Thursday, September 30, 2010

kerja dan gara2 mimpi aku

0 comment(s)




Sudah pukul 11am, hari ni aku masuk keje 3pm dan bermakna aku balik umah dalam around 12am..itu xkisah sbb esoknya aku cuti...suka3x...

Lately aku menghadapi masalah utk fokus tentang kerja d'sebabkan aku merisaukan masa depan aku d'dept ini...aku sangka aku singgah kejab d'dept ini tp rupanya tuhan mahu aku betul2 fokus d'dept baru ini.Maka aku harus cuba dan cuba utk menyemai feel ke arah keje yg terhebat...

Walau agak busan membicarakannya tp itulah hakikat yg aku harus telan sebagai seorang yg ingin bekerja sepenuh hati.

Ini baru je bgn tidur dan mcm biasa bila ada masa terluang sambil tunggu masa gi keje, aku akan buka 2 menda bila on9...rasanya semua tahu iaitu FB dan blog...2 laman ini sudah melekat dgn ku sbb aku menyenangi mereka sbg medium aku boleh berhubung dengan sesiapa termasuklah si dia...oh ya tak ketinggalan YM (walau dh ramai guna SKYPE lately)...

Oh ya tadi aku bermimpi, well mimpi biasa aje tp mimpi tu unik sbb aku termimpi tengah bermain permainan kanak2 yg aku suka...main sorok2...tp aku xtau apa motif mimpi ini mungkin sekadar mainan tdur kot...

Tetiba rasa rindu lak menerjah diri sebab aku mula terindu masa lampau,masa kecik...memori lalu buat aku sayu kerna mana mungkin kita boleh undur lagi...dan mereka yg bermain dengan aku dulu sudah pn besar dan ada antaranya sudah berumah tangga pn...

Nampaknya masa terus berlalu dan yg muda telah menjadi tua dan jua kanak2 kini telah meningkat dewasa...umur aku pn dh 26 thn...tuanya rasa tp ada certain benda belum aku capai lagi sepenuhnya itulah yg aku hampa...

Tapi aku tetap bersyukur dengan apa yg aku ada...sbb semuanya telah d'sediakan baik aje utk ku...masih ada ibu bapa,adik2, rakan2 yg sudi support aku dr belakang...dan tak lupa jua buat yg teristimewa yg paling aku syg juga sentiasa bersama aku...dia lately buat aku tersenyum bangga sbb dia sering menyatakan rindunya padaku.

Aku bertuah memilikinya walau dia jauh d'selatan sana...( miss u 2 dear!!!!)...

Apepun hari ini yg ada ...bg aku adalah satu hari2 yg sempurna ...aku perlu bangkit lagi...aku perlu hias lagi kerna ia amat istimewa...betul kan hidup hanya sekali...maka hargai sepuas2 nya...

Caiyok!!!!! MySpace


Tuesday, September 28, 2010

Suara ku berharap

0 comment(s)


Saat mendengar lagu ini...

Aku merinduimu...




Di sini aku masih sendiri
merenungi hari-hari sepi
aku tanpamu, masih tanpamu

bila esok hari datang lagi
ku coba hadapi semua ini
meski tanpamu oooh meski tanpamu

bila aku dapat bintang yang berpijar
mentari yang tenang bersamaku disini
ku dapat tertawa menangis merenung
di tempat ini aku bertahan

suara dengarkanlah aku
apa kabarnya pujaan hatiku
aku di sini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya

suara dengarkanlah aku
apakah aku slalu dihatinya
aku di sini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya

kalau ku masih tetap disini
ku lewati semua yang terjadi
aku menunggumu, aku menunggu

suara dengarkanlah aku
apa kabarnya pujaan hatiku
aku di sini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya

suara dengarkanlah aku
apakah aku ada dihatinya
aku di sini menunggunya
masih berharap di dalam hatinya



Alwayzzz

0 comment(s)



Alwayzzz LOVE u baby!!!!! MySpace


Sunday, September 26, 2010

Menghargai cuti dan keadaan

0 comment(s)


Esok aku cuti...walau sehari tapi aku rasa nk kosongkan fikiran sementara, nk rehatkan diri...

Malas mahu memikirkan akan hal keje yg aku rasa xkan mungkin settle nyer...lately byk pressure then byk menda2 yg aku tak ingini menggangu hidupku...aku terrimas dan terbosan ngn ini semua, serius aku mahu kosongkan pemikiran aku ini dr memikirkan semuanya..

Aku paham, sekali sekala dugaan dtg melanda mewarnai kehidupan aku, mungkin bila kita terlalu di comfort zone kita akan teralpa dengan keadaan sekejab..terlupa sekejab yg kita seharusnya berhati2 bila melakukan sst..

Namun pengalaman yg d'lalui terlalu berharga, kesabaran dan ketabahan dalam menanganinya amatla penting...

Dugaan ini yg aku rasa agak berat telah membuat aku lebih positive dan aku perlu celik di dept kerja aku yg aku rasa agak bosan ini...mungkin aku terlalu memandangnya negativ maka aku tidak mengetahui akan keseronokkannya..mungkin aku perlu xplore lagi lebih mendalam utk mengetahui akan kehebatan bila berada di dept yg aku rasa biasa ini.

Actually malam ini aku seharusnya stop memikirkan akan hal keje sementara, mahu berehat...berehat pepuas...memanjakan diri...biarla hari SELASA aku mula memikirkan pasal keje balik...

Tapi apa pun..dugaan tetap ada di mana2...dia mewarnai dengan elok sekali..pengalaman yg dikutip sgt berguna dan memantangkan diri.

Hidup hanya sekali...hargai dan penuhi dengan kegembiraan...just proceed dengan kegembiraan je walau apa pun terjadi...usah disakiti perasaan mahupun diri.

Tetang cinta pula...thanks...aku rasa aku tepat memilihmu...kau seperti yg aku mahu dan aku tertunggu2 selama ini...kau memperlengkapkan anganku...syg kamu Umah Merah...

END



Bila BFF...

0 comment(s)


Actually dalam hidup ssowg pasti dia akan ada kwn baik dia sendiri selain pujaan hati...hidup jua akan ceria dengan kehadiran mereka...

Kawan baik tak semestinya ramai...sorang@ dua orang itu pn sudah memadai asal mereka memahami kita dan satu kepala dgn kita...tambah ceria jika mereka dekat ngn kita...

Kita boleh bercerita mcm2 dengan mereka dari kisah biasa2 sehinggalah ke kisah peribadi...paling penting boleh ''hu ha2'' @ apy2 dan boleh hang out ngn mereka sebaik mungkin...

Di saat-saat gentir kadang2 best friend boleh menjadi penyelamat, best friend kini ramai yg memangil ngn panggilan BFF (Best friend forever). BFF nih xsemestinya sama jantina ngn kita bahkan lain jantina pun boleh jadi asal both serasi bersama...BFF selalunya tidak bercinta kerna mereka akan tetap menjadi kwn baik selamanya...

Macam aku, ada dua owg yg aku rasa my BFF, dengan mereka aku leh jadi diri aku sendiri, leh share kemahuan sama, keseronokkan bersama cthnya gi karoake sekali, tgk wyg sekali, mkn2 pn lebih kurang bahkan byk lagila. Mostly minat tu lebih kurang dan kami amat menyenangi antara satu sama lain.

Macam malam td enjoy gila...kami gi karoake sekali, serius karoake ngn kwn biasa totally different ngn karoake ngn member sekepala, bukan membeza ngn yg lain cuma genre lagu yg dipilih serasi bersama, duet pn jadi mantap gara2 lagu tu leh dinyanyikan ngn jayanya, chewahhh!!!...itu satu cth je la..

Namun kwn baik nih amat penting, selain bersama teristimewa merekala owg ke-2 yg boleh mendengar apa shj, boleh share apa shj paling penting serasi dan punyai keinginan yg agak sama..

Happy to have Klol and Farez to be my BFF...

END..


Saturday, September 25, 2010

Huh!!!

0 comment(s)

Walau macam mana mana pun kamu menghina saya...

Saya tetap tabah!!!!

Aku boleh buat lebih dr kamu ok!!!


MySpace

Friday, September 24, 2010

Hidup aku kini

0 comment(s)


Indahkah? Indah sebab ada si dia...

Tapi dugaan yang datang ini sedikit sebanyak merosakkan mood yg ada, namun aku malas utk merenung hal itu lagi kerna ia telah pun berlaku dan aku rasa aku perlu 'proceed' ngn keadaan ini.Mulakan perjalanan ini dengan tabah dan ceria...

Ada satu menda aku mahu capai...tapi hingga kini masih lagi belum terlaksana...masih berusaha ke arah itu..

Aku juga nak ubah habit sikit sebab lately aku jrg bersenam..stamina pun xbagus sangat...kena bersenam ok!!!

Karya aku? aku nak sambung balik...tunggu masa dan idea ...

Mahu cari kwn baru...need new mood..new environment..

Aku sehabis baik mahu happy...please sape2 jangan rosakkan mood aku...

Kerja pn lately rasa ok...dah mcm otai kat trainer nih walhal banyak menda kena belajar agi...

Nih baru aje balik dari karoake...best..walau sejam je nyanyi tp cam berbaloi la..lama xsumbang menyumbang suara nih...



*Dia segalanya...umah merah MySpace

Thursday, September 23, 2010

Pandang ke depan, jgn toleh ke belakang lagi

0 comment(s)

Semangat yang hilang cuba dicari-cari balik...

Terima Kasih kepada si dia sudi berada d'smpingku d'saat2 aku dalam kemurungan..

Terima kasih jua kpd sesiapa yg memberi semangat supaya aku tenang dan bijak hadapi ini

Kamu semua membuat aku berjaya mencari semangat yg hilang itu...

Kehidupan masih panjang d'depan..pelbagai cabaran harus ditongkah lagi..mcm2..

Ya aku harus tabah,bijak,tenang dan kental untuk hadapi semua itu..

Masa untuk bergerak dan jangan toleh ke belakang lagi...

Caiyok!!!! MySpace

Monday, September 20, 2010

not in mood

0 comment(s)


Serius aku cakap...

Aku xhappy...

sedih...

tension...

bercelaru...

semua ada...

Oh tuhan...tolongla aku!!!

: (

Saturday, September 18, 2010

Sejarah dan kini ... LURVE

0 comment(s)



Setiap orang penah merasa...mencintai dan d'cintai...

Jua penah gagal...menanggis dan berharap akan bahagia lagi...

Ku pernah...

Gagal yg pertama = ...istimewa...sbb ia cinta pertama, ssguhnya ia tak mungkin bole d'lupakan dan dijual beli,xmungkin ku lupakan ia smpai bila3x..perasaan itu pernah terlalu istimewa sgt istimewa...merana berhari2 kerna ia...

Gagal yg ke-2 = kau muncul tika aku terlalu berhati2...tapi istimewamu mampu menarikku utk berani mendekatimu...kekadang kau muncul mampu menambah debarku...memandangmu buat aku syahdu..

Gagal yg ke-3 = cinta yg aku tau tak mungkin ke mana2x namun kau tetap aku kejar...kekadang wajah irasmu berhampiran tempat kerjaku membuat aku mahu memandang mu utk kesekian kali...juah masih kau ada istimewanya walau aku tau ia xkan kemana.

KINI...ia bukan lg gagal...aku mahu jdkan ia yg terakhir...dulu.. ku pernah meminta utk memiliki insan spt mu..ku d'beri kini..aku tersenyum bahagia...sebenarnya kau melebihi istimewa dr yg pertama, kau jua menambah debar lebih dari yg ke-2 dan kau kini boleh membuat aku ingin memandang mu utk ke seribu kali tak ape lebih dari yg ke-3 itu...kau mampu membuat aku ketawa dan menangis dalam masa yg sama...

'' Hey!!! awak terlalu istimewa tau x!!!''....


END

Friday, September 17, 2010

KL + Kerja

1 comment(s)



Raya dah habis!!!! oppsss!!! Raya lum agi...cuti raya lol...kene keje dah...semangat2, nk keje sepenuh hati...chaiyokkk!!!!

Baru pagi td smpai dr Kg kelantan...aduyaiii...penat giler...yala lama...dekat kul 5.30am br smpai...berjam2 dlm tu, plus time bas tu berhenti bukan aku turun pn...just duk kat kerusi dan tidur2 ayam...tp lena gak masa otw...

Actually laju giler pakcik driver bas tu bwk...cuak ok...dah rr bas dia tu bergetar2...can bocor dengan ujan lagi...time break2 pn berbunyi2...takut giler...nasib baik selamat sampai KL...syukur...tukar la bas tu cam uzur aje...

Sampai umah, housemate dah ada...ok la tu...

Then sebelum tidur balik td sempat on9...thanks pada si dia ada tulis something kat FB pasal kita...waa dah brani sekarang...hu...hu...sy syg sama kamoo k...

END

Thursday, September 16, 2010

Biasa2 aje

0 comment(s)

Oit...munin!!! wat pe rini? jln2 agi kah?...nk gi beraya agi kah?...bagus2,eratkan silaturrahim k...jgn tiru mcm aku nih asyik nk terperap aje kat umah malas nk jln...hu..hu..

So rini last cuti, mlm nih nk gerak balik KL dah...esok dh start keje, mood keje baru. Actually lately mood flat je...xde yg menarik kecuali si dia yg menyerikan idup aku...aku spt xde semangat sgt, wat keje pn biasa2 je...org kata ari raya kena super apy...tp aku biasa je...

Karya? aku rasa aku stop utk sementara waktu hingga mood aku dtg...lagipun karya biasa je kan hu..hu..

By the way still in the mood raya rite...balik KL nnti mesti gi beraya agi...ye haaa!!!!

END

Wednesday, September 15, 2010

berehat+santai+tidur+mkn+baca novel+0n9

0 comment(s)

Beberapa hari kat kg, aku duk umah aje...malas giler nk kuar..rest pepuas hati...

Line kat c,ni xelok bangat...3G pn xdpt..line alwayz bengong , nk bukak YM pn susah...

Free sepanjang masa nih wat aku bersenang lenang, tidur,mkn,on9,baca novel dll

MySpace

Beraya? malas okkkk...kwn2 ramai dh balik keje...nk contact diaowg pn malas..

So aku byk senyap kat umah melayan kerenah adik2..

Esok akan balik KL, cuti 5 hari je..

Dah time untuk bekerja...

Si dia...lately bz...aku xganggu...biar dia enjoy ngn cuti dia...

END


Sunday, September 12, 2010

already at my kg

0 comment(s)


Already at my kg...mahu rehatkn diri minda suma...

byk mknnn...abisla...gemuk balikla mcm nihhh

line tenet slow vavi...mencik!!!!! suma slow...nk tgk pic kt fb agilaaaa

sedang tunggu si dia..hurrrmmm...

penat yer...ciannn...

END




Kg time...

0 comment(s)





Orang lain lama dah balik kg lol...aku baru je nk balik...kesian sungguh...he..he..xmarah pn sbb aku yg pilih nk keje, leh cuti ngn best pah tu...suka2...lama plak tu..1 week k..

Brg suma dah pack...xsabor nk balik..nk rest pepuas, lupakan pasal keje jabb...esok bertolaknyer,suka3x.. MySpace

Nih agak ngntuk sbb kul 10pm balik keje...then layan tv,packing dan bermalas-malasan...

Mood kg dh td masa keje, duit raya pn dh siap diampaukan...semangat nk bg kat bebudak kat kg tuh plus mak ayah, syukur kali nih leh bg lebih sikit kat diaowg...

Xde mood sgt nk coret bebanyak...

Masa entry nih d'taip si dia still xbalas sms yg d'sms td, tidur la tu!...

Cian dia penat berjalan sakan kot...tp komplain gak, kebusanan katanya..meh kita teman meh...kih...kih...

END

Friday, September 10, 2010

Rayala kita...

0 comment(s)



4 all...salam aidilfitri..

Maaf Zahir & batin ya...

lately bz ngn keje, maka suma seperti tergendala dek kerja yg asyik full

Mood pun xmenentu..

Namun raya2 nih mana leh sedih2 mahupun tension..

Kena happy ok...

maaf untuk sebarang salah silap, jika terkasar bahasa dan tulisan di BUKAN KOSONG ini..

buat team blogger ...moga happy d'hari indah Aidilfitri ini

untuk yg tersyg, moga happy ngn family n sedara mara suma..

buat JUSCO team pula..jom kita raya smbil bekerja..

my family lak...raya ke-3 kita jumpa k..mahu berehat pepuas kat kg nnti..

END...SELAMAT HARI RAYA..


Wednesday, September 8, 2010

Penat + Bosan

0 comment(s)



Kerja full nie buat aku rasa ...


PENAT + BOSAN


9.30am - 12am


Korang leh bayangkan x?


Just bersyukur aje...


Dalam masa yg sama aku rindu !!

Tuesday, September 7, 2010

aloppp!!!

0 comment(s)



Salam suma, c'hat? apy? Mesti rr apy kannn, dh nk raya...suma aku tau ngh c,buk wat persiapan tu..

Aku? ilek aje...keje lagi...direct lak tu smpai raya ke-2...actually suka sbb still ramai kwn sini teman plus my BC(bdk cumel) juga teman aku...

Sebut pasal BC, cian dia...xdpt balik KL agi...tiket lmbat...sabar ekk cyg...duk sorang2 kat 'U' tu plus nk kuar pn susah katanya...nk mkn pn byk dugaan...cian dia lak...sorry xdpt teman dia...kita jauhhh...MISS U!!!!

By the way...aku akan keje full berturut2 3 days...dr 9.30am - 12am(bermula esok)...hebat x?semata2 nk dpt URL(unrecorded leave) 2 days..nasib baik bg rest lebih...then conpirm rr aku balik umahhh time rehat(rehat lama2)..namun tetap akan gigih keje smpai 12am..(xmerungut sbb dh biasa, lgpn umah aku dekat, so anytime leh balikkk)..

Persiapan raya?...aku ?...ala sederhana je, baju melayu suma dah ada...cuma songkok je, ingat malas nk beli...just berbaju melayu and sampin je...tp ramai kata xproper, xsure nk beli songkok ke x?...

Raya ke-2 pn dah ada baju...duit raya utk adik2 & mak abah pn dah ada...kuih raya lak? aku haram lol,mungkin xbeli...malas...bukan makan sgt pn...if aku beli pn just mkn sowang2...malas nk bwk balik kg...

Oh ya...raya nnti pn...smbil bekerja tu pn aku dh book beberapa umah utk gi beraya...makan free utk 2 hari...plus company sendiri ada provide juadah hari raya...bersedia utk jd gemuk balikkkk...aiyaaa!!!

END



Monday, September 6, 2010

ngade la!!!!

0 comment(s)


Keje ptg arini, jab agi nk tidur...nk rest pepuas sikit...esok dh start keje full..

Ada beberapa perkara yg buat kepala aku bercelaru n serabut...ngade la bos aku nih nk merajuk2 lak...xpaham...

Ikut mung la...malas aku nk layan...

Ada keje tergendala sbb kes dia merajuk nih...so xtau nk settle can ana..malas rr nk layan...time dia wat sakit ati owg bukan dia nk ingat (kang aku dh marah dahhhh)..bior rr diaaaaaaaa...mencik!!!! MySpace


END


Bijakla sgt!!!

0 comment(s)





Lawak 1: Wati pergi ke sungai untuk membasuh pakaian. Sebaik tiba,terlihat olehnye seekor ikan yang menggelepar diatas batu. Wati menghampirinya.

Tiba-tiba ikan itu bersuara,

"Kalau puan menolong aku, puan akan dapat apa yang dihajati. Tetapi hanya 3 permintaan sahaja yangdapat dimakbulkan. Tiap kali permintaan dikabulkan,suami puan akan mendapat 10 kali ganda".

Wati : Baiklah, saya mahu kelihatan cantik.

Ikan : Tetapi suami puan menjadi lelaki paling tampan didunia ini.

Wati : Tiada masalah.

Lalu wati menjadi wanita yang paling cantik dikampung itu.Permintaan ke-2 Wati ialah mahu menjadi kaya.

Ikan : Ingat,suami puan 10kali lebih kaya dari puan.

Wati : Tak mengapa. Wang miliknya akan menjadi milik aku juga.

Maka jadilah Wati wanita kaya dengan gelang penuh di tangan.

"Permintaan ke-3?" tanya ikan.

"Aku nak serangan jantung yang ringan", jawap Wati


*Sumber dr Hajar's FB



Lawak 2:


*sumber dr Najmie's FB

Thursday, September 2, 2010

Esok

0 comment(s)


TOMORROW

I luv U Babe!!!

MySpace

Nah...tgk....

0 comment(s)



Baru balik dr tgk muvie...

Jangan tanya muvie apa,aku xnk ingat...jln cerita pun...tgk td ngn tak ikhlas langsung...

Ok..here want to share somethnggg..

Share je..then wat kesimpulan sendiri...penat lol nk xplain...hu..hu..


* Baju raya



*Tambah koleksi t.shirt



*Hadiah misteri...utk sape?...entah...xtau...