(s)


Hidup ini terlalu subjektif, indah, aman,berliku-liku,sedih dan complicated. Kadang-kadang kita dibuainya dan kadang-kadang kita alpa kernanya.Ada yg kata idup ini kejam sbb menjadikan kita begitu iaitu xseperti apa yg kita nak, kena ingat itu, itu semua dugaan dari yang maha satu yg mahu menguji kita supaya kita lebih tabah menghadapi hari-hari lain yg mendatang.

Hidup hanya sekali, redahlah...rasailah...perjuangkanlah..hari-hari yg mendatang xmungkin boleh undur, masa-masa yg pergi takkan mungkin datang lagi, kanak-kanak akan remaja dan dewasa, umur dari muda terus meningkat tua, dari hensem@cantik terus ke bahagian yg tang berkedut lak(lainla klau cucuk botox ya,takpun susuk..hu..hu..).

Matahari bersilih ganti akan terus naik dari timur dan jatuh ke barat. Kehidupan walau pe yg berlaku akan terus berjalan even kita suka mahupun tidak.

Jadi d'sini apa yang kita perlu pegang adalah fulfill lah kehidupan anda dengan kegembiraan walau apa yg berlaku, tenanglah hadapi hari mendatang, berdoalah supaya kita dilandasan yg betul serta senyum meniti bait2 hari indah ini.

Oh hidup, oh kehidupan...kau istimewa sebenarnya...syukur pada tuhan sebab aku masih bernafas hingga kini dan bahagia menghadapi hari. Walau kadang2 d'uji namun semua itu membuat aku positive dan tabah hadapi hidup. Harap anda semua juga begitu...

SYUKUR....


Saturday, July 17, 2010

Aku bodoh

0 comment(s)




Aku menanggis lagi untuk sebab menda bodoh ini!!!!!


Morning Guys!

0 comment(s)






To all BLOGGERS

MORNING GUYS!!!

Friday, July 16, 2010

Bermalas-malasan

0 comment(s)




Rasa seronok plak..berehat2 dirumah,d'bilik sambil bermalas-malasan, malas wei nk kuar..member ramai keje tambah2 aku cuti 1 hari je.

Nih tdur aje xingat dunia, on9...lappy aku nih dr tadi tak tutup2,nasib baik ada cooler ..kalau x dah lama meletup.

Kat umah nih, ada je cd, novel and malas je aku nak baca & tgk, suma kalau aku nak wat kena ada mood ok. Aku xtau rr nape ngn aku nih..nak wat menda je kena ada mood.

Lepas tu wat senaman ptg...jogging...skipping...what a release..

Malam ini? plan...nk jumpa ssowg kot...hu...hu...jd ke x, xsure agi..


Jgn sesekali anda main dgn CINTA

1 comment(s)




Jangan sesekali anda main dgn cinta, jika anda tidak bersedia

Jgn sesekali anda main dgn cinta jika hati anda serapuh kulit bwg

Jgn sesekali anda main dgn cinta jika anda terpaksa

Jgn sesekali anda main dgn cinta jika anda sekadar mahu mencuba

Jgn sesekali anda main dengan cinta jika anda ....

Entahlah cinta nih subjektif, kadang2 kita sukar untuk memahami

Mengalaminya kadang2 suatu penyeksaan yg d'selaputi kemanisan

Berhati-hatilah, peritnya cinta boleh membuatkan anda tidak menjadi diri anda sebenar

Tapi cinta itu penting

Dialah ubat

Dialah pelindung

Aku rasa...aku jatuh cinta

Tapi aku kena berhati-hati

Ya..perlu berhati-hati

*Sorry ekk korang...pagi2 dah merapu pasal cinta. Hu..hu..

Kehidupan

3 comment(s)



Y huh? aku senang sgt bg hati aku kepada owg..

aku xmahu kecewa lagi...

Wednesday, July 14, 2010

lagu2 BOYBAND

1 comment(s)


Tiba-tiba malam ni aku terdetik nak usik tang tajuk nih...dulu zaman muda2 dulu suka sgt lagu2 yg jiwang stail boyband tuh..kira macho rr zaman tu klau layan lagu owg puteh yg kira gempaks gilaks time tuh.

Masa tuh beberapa boyband menerajui smpai bila dtg sini(Malaysia) ramai pompuan2 menanggis nk jumpa diaowg tuh. Hu..hu..kat corong2 radio plak time tuh glamer giler lagu diowg, mostly under top 5 carta. Magazine ke, newspaper ke tetap muka diowg...laris rr gamaknya.




Namun kini zaman dh berubah...stail2 boyband nih mmg d'pandang rendah giler...nak2 bwk lagu jiwang karat stail zaman tuh...walau ada sikit2 rr stail tuh masa kini tp kini telah d'variasi kan supaya tak terlalu stail ala2 N'sync, Westlife mahupun Backstreet Boys dulu2 tuh.Hu...hu..

Tiga group nih aje dah leh wat korang leh review suma...walau ada yg telah berpecah namun impact diowg leh d'rasa smpai kini. Ha..ha..

Antara lagu2 mahupun boyband yg aku rasa aku layan time tuh n sehingga kini ada certain2 lagu2 diowg yg still aku layan lagi(aduhyai!!)..so meh kita tgk..


1.) My Love - Westlife

2.) Drowning - BCB (Backstreet boys)

3.) Flying without wings -Westlife

4.) Seasons in the suns - Westlife

5.) All Rise - Blue

6.) Show me the meaning of being lonely - BCB (Backstreet boys)

7.) This i promise you - N'sync

8.) Bye bye bye - N'sync

9.) Everytime - A1

10. ) Last Flight out - Plus one

11.) All or nothing - O-Town

12.) Fool again - Westlife

Actually ada agi..tapi ni most antara yang aku pernah minati...chewwaaahh...mcm ana lagu nih bunyinya ? search rr kat youtube ke..@ download je kat 4shared if korang rasa ada yg still minat agi@ sekadar ingin mengimbau kenangan.Hu..hu..

So korang rasa lagu2 boyband mana yg korang layan dulu2 tuh?...time masa muda2 ...kih...kih..sekarang tua ke? x rr means masa zaman remaja dulu tuh..


Tuesday, July 13, 2010

Bahaso kelate? blaja?

5 comment(s)



Salam...fuh...lebat c,ni ujan..baru je balik keje,nasib baik ada baju ujan,klau x mesti dh kuyup.Finally bola dah abis ye,dan Spain menang,sungguh aku xmengikuti lsg mostly of the game, just tau dr info2 semasa je.Tahniah buat team spain dan apyla tu para penyokongnya..hu..hu..puah hati ya!!!

Arini xde pe yg menarik pn...just keje aje, hu..hu..nak update karya pn malas..mood xdtg pn..hoh!...busan aje.

Ok...tiba2 dapat idea...ok x kalau klau kita blajar bahasa kelate(Kelantan) malam nih..nak blajar x? xnak xpo...tok soh dgr kalu demo tokse...pehe dok?Hu..hu..

1.) Supit ngo ngak = plastik bag

2.) Gelepar do den do den = mengelupur

3.) so rot = laci

4.) Baju gumbe = baju melayu

5.) Ni ke = main tikam2x

6.) Gelipat sirat = berterabur

7.) toho = cetek

8.) Gaha = menggaru

9.) Jeput = cokodok

10.) Tape = tapai

11.) Koho = perlahan

12.) Koya = tak sedar diri

13.) Belemin = Berminyak

14.) Gelenyar = Gedik

* Actually byk agi...setakat tu dulu...hu..hu..sape2 org kelate tau rr...cuma mungkin perkataan kat atas nih ada yg akan baca salah jika x diajar sebut dgn betul...hu..hu..kena rr berguru ngn owg kelate nnti..sape? saya? boleh jah kawe aja demo tuh...hu..hu..