Friday, December 31, 2010

2011

13 comment(s)

Setelah bertungkus lumus tadi, nilah hasilnya. Ok tak?


.....Tgk atas tu new header new year 2010.....



Buat semua follower(s) bukankosong, blogger-blogger seangkatan dan rakyat Malaysia amnya


Apy New Year !!!


*Apa azam baru korang?



Episode 3 [ ENTRY KHAS 2010 in memories ]

0 comment(s)







[ ENTRY KHAS 2010 in memories ]


Bercakap pasal keje, 2010 mengajar aku erti ketabahan, berada d'dept baru kadang-kadang buat aku bosan. Tapi lama kelamaan aku boleh adapt dgn surrounding sbb ramai yang memberi kerjasama.Asalnya aku tak berapa suka berada disupporting department sbb aku rasa tak bole nak perform sgt namun lama-lama bila fikir, yg penting hati,semangat dan perasaan aku sendiri utk terus berjuang utk kerja.

Niat tu penting, kalau kita bekerja dengan ikhlas maka hasilnya pasti ikhlas, seriusly aku cakap aku syg keje aku skrg. Walau ramai cakap even mak ayah atau kwn2 aku sendiri spt membangkang dan memandang rendah namun aku tetap tak berputus asa. Aku buktikan pada mereka aku bekerja utk kepuasan dan bukan kebendaan yg dikejar. Lagi pun gaji aku ok dan alhamdullilah boleh tampung kehidupan aku.

Aku paham aku keje shift, keje time pelik dari diaowg tambah-tambah kerja yg melibatkan customer. Mungkin kadang-kadang aku terasa dengan kawan-kawan sebab aku tak semegah mereka, tp aku tak giv up ok! Sbb aku percaya masing-masing punyai nasib dan rezeki masing-masing la.

Hu..hu..maka sehingga ke hari ini aku masih lagi bertahan walau aku tahu kawan-kawan aku dah bertukar-tukar mcm2 field dan mcm2 keje.

Motto aku adalah bekerja untuk kepuasan bukan kebendaan semata-mata walau aku tau pada zaman sekarang duit tu penting.

2010 juga melihatkan aku terpaksa menghadapi a few dugaan di tempat keje, mungkin kadang-kadang aku tak sebernasib baik spt rakan-rakan sekerja yg lain namun jauh d'sudut hati aku pasang azam utk menjadi lagi baik dari mereka. Hidup umpama roda kerna kadang-kadang juga kita berada d'bawah dan bukan selalunya bernasib baik.

Tapi apa-apa hal pun aku tetap bersyukur dengan apa yg aku ada pada hari ini.

Sekian...salam 2011. Malam ni celebrate kat mana geng?!

Episode 2 [ ENTRY KHAS 2010 in memories ]

14 comment(s)


[ ENTRY KHAS 2010 in memories ]

Tahun 2010 mengajar aku pasal seksanya bercinta, dilamun cinta dan terpaksa utk bercinta. Semuanya berakhir dengan teruk dan hasilnya sekarang ini aku solo.

Aku malas mau komen detail akan hal ini sbbnya ia telah berlaku pun, tiada guna utk d'kenang lagi. Past is past, namun aku cuba belajar dari semua kegagalan itu.

Untuk pengetahuan semua aku delete blog lama dan bina blog baru nih pun sbb cinta.

Ya! Aku tak akan serik akan hal CINTA ini, aku tau suatu masa nnti aku tetap jua akan terjebak dgn ini sekali agi,namun aku mau biarla ia ke jinjang pelamin dan bahagia,mungkin belum masa agi utk aku fikir akan hal kahwin sbb issue ini terlalu besar dan memerlukan perhatian serius. Apa yang aku boleh buat adalah berdoa dan berusaha semoga ada seseorang terbaik buat diriku.

Hati aku cuma seketul aje, sekali terluka boleh tahan sakit dan hancurnya tu, maka aku takkan biarkan apa yg pernah berlaku berulang lagi. Aku jua berjanji pada diriku utk mencuba yg terbaik utk tidak menyakiti sesiapa pun jua.


Kita perlu tahu ...JODOH PERTEMUAN DI TANGAN TUHAN...
Maka?

Thursday, December 30, 2010

The Time Traveler's Wife

4 comment(s)


Penah tak tgk cerita nih? .....Great story! Satu idea penceritaan yg lain dari yg lain yg mungkin org kita tidak terfikir.

THE TIME TRAVELER'S WIFE-based on best selling book
Walau cerita nih tak famous sgt dan aku sendiri rasa baru mendengar akannya namun ada sesuatu d'balik cerita nih yg aku rasa lain. Cerita mmg akan perihal CINTA tp diolah dengan sesuatu yg kita sendiri tak terfikir.

Cerita berkenaan akan sorang lelaki yg ada keistimewaan yg org lain tiada ( tak berapa pasti keistimewaan ini wujud@ tidak), keistimewaan utk mengembara merentasi masa. Keistimewaan ini d'gambarkan seperti kecacatan genetik kekal pada watak (Henry), dia sentiasa mengembara kerana keistimewaannya ini sukar dikawal even pada time majlis perkahwinan sedang berlangsung pun dia boleh hilang.

Cerita bukan atas dasar magis tapi pada kehidupan seharian biasa. Di mana lelaki ini cuba untuk hidup normal bersama isteri tercinta dan anaknya. Dia mengharungi masa tanpa dapat disekat sehingga kadang-kadang menakutkan isterinya.Tapi kebaikannya dia dapat berjumpa dengan orang-orang yang dia sendiri tak sempat jumpa yg mana paling disayanginya.

Menariknya cerita ini plot diolah baik, walau setiap scene kita tertanya-tanya akan apa yang berlaku? tetapi nanti kita tetap akan mendapat jawapannya. Happy ending tapi ada sedikit tak pueh hati sebab...(tgk sndiri k).

Ceritanya sedih dan menyentuh jiwa sgt, yala semuanya atas dasar sayang dan cinta, aku sendiri tersentuh ngn setiap bait scene,mcm korang terjoin sekali dalam cerita nih.

Ada part-part tu sedih sangat, cuba korang bayangkan kalau korang sendiri boleh tahu korang mati bila? Dasyat kan? ...Then perpisahan itu satu penyiksaan...kesian anak dan isteri beliau tp, hu..hu...at least diaowg boleh jumpa balik. Nape? Sbb dia kan Traveler's time.

So meh layan...

Episode 1 [ ENTRY KHAS 2010 in memories ]

2 comment(s)





[ ENTRY KHAS 2010 in memories ]



Selama 7 bulan berblog...bulan nih paling banyak entry...



Tahniah kat diri sendiri : )




Congrats bebeh!!

6 comment(s)


Penghargaan buat Cik Zeeqa Ajie sbb sudi menjadi follower saya yg ke-6o .

Me kasihlah ya, then sbg penghargaan ada hadiah buat cik, nnti tuntut tau, bole email detail kat saya. keikhlasan anda d'hargai.

Salam silaturrahim & keep in touch!

Then untuk yang lain-lain gak specially cik katak manis me kasih bebanyakla sudi jalan-jalan d'sini. Jangan malu-malu,jgn bosan-bosan,jangan malas-malas dan jangan putus-putus singgah d' sini k.

Saya pun sama...akan ku jelajahi sentiasa beblog korang tu specially mana-mana yg ada dalam bloglist saya dan sudi jd follower saya. TQ very Much!!!

Oh ya, mana-mana yg singgah kalau rajin tinggalkan link(s) masing2, letak kat page tukar-tukar link(s) atau komen kat chatbox.


Ok ka?


Ceritera passport

11 comment(s)


5 jam ko tau! Cam hampeh aje,lama giler menunggu! Puas dah main game kat h,set, puas dah tidur-tidur ayam dan puas dah mata aku mencuci dirinya, pelbagai tatapan manusia aku dah tatap, dari yg kanak-kanak,remaja,bergetah sehinggala ke tua-tua.

Penantian satu penyeksaan tau! Mcm owg giler rasanya….tau nape? Tadi aku susah payah gi wat passport, yala bulan depan dah nk gi melancong dah. Singapore wait 4 me k! Walau 1st time melancong smpai ke luar tp xperience tu penting. Actually dalam negara xabih round agi tp tetap gigih nk risik negara luar gak.

Planning nyer ujung bulan satu tahun depan, cuti pun dah ambik. Berehat sakanla aku ngn team trainer (member2 tempat keje) walau ramai tak ikut sbb komitment lain tp misi kami tetap d’teruskan. Melonjak-lonjak nih aku nk gi tau,maklumla bukan senang dapat peluang nih,tambah-tambah packagenyer berpatutan. Oh berbalik pada hal wat passport td, punyerla lama tunggu, yala…nak bising complain bukan leh wat apa-apa pun dah memang ramai owg, since kul 10am aku dtg td pun dah ramai tau. Nak-nak pulak d’jadikan cerita bila system kat sini wat hal. Pasrah lagi menunggu kelambatan yg ada.Dari yang katanya after bayar daftar passport boleh disiapkan dalam tempoh 1 jam aje namun menjadi berjam-jam lamanya.Mendidihlah kemarahan terpendam aku tau!

1st time aku wat passport maklumlah sebelum nih tak penah melangkah kuar agi dr Malaysia tercinta nih. Maka baru aku sedar nak mendapat sebijik buku maroon passport nih bukernyer senang tau. 3 step besar perlu ditempuhi dari 1st step isi borang dan ambik nombor serta tunggu cue, then daftar & byr sehinggalah last sekali tempoh cue menunggu untuk nak ambik buku maroon tu.

Macam-macam ragam owg dah aku tgk, mereka pun terseksa mcm aku. Tapi nak wat can ana dah procedure mcm ini. Mana-mana cawangan pun mungkin sama apatah lagi aku wat kat Sri Rampai je yang menjadi tumpuan penduduk Wangsa Maju dan Ampang. Dan paling menariknya sampai skrg nih tergiang-giang agi kat telinga aku suara pompuan machine duk sebut nombor-nombor cue para pelanggan. ‘1295’ lah menjadi nombor peneman aku sehinggalah settle suma 3 step tadi.

Malas mau cakap byk dah cuma tak sabar aje menantikan kemunculan utk ke trip percutian ini.Singapore owg kata walau dekat tapi salah satu trip holiday yang aku excited sangat nak gi.

* sabar menanti giliran


*Owg lain pun sama


*No giliran aku


*Di luar pun cue, pasrah aje....

.
.
.
.
V

*Psst! ada sape-sape nk share link blog korang ngn saya, jgn segan-segan tau merayap kat page atas tu [ tukar-tukar link(s) ]. Nnti saya singgah ...salam berkenalan...

Wednesday, December 29, 2010

Indon marah !

10 comment(s)

Result dah tau pun! Yess!!! Walau kalah 2-1 kat sana tp tetap menang gak. Bg chance sejukkan c,kit hati owg Indon nih, tau nak rusuh je keje korang ya…

BTW, malas nk ulas akan hal perlawanan nih,sbb aku tau bloger-bloger lain ramai yg dah ulas kan? Cuma nak pertonton kat korang tanda bertapa bencinya rakyat Indon kat kita.

Kan tak bagi keje kan? Hantar je balik Negara dia tuh!
.
.
.
.
.
V

.

.

.

V

.
.
.
.
V
.
.
.
.
V

*Psst! ada sape-sape nk share link blog korang ngn saya, jgn segan-segan tau merayap kat page atas tu [ tukar-tukar link(s) ]. Nnti saya singgah ...salam berkenalan...


Baju?

15 comment(s)
.
.
.
.
V

.
.
.
.
V

semua kaum lelaki berharapan t.shirt ini d'jual d'sini,tak gitu?
hari-hari nak jalan-jalan pusing KL klau mcm nih...

.
.
.
.
V
*Psst! ada sape-sape nk share link blog korang ngn saya, jgn segan-segan tau merayap kat page atas tu [ tukar-tukar link(s) ]. Nnti saya singgah ...salam berkenalan...

Tuesday, December 28, 2010

Kucing samseng

2 comment(s)

Siot je!

Samseng la sgt

Tapi tak padan ngn kecik, dua lawan satu lak tu

Ada bran korang?

.
.
.
.
.
V

Bersin + DVD

2 comment(s)
Korang penah tak?

Ni ceritanya, housemate aku nih nak masak, so mcm biasala bila start nak wat nasi goreng tu mulala dia menumis, masukkan bawang,cili boh,perencah dan sebelum tu minyak la ya...maka...

Maka aku terbersin tak sudah-sudah...berair-air mata, siap bg xtra penin pala agi sbb bersin kuat sgt...aduiyaiii,bertapa redhanya aku. Aku memang anti masuk extra cili boh nih, udara sekeliling rasa semacam, ada aura-aura mengeletek hidung aku supaya bersin. Tersangatla pasrah.

Lupakan hal itu...sbb aku tau mana bole d'elakkan.
So mlm nih planning mau layan DVD, DVD yang aku pinjam ngn adik aku 3 hari lepas tp smpai skrg tak tgk-tgk agi. Esok keje ptg...maka jom! Join aku!

* ni ha DVD nyer...

Tahniah!!!

2 comment(s)
Monalea Ismail

Congrats to Cik d'atas nih sbb berjaya menjadi follower saya yg ke-50.
Bangga seh sbb ada yg sudi follow,maka spt yg d'janjikan saya akan bagi hadiah kat cik nih...
Hadiah apa? misteri laa...nnti saya post ke rumah cik ya.
BTW, saya tak dapat contact cik sbb xde link ke blog cik maka hubungila saya ke email nih lusa_isnin@hotmail.com
Jangan lupa tuntut hadiah tu...
Apapun mekasih gak kepada follower2 lain yg setia kat sini gak...
Luv u all!!!

lagi dua

0 comment(s)
Tinggal lagi dua!
Dalam entry yg lepas aku ada janji sesuatu kan?

Apa ekk?
cepat!

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
V


*Picture xde kaitan pun...tak ke sengsara bdk nih?

Monday, December 27, 2010

Wayang aku

4 comment(s)


Alop...

Penat baru balik dari kuar,gi tgk wyg ngn my fren…cerita?GULLIVER TRAVEL,serius aku cakap ko BESTTTTT!!…lagi best dari hantu kak limah ko tu,kih…kih…cerita yg mengisahkan Gulliver yg lama jatuh Cinta ngn sowang pompuan, then sbb Gulliver bgtau dia pandai menulis hal pengembaraan maka dia meminta Gulliver pergi ke Segitiga Bermuda sehinggala Gulliver sesat jatuh ke dunia manusia kecil.Di situ dia diterima baik dan mereka cerita bahawa dia hebat di dunia dia tp sebaliknya.Ada seorang manusia kecil jelez akan kelebihan Gulliver maka macam-macam cara dicarinya untuk menghalau Gulliver balik.

Malas aku nak cerita lagi,kang xde seri lak,baik korang gi tgk sendiri.Serius best!

Enjoy aje mengisi masa lapang cuti aku,hobi terisi katanya. Serta menambah koleksi wayang yang aku pernah layan…tak caya? Tgk nih…nih baru sebahagian aku pamer…ada owg kata buang duit aje, tp tidak bagi aku.As long aku ok,suka & happy…ia berbaloi…

*My koleksi wayang

*Gulliver Travel (Latest movie)

Saya situ sana sini

1 comment(s)

Salam,


Hari ni adalah upacara membayar itu ini,gaji dah masuk maka mulala hutang mahu d'jelaskan.Yala aku lahir as owg bukannyer kaya sgt so satu dua tu adala yang berhutang.


Kadang syok je bila tiba hujung bulan gaji dah masuk, tapi after tolak tolak berapa sgt tinggal untuk perbelanjaan diri.Tapi itu aku tak kisah sangat lagipun semua ini adalah untuk kemudahan diri sendiri juga.Kan?


Selain membayar semua itu,seperti biasa juga time cuti akan dipenuhi dengan hobi-hobi aku,layan wyg,layan karoaks dan lain-lain la mana yg sempat.


Owg kata hidup takkan bermakna kalau kita tak melakukan apa yg kita suka.Tak gitu ya?

Lagi satu FYI(for your info) ubat untuk keremajaan berterusan adalah HAPPY.Baru awet muda beb, sbb tu aku mahu hari aku dipenuhi dengan bait-bait Happy, aku malas cari masalah dan sentiasa jua bersyukur pada segala rahmat pemberiyan NYA.

Beberapa hari lagi juga tahun baru 2011 bakal menjelma,berdebar juga untuk melangkah ke satu angka lagi. BTW sedih juga 2010 bakal pergi,seribu satu kenangan d'situ.

Apapun yg berlaku kena Happy,bersyukur dan terus berjalan ke depan tanpa menoleh lagi.

Salam…

Pertandingan Blog Paling Superb !

0 comment(s)

Ada satu masa tu aku jalan-jalan,jalan-jalan punyer jalan terjumpa nih...
Cambest je (dalam hati aku kata)...so?
So aku join rr...
Dua-dua kiut,aku d'pahamkan mereka nih adik beradik(aku pahamla)
Dah mereka kiut miut maka blog mereka lagila kiut (tiada niat bodek2 k)
Siapa diaowg tu? Aishah & Izzah...
Jom meh lawat mereka...buktikan mereka ini KIUT MIUT
Oh ya...pasal blog aku...
Bg aku okla kot,menarik ke? Superb ke?
Entahla...
Tapi aku suka simple,sesimple cerita dan juga accesories blog aku nih...
Korang tengok rr...ok ke?
Tak ok...tinggal komen...tak pun lawat je
: )

Saturday, December 25, 2010

Santa at Au2 dan aku yg penat

0 comment(s)
*Santa kurus

*Gemuk tang perut sbb kami letak teddy bear,bg nmpak cam ada perut.



*Nak gula-gula dik?


*Anak owg pute nih beria-ia nk main loceng! lempangkan!



Salam,

Sleepy aje aku ri nih,maklumlah tak berapa cukup tidur. Ya la..pagi td rushing dari S.Alam balik dari melawat adik-adik dan ayah aku kat sana.Happy dapat jumpa dengan diaowg actually....semalam tidur agak lewat pahtu kena bangun awal lak.

Keje tadi pun wat tak ikhlas sgt, sbb sleepy sgt. Namun tetiber kami dapat idea, masa rehat kami gi karoake, unplanning tp redah je...ha..ha.. best gak tau...melalak aje keje aku!

Oh ya...tadi gak ada event kecik kat AU2 Jusco, aku ngn member wat kemunculan santa claus kat store aku.Meriah gak walau customer xde rr ramai sgt. Dalam duk sibuk-sibuk tolong dan customer layan santa, tetiba penyanyi Nasir Wahab menegur, santa claus kurus katanya...he..he...terkezut sekejab.Yala cam mana tak kurusnya staff yg agak berisi suma muslim, lagipun dh kuar issue owg Islam tak bleh pakai pakaian yg berupa kafir(korang paham kan?) .Terpaksala suruh staff yg non muslim,yg kurus je yg ada. Nak bagi gemuk kat perutnya tu kami letak teddy bear aje, cam tak jadi,tp oklaaaa....btw apasal santa tu perlu gemuk?Tp mmg aku perasaan santa sumanya gemuk-gemuk.Byk mkn mkanan manis kot. Aku tak jadi santa claus pun,just tolong bagi-bagi belon je. Boring-boring tolong rr diaowg lagipun hari minggu aku tak bz ngn keje aku sgt.

Kul 6 aku balik umah, kemudian melantak tidur sampai 8pm, cover tidur utk beberapa jam. Next plak pah bgn tidur gi kenduri umah bos aku. Adik dia kahwin...meriah giler, 8 khemah kata kau dibuka. Esok pegi agi, gi mkn kenduri AKA mkn tengahari maka makan free lagila aku. Ni la yg seronoknya keje Jusco, kalau staff kahwin ke atau wat majlis makan-makan ke kami conpirm dijemput, selain memeriahkan majlis diaowg kami juga bwk perut kosong kami untuk diisi, jimat duit makan katanya...he...he...

Selain itu...ramai owg kat Jusco, tak payah risau akan hal nk cari kwn dan cliks yg ramai...klau tgk mmber FB aku pun 80% adalah mmber2 Jusco...can ana tu? Orait...itu je kot untuk chegita2 rini...xde yg menarik-menarik pun.Sederhana je, cuma nak bgtau nilah antara listing aktiviti untuk sape-sape yg keje retail/Jusco mcm aku. Terisi tp bermakna.


: )

aku,dia,mereka dan selamat hari natal

2 comment(s)


Aku lebih senang dengan dunia aku dan akan hal aku. Kalau dulu beria mahu menjadi seperti owg itula,owg inila...nape? sebab mereka pandai,mereka kaya dan mereka miliki apa saje,maka aku juga mahu memiliki seperti mana mereka miliki. Tapi bila sudah dewasa dan besar seperti skrg, baru aku terpikir, setiap insan telah disediakan nasib masing-masing oleh maha yang satu. Maka kita xmungkin boleh jadi macam dia mahupun mereka. Sebab dia atau mereka adalah diri mereka dan nasib dia sendiri. Kita cuma boleh mengubah nasib kita tetapi kita tidak boleh menjadi seperti mereka @ dia.Paham?

Kesimpulan...just be urself, buat apa yg kamu mahu, buat apa yg terbaik untukmu dan berbanggalah dengan diri kamu. Kamu adalah kamu dan kamu istimewa juga disebabkan kamu tetapi bukan mereka mahupun dia.

Kan?

Tetiba aku menulis perihal ini sebab aku teramat bersyukur dengan apa yg aku ada, mungkin aku tak kaya,mungkin aku tak sesenang yang lain.Namun aku gembira sebab apa yang aku ada sekarang adalah disebabkan usaha aku sendiri.Hu..hu..just terus berjalan dan belajar k...(maju ke depan)...

Buat semua d'kesempatan ini juga, BUKANKOSONG mengucapakan selamat hari Natal,Merry Xmas dan selamat bercuti.

Jangan nakal-nakal...dan jadila seorang yg special di mata kamu,keluarga kamu dan masyarakat.


: )

Friday, December 24, 2010

Tukar-tukar link(s)

2 comment(s)


Tetiba ada mood nak blogwalking maklumlah ngh cuti katakan

tapi tak tau nak mula dari mana

sbb suma entry sape-sape yg update dalam bloglist aku, aku dah baca

maka nak gak sergah blog-blog lain

korang meh la share link

tekan Tukar-tukar link(s) kat page aku tu

aku ngah excited nak berjalan umah owg nih
nnti aku follow korang sekali ekk

ok?

Jom!

Cuci mata

0 comment(s)
Meh isi masa lapang anda ngn cuci mata
Jom!



*Mummy muncul dlm train

*Tempat dah full kot?


*Kaedah baru wangikan kereta


*Jaws manja


*Yg lain aku tak takut tapi yg ni...


'saya nak duduk dalam bloglist cik lulu'

2 comment(s)


Ngah rajin nih...lagi sekali aku mahu berada dalam bloglist owg lain selepas cik Efa kiter...kali ni nak duk dlm blog Miss L AKA Cik Lulu.


Me kasih la Apiz slumber, aku kenal Cik L nih sbb ko la...


Maka...


Jom kita terjah blog dia...

SENARAI BLOGLIST EFAAEOFA (FEELING TO TYPE) 2011

2 comment(s)


Salam wei..

Aku nak cuba nilah...JOM!


Berikan sebab kenapa korang nak ada dalam senarai bloglist aku ? (Efa Tanya)

Aku jawab: Actually aku xkenal sape si chumil Efa nih, tapi aku kenal beliau melalui blog Apez Slamber, maka saje je aku nak menampakkan diri aku dlm blog Efa nih, mana tau leh glamer kan diri ke?(Ngade tul aku),sebenarnya nk tumpang glamer Efa je...he..he...xpe kan Efa kan? Btw...boleh rr aku eratkan silaturrahim,kenal mengenal blogger lain dsb nyer lah. Plus lepas nih leh aku follow Efa lak, blog dia mcm best je.

Bagi pendapat tentang blog aku (efa suruh)...

Maka aku jawab: Chumil! itu je!...memang chumil pun ,penuh ngn katun2..mesti muda giler jiwa pemilik blog nih.Chegitanya bleh tahan...leh enjoy menjoy...

Ok ka Efa?

Tak ok?

Hurrmmm...he..he..

Thursday, December 23, 2010

Mini i-City

5 comment(s)
Tadi masa nak closing store, aku ke taman belakang Au2 Jusco Store...then...waaaa....

Cantik k! Terlupa aku Au2 Shopping complex ada wat mini i-city kat sini, aritu ada terdengar bos aku cakap memang akan ada decorate lampu2 mcm sejibik cam i-city.

Kagum sekejab walau kecik tempat tuh tapi ok rr menarik...kawasan taman Au2 xde rr luas mana tp cute gak rr ngn penambahan decorate baru nih.

Aku tak tau event nih sampai berapa hari, mungkin sampai xmas kot. Tapi aku berharap sgt ianya permenent...yala boleh tarik owg ke sini.

Serius bleh tahan cantik gak...cam rasa duk i-city lak...aku ada snap a few pictute, actually 3 bijik picture je,xsempat nak snap the rest sebab kena rushing gi wat closing.

Korang2 yg duk area c,ni sila-sila rr kunjung taman belakang Shopping Complex Au2...cantik gak tau...at least merasa gak suasana i-city tu, yala nak gi i-city jauh d'Shah Alam tu...baik singgah2 sini dulu.

Orait...

semakin hampir

0 comment(s)


Lately aku banyak berehat, cuti byk yg kena clear. Anual leave,substitute,PRD dan sebagainya. Sebenarnya best gak keje macam aku nih...yala keje shift pun tapi cuti untuk berehat alhamdulillah byk gak. Plus dah beranjak hujung tahun maka cuti banyak perlu dihabiskan.


Tapi jangan compare ngn cuti cikgu sekolah tu mereka lain. Namun aku tau setiap pekerjaan tu ada kelebihan dan kekurangan masing-masing.Aku bersyukur aje dengan pemberian tuhan ni. Then good news esok aku cuti agi walau bukan cuti weekend tp tetap boleh berehat agi.


Hu..hu..


Mostly weekend aku kena keje sebab weekend la customer ramai,yala keje kat retailing mcm aku maka ini semua harus d'biasakan. Untuk sesetengah owg cuti mcm ini tidak normal, tambah-tambah keje plak ada shift pagi atau petang.


Kalau dah biasa melalui office hours mungkin agak kekok utk merasa kejutan budaya retailing ini. Namun untuk aku yg dah 3 thn melaluinya, Alhamdullilah ok je walau perit sikit kekadang sebab nk hang out ngn kwn2 pun susah namun proceed aje sebab memang aku pilih jalan ini.


Tapi apapun terpulangla pada diri masing-masing, engkau yg pilih kerjaya itu maka engkau akan melalui itu. Hu..hu...


Oh ya...pejam celik pejam celik dah 23 hb Dec dah...tinggal seminggu lagi kita akan melangkah ke tahun baru 2011. Berdebar juga aku sebab mungkin aku spt takut untuk melangkah 1 angka lagi. Hurrmmm dah tua wei...tapi aku seperti juga mcm nih, tapi aku tau ini semua ketentuan dari maha 1, Dia dah planning sebaiknya untuk kita maka jangan melatah.


Kadang-kadang kita ingat kita biasa-biasa je dan teruk melalui hari tapi sebenarnya ada orang lain yang lagi teruk daripada kita. Teruskan perjuangan dan rencanala masa depan masing-masing sebaik mungkin.


Apapun yang telah terjadi mana mungkin boleh d'undur, yang baik kita hargai...yang buruk kita belajar dari pengalaman itu.Positif akan diri maka jiwa akan tenang.


Untuk tahun baru yg bakal tiba....moga aku mahupun semua akan menjadi lebih baik dari tahun 2010 ini...Apa azam anda? Aku dah rencana a few...berdebar untuk menjayakannya nnti.


Salam...


Wednesday, December 22, 2010

merapu `

0 comment(s)


Aku mahu bebas!


Aku mahu pandu!


Aku mahu kaya!


Aku mahu memerintah!


Aku mahu senang hati!


Aku mahu bercuti!


Aku mahu mengembara!


Aku mahu tu!


Aku mahu nih!


Xde usaha xde maknanernya beb!



*Sorry! Merapu jab `


Tuesday, December 21, 2010

Blog + Traffik + follower = Mantap

0 comment(s)








Me kasihla Kak Qaseh sbb bg info nih kat saya...

Asalnya aku malas gilaks nk buat menda2 mcm nih, tp sbb tetiba semangat tu muncul (entah dari mana) maka aku cubala.

Yala owg kata kalau kita ada blog pun tapi kalau xde follower mahupun kureng traffik(kurang owg dtg) kat blog kita maka serinya tu xde gak ye.

Kita post entry pun nk suruh owg baca kan?komen pun kan? selain dapat luahkan isi hati,share2 info dan dapat kepuasan.

So meh tgk cara nih...


Cara nya begini:

Tulis posting artikel seperti posting ini, atau copy-paste artikel ini. Kemudian beri tajuk yang menarik.

Uolss hanya cuma perlu meletakkan Link URL di bawah ini untuk artikel yang korang nak tulis dalam blog or web korang.

1) mizz shinzu

2) Myself V3 Me &

3) Blog Hanz

4) BiMies’s WoRLd

5) Farah Shafiqah

6) Qila Razak

7) Cekla

8) Miss Yaty

9) Magrib Menjelma

10) Bila Luma berkata-kata

11) Putera30 Photograper

12) Internet tutorial

13) A Diary of Sorts

14) cahaya citra jiwa

15) BukanKosong


PERATURAN!!!

1. Sebelum korang meletakkan Link URL ke posting blog or web uolss, sila hapuskan link nombor 1.
2. Selepas itu pindahkan Link No.2 menjadi no.1, yang No.3 jadi No.2, yang No.4 jadi No.3 dan seterusnya.
3. Setelah itu masukkan link korang di urutan bawah (No.15)
***So urutannya jadi mcm nie…


1) Myself V3 Me &

2) Blog Hanz

3) BiMies’s WoRLd

4) Farah Shafiqah

5) Qila Razak

6) Cekla

7) Miss Yaty

8) Magrib Menjelma

9) Bila Luma berkata-kata

10) Putera30 Photograper

11) Internet tutorial

12) A Diary of Sorts

13) cahaya citra jiwa

14) BukanKosong

15) blog anda letak kat sini!!


Ingat!!!

Jangan Ubah urutan daftar link itu. Jika setiap blogger mengikuti formula tersebut, maka bakal menghasilkan backlink seperti berikut:

Bila posisi korang pada no.15, jumlah backlink = 1
Posisi no.14, Jumlah backlink = 5
Posisi no.13, Jumlah backlink = 25
Posisi no.12, Jumlah backlink = 125
Posisi no.11, Jumlah backlink = 625
Posisi no.10, Jumlah backlink = 3,125
Posisi no.9, Jumlah backlink = 15,625
Posisi no.8, Jumlah backlink = 78,125
Posisi no.7, Jumlah backlink = 390,625
Posisi no.6, Jumlah backlink = 1,953,125
Posisi no.5, Jumlah backlink = 9,765,625
Posisi no.4, Jumlah backlink = 48,828,125
Posisi no.3, Jumlah backlink = 244,140,625
Posisi no.2, Jumlah backlink = 1,220,703,125
Posisi no.1, Jumlah backlink = 6,103,515,625

Kita sama-sama cuba ok :) Selamat mencuba!!!


REMINDER :


Ingat, jangan menipu. Tolong menolong sesama rakan blogger untuk mendapat trafic yang banyak. Pastu jgn lupa promote link entry ni. Kat member korang coz lagi byk lagi bagus. Kalau sehari promote kat 100 blog mungkin yg buat 10% jer maknanya dalam 10 org yg buat. Iingat lagi byk backlink kita, lagi tinggi rating kita kat GOOGLE :)


Read more on: Bukankosong


Kecewa ngn owg giler yg bernama mak Limah

2 comment(s)



Nape aku gelar mcm tu? Sbb dia mmg bukan hantu pun,sape2 yg gi panggung tgk cerita Hantu Mak Limah balik umah maka dia akan tau ending dia mcm tuh.


Entahlah aku tak tau ngapa aku rasa movie nih tak lawak langsung walau aku tgk ramai je yg minat dan FYI panggung penuh k, then mostly kat Wangsa Walk tayangnnya full book.


Itu semua aku tak pedulik ..tp aku kecewa ngn cerita ini, tetap juga ada lawak merapu dan bukan spontan spt mana yg aku ingat. But ada gak yg lawak mmg lawak cuma boleh d'bilang ngn jari. Once dah abih cerita nih aku rasa sgt boring dan tak best langsung! Sorry huraian aku kali ini byk yg negative dari positive dan sgt2 bertentangan ngn ulasan blogger2 lain. Aku sendiri tak tau nape? Aku cuba mencari kelainan dari movie ini tp aku tak jumpa....


Nak tau nape? Ini komen aku k...so mana2 yg tak setuju terpulangla. Jalan cerita/ skrip aku rasa sgt biasa cerita ini.Lakonan sgt hampeh specially watak2 pembantu. Dialog yg d'utarakan pelakon2 merapu2.Watak utama ok cuma mak aih dialog mereka aku rasa seperti longgar sana sini.


Yang aku rasa lawak cuma 2 owg je, Usop ngn Tuk Penghulu.Yang lain hampeh! Pelakon pembantu? Mostly aku sgt keciwa ngn scene pelakon pembantu dan xtra actor. Kaku maku berlakon mcm batu.


Ko ya pun fokus kat watak utama jgn d'abaikan pelakon pembantunya wei.Cthnya Si Zulfekar(betul kot nama nih..),mamat yg keje haspital nih t'sgtla berlakon kaku maku beb,dialog dia mcm hampeh! Dan xlawak langsung,kononnya dialog dia nak wat lawakla tp taik kucin! Mana tangnya nak wat kita gelak tak taula aku...so buat2!


Watak penyeri juga hampeh, sekadar nak penuhkan scene latar je. Cthnya ada satu adegan ngh renovate warung pak apa entah lupa namanya.Scene nih aku tgk byk giler kelemahan,nampak sgt pengarahan tak begitu teliti.Just tau nak fokus watak utama ngh berlakon je. Ko ye pun tgk2 la jgn just suruh watak latar berlakon je. Ko tau dia wat apa? Ada sowang mamat tu asyik ulang alik letak atap je,kononnya nak betulkan atap la...tapi dari start Awie lafaz dialog smpai abih,menda tu je dia wat. Tak logik lsg k! Buat2 sgt!Aku perhati itu ok...nampak sgt pengarah Melayu kita still terabai akan menda2 nih,walau menda nih remeh pun scene blkg2 tu penting gak tau.Biarla real baru betul2 penyeri filem.


Oh ya nak komen gak...Scene aku paling nyampah masa kat dewan kg, entah apa2 entah...Awie asyik terpekik2 bgtau owg kg jgn duk percaya hantu dan menda tahyul...tp kan korang tgk kan...selama cerita tu berjalan...diaowg nampak apa? Bukan hantu ke? Siap ada mcm2 hantu...aduiyai...Padahal mcm2 tempat jumpa hantu kat jamban la,umah mak Limah la,tepi jalan la...tu pun tak percaya agi ke?.Ko ye pun massage nak bgtau...ubahla dialog tu, cakap hantu,iblis nih mmg wujud tp tak yahlah duk taksub sgt...kan elok mcm tu.


Pahtu lagi scene jumpa Ayu tengah2 mlm kat hutan plak tu merapu je(pahtu plak xde owg tanya pun?Awie pun wat dek je),terjumpa cek Nim ada kat dewan gak boleh dipertikaikan,Awie beria2 berteriak kat situ masa meeting pasal nak hentikan hantu kat Limah tp berteriak pasal dia nk kahwin ngn cek Nim..pekehel nyer yup?tak sesuai scene tu ...ayahnya bukan nak perkabar dari awal Cek Nim dah mati...tau rr nk wat jln cerita tu tertanya2 kat kita semua tp sekalipun jgn arr obvious sgt ko abaikan konkrit dan logik cerita tu...try pikir detail sikit bg owg lsg tak expect...nih awal2 aku dah boleh agak cek Nim mmg dah mati.


Byk scene2 wat aku rasa menyampah...aku paham ko nak cuba hiburkan penonton setiap scene tu tp please konkritkan jln cerita,jgn duk wat tergantung dan tak logik serta owg boleh pertikaikan...please detailkan lagi.Biarla critanya lawak seiring dengan olahan jalan cerita sekali tu.Baru superb cerita tu...xdela hampeh!Nih asyik nak hiburkan penonton dengan lawak(kononnya nak sesuaikan ngn genre cerita nih) tp jalan cerita dan gaya lakonan sgt berteraburr.


Apapun aku tgk lebih byk yg tak best dari best sbb tu aku rasa tak terhibur dan tak lawak. Mungkin cerita nih bukan jenih yg aku minat...namun aku komen nih sbb ada part2 pengarah kita selalu ambik ringan.Cuba tgk cerita owg puteh tu, bersungguh mereka wat tiap2 scene tu biar jalan cerita dan scene latar nampak baik.Then watak2 pembantu plak tak kaku berlakon.


Tp kan aku tetap ucap tahniah gak kat cerita nih sbb boleh tarik owg ke panggung.Mungkin owg2 lain boleh terima lawak yg mcm nih...tp tidak aku.


Ini sekadar pendapat dari aku,sbb aku rasa agak kecewa selepas layan movie nih.Tak de keunikkan pun, lawak yg bagi aku biasa2 je.Byk yg tak spontan dan spt dibuat2.


Setakat tu jela...lagi satu ada part aku lsg tak gelak tapi nape ada owg gelak gak,padahal lawak takde pun! Ke aku nih hati batu kot! He..he..


May be lain owg lain minat kot.Ape2 je bebeh!


Kesimpulannya kat sini aku nak bgtau korang, buat cerita tu biarlah berhati-hati, bukan sekadar nak capai misi lawak je tp segala yg lain tu juga harus jangan d'abaikan dan harus dititik beratkan.


Belajar dari cth2 movie luar yg byk teleti setiap olahan perjalanan cerita.


Sekian....



Video ~ Pengharapan tak kesampaian,seekor kucing

0 comment(s)


*Tiada apa yg dapat aku cakap
Sangat sedih...pengharapan seekor haiwan yg xmungkin kesampaian
Tapi kita manusia mengapa kejam?
Anak yg baru lahir pun d'buang
*Sedih aku...

Monday, December 20, 2010

Pinggan Untuk Ayah…

0 comment(s)



SEORANG lelaki tua yang baru kematian isteri tinggal bersama anaknya,Arwan dan menantu perempuannya, Rina, serta anak pasangan itu, Viva yang baru berusia enam tahun.Keadaan lelaki tua itu agak uzur, jari jemarinya sentiasa menggeletar dan pandangan pula semakin hari semakin kabur.Malam pertama berpindah ke rumah anaknya, mereka makan malam bersama.Lelaki tua merasa kurang selesa menikmati hidangan di meja makan.Dia merasa amat canggung menggunakan sudu dan garpu. Selama ini dia gemar bersila, tapi di rumah anaknya dia tiada pilihan. Cukup sukar dirasakannya, sehingga makanan bersepah tanpa dapat dikawal. Bukan dia tidak merasa malu berkeadaan begitu di depan anak menantu, tetapi dia gagal menahannya.

Lantaran kerap benar dijeling menantu, seleranya patah. Dan tatkala dia mencapai gelas minuman, pegangannya terlucut.


Prannnnngggggg … !!

Bertaburan kaca di lantai.Lelaki tua serba salah. Dia bangun, cuba mengutip serpihan gelas itu, tapi Arwan melarangnya. Rina masam mencuka. Viva pula kesian melihat
datuknya, tapi dia hanya melihat, kemudian makan semula.

“Esok ayah tak boleh makan bersama kita,” Viva mendengar ibunya berkata pada ayah, sebaik datuk menghilangkan diri ke dalam bilik. Arwan hanya membisu. Namun sempat anak kecil itu merenung tajam ke dalam mata Arwan.

Sebagai memenuhi tuntutan Rina, Arwan membeli sebuah meja kecil yang rendah, lalu diletakkan di suatu sudut bilik makan. Di situlah ayahnya menikmati hidangan bersendirian, sambil anak menantu makan di meja berhampiran. Viva pula dihalang apabila dia merengek mahu makan bersama datuknya.

Air mata lelaki tua meleleh mengenang nasibnya diperlakukan begitu. Ketika itu dia teringat kampung halaman yang ditinggalkan. Dia terkenang arwah isterinya. Lalu perlahan-lahan dia berbisik: “Miah… buruk benar layanan anak kita pada abang.”

Sejak itu, lelaki tua merasa tidak selesa tinggal di situ. Hari-hari dia diherdik kerana menumpahkan sisa makanan. Dia diperlakukan seperti hamba. Pernah dia terfikir untuk lari dari situ, tetapi mengenangkan cucunya, dia menahan diri. Dia tidak mahu melukakan hati cucunya. Biarlah dia menahan diri dikelar dan dicalar anak menantu.

Suatu malam, Viva terperanjat melihat datuknya makan menggunakan pinggan kayu, begitu juga gelas minuman yang diperbuat daripada buluh. Dia cuba mengingat-ingat, di manakah dia pernah melihat pinggan seperti itu. “Oh! Ya…” bisiknya. Viva teringat, semasa berkunjung ke rumah sahabat papanya dia melihat tuan rumah itu memberi makan kucing-kucing mereka menggunakan pinggan yang sama.

“Taklah pecah lagi, kalau tak, nanti habis pinggan mangkuk mama,” kata Rina apabila anaknya bertanya.

Masa terus berlalu. Walaupun makanan berselerak setiap kali waktu makan, tiada lagi pinggan atau gelas yang pecah. Apabila Viva merenung datuknya yang sedang menyuap makanan, kedua-duanya hanya berbalas senyum.

Seminggu kemudian, sewaktu pulang dari bekerja, Arwan dan Rina terperanjat melihat anak mereka sedang bermain dengan kepingan-kepingan kayu. Viva seperti sedang membuat sesuatu. Ada penukul, gergaji dan pisau di sisi nya. “Eh, apa sayang buat ni? Berbahaya main benda-benda ni,” kata Arwan menegur manja anaknya. Dia sedikit hairan bagaimana anaknya dapat mengeluarkan peralatan itu, sedang ia disimpan di dalam stor.

“Nak buat pinggan, mangkuk dan gelas untuk ayah dan emak. Bila Viva besar nanti, taklah susah cari. Kesian ayah, terpaksa ke bandar beli pinggan atuk,” kata Viva.

Gamam mendengar jawapan anaknya, Arwan terkedu. Perasaan Rina terusik. Kelopak mata kedua-duanya bergenang. Jawapan Viva menusuk, seluruh tangkai jantung dirasa seperti dihiris sembilu. Mereka benar-benar rasa bersalah!

Malam itu Arwan memimpin tangan ayahnya ke meja makan. Rina menyenduk nasi dan menuang minuman ke dalam gelas. Nasi yang tumpah tidak dihiraukan. Viva beberapa kali memandang ibunya, kemudian ayah dan akhir sekali wajah datuknya. Dia tidak bertanya, cuma tersenyum selalu bagi menyatakan rasa seronok duduk bersebelahan datuknya di meja makan.

Lelaki tua itu juga tidak tahu kenapa anak menantunya tiba-tiba berubah.

“Esok Viva buang pinggan kayu tu, nak buat apa?” kata Viva pada ayahnya selepas makan. Arwan hanya mengangguk, tetapi dadanya terus sebak.



MORAL OF THE STORY: Hargailah kasih sayang kedua orang tua
kita…..Ibubapa kita hanya satu, perginya tidak akan ada
pengganti…jadi, berbaktilah kepada mereka selagi hayat dikandung badan…


Sunday, December 19, 2010

bos oi bos

0 comment(s)


Jumpa balik kita!


Aduyaii...ingat esok dapat cuti upanya tak,gara2 bos aku merajuk xdapat tgk wyg,so sbg balasan aku kena keje teman dia katanya.Lusa baru cuti, apa2 jela...asal dapat cuti.


Hurrmm...siap nanggis agi beb, kecik hati bangat sbb nak sgt dia tgk Hantu Kak Limah balik Umah tu, aku pn xcited tapi xde rr smpai mcm tu sekali, dia kata aku sengaja xnak tgk ngn diala,apala...kata aku saje kenakan dia,xde maknanya aku nak wat cam tu,awak tu bini owg bos oi,kdg2 aku tersenyum sendiri ngn perangai bdk2 bos aku tu. Oh ya,tak sangka kan cerita nih full book walau esok ari Isnin mostly owg keje.Kalau tyngn before 10pm aku paham la full book, ini midnite nyer tygn pun sama.Hurrmmm...hebat rr penangan ko Hantu Kak Limah.


Aku nk tgk sgt ,betul ke best cerita nih?...


Nasib baik esok keje ptg, so tidur LEWAT rr



*Tapi aku bersyukur,sbb ramai owg masih nak rapat ngn aku.

Coretan malam

3 comment(s)
*Tgk apa yg aku layan malam2 sblm tidur...ayoh..kronik weh!

Serius...malam nih byk gilaks dugaan, dengan line tenet yg TERAMAT LEMBAB, ngn karoake kahwin kat bawah bising dan hidung aku yg rasa xbest c,kit-c,kit.


Sabarrrr....ngh sabar la nih, paling sabar bila time tenet wat hal,slow giler wei, yala weekend aku paham...tapi sebelum nih ko ok je.Hurrrmm...malas la aku nak layan...


Oh ya ...lagi satu aku dah start tebiat baru, mkn snack dan cekedis time malam2...waa...sgtla xelok wei. Just nak merileks kan diri katanya. Lagi better kot dari baham nasi malam2, lagi rr membawa ke arah kegemukkan.


Dah kul 12am,baru la stop karoaks owg kahwin kat bawah tu...fuh! lega, yala agak bising sbb nih kawasan kejiranan...namun aku paham,kahwin sekali seumur hidup, maka event kena boom kan! Sbb esok2 aku pun mcm tuh...wah!


Agak bising karoake ngn pitching berterabur penyanyi bidang terjun tu...pasrah aku wei..

Malam nih aku byk layan cd je, tgk je apa2 cerita yg belum dilayan tengok.


*Agak kebosanan, nak pindah? Yup! May be! Mr J please contact me if u want...hu..hu..
*Good news...senin aku cuti agi...waaa....like!

Saturday, December 18, 2010

Congrats

0 comment(s)


Salam...


Cepat kan?Xsampai beberapa jam dah ada yg add dan menang dapat hadiah.


Congrats to [ayie] at blog Memorabilia sbb berjaya jadi follower aku ke 4o walau d'blog dia follower dah beriban(malu gilaks aku),ha...ha.... Dan ko plakkk...Oit! baru 4o ke? Ha..ha..like i care, sikit ke byk ke pedulik pe, yg penting aku suka datang c,ni.Janji puas...kan..kan...?


Saje je bikin lain sikit...bg adiah kat owg yg sudi kunjung blog aku nih,asyik pasif je aku kat sini walau update ari2.Namun nak gak glamers gak...biar owg kenal blog aku nih,ha..ha..apa2 jela...janji bg lain dan syok dtg c,ni.


So, to Mr Ayie, aku dah tinggalkan pesanan kat blog ang, jgn lupa bagi detail tau...nnti aku post hadiah tu kat ko ...harap keep in touch then aku add ko balik.Plus jgn segan2 kunjungi lagi ke sini.


Oh ya...mana2 yg lain, jgn kuciwa(ada ke?), tunggu utk hadiah ke 2 plak bg follower yg ke 50 lak...jgn lupa tau...


Well, sini xde ape sgt yg menarik, tp ceritanya kat sini most berupa aku sbb nih kan diari aku.Tapi ada gak cerita2 lain,picture2 then karya2 yg aku kongsi ngn korang...


Nak komen pe2 pun boleh...aku terima terbuka...


Namun as penutup...apa2 pun tak paksa..biar nak jadi follower ke ..nak baca entry sini ka...nak tgk nak godek apa ke...aku tak paksa dan tak kisah...tp mana2 yg perlu mintak izin tu mintak izin la gak...


Pe2 pun tetap suka kawan ngn korang semua...hu..hu..


Cheerss...

Sape follower ke 40?

0 comment(s)





Salam


Kepada follower yg ke-40




Serius aku cakap


Aku ada sesuatu utk kau [buat lelaki]


.....................................................................................



Serius saya cakap


Saya ada sesuatu untuk awak [buat yg pompuan]




*Sesuatu? Hadiahla...


Tata




Geram!

0 comment(s)

Aku nak cerita sesuatu yg mungkin lama gak aku simpan, tiba-tiba aku teringat akan hal ini bila terlihat sesuatu td.Hu..hu...ya teringat akan perihal perangai dia...

Perangai dia yg tak reti bersyukur ngn apa yg dia ada. Dan paling meluat suka menunjuk2 dan tak boleh tengok orang lain lebih, if owg tu lebih mula la dia pikir orang tu sengaja mereka cerita @ sengaja nak menunjuk2 kat dia. Walhal dia...mak aih, bukan mcm tu ka?

Bila aku kawan rapat ngn dia baru aku perasan. Kadang2 satu lagi dia nih berperasaan dia tu bagus sgt walhal apa yang dinampakkan itu hampeh sekali.Dia tak sedar ke yang dia buat itu sangat hampeh? OMG! Tak pahammmm...belajar tinggi2 tp xleh pikir lol.Kang aku cakap kecik ati lak....

Aku tak berminat untuk jadi hipokrit tapi kadang2 sbb nk jaga hati ko aku redha aje. Tak tau rr nak kata apa.Cuba la ko experiment sikit diri ko tu...ok ka?Tak ok ka? Then bila owg condemn or blame ko,ko mcm marah kat dia,sometimes pikir lol...betul ke apa yg dikata kawan ko tu...yala kalau xde angin masakan pokok bergoyang lak kan.

Pasal sikat menunjuk dia itu aku pasrah aje kadang2, tak berminat pun utk aku dengki sbb rezeki yg aku ada sgt2 aku syukuri..tp kadang2 aneh ngn dia nih sbb spt dia tak bersyukur ngn apa yg dia ada dan masih nak bandingkan diri dia ngn owg lain.

Tak kisah la kwn ko tu rendah @ tinggi martabat dari ko,kaya @ miskin @ memiliki gaji lagi rendah dari kau tapi jgn ko pandang rendah wei pada dia.Kadang2 kita tgk je dia mcm tu,gaji rendah,tak kaya,xde apa2 yg ko ada but kadang2 ada certain benda lain dia lagi elok dari ko.Jangan dinilai pada luaran beb...kadang2 keistimewaan dia mungkin lebih dr ko tau tak!

Sometimes ko kena pikir gak....jgn ingat diri ko tu bagus aje,respect others gak, then jgn perkecil milik owg...kadang2 kena tilik diri ko tu sendiri...kadang2 apa yg ko miliki yg ko rasa sempurna itu sebenarnya langsung xsempurna...just sempurna di mata kau je...Think tau!

Don't blame2 others...dan jgn pandang rendah...beringat dulu sebelum mengata....

Waaa...rasa lega dapat luahkan...kepada yang berkenaan...just pesanan...setiap owg ada nasib dan ceritanya tersendiri...mereka bukan seperti kau...jgn kau nak compare kau dengan hidupnya...just be urself...kadang2 dia mungkin lagi senang hati dari kau walau dia tak sekaya seperti kau, memilki gaji tidak tinggi dari kau @ pun apa aje yg lebih ko ada lebih dari dia.Just bersyukur aje k...

Just bersyukur wei! Reti tak!

Aduiyaiii!!!

Friday, December 17, 2010

B.O.S.A.N

2 comment(s)



Salam,waa...lesu giler aku,seharian dihabiskan dengan menonton Charmed season 6,pemberian seseorang dan rini baru nk tgk. Badan rasa lenguh2 ok sbb seharian duk menapak kat bilik dan mengadap Pc.



Rasa nak fresh air je,perut pun lapar.Nak makan sesuatu...snack ke? Buah ke? kek ke? Jab agi rr turun gi beli.



So rini cuti agak terisi, bolela...aku xde rr kuar duit pn,lagipun xtau nak gi mana.Member2 plak keje so takde sape nk teman.



FB dan blog seharian rini dibuka tp xde pe yang menarik pun.



Hu..hu..kadang2 aku rasa bosan lak kalau suasana cuti selalu mcm nih,may be aku perlukan kelainan.Apa2 kelainan lah...tp kelainan apa aku sendiri pun xtau.



Duk rumah baru nih rasa cam kera sumbang lak...sunyi...yala, time housemate aku keje aku cuti dan time diaowg cuti aku lak keje.Sbb tu masa byk d'habiskan kat dalam bilik aje.Aku tak bergaul sgt ngn diaowg...kadang2 rasa nk pindah je.Tp xtau ke mana.Ada sape2 nak ajak aku jadi housemate dia tak?Ha..ha...hope that miracle.Lagipun aku perlu cari rumah yang dekat ngn tempat keje aku.Hurrmmm...



Abaikan hal itu...kdg2 je terpikir.Mungkin aku bosan kot.Yup ! Sometimes...



Ok rr...nak gerak cari sst yg boleh dikuyah sebelum tidur.Yang penting esok plak kena bangun awal...malasnyer.....kenapa? Kene keje rr wei!!