Tuesday, November 30, 2010

tak bahagia

1 comment(s)






Dua-dua tak happy dengan keadaan yang berlaku sekarang ni








maka ini lah jalan terbaik








aku tak boleh komen lebih-lebih








lebih aku tulis lebih lagi keruh








siapa yg salah?








mungkin aku kot








i'm sorry








walau aku tau ia tak semudah 1 2 3








Monday, November 29, 2010

Jangan kecewakan orang yg mencintai kamu...

0 comment(s)



1] Orang yang mencintai kamu tidak pernah mampu memberikan alasan kenapa dia mencintai kamu. Yang dia tahu di hati dan matanya hanya ada kamu satu-satunya.

2] Walaupun kamu sudah memiliki teman istimewa atau kekasih, dia tidak peduli! Baginya yang penting kamu bahagia dan kamu tetap menjadi impiannya.

3] Orang yang mencintai kamu selalu menerima kamu apa adanya, di hati dan matanya kamu selalu yang tercantik walaupun mungkin kamu merasa berat badan kamu sudah bertambah.


4] Orang yang mencintai kamu selalu ingin tahu tentang apa saja yang kamu lalui sepanjang hari ini, dia ingin tahu kegiatan kamu.


5] Orang yang mencintai kamu akan mengirimkan SMS seperti ‘Selamat Pagi’,'Selamat Hari Minggu’, ‘Selamat Tidur’, ‘Take Care’, dan lain-lain lagi, walaupun kamu tidak membalas SMS-nya, kerana dengan kiriman SMS itulah dia menyatakan cintanya, menyatakan dalam cara yang berbeza,bukan “aku CINTA padamu”, tapi berselindung ayat selain kata cinta itu.


6] Jika kamu menyambut hari tahun dan kamu tidak mengundangnya ke majlis yang kamu adakan, setidak-tidaknya dia akan menelefon untuk mengucapkan selamat atau mengirim SMS.

7] Orang yang mencintai kamu akan selalu mengingat setiap kejadian yang dia lalui bersama kamu, bahkan mungkin kejadian yang kamu sendiri sudah melupakannya, kerana saat itu ialah sesuatu yang berharga untuknya.Dan saat itu, matanya pasti berkaca. kerana saat bersamamu itu tidak bisa berulang selalu.

8] Orang yang mencintai kamu selalu mengingati setiap kata-kata yang kamu ucapkan, bahkan mungkin kata-kata yang kamu sendiri lupa pernah mengungkapkannya. kerana dia menyematkan kata-kata mu di hatinya,berapa banyak kata-kata penuh harapan yang kau tuturkan padanya, dan akhirnya kau musnahkan? pasti kau lupa, tetapi bukan orang yang mencintai kamu.


9] Orang yang mencintai kamu akan belajar menggemari lagu-lagu kegemaran kamu, bahkan mungkin meminjam CD milik kamu, kerana dia ingin tahu apa kegemaran kamu - kesukaan kamu kesukaannya juga, walaupun sukar meminati kesukaan kamu, tapi akhirnya da berjaya.


10] Kalau kali terakhir kalian bertemu kamu mungkin sedang selesema, atau batuk-batuk, dia akan sentiasa mengirim SMS atau menelefon untuk bertanya keadaan kamu - kerana dia bimbangkan tentang kamu, peduli tentang kamu.

11] Jika kamu mengatakan akan menghadapi ujian, dia akan tanyakan bila ujian itu berlangsung, dan saat harinya tiba dia akan mengirimkan SMS ‘good luck’ untuk memberi semangat kepada kamu.


12] Orang yang mencintai kamu akan memberikan suatu barang miliknya yang mungkin buat kamu itu ialah sesuatu yang biasa, tetapi baginya barang itu sangat istimewa.


13] Orang yang mencintai kamu akan terdiam sesaat, ketika sedang bercakap di telefon dengan kamu, sehingga kamu menjadi bingung. Sebenarnya saat itu dia merasa sangat gugup kerana kamu telah menggegarkan dunianya.


14] Orang yang mencintai kamu selalu ingin berada dekat dengan kamu dan ingin menghabiskan hari-harinya hanya dengan kamu.


15] Jika suatu saat kamu harus pindah ke daerah lain, dia akan sentiasa memberikan nasihat agar kamu waspada dengan persekitaran yang boleh membawa pengaruh buruk kepada kamu. dan jauh dihatinya dia benar-benar takut kehilangan kamu, pernah dengar ‘jauh di mata, jauh di hati?’


16] Orang yang mencintai kamu bertindak lebih seperti saudara daripada seperti seorang kekasih.


17] Orang yang mencintai kamu sering melakukan hal-hal yang SENGAL seperti menelefon kamu 100 kali dalam masa sehari. Atau mengejutkan kamu di tengah malam dengan mengirim SMS. Sebenarnya ketika itu dia sedang memikirkan kamu.


18] Orang yang mencintai kamu kadang-kadang merindukan kamu dan melakukan hal-hal yang membuat kamu pening kepala. Namun ketika kamu mengatakan tindakannya itu membuat kamu terganggu dia akan minta maaf dan tak akan melakukannya lagi.

19] Jika kamu memintanya untuk mengajarimu sesuatu maka ia akan dgn sabar walaupun kamu mungkin orang yang terbodoh di dunia! bahkan dia begitu gembira kerana dapat membantu kamu. dia tidak pernah mengelak dari menunaikan permintaan kamu walau sesukar mana permintaan mu.


20].Kalau kamu melihat handphone-nya maka nama kamu akan menghiasi sebahagian besar INBOX-nya. Dia masih menyimpan SMS-SMS dari kamu walaupun ia kamu kirim berbulan-bulan atau bertahun-tahun yang lalu. Dia juga menyimpan surat-surat kamu di tempat khas dan segala pemberian kamu menjadi benda-benda berharga buatnya.


21] Dan jika kamu cuba menjauhkan diri daripadanya atau memberi reaksi menolaknya, dia akan menyedarinya dan menghilang dari kehidupan kamu, walaupun hal itu membunuh hatinya.

22] Jika suatu saat kamu merindukannya dan ingin memberinya kesempatan dia akan ada menunggu kamu kerana sebenarnya dia tak pernah mencari orang lain. Dia sentiasa menunggu kamu.

23] Orang yang begitu mencintaimu, tidak pernah memaksa kamu memberinya sebab dan alasan, walaupun hatinya meronta ingin mengetahui, kerana dia tidak mahu kamu terbeban dengan karenahnya. saat kau pinta dia berlalu,dia pergi tanpa menyalahkan kamu, kerana dia benar-benar mengerti apa itu cinta.






Dan bersemangat bila...

0 comment(s)


Dikala xde pe nak wat...


Paling suka dan bersemangat bila ~


1.) Dapat beli brg baru ( Apa2 brg pn dari murah hingga ke mahal )

2.) Suasana bilik yg baru (Specially bila tambah menda baru dlm bilik & after kemas bilik )

3.) Pindah umah baru

4.) Buka blog & facebook

5.) Tgk wyg cerita baru

6.) Gi karoaks ngn BFF

7.) Jumpa BFF dan berkumpul ngn mmber2 yg lama xjumpa (Gossip )

8.) Dan apa2 yg new mood,new deco & stail

* He..he...

ngee`

0 comment(s)




Petikan dari blog HapaCerita?






Aku tengah layan internet baekkkk punya di suatu pagi.Sambil buka blog sendiri,aku pun buka blog orang lain jugak.Menyambil orang kata.Kalau kucing yang kata,mungkin kita hanya boleh dengar bunyi 'miauw' sahaja.


Kan?


Sambil surf tu,tiba-tiba aku terjumpa gambar yang aku berkenan.Tanpa membuang masa,aku terus tanya auntie si tuan kedai yang tengag melilau dalam tu.Setelah bertanya,aku terus print gambar tadi.


Printer kat kedai tu lansung tak bagi respon.Demmit!


Setelah beberapa kali mencuba,tapi tak dapat,aku merumuskan bahawa network printer dia problem.Jadi,aku jumpa auntie tadi,dan cakap printer tak boleh guna.Setelah aduan aku diterima,auntie tadi lantas memanggil seorang brader yang tugasnya memantau kesihatan PC di premis terbabit.Brader ni,aku rasa umur dalam awal 20-an.Muda lagi.


Dengan penuh yakin,beliau cuba menolong aku sedaya upaya.Puas juga beliau klik sana-sini.Semua cara tak berguna.Gagal sama sekali.Akhirnya,brader tadi mengalah sambil memberikan laporan kenapa printer tersebut tak boleh digunakan..


"Tak boleh print lah abang.Gambar yang abang nak print ni,banyak warna sangat.Printer kat sini ada empat warna sahaja." terang brader tadi dengan penuh yakin dan pasti sambil memandang ke arah warna asas printer dalam katrijnya.



Aku nampak brader tadi.....kecik besar kecik besar ja depan aku.

Nilai sepuluh ringgit

1 comment(s)







Seorang bapa pulang ke rumah dalam keadaan letih disambut oleh anak lelakinya yang berusia tujuh tahun di muka pintu.

“Ayah, boleh tak Amin tanya satu soalan?”

“Ya, nak tanya apa?”

“Berapa pendapatan ayah sejam?”

“Itu bukan urusan kamu. Buat apa nak sibuk tanya?”

“Amin saja nak tahu ayah. Tolonglah bagi tahu berapa ayah dapat sejam bekerja di pejabat?”

“20 ringgit sejam.”

“Oh…” kata si anak sambil tunduk menekur lantai. Kemudian memandang wajah ayahnya semula sambil bertanya, “Ayah….boleh tak Amin pinjam sepuluh ringgit daripada ayah?”

Si ayah menjadi berang dan berkata, “Oh, itu ke sebabnya kamu tanya pasal pendapatan ayah? Kamu nak buat apa sampai mintak sepuluh ringgit? Nak beli barang mainan lagi? Jangan nak membazir. Ayah kerja penat-penat bukan untuk buang duit sebarangan. Sekarang pergi balik ke bilik dan tidur, dah lewat dah ni...”

Kanak-kanak tujuh tahun itu terdiam dan perlahan-lahan melangkah kembali ke biliknya. Si ayah duduk di atas sofa dan mula memikirkan mengapa anaknya yang kecil itu memerlukan duit sebanyak itu. Kira-kira dua jam kemudian si ayah kembali tenang dan terfikir kemungkinan anaknya benar-benar memerlukan duit untuk keperluan di sekolahnya kerana anaknya tidak pernah meminta wang sebanyak itu sebelum ini. Dengan perasaan bersalah si ayah melangkah menuju bilik anaknya dan membuka pintu.

Didapati anaknya masih belum tidur. “Kalau kamu betul-betul perlu duit, nah ambillah sepuluh ringgit ini,” kata si ayah.

Kanak-kanak itu segera bangun dan tersenyum girang. “Terima kasih banyak ayah,” katanya begitu gembira. Kemudian dia tercari-cari sesuatu di bawah bantalnya dan mengeluarkan sekeping not sepuluh ringgit yang sudah renyuk.

Bila ternampak duit itu si ayah kembali berang. “Kenapa kamu mintak duit lagi sedangkan kamu dah ada duit sebanyak itu? Dari mana kamu dapat duit di bawah bantal tu?” Jerkah si ayah.

Si anak tunduk tidak berani merenung wajah ayahnya. “Duit ini Amin kumpul dari belanja sekolah yang ayah beri setiap hari. Amin minta lagi 10 ringgit sebab duit yang Amin ada sekarang tak cukup,” jawab si anak perlahan.

“Tak cukup untuk beli apa?” soal balik si ayah.

“Ayah, sekarang Amin sudah ada 20 ringgit. Ayah ambil duit ni. Amin nak beli sejam dari masa ayah. Amin nak makan malam bersama ayah,” jawab si anak tanpa berani memandang wajah ayahnya.

Baru si ayah benar-benar faham maksud anaknya itu....



Moral :

Kadangkala kita terlampau sibuk sehingga mengabaikan insan tersayang yang dahagakan kasih sayang dan perhatian kita. Oleh itu, luangkan sedikit waktu untuk bersama mereka...


Sunday, November 28, 2010

Nikmat release

0 comment(s)


Salam semua,


Finally setelah berpenat seharian...akhirnya sudah jua segala keje-keje besar (Stock Take) kat store aku.


Release.....dan aku hari ini to up tidur dengan sebaik mungkin


Setelah mandi tadi,badan rasa sangat segar...kenikmatan yang tak terbanding


Syukur segalanya d'permudahkan tuhan...keje pn berjalan dengan baik


Happy sebab, aku dapat menjadi seorang pekerja yang baik... : )


Beberapa hari lagi kita akan melangkah ke bulan 12 iaitu bermakna bulan akhir utk tahun ini


Sedih rasanya nak meninggalkan tahun 2o1o yg semestinya menyimpan sejuta kenangan


Sama ada suka mahupun duka


Tahun ini juga ku dipertemukan cinta : )


Banyak impian dan visi juga yg still belum terlunas, antaranya biarlah aku aje yg tau


Lately aku seperti abaikan si dia, maaf awak, tidak saya lupakan awak pn walau bz bekerja


Maaf sebab kurang sms dan call...masa dan keadaan suntuk dan semua perlu kejar waktu


Oh ya azam 2011?


Ada satu tu...tengah kejar nih...yang lain aku akan perlahan-lahan kejar dan grab sehabis baik


Orait...harap korang pn ada azam korang utk pulihkan diri yg mungkin masih ditakuk lama


Chow...moga apy suma!


Friday, November 26, 2010

MESTI BACA ......MENAKUTKAN .... SMS DARI SEORANG LELAKI ..

0 comment(s)



Satu lagi pembacaan saya yang membuatkan saya tersentak. SMS ini memang sengaja ditulis dengan penulisan seorang lelaki. Ceritanya memperlihatkan bagaimana seorang muslimat di'rosak' dengan mudah hanya dengan kata-kata manis! Wahai sahabat-sahabatku... Moga Allah peliharamu daripada semua ini...



1. salam. Blh sy kenal awk? Sy tertarik dgn prwatakan sopan awk. Dah lama sy prhatikn awk. Awk dak baik n sy trtarik la dgn tudung labuh awk. Sy harap kite bleh brkenalan.. ukhuwah fillah org kate..sy x terer sgt arab ni…


2. Trima kasih krn mnerima sy. Sy akan try sedaya upaya sy mnjaga awk dan mgikut syariat. Sy tau sy bukan baik sgt, tp demi Allah, sy cuba buat yg trbaik utk awk…


3. Ingat tau, jaga aurat leklok..jgn bagi org lain nmpk..kuar ngan kwn2 tau.. jgn sorg2..blk contact sy ek..sy doakan awk selalu..


4. awak,nape x contact sy. Sy risau awk kuar lama2..ye..mmg sy xde hak pun..sy tau sy percaye awk, tp sy x tau la nk kate cmne. Kite slalu nmpk dari jauh je ek.Tp sy rasa awk mcm dkt je ngan sy. Mgkn ni org kate cinta kot, wak..awk cinta sy x? xnk bgtau.. tp sy tau awk cinta sy..awk da malu nk jln tmpt sy lepak sbb malukan?..kih3. .tq.. i love u too..


5. Wak,selain family, Allah dan rasulnyer.. awk sayang sape ek? Sape saya dlm hati awk?

6. Wak wak..dr kawan kite just pggl sy awk je..mcm x special plk diri sy utk awk. sy tringin gak nk jd cm room8 sy ni. Pggl syg.. bole ke? Awk pggl sy bi ek? Rasa mcm baby sket. X salah kan.. just panggilan je..thanks syg.. love u... ..


7. Yang. kekdang bi tgk syg ni mcm x prcaya bi je. Yela, bi just tanya syg pkai apa je kan .. tq ek gtau, mkin dalam pulak rindu kat syg ni... .hihihi..


8. Yang bi nak syg tau, sayanglah segalanya utk bi, syg la pmberi semangat utk bi... yang... ..bi harap bi ngan syg xde rahsia lagi ek.. jgn risau..inikan membuktikan bi caring.. so jgn risau..k..yeye. . bi janji kan jaga rahsia kite..just msg je kan..love u..papai.. mmuahh!

9. Syg..da lama kite msg, leh kite jumpe x? ye..ayang bwk la kawan2 k..tq yunk! i love u.... ..


10. Tq pggl bi ngan pgglan abg.. abg tggu lame da..abg tau..kite x leh pakse dlm hubungan..la iqra hafiddin..hehe. . sikit sikit je..kih3..


11. Hi syg, watpe 2? Nk ckp sket.. nape syg bwk satu battalion nak jumpa abg?... syg x caye kat abg eh.. huhu..


12. Syg..kite jumpe k?..abg suka syg pakai tudung yg abg beli tu..cam wardina lak..bkn syg x cntk.. just nmpk mkn cntk la..nipis sikit je.. nnt jumpa nnt syg bwk sorg dah la k..


13. Syg..abg sory ngan apa jd td.. abg trsentuh jari syg td.. Tol gak ckp syg eh, trsentuh xpe..TER.. hehe..makin tebal la pulak cinta abg kat syg..


14. Thanks jumpa td, syg cntk la.. Ololo..abg romantik sket pun salah ke? Ske abg romantik ek? Hehe.. Eh, td jumpa abg da berani tenung abg ek..hoho.. tgk td kwn syg cam ske kat kwn abg je.. senang la kita jumpa pasni.. tgk..Allah memberkati hubungan kite.. syg solat dah ke? Doakan abg skali ek..miss u..


15. syg..just nk tanya.. syg cinta bg berapa percent? Apa tandanya eh? 50% je... huhu..yang. . just nk tanya..rambut syg panjang x? just thinking of u at the moment…


16. Td terbeli tudung pendek.. yg abg bg kat syg tu.. syg..bg la gmbr syg special untuk abg yg pakai tudung td 2.. Cntk nye syg..gambar ni nak wat wallpaper hp ngan kompter abg la..


17. Yang.. syg cintakan abg berapa percent? Sepenuh hati Thanks syg..love u too.. abg janji, abg akan jaga syg baik2 dan xkan tinggalkan syg...


18. Syg..da lame kita couple kan.. xkan abg pegang tgn pun nak marah.. Syg kan milik abg.. Thank 4 being understanding. .



19. Syg kata Syg cintakan abg sepenuh hati.. kalu gitu..apa buktinya Syg cintakan abg..?



SELEPAS ITU BARU BERMULA ZINA YANG SEBENAR...



****************************************************************

20. huh!... syg mengndung? tahu kat ne... cube check balik dgn doktor... xkan sekali buat dah mengandung, check balik k..


21. huh! btol la syg mengndung ni?? syg, utk kebaikan kita berdua, lebih baik syg gugurkan kandungan tu.. gugurkan k..


22. Nape plak xnak? xberdosa la klu bunuh benda yang masing xbernyawa.....gugurkan jelah!!! jgn buat masalah bleh x!!

23. xsakitlah!!! nape manje sangat ni! xkan bnda mudah cam tu pun xbleh buat..


24. sori syg, abg xbleh temankan syg ke klinik tu, abg malu klu terserempak dgn family or member, malu la abg klu diorg nmpak abg bwk syg dgn perut syg yg besar tu..


25. Ape!! RM 5,000?? kau yg mengandung... kau cari sendiri la duit nak gugurkan anak tu.. bukan masalah aku.. lantak kau la... bukan masalah aku jgak keluarga kau pulau kau.. kau tu yg bodoh!! kau ingat kau tu cantik sgt?? aku dah xingin kat kau!! pergi mmpos!


26. jgn kol n msg lg bleh x?!.. aku sbuk.. xde masa nk layan kau!...



27.(terputus hubungan)

- wanita itu mati akibat kegagalan proses penguguran..

- si lelaki mencari mangsa baru..

- dan kejadian terus berulang..

Thursday, November 25, 2010

Aduiii...mung ni!!

0 comment(s)


*Sakit perut dol aku gelakkk...


Wei tgk nih...

0 comment(s)


* Di petik picturenya dr blog super duper hot

Ko pikir rr...leh archieve budget x?

Wednesday, November 24, 2010

24/11/2010

0 comment(s)



Salam semua...

Pe korang buat rini selain keje?

Aku?Keje ptg k...

11.30pm malam karang baru balik

So aku mahu fokus on work, yg lain tu aku xmau pikir specially masalah

Semua owg xsuka masalah maka jgn cari masalah

Semalam seharian kuar ngn BFF aku plus bz menjadi bidang terjun arrange suprise party si Fetty tu...

So suma happy ending

Jab agi mahu basuh baju then bersiap ke tempat keje

Aku buat sedikit perubahan pada template blog aku

ok x? Tp ni yg aku suka...oklaaa....

Oh ya can't wait utk percutian 3,4 dan 5 nnti(on DEC) ...jln2 d'cameron Highlands..

Plus next year jln2 d'singapore plak (on JAN)...

Bercuti aje aku ya...

sudah tentu..apy itu penting...

Chow!!!

Tuesday, November 23, 2010

koroake lagi + rehat + cuti

0 comment(s)


Cuti menjelma...


Masa utk berehat dan melenangkan diri...


Karoake today? Ya...mmg!!!


Best Fren dtg KL...salah seowang team karoake yg aku rasa masuk ngn aku selepas KLOL(sowang agi BFF aku)...


Hu..hu..


Inilah hobby aku d'kala bosan@ mengisi masa cuti @pun pelepas geram ...he...he...


Mungkin aku mau melupakan segala masalah dan tabah menghadapi ari2 mendatang...


Aku tau di depan sana penuh onak duri...itu mematangkan bukan?


Maka aku dan kita semua harus positive dan keep muvin 4ward...


Lately aku rasa sgt d'duga dan asyik terluka...


Namun itu cabaran yg mungkin bukan dtg selalu


Orait semua...jom berhibur dan berehat...lupakan yg xbest tu!


Chow!!

Kiut miut 4

0 comment(s)
* Kiut ke? 1

*Heeee..... 2



*Oit! 3


*Alop! 4








Sunday, November 21, 2010

Bala yg bertimpa-timpa

2 comment(s)


Kenapa huh? Napa jd mcm nih?

Napa bala nih bertimpa2 dtg pada aku

Dari satu ke satu tanpa berhenti

Dari hal keje ke kes curi then ada owg ugut aku plak

Aku penat!

Aku dituduh benda yg aku xbuat! Apahal!

Fade up...

Oh tuhan, beratnya dugaan kau kpd aku...

Kecewa...kecewa sgt dgn keadaan sekeliling...


Sehabis baik aku menjadi yg terbaik utk diriku mahupun owg sekeliling...tp ...


Tuhan...ringankanlah beban hambamu ini...


: (

Saturday, November 20, 2010

Dr Rozmey ~ Mamat aneh

0 comment(s)



Hu...hu..aku xberapa paham ngn dia...

Tp aku menyampah lol...

Tadi terbuka blog THE OTHER KHAIRUL

Serius tertarik ngn issue yg dia utarakan pasal Dr Rozmey nih

>> Kenapa owg tak nak tgk filem 2 alam dr Rozmey <<

Korang baca rr sendiri...serius aku bersetuju ngn pendapat dia tu...

Tp penutup dia paling best,then aku rasa suma producer plus pengarah kat malaysia nih patut baca statement nih..

So y napa aku kureng layan cerita melayu...bukan boikot tp mutu yg belum tentu ada...

Xkan aku mau melabur utk tgk wyg utk cerita yg aku tau kualitinya can ana kan?...


'' Aku tak berapa faham kenapa kita menggunakan ayat "Supportlah industri perfileman Malaysia." Adakah bermaksud kalau movie tu teruk, kita still perlu support? Kita perlu support sampaikan pengarah dan penerbit movie berkata "Kita buat lah filem merapu macam mana pun, mesti akan ada yang tengok (atas sebab support)". Bagi aku, better kalau kita tak tengok filem merapu. Sebab dari situ, pengarah dan penerbit akan terfikir "Mungkin aku ni pengarah yang syok sendiri. Better aku improvekan kualiti filem aku". So, tak adalah semua nak jadi pengarah then syok sendiri. Pulak tu, bila tak ada orang tengok, kecoh nak salahkan penduduk Malaysia.


Then, bila ada orang utarakan pasal isu ni, pulak sibuk kata "Melayu tak habis-habis nak kutuk melayu". Well, tak akan lah nak puji bila bangsa sendiri syok sendiri dan berlagak habis? Memang sampai bila-bila ah filem Malaysia jadi filem syok sendiri
''

Sepi ke?

0 comment(s)


* Yup! Sunyi tanpa kamu...



Friday, November 19, 2010

Aktivity rini ~

1 comment(s)
* D'Wangsa Walk

*Tunggu ujan yg xkunjung berhenti...



* Atas moto...hu..hu..(sempat agi ekk?)



Ujan...basah...
Itu yg sesuai utk arini,cian si dia sbb terpaksa berbasah ngn kita...sowy rr ujan lol...
Kita mana ade kete...he...he...
Ada moto je...
So rini kami lepak wangsa Walk je...just jln2 biasa utk buang masa bersama...
Pe kami buat?

Window shopping (dan tak bli pe2), karoake (sekejab je~ 1 jam) cian dia xcukup katanya...next time k...then kemudian just jln2 biasa pusing 1 wangsa walk tanpa arah tujuan sbb nk tunggu ujan berhenti...
Lepas tu redah je bila ujan dan surut...
Then hantar dia gi bukit Jalil...selamat pulang awak~ jumpa agi tau!!!
So aku balik naik moto dgn harapan nk smpai cepat ke umah tp tiba2 mmber matrix yg lama giler xjumpa sms aku kata nk jumpa sbb dia dtg sini cause saudara dia meninggal...

Alang2 tu jumpa kami terus...wow berisi sikit dia then cam bahagia je, susah katanya nk turun KL...anak mak sgt...tp xpe, next time hang out lagi...td pn jumpa kejab je sbb nk rush ke kajang katanya...
Hu..hu...apepun cuti terisi aje...

Thanks si dia temankan...
Syg 1 cerita lum tgk agi kat panggung ...SKYLINE tu...mmber kata best...

Nnti rr tgk lgpn poket dh kopak nih sbb bulan ni duit mengalir mcm air sungai...hu..hu..

Chow!!!

Jalan-jalan + Harry Potter

0 comment(s)



Semalam seharian keluar ngn si dia,penat sih...



Dari Pasar Seni confident je kami jln terus smpai Times Square,nasib baik xujan...pagi2 cantik je matahari...



Then ngn confident gak kami gi cari tiket wyg, walau dlm hati xde harapan sbb mesti full book kan,yala story yg d'tunggu2 tu...



Kami ada luck sbb masih ada seat kosong ..kat bahagian atas lak tu...BEST2x...berkobar2 nak tgk cerita ini...mungkin Times Square owg masih xberapa ramai agi gi tgk kat sana compare ngn cinema2 lain...



Oh ya...ceritanya..SUPERB!!!! best bangat!!! kali ni lagi ok compare ngn sebelum2 ni...



Jalan cerita yg diadun ngn baik...suma ada...suspen ada,lawan2 ada,humor ada,sedih ada...



Namun paling aku tunggu2 time perang...perang guna tongkat sakti magic tu aku rasa cambest lak...real je power masing2x...



Unik...



Can ana ceritanya lak? aku rasa xyah nak cerita sgt kot sbb masing2 yg dah baca story nyer kat buku tu dah leh agak jln ceritanya...plus scene2 dari buku mostly ada dan tak dipotong sgt...



Apapun sgt best!!! korang patut gi tgk k...xsabar nk tunggu part 2 plak...



Ptg pah abih wayang ujan plak...so kami gi makan dulu tp still ujan xberhenti2 walau xde rr lebat sgt...



Namun redah je pahtu gi jlan2 pusing mall walau xde pe yg nak d'beli...



Apepun percutian yg best walau just bercuti kat tgh2 KL je,lagipn aku bukan selalu lepak c,tu pn...BEST!berehat sepenuh hati...




Thursday, November 18, 2010

Puisi binti Puitis

0 comment(s)


Aku cinta padamu tetapi jerat percintaan yg aku dapat, bila mana wajah kekasih tetap ku ingati kerna ku bangga memilkimu kekasihku...tapi apa yg ku dapat,hanya cuma pengajaran utk tidak memiliki apa itu dendam di hati.


Ini pendirianku mempertahankan cintaku, bila mana purnama merindu sering menghambat hatiku tatkala aku seorang...aku pasrah menerima dgn terbuka bahawa itu bukan yg ku mahu.


Bisikan asmara ini terlalu menyesakkan...cinta ini terlalu mendalam...di taman teman kita bercahaya membuat aku sentiasa padamu, tp adakah kau rasa bahawa cintaku adalah bukan cinta biasa ?


Cinta aku terlalu bercahaya seribu liku, kerana dirimu aku bukan menjadi diriku, aku alpa dan lupa pada segalanya....


Aku menanggis mengenang sekian lama cinta ini rupanya bertepuk sebelah tangan...kosong bukan seperti BUKAN KOSONG,bercakna dan seribu warna...


Sutramaya sia-sia...tipu belaka...hanya sekadar dogengan dialah di hati yg dicanang berkali-kali tp hampas yg dapat...bosan sudah jiwa...


Sesuai utk kau mungkin sebagai teman...tp aku dalam diamku boleh ke menerima...hancur lagi!!!!


Jika kau tak datang dan tanpamu usang serasa hidupku tak bermakna...kecewa merana...


Tapi lama-lama amarah dijiwa mengelodak kerana tak adil langsung layananmu setelah kau sebut bertapa kucinta padamu...


Pintu rindu sesuai ke ditutup? Tahajud cintakah aku pada semua ini? Namun menanggis bila takkala batas asaku setahap ini walau masih mengharap dalam dirimu masih ada perkataan ku percaya ada cinta walau aku tau buatan genius darimu.


Kini sudah masa...bila harus memilih utk keluar mencari destinasi cinta sebenar...sudah masanya...


Biarlah penutupnya EMAS, menjadi TRANSKRIPSI melalui PRASASTI SENI cintaku yg menyimpan TAHAJUD nya CINTAku hasilan HADIAH DARI HATI...


: )

Wednesday, November 17, 2010

Seni lagi...

0 comment(s)
Sebab xde pe yg nak d'kongsi...maka seni ni yg aku kongsi...




Korban keje

0 comment(s)
*Sedia utk dikorbankan...abih rr ko kambing!!!



Salam semua...


SELAMAT HARI RAYA KORBAN TAU...


Mcm biasa rr...aku kena keje time raya...actually xkisah pn...


Cuti aku ambik pah raya...


So kali nih...raya akan ditemani si dia yg chumil tu...


Thanks k turun KL teman kita...he..he...


Lately xde apa sgt nk d'share...


Aku byk fokus on work je, keje pn cam xbahagia sbb byk sgt halangan...owg kata bukan senang utk menjadi yg terbaik...

So stock take dh dekat bangat...suma BZ on that preparation, walau aku xterasa kehangatan minggu persediaan stock take mcm dulu tp kehangatan utk helper3x tu tetap ada k...


Apepun aku suka je tulun2 owg nih...xkisah sgt....sehabih baik mahu jadi pekerja yg cekap, rajin dan berguna...yehaaa!!!


Orait...setakat nih aje...apy raya aji...mintak maap gak utk salah silap tau... moga suma dpt berkorban ke arah kebaikan...chow!!!

Tuesday, November 16, 2010

Monday, November 15, 2010

Salam Aidilhadha

0 comment(s)

Buat semua...moga enjoy d'hari raya ni ekk...

Aku xbalik raya...kena keje plus cuti pn 2 ari je...

Rindu my family...

Maaf zahir dan batin semua...


Ada bran?

0 comment(s)


*i said ...NO WAY!!!!!

Rumah aku dipecah pencuri + laptop ilang!!!

2 comment(s)
*Telinga grill utk kunci mangga dipotong


*Kemudian grill dikopek

*Then pintu dipecahkan ( tp kami dah tukar tombol baru malam kejadian tu jugak)



*Sedih...laptop kesygn aku telah dirampas mcm tu je...



*Bilik berselerak...



Munin semua...dah 11.03minit pagi...
Masa yg sesuai utk aku coretkan sst tika mood utk menulis d'sini telah dtg..
Kebelakangan ini aku mmg telah d'hambat masalah besar dari rumah aku dicerobohi pencuri sehinggalah ke keadaan yg sedikit kelam kabut.
Ini adalah antara dugaan yg paling hebat yg penah d'lalui...dulu aku penah ilang moto gara2 pencuri kini aku ilang laptop sebijik gara2 pencuri plak...
Marah mmg marah...kecewa tak payah cakap rrr...laptop yg aku jaga dan tantang mcm nyawa sendiri(selama 4 thn) ilang mcm tu je...nasib aku mmg xbaik giler rrr...
Masa balik umah hari tu terkejut sbb rumah kami terbuka mcm tu je, asalnya aku ingat silap umah tp mmg sah umah aku,mangga dipotong, pintu grill dikopek dan pintu umah dipecahkan mcm tu je..
Syukur kat ruang ruang tamu xilang apa2..mungkin sbb nak bwk larik TV diaowg rasa berat sgt kot...last2 bilik aku disepahkan dan sebuah laptop kesygn aku ilang mcm tu aje...
Sedih,kecewa dan terkesima xpayah cakap rr...
So kami wat report...mungkin tuk jumpa balik brg yg ilang agak tipis tp aku tetap berdoa semoga jumpa balik...
Sekarang aku boleh menerima keadaan ini dgn baik...walau dlm hati tuhan aje yg tau..
Housemate aku lak...ilang duit syilling RM200 ringgit nasib baik dia tiada simpan menda2 yg berharga yg lain...
Actually nih dh 2 kes pecah umah dh berlaku kat area FLAT aku nih...kecewa sbb masalah ni berulang dan xsangka rumah kami yg jadi mangsa utk yg ke-2...
Terima seadaanya sbb ini dah takdir tuhan...
Pencuri sial!!! aku xhalal barang yg ko curi tu dunia akirat k!!!
Hurrrmmm....

*Tp tetap bersyukur sbb camera aku yg aku baru beli tak hilang dan duit sewa umah yg aku nak bg housemate yg telah disorot dibwh bekas juga tak hilang...kalau hilang gak tak tau rr apa perasaan aku hari tu

Sunday, November 14, 2010

LOVE

0 comment(s)


* Awak...I LOVE U SO MUCH!!!!!!

Saturday, November 13, 2010

10 KELEBIHAN COCA COLA ?

0 comment(s)


"Setiap hari selasa ngan rabu aku mesti minum air coke nie lepas training rugbi. Memang sedap air nie. Sedap giler! korunk pun mesti ade yg suke air nie. Sama ada korunk tau atau x, sebenarnya air coke nie ade 10 'kebaikan' yg x disangka-sangka. Aku dpt bende nie dari emel yg member aku bagi. Ape lagi!!

" Fakta seperti yang tersenarai dibawah adalah kajian santifik yang dibuat oleh ahli sains kesihatan/sosial di USA dan Britain serta laporan dari seluruh dunia mengenai minuman ringan Coke : Coca Cola.

Di dalam kebanyakan negeri di US , kereta peronda lebuhraya akan dimuatkan 2 gallon Coke untuk menghilangkan kesan darah di jalanraya apabila berlaku kemalangan. Cam pasukan SMART dan bomba kita tu, Harzadous Team. Cuba tanya Plus Ronda atau Polis Lebuhraya, adakah mereka guna? Anda di rumah diharap dapat mencuba kajian ini :

1. Masukkan tulang dalam satu mangkuk yang diisi Coke, ia akan hancur atau hilang sama sekali dalam masa 2 hari. Elok untuk yang berniaga sup tulang!

2. Untuk mencuci tandas : Masukkan setin air Coke dalam tandas dan biarkan selama 1 jam dan kemudian 'flush'. Kesan kotoran/hampas akan hilang dari tindakan 'citric asid' yang berada dalam Coke. Satu bahan gantian untuk mencuci kalau sabun dah habis! Rasa-rasa buat sabun badan boleh tak?

3. Untuk menghilangkan kesan karat dari bumper kereta jenis chrome : Lap bumper dengan aluminium foil yang dicelup dengan Coke. Kesannya karat hilang!

4. Untuk menghilangkan kesan 'corrosion' atau hakisan pada skru/nat bateri kereta : Tuang saja setin Coke pasti kesan hakisan hilang serta merta.

5. Untuk melonggarkan skru yang berkarat dan ketat : Sekali lagi tuang setin Coke, skru tersebut pasti longgar dan boleh dibuka.

6. Untuk menghilangkan kesan minyak/lekit dari pakaian : Tambahkan setin Coke dalam mesin basuh bersama sabun pencuci dan basuh macam biasa. Kesan minyak tu pasti hilang. Kemudian bolehlah minum air basuhan tadi berperisa coke.

7. Cermin kereta anda berdebu/kotor/ melekit ? Celup tuala dengan Coke dan lap.Pasti bersih. Tak payah guna tin sembur cuci cermin cam jual di Yawata tu kerana ianya amat mahal!

8. Bahan aktif Coke adalah phosphoric asid. Ia mempunyai pH 2.8. Ia boleh meleburkan sebatang paku dalam masa 4 hari. Kilang Perwaja/besi mesti suka ni!
Asid tersebut juga menghakis kekuatan tulang belakang dan tulang lain dalam badan yang merupakan punca utama kearah penyakit osteoporosis.
Sila lihat lori yang membawa air sirap Coke dalam lori tangki,[ bukan lori yang bawa Coke siap dalam botol/tin] pasti dilengkapi dengan tanda amaran "Bahan Kimia Bahaya" atau"Bahan Penghakis : bahaya". Lori tangki itu juga diselaputi bahan penghakis hakisan untuk mengelak lori tu dihakis. . Tolong jangan letak/parking kereta berhampiran lori tangki yang ada tanda amaran tu, silap-silap tengah bawak kereta, putus 2 sebab hakisan/karat.


9. Para pengedar minuman Coke telah menggunakannya untuk mencuci bahagian enjin lori/trak mereka sejak 20 tahun. Wahh...mesti buat overhaul ni!

10. Kandungan gulanya 18 sudu cawan teh satu tin Coke. Cuba try bancuh kopi/teh dengan 18 sudu gula tu kat rumah dan minum mesti termuntah

Kenapa Orang Yahudi Tak Minum Coke dan Pepsi ?

Disampaikan oleh seorang sahabat.....Assalamualaikum kengkawan... last weekend, ada ustazah usrah kami beritahu... masa dia belajar kat. mesir dulu, dia punya lecturer ada cerita... dulu ada sorang mamat yahudi ni datang egypt to study the muslims' lifestyle kat sana setelah serangan secara fizikal ke atas umat Islam tak berjaya. dianak carik jalan untuk serang cara lain. tapi Alhamdulillah, dia telah diberi hidayah semasa dia dok study umat Islam kat mesir tu. dia beritahu lecturer ustazah ni, one of the things the jews do untuk hapuskan keturunan umat Islam is to produce coca cola & pepsi yang di dalamnya ada chemical to retard the reproduction organs for both men & women. menurut mamat tu, kat israel tak ada jual coke & pepsi sbb diorg tahu apa kandungan kat dalamnya and since jew is agama keturunan, diorg tak nak le mandul! kalau korang pernah terima forwarded email pasal bertapa cidicnya coke tu sampai boleh dissolve tulang & gigi (calcium containing compounds) and boleh buat cuci toilet! and for ladies, kalau minum coke boleh cause menstruation if you're a wee bit late. so kalau minum banyak & atthat time baru lekat zuriat, ada chances keguguran le, kan ? Therefore, untuk kemakmuran umat Islam & untuk kesihatan & untuk tak support jewish companies,

Masih tidak pasti kesahihan artikel ini, namun jika ia benar bayangkan apabila ia masuk kedalam perut kita, bertambah sihatkah kita.. jika tidak benar pun lebih baik menjauhi, bukan kerana kesihatan sahaja malah untuk agama kita..

Lumrah hidup

0 comment(s)


‎"Lelaki bila ditimpa masalah akan mencari rokok atau lepak dengan kengkawan. Wanita bila


ditimpa masalah akan mencari pakwenya atau menangis berpanjangan. Sedangkan, Allah selalu


menunggu mereka untuk merintih dan memohon pertolonganNya.."


RENUNG-RENUNGKAN


: )

Thursday, November 11, 2010

PETUA-PETUA MELAYU kita

0 comment(s)
Cengkih Penawar Sakit Gigi

Sekiranya anda mengalami sakit gigi, gigit tiga kuntum bunga cengkih pada tempat yang sakit. Kalau gigi berlubang, ketuk cengkih dan isi didalam lubang gigi anda dan tutup dengan kapas. Insya-Allah, sakit beransur kurang.


Gambir Penawar Gatal

Sekiranya ada masalah gatal pada kulit dan kelenkang, cuba petua ini. Ambil sekeping gambir, masukkan kedalam piring kecil kemudian basahkan gambir dengan sedikit air supaya ia kembang. Kemudian sapu pada bahagian gatal. Selamat Mencuba.


Hilangkan Daki dan Bau Badan

Kita sering menghadapi masalah daki dan bau badan terutama bakal pengantin. Untuk mengatasinya, gunakan pucuk jambu batu. Ramas ia didalam air dan gosokkan pada badan. Selepas itu, bilas dengan air limau purut. Lakukan seminggu sebelum tarikh perkahwinan. Insya-Allah, kulit kita akan bersih dan bau badan pun hilang.


Hilangkan Parut

Jika anda mempunyai kesan parut, anda boleh menghilangkannya dengan menyapu lendir lidah buaya. Cuma sapu lendir itu pada parut. Lakukan tiga kali seminggu. Insya-Allah, parut akan hilang.


Ikan Tidak Hanyir

Asam Jawa dapat menghilangkan hanyir ikan pari dan ikan duri. Mula-mula ambil asam jawa dan air, diramas didalam satu bekas. Kemudian masukkan ikan pari atau ikan duri selama setengah jam. Selepas setengah jam, kikis hanyir pada badan ikan tadi hingga habis. Kemudian barulah dipotong ikan tadi dan diramas dengan asam jawa bersama garam kasar berkali-kali. Kosek hingga bersih dan putih serta hilang hanyirnya. Selamat mencuba. Insya-Allah, hanyir akan hilang.


Keputihan Pada Mulut Bayi

Caranya, titikkan satu atau dua titik air hangat (suam-suam kuku) pada tempat yang putih, dalam seminggu. Insya-Allah, keputihan itu akan sembuh. Boleh juga ambil serbuk penaik lalu dibubuh didalam air suam. Kemudian celupkan kapas dan sapukan pada lidah bayi.


Khasiat Oat

Oat, selain enak dimakan, juga berkesan merawat kulit kering dan berkedut. Caranya, bubuh dua camca teh oat didalam mengkuk, gaulkan dengan susu pembersih muka atau pelembap muka dan sapu pada kulit (sental kulit dengan penyental dahulu). Tunggu 5 - 10 minit dan bolehlah dicuci. Hasilnya kulit lembut, halus, tidak kering serta menjimatkan wang.


Membuang Lemak Badan

Sekiranya anda mengalami masaalah lebihan lemah, cuba amalkan petua ini. Ambil 3 - 5 biji putik delima, basuh bersih dan tumbuk hingga lumat. Perah airnya dan minum pati perahan putik delima ini tanpa dicampur bahan lain. Amalkan setiap hari di waktu pagi dan malam, selama sebulan. Insya-Allah, dengan menjaga pemakanan dan bersenam, lemak yang berlebihan bukan menjadi masalah lagi dan bentuk badan idaman dapat dicapai. Selamat mencuba.


Mengatasi Gatal Keladi

Supaya sayur keladi tidak terasa gatal, ketika memasaknya anda hanya perlu memasukkan tiga atau empat keping hirisan pinang ke daalam masakan. Dan untuk menghilangkan rasa gatal pada tangan pula, lumurkan tangan anda dengan minyak masak. Insya-Allah, gatal akan beransur kurang.


Melangsingkan Tubuh

Masalah berat badan, sering menggangu fikiran wanita.Tetapi kini anda tidak perlu risau kerana ada petua murah dan mudah. Ambil dua biji lobak merah dan sebiji timun.Parut dan perah airnya. Parutan itu dicampur sebiji air limau nipis. Bancuh hingga sebati dan minum dua kali sehari. Amalkan setiap hari hingga berat badan anda turun.


Sengal Tulang

Bagi anda yang selalu mengidap sakit sengal tulang, cubalah petua ini. Ambil sedikit getah pohon kemboja dan sapukan pada sendi yang terasa sengal sambil berselawat. Cara ini dipercayai dapat meredakan sakit sengal tulang dengan berkesan. Selamat mencuba!.


Wednesday, November 10, 2010

UNSTOPPABLE + sandal

0 comment(s)




Dimulakan ngn salam...

Ola...hu..hu..

Actually baru je pah abih layan wyg tadi..cerita apa?


Cerita pasal 2 owg lelaki yg jadi hero selamatkan daerah diaowg dari kemalangan keretapi yg excidently tak leh berhenti dari meletup.

Aku maleh nak cerita pjg sbb aku tau mesti ada blogger2 yg akan share ngn korang pasal cerita nih..

Apa yg boleh aku cakap..BEST...

Aku suka dan aku layan ..

Suspen ada dan jalan cerita digarap ngn baik...

Well time tgk cerita nih..seriusly aku bengang ngn 2 owg mamat yg degil dan cuai jlnkan tanggungjwb masing2...

Pahtu manner hancur plak tu...

Benci gilaks...

Hu..hu..if korang nak paham dan nak enjoy lebih lanjut gi rr layan...berbaloi je pelaburan korang..

Lagipun aku rasa movie nih aje yg best setakat nih dlm list tayangn skrg sblm ketibaan Harry Potter dan Narnia pertengahan bulan nnti.

Oh ya...aku beli sandal tadi...aduiyai...fulus makin kurang...bnyaknyer belanja bulan nih...

Terukkan aku...?


Waa...terlepas rindu

2 comment(s)




Baru je balik dr S.alam...ok je bwk moto, kejab je...

Terlepas rindu jua kat S.alam pujaan tu,chewaaah!!!

Ya rr, terjumpa balik mmber2 lama yg masih ada lagi kat c,tu...

Yg penting mereka masih tinggal agi di rumah yg kami sama2 menetap dulu..

Sungguh rindu since melangkah masuk..

Ada certain hiasan yg masih lagi menjadi kenangan..yg tak mungkin d'lupakan...

Lama giler xjumpa mereka...suprisekan aku dtg jumpa korang?Ha..ha..

Then aku gi melawat PAS(Plaza Alam Sentral),SACC,PKNS dan pusing-pusing around S.Alam...

Walau masa limited tambah2 member keje esok so aku xleh stay lama...

Tp planning next time maybe aku kena hangout time weekend...

Apepun best...rasa nk gi agi...since sowang agi mmber baik aku tinggal sana dah so lagi best rr utk lepak2 pas nih walau liat je nak bwk moto sendiri gi sana..maklum rr agak jauh...

Apepun d''sana tetap menjadi kenangan yg terindah, tempat belajar,bermain2, kerja,bertemu cinta,bergosip,lepak2 lintup dan sebagainya...rindu sgt rasanya since lama giler xjejak sana..

Jika aku leh undur masa aku mahu undur...

Jika aku boleh pindah ke sana aku mahu..

Serius aku cakap tempat itu damai,tenang dan sgt terancang...

Hu..hu..berdoala aku dpt keje area sana ekk...he..he..berangan je...alamatnya kene tunggu JUSCO bukak kat sana lol..

Ok suma...mahu mkn...lapo...walau baru nk masuk kul 10.30am tp nih mkn consider mkn tengahari sekali...

Oh ya...ptg nih cdg nk gi Wangsa Walk..pe agi...layan wayang rr...

He..he...

Untuk si dia...walau kita ngah apy2 kat sini...saya tetap ingat awk dan rindu awak...

Xsabar nk jumpa pah raya nnti...


Tuesday, November 9, 2010

Jalan-jalan dan rindu

2 comment(s)




Salam suma...

Pe kabar? Moga baikla suma ekk...

Ceria je aku hari nih sbb aku cuti lagi 2 hari...mahu rehatkan diri sepuas hati...

Juga aku lega sbb si dia tak marah2 agi....1 hari mogok sama aku xsms dan call...sowy cyg if boyfie mu nih selalu kecikkan hati mu...i m promise utk jd yg terbaik d'sisimu k...

So apa plan hari ni? Actually dh ada plan dh...nak gi jalan2 S.Alam...windu bandar chumill tu...

Lama giler xjejak kaki since habis bergelar pelajar UiTM aritu...

Windu gak nk jumpa member2 UiTM dulu plus kekawan2 lain yg masih ada d'sana...

Miss u all so much...

Gi sana naik moto je, malas nk naik public transport, rasanya lambat je smpai plus susah nk bergerak kat sana...

Ok rr...tata...


Monday, November 8, 2010

......

0 comment(s)



Jauh...

Bermakna tak nampak

Jauh

Bermakna ia tiada d'depan mata

Jauh

Tak bermakna tak jujur

Jauh

Tak bermakna berubah

Cinta

Tetap sama

Cinta

Tetap rindu

Cinta

Kau sentiasa miliku

Dugaan

Ia sesekali dtg

Dugaan

Membuka mata

Dugaan

Kadang-kadang menyesak jiwa

Diam

Tak bermakna tak sayang

Diam

Tak bermakna tak cinta

Diam

Tak bermakna aku berubah



CINTA tetap CINTA

Aku tetap memperjuangkan mu.


Sunday, November 7, 2010

Seni bangat!

1 comment(s)


*Cute ke? specially 2 ekor yg duk rendak bwh lori 2...


Saturday, November 6, 2010

Kisah Cinta Yang Hiba...sedih baca cerita nie...layan

1 comment(s)



Cerita sedih sepasang kekasih

sedih giler tu......pastikan tisu berada di sisi anda...
Tersebut al-kisah 2 insan bercinta... yg laki tu nama Razak,
yg pompuan tu nama Fatimah. Razak ni panggil fatimah ni
sebagai 'imah' je (nak kasi nampak manje le tuh). imah
ni lak panggil razak ni 'abang' je cos diorang ni dah
close, lagi pun razak ni lagi tua drpd imah 4 tahun.
Entah macam mana, diorang ni kena berpisah dlm jangka
masa 3 tahun. Razak tu kena gi UK . lama gak tuh...
Imah ni kesepian le kat Singapura.
Since dah pisah lama gak.. then imah boring dok umah sorang
...Ada lak mamat yg bernama kamarul dtg jumpa imah. mula2
imah dgn kamarul ni kawan je, kamarul ajak gi shopping, gi
makan satay, gi bowling. Entah macam mana, hati imah
ni dah terpaut lak kat kamarul nih... maka hilang la bayang2
razak drpd hati imah..

Setelah genap 3 tahun.. razak pun pulang ke singapura. Beria2 le
mamat nih nak jumpa imah. belum sempat nak call imah, razak
ternampak imah dgn kamarul tengah date kat tengah2 town.
maka berderai le jiwa raga razak.. sedih je mamat tuh...
tak lalu makan. at the same time.. imah dok jalan2...
sembang le dgn kawan2 dia.. ntah camna dia dpt tahu kamarul
tu laki org. imah pun peras..cuba nak kembali kepada razak.
Masa tu dia lom tau lagi razak ni dah balik singapura.

Razak pun memberanikan diri dia... jumpa imah. dia gi le rumah
imah. muka razak masam je.. imah tanya le apasal masam.
razak cakap.."susah lah.. aku dah tau apa yang ko buat
masa sepeninggalanku" imah terperanjat... "err bila masa
lak nih.. aku setia apa..." kata imah razak berkata...
tersedu2.. " Aku sudah tau perhubunganmu dgn dgn kamarul
..." imah terdiam... "tamat lah hubungan kita disini sahaja
..." tambah razak. Razak amik gitar kapuk yg dibeli drpd UK
tu......seraya berkata " dengarlah lagu ini..., khas untuk mu..."
razak start nyanyi sambil menatap wajah sedih imah yg sedang
menangis...

I can tell by your eyes
That you've probably been crying forever
And the stars in the sky
Don't mean nothing to you
They're a mirror
I don't wanna talk about it
How you broke my heart
If I stay here just a little bit longer
If I stay here won't you listen
To my heart, ohhh, my heart

imah terdiam... masih menangis....razak sambung...

If I stand all alone
Will the shadows hide the colours of my heart
Blue for the fears
Black for the night's fears
The stars in the sky
Don't mean nothing to you
> They're a mirror

I don't wanna talk about it
How you broke my heart
If I stay here just a little bit longer
If I stay here won't you listen
To my heart, ohhh, my heart

"suara razak terus mendayu2....

"My heart, oh my heart, this old heart........."
"I don't wanna to talk about it, how you broke my heart.
But if I stay here just a little bit longer,
if I stay here, won't you listen
to my heart, oh, my heart? My heart, oh, my heart!"

razak ulangi phrase yg sama.......imah terdiam...walaupun
air mata masih mengalir...

My heart, oh my heart, this old heart........."
"I don't wanna to talk about it, how you broke my heart.
But if I stay here just a little bit longer,
if I stay here, won't you listen to my heart, oh, my heart?
My heart, oh, my heart!"

setelah tamat lagu yang dinyanyikan oleh razak untuk imah itu...
tiba2 mulut imah berkata ... " abang, imah nak beritahu
abang sesuatu" "katakan lah duhai imah" jawap razak dengan
suara perlahan... " err...... err..." kata imah dlm keadaan
bersalah..."katakan lah .. katakan lah imah.. abang sanggup
terima..." tambah razak...perlahan2.. imah berkata

"abang..."
"sebenarnya... imah tak paham bahasa Inggeris..."