Friday, September 30, 2011

: P

6 comment(s)

Take care each other

Komunikasi

Faham-memahami

Trust

Menghargai

Mengenali

Special

Tepati janji

Bertanya kabar

Jujur

Ikhlas

Menerima seadanya

Setia

Show ur feel

Try ur best

Be ur self

No xcuse

Smile

At least jumpa

Yakin

Baik perangai



Ada lagi? Sila tambah




En Facebook

6 comment(s)

Wednesday, September 28, 2011

Cuti cuti

6 comment(s)
Walau kejab, jdla...

Apykan diri...

Oh aku xapy ke? Ha.. Ha

Monday, September 26, 2011

All over again

3 comment(s)

Bila dengar lagu Tok Iti ' All over again ' (from album All ur Love)...

....Buat aku tenang, terpikir sesuatu yg aneh, yg mesra, yg selesa, yang membuat aku tersenyum sendirian.

' ....put some trust in urself search within and you'll find, everybody gets a new beginning, everybody's got a will to change, you can climb to the highest mountain, nothing can hold u back...'

Apa salahnya mencuba sekali lagi, mencuba yg terbaik untuk kebahagiaan masing-masing.

Sunday, September 25, 2011

All ur Luv - Dato' CT

5 comment(s)



Orang kata, kalau tak cuba mana nak tau ok ke tak? Bole ke tak? Berjaya ke tak? Atau mungkin juga gagal.

Yang penting mencuba kan?

Aku respect Tok Iti, walau beliau dikecam BInya yg tak seberapa, sebutan tak betul tp berani sahut cabaran dengan menyiapkan album ini...kira hadiah buat peminat diala yg lama ternanti-nanti new album beliau.

Even sgt ralat bila dapat tau, beliau tak join AIM, ciss! Rasa malas nk tgk nnti kt TV. Lainla Tok Iti dijemput wat persembahan mcm Juara Lagu atau ABP aritu. Hu..hu..

Oh ya, tak mau cakap pjg...so pasal album beliau. Bg aku SUPERB! untuk org 1st time mcm beliau, most of the song mmg menarik minat aku, lain n malar segar,beliau tak tangkap muat ye. Most of the track berjaya menarik minat aku.Even 1st time dengar pun. Most rekod kat luar, tu sound cambest n pembawakkan lagu dlm album Tok Iti cam lain sikit.

Cuma ada kureng sikit, sbb byk lagu yg dimuat tak mencabar vokal siti dan siti mcm tak bole all out sbb tak biasa agi kan.Tp apepun syabas sbb aku rasa sgt berbaloi melabur duit dan menunggu ketibaan album All ur Love nihhh.

Antara lagu yg terBEST kat album nih;

1.) Tonight

2.) All over again

3.) I'll wait 4 ever

4.) Fight 4 luv

5.) Remember me

others, oklaa....single beliau skrg 'Falling in Luv' tetap aku layan, mungkin dh lama, rasa tak xclusiv dah.


Seiring umur

5 comment(s)

Alop!


Dah pagi upanyer walau lewat aku bangun sbb ada owg kejut suh pegi beli CD, sekali ujan kat luar.Ciss!


Btw sewonok tidur lewat dan bangun lewat, cam baby plak rasa, bebas melakukan apa shj walau aku nih dah tua bangka!


Eden tak suka sebut pasal umur ok, sbb bunyinya mmg tua even umur tu hanya sekadar angka je.Sekali sekala kena ambik pot akan angka nih, sbb leh wat ko merancang, yala takkan nak sama je setiap masa.Harus melakukan perubahan.


Tak banyak sedikit pun ok, seiring ngn pertambahan umur tuh.


Oh ya, serius! Aku nak ambik tindakan yg nekad akan beli kete after bonus kuar nnti. My company akan bagi bonus pertengahan bulan 10 nnti.Doakan aku xde halangan k. Sesekali kena tambah harta dunia nih.Asyik naik moto xde bumbung je, ujan susah walau ada moto bleh elak jam!


Happy weekend to all yg bercuti!

Saturday, September 24, 2011

senyum

3 comment(s)
Senyum ...

Senyum untuk semangat baru, untuk new thing

dan mencuba yang terbaik untuk future yg masih kabur ceritanya. Jangan di marah yg lepas, tp belajar. Hidup untuk menjadi matang dan bergembira.

Apa yg ada hari ini, aku mensyukurinya. Dan bangga apa yg telah dimiliki kini. Mencuba juga yg terbaik untuk mempertahankannya.

Friday, September 23, 2011

album Tok Iti

5 comment(s)

Tadi cari album baru Tok Iti, sbb ada a few blogger dh buat review...jelez mereka dapat dulu!


Tp cari-cari xde agi, lembab tul, padahal aku dah duk kat KL nih.Nengok la esok can ana? Tp apapun saya mau beli! Sbb dengar kata byk Track yang best.






* Tak mau ulas apa2 pasal yg telah berlaku, be the best 4 the best : )

mahu dua dua dalam gengaman

6 comment(s)



Kalau ada sinar,sikit pun xpela!!! Buatla sikit aku ketawa!


Sudahla, ini cerita dongeng shid oi! Hanya sekadar sedap dipandang dr jauh je!





* ''Tp?.... sudah aku cakap! Lupakan!''


Aku harap sgt, satu yg gembira aku dapat hari nih bukan disusuli satu lagi juga yg akan pergi. Harap sgt dua2 dalam gengaman.


Btw...Alhamdullilah, doa dimakbul tuhan setelah diuji sebelum nih akhirnya dapat gak aku ditukar ke department baru with a better position :P


Syukur...aminnn!!!

Wednesday, September 21, 2011

call center

4 comment(s)

Key point 'Call Center'


A few times dapat phone call dari pekerja kat sana, selalunya pasal promotion, insurans atau apa-apa lagi yg di luar jangkaan.


Aku tak cakap benci, aku cuma cakap tak suka, specially calling melibatkan promo insuran. Tak suka sbb aku dah ada insuran sendiri.


Nasib baik mereka cakap baik2, even say ''sorry ye, sy ambik masa En sebentar'', walau awal nama aku pernah disebut salah jadi Abdul Ma Hasan, tak ke aneh tu? Mungkin sbb isu isi form komputer follow format owg pute terus jadi combination my name ngn my father nyer nama.


Cuma nak bagtau kat sini, tak berapa berkenan sikit, sbb terpaksa mendengar bebelan yg kita tak nak. Namun nasib baik mereka tak paksa untuk menerima promo mereka itu. Kalau paksa siap rr, harus haru gak aku. Adala penah sekali, tawaran yg dibagi macam menarik (bukan insuran ye) cuma yg aneh mcm takde pilihan, mcm aku terpaksa ambik...so sbb aneh tu aku terus tolak.


Dia mcm bengang, then mati-mati xplain agi suh aku trima. Aku tanya balik y takde option utk i pilih mau atau tak, dia bagi alasan yg tak konkrit.Maka i berkeras cakap tak mau! Ada bran kata aku kena ambik gak! Mana bule itu hak i!


Namun aku tak pernah marah atau maki hamun mereka lagi sbb aku pernah dengar a few my fren pernah berbuat demikian,nasib baiknya mereka on call je, kalau depan mata tak tau rr.


Mungkin sbb aku keje customer service gak, maka aku cuba memahami. If tak mau dengar pun just create a few reason atau buat2 h,set tetiba habis bateri.Hu..hu..


Tp mau diingat ada certain talian perkhidmatan penting, cth time isu broadband wat hal, line h,set, kredit card isu dan sbgainya. Tanpa mereka, harus jenuh aku nak ke caunter sana nak settlekan. Cuma tak sure calling mereka itu line dicharge atau tidak.




* Apa salahnya berhemah, jika mereka datang berhemah juga.

I-Pay

6 comment(s)

Hu..hu..zaman skrg, bila dah canggih. Tp lagi pueh hati guna duit sendiri tau!



*Everythng settle! Just enjoy the moments :P

Tuesday, September 20, 2011

mood

4 comment(s)
Xde mood tul rini, ada menda menganggu jiwa.

Entahla...

Sesekali kannn, jiwa kaco

Misteri dunia

8 comment(s)

Usaha tangga kejayaan, jgn lupa kesabaran, pengalaman tu adun sekali. Guna akal dan fikir mana baik dan buruk.Buat keputusan sebaik mungkin, jgn duk ikut nafsu.

Keras mana pun hati tu, kan cair gak. Plahan-plahan berkayuh.

Uniknya manusia, masing2 ada penarik. Kelebihan masing-masing subjektif, even dengan senyuman aje mampu buat ko jatuh cinta walau muka owg tu cam pecah umah.

Perangai kadang2 dinilai...tp aku rasa perangai is no.1...muka cantik tp BITCH nak mamposs baik tikam diri je.Tak guna hidup.Ha..ha..

Walau niat tak menghalalkan cara, tp selagi niat kau tu murni maka ko akan terhindar dari menda2 yg tak sepatutnyer...at least kan!

Past is past, masa kini yg penting...tp apa salahnya mengenang yg lepas, lipatan sejarah yg best utk kita belajar baik dan buruk, pengalaman Tu! Tp yg pahit dan sedih tak yah kenang atau ingat lama-lama.Tak guna pun, bukan leh betulkan!



* Finally jumpa gak... woo0! aku kat tengah-tengah dr awal lagi

Monday, September 19, 2011

Siti Nurhaliza feat Christian Alexander "I'll Wait Forever" preview

3 comment(s)
Biar apa owg nak kata, tp beliau tetap tak penah nak putus asa. Mencuba membuat kelainan, mencuba yg terbaru. Bersungguh walau tau limit beliau takat mana.



Mungkin sbb itu beliau masih NO.1


*Xcited nak dapatkan produk mu!

hari yg cute

6 comment(s)
What a cute day!


Aku gelak je pah baca entry tu!





*Kadang menjadi diri sendiri membuat kita spesel, apepun perlu bangga dan bersyukur dgn apa yg kita ada.

Voice up!

12 comment(s)

Customer Voice Jusco Au2,

Cis!!!


Ha..ha..aku rasa sgt lawak!

Sunday, September 18, 2011

satu senyuman

7 comment(s)
Hu..hu..

Happy, happy, happy,happy...

Aku rasa selamat,mampu miliki sepenuhnya Yeay~

''dpt umah dekat, penambah erat''




*He..he..maaf utk sape yg tak paham ye

Saturday, September 17, 2011

lagu klasik

7 comment(s)
Kadang minat manusia nih subjektif,bukan perihal cinta dan paras rupa je.Minat kat sini adalah minat dia kat sesuatu yg dia obses la kot atau sbg hobi.

Macam minat karoake tu,tgk wyg,baca novel, kumpul menan, tgk cd blue (opsss!!), minat berblog,berFB dan sebagainya.

Tak lupa juga minat kat lagu-lagu yg katanya penghibur duniawi nih, adanya lagu tu owg kata leh releasekan stress, tenangkan diri dan tak lupa juga as a karier (buat duit ngn lagu cam Tok Iti ye).

Bertapa subjektifnya bab minat nih, aku ada sorang member(nak cerita sikit,tak mau rr habaq nama) yg minatnya kat lagu bole tahan gak, aku pun layan lagu2 gak specially lagu Tok Iti tu atau apa lagu2 yg sedap didengar kat telinga aku.

Cuma yg aku nak terjun bangunannya, bila dapat tau member aku minat lagu mcm nih!Ko bayangkan dalam ketenya pasang lagu mcm nih. Tak seteres kami yg modern nih dgr(walau asal dr kg je).Ha..ha..



Lagu klasik beb dia minat! Teringin aku nak kelar leher bila mengetahuinya. Muka dah hensem dah, kegilaan ramai dh, macho gak rr...tp sekaliiiiiii...

Apapun apa hak kita nak pertikaikan, dh minat dia kan.Mcm aku minat lagu Tok Iti tuh...boleh tahan gak pedas si malaun kat luar sana tu bagi aku.

Hu..hu..mcm2 ye, tepuk dada dan tanya selera!

Friday, September 16, 2011

'suara' tu penting

5 comment(s)


Sebenarnya penting ada 'suara' utk bercakap nih, kalau xde tak sempurna rr idup anda.Nanti memang kena label OKU.

Lagipun suara merupakan medium komunikasi utama, sbb apa yg mahu disampaikan lebih cepat menggunakan kaedah ini.

4 hari setakat ini tanpa suara (actually ada, cuma limited) serak basah tak hengat, nak cakap pun menerang ko!Kat tempat keje, suma gelak2 kat aku. Excited diaowg aku xleh berkata-kata, kalau tak asyik laser je. Tp nasib baik diaowg2 semua tu syg aku...ha..ha..

Well, beberapa hari ni mengajar aku utk menghargai pemberian tuhan nih. Cthnya dah 3 kali aku kena gelakkan kat pakcik makcik, akak jual nasi sbb tak jelas apa yg aku cakap. Lauk nak mcm2 tp nak smpaikan,nak bagitau lauk yg aku nak buat mereka menahan2 gelak.Ciss! sek baik aku beli nasi ko tau...kalau tak,xde sales!

Redha sbb aku nih bujang,xde owg nak masak.

Bertapa susah aku nak sebut sst perkataan, tak jelas. Kononnya nak cover, sekali keluar suara lagi dasyat dari Ela (suara gajah liar). Harus mereka tersimpul senyum.Aku tau mereka nak kutuk aku ler tu. Adala 2 kali gak ulang sampai siap dibungkus nasinya.Pahtu laju2 aku balik.Malu wei!

Tadi nak makan KFC pun, siap bawak teman, dia yg orderkan. Harus satu KFC nanti pandang aku bila suara aku kuar nak order X Meal tu, mestila bunyi lain.Mana bole gajah liar mkn KFC!

Ni gara-gara selesema teruk aritu dan batuk-batuk, syukur tak demam je.

Pengalaman tul, then kelas-kelas aku kat tempat keje suma kancel gara-gara aku xde suara. Anak2 murid sukala...cikgu diaowg tak banyak cakap.Ciss!!!

hargai

6 comment(s)

Kadang-kadang kita manusia nih tak pernah bersyukur dengan apa yg kita ada?


Bila tiada, baru terhegeh-hegeh menghargainya, merinduinya dan mencintainya. Kadang permata indah depan mata tu bukan selalu leh dapat, tetap dipandang bak pasir tak bererti dan tak berguna.


Bila terlalu mudah didapatkan, macam nilah...tak mau menghargai. Esok esok bila tiada baru engkau tau.Namun saat itu sudah terlambat...even dengan air mata darah pun, ia akan tetap hilang, pergi.


Jangan kejam...hargai apa yg ada ini.Syukuri nikmat tuhan. Anggap ia satu dalam sejuta walau kadang payah kau menerima.

Thursday, September 15, 2011

tak mau mengalah

4 comment(s)

Serius aku cakap!Aku bukan mudah mengalah! Aku percaya dengan ketentuan tuhan, aku percaya dengan usaha dan aku percaya dengan nasib & rezeki.


Takde menda yg senang kat dunia nih, even nak gi toilet pun nak kena byr RM0.20 atau RM0.30 (toilet kat highway,masa balik kg)...macam xde kaitan.


Cuma aku bersyukur, demotivated mcm mana pun aku, aku masih bertahan hingga kini walau owg penah buat aku dulu. Caiyokk!!! Gambate kudasaiiii!


Peace no war!



*Pandai kan aku pujuk hati? :P


diri cam bola

8 comment(s)

Sad!


Rasa diri cam bola, i dunno, mungkin yg terjadi ada hikmah kot.Aku masih berharap dan masih akan pegang janji yg dijanjikan seseorang. Jika mungkir lagi, aku memang orang yang teraniaya...tau kan doa owg teraniaya selalunya dimakbulkan?


Aku bukan kejam, cuma aku rasa diri diperkotak-katikkan, bukan aku tak berusaha, tp setiap kali peluang yg ada itu, aku ditahan mentah-mentah.


Entahla...dugaan buat aku.Namun jauh kat sudut hati, masih berharap lagi, berharap yg terbaik buat diri sendiri. Berharap akan ada miracle yg terjadi.


Aminn...moga yg terbaik buat aku.


*Sedih bila dapat tau berita td... : (

Wednesday, September 14, 2011

Peringatan kpd semua!

9 comment(s)

Ini adalah sangat menakutkan, serupa dengan kes Ms Canny Ong.

Pada suatu hari, terdapat seorang wanita yang berhenti di stesen minyak untuk mengisi minyak. Setelah selesai memenuhkan tangki minyak selepas membayar menggunakan kad kredit di pam dan ingin meninggalkan stesen tersebut, atendan di dalam kedai lantas bercakap menerusi speaker dan memberitahu sesuatu yang berlaku dengan kad itu dan meminta wanita itu masuk ke dalam untuk membayar tunai.

Wanita itu keliru kerana dia telah selesai mengisi minyak dan pembayaran menggunakan kad kredit telah diluluskan. Dia menunjukkan isyarat tangan kepada atendan tersebut dan bersiap sedia untuk meninggalkan tetapi atendan tersebut sekali lagi menggesa wanita tersebut masuk ke dalam kaunter kedai untuk membayar tunai.

Dengan perasaan sedikit marah, wanita itu terus masuk ke dalam kedai dan mempertikaikan tindakan petugas tersebut dan menuduh dia menipu. Atendan tersebut memberitahu supaya wanita itu bertenang dan mendengar dengan teliti

Atendan memberitahu ketika wanita tersebut sedang mengisi minyak, dia telah melihat seorang lelaki telah masuk ke dlm kereta dan bersembunyi dikerusi belakang . Dengan segera beliau telah menghubungi pihak polis. Wanita tersebut terus menjadi takut dan segera melihat pintu keretanya terbuka dan lelaki itu telah menyusup keluar dan meninggalkan kereta itu dengan tergesa-gesa.

Kes baru-baru ini didapati mempunyai kaitan dengan ujian untuk permulaan geng jenayah terbaru dimana memerlukan seseorang untuk membawa balik bahagian badan seorang wanita ..

Salah satu cara yang mereka lakukan adalah dengan merangkak perlahan-lahan dan menyusup masuk ke dalam kereta wanita manakala sasaran utamanya adalah stesen minyak atau di kedai runcit pada waktu malam. Kemudian, mereka akan potong kaki / buku lali mangsa menculik mereka dan kemudiannya membunuh dan mencerai-beraikan mereka.

Kaedah lain adalah dengan memaksa wanita itu masuk ke dalam kereta kemudian menculik mereka,

Sila sebarkan ini kepada wanita lain, orang muda dan tua.

Pertama, wanita seharusnya lebih berhati-hati apabila ingin masuk ke dalam kereta pada waktu malam.

Kedua, Jangan letakkan kereta di tempat sunyi atau terpencil semata-mata ingin mendapatkan tempat letak kereta percuma!

Ketiga, Jika boleh, elakkan memandu seorang diri pada waktu malam!

Ini adalah situasi sebenar! Penculikan! Pembunuhan! Putus dan anggota badan dicerai-ceraikan! Ini semua berlaku di Malaysia !

Jadikan amalan :

1. Pastikan kereta berkunci setiap masa walaupun anda meninggalkan kereta sebentar.

2. Periksa sekeliling kereta sebelum masuk ke dalam kereta.

3. Sentiasa peka terhadap sebarang tanda-tanda pelik dari persekitaran anda dan individu lain di dalam sekitar umum, terutama pada waktu malam.



*sumber fb

Wednesday aku yg bisu

9 comment(s)

Hari ni cuti lagi,


Semalam tidur agak lewat, maka bangun pun lewat, tp macam biasala pepagi mesti phone berbunyi, bukan bunyi alarm tp call masuk, sangat menggangu sbb once aku celik nak tidur balik pun susah.


Before sleep semalam aku telan ubat, yala, asyik batuk je, selesema agi dan suara masih lagi xde, nak bercakap pun susah. Sebab tu sape call aku pikir 2 kali nak angkat.


Alhamdulillah walau tengah selsema yg agak berat nih dengan ilang suaranya, aku tak demam. Actually badan kena kuat, antibodi pun. Aku tak berapa gemar bergantung pada ubat kecuali have to je.


Pe aktiviti rini? May be kuar kot, layan wayang dan malam nanti kena study sikit, esok ada test kena duduki. Foodhandler test to become Foodhandler Trainer, wish me luck k!


Sekian...

Tuesday, September 13, 2011

naluri

7 comment(s)

Lately aku asyik dihidangkan dengan perkataan naluri.


Naluri ibu,naluri perempuan,naluri perempuan yg dah tunang, naluri si isteri dan naluri tu la naluri nila.Naluri ni apa?


Owg kata, naluri ni perasaan dalam diri yg mana berupa tekaan akibat sesuatu peristiwa yg berlaku. Cuma tak tau betul atau tak je, just teka teka atau serkap jarang je. Selalunya naluri nih amat sinonim ngn peristiwa2 buruk je.


Untuk yg bercinta dan yg dah berkahwin, perkataan nih sgt sinonim ngn mereka.


Namun semua ini, hanya mainan perasaan je, di depannya kita tak tau. Bahkan bukti yg ada belum tentu agi mengukuhkan keadaan. Semua ketentuan tuhan, qada dan qadar yg maha 1.


Untuk yg bercinta, kadang perasaan yg tidak enak merasuk dan meragui pasangan sendiri. Jika dilayan mungkin bertambah giler kerana perasaan syg yg mahu diperjuangkan dan rasa ingin tahu. Mana kita mahu yg tidak baik terjadi kat pasangan kita apatah lagi ke atas cinta murni kita.


Hidup ini memang begini, ini antara ujian tuhan. Just keep positive, berdoa dan bersusaha untuk mencari yg terbaik. Kalau dilayan syak wasangka akan melebih-lebih dan mungkin akan menggangu hubungan korang dan pasangan korang yg harmoni itu.


Komunikasi di antara pasangan tu penting, kalau bole jgn ada rahsia, dan duduk sama berbincang jika ada masalah. Tiada masalah yang tak dapat diselesaikan actually, cuma lambat ngn cepat je.


Maka keep positive, usah meragui, jgn dilayan perasaan yg tak enak dalam diri(mungkin mainan syaitan) dan perlu ada kepercayaaan (trust) terhadap pasangan masing2.Barulah harmoni.


Cuma kena ingat, percintaan, bahtera perkahwinan ataupun kehidupan ini, takkan mungkin sunyi dari badai dugaan, harus tabah,bijak dan positive dalam menyelesaikannya.


Sekian...


*Sharing is caring...

Just the way u are version Melayu

5 comment(s)


Just the way u are, version Melayu. Not bad walau aku rasa lirik mcm ada yg tak kena.

Tp ok je...

Layankan

Faiz Farish

2 comment(s)


Actually, aku bangga ngn beliau, rajin tul, beliau sangat menghargai kawan blogger beliau...

Tak putus-putus dtg sini baca,komen dan BW. Sedangkan aku bole bilang ngn jari mengunjungi blog beliau,kekangan waktu dan mood membataskan aku untuk berjalan-jalan. Walhal juga, blog beliau lagi meriah,bermutu dan ramai follower dari aku.


Special thanks to Faiz Farish. U r the best!

Jom ke blog beliau, meh!





* Ada a few bloggers lagi, thnks kawan2, walau sini mcm 'bese bese' je :p

wajah kekasih

3 comment(s)



Lama dah aku nak dengar CT nyanyi balik LIVE lagu nih, after 10 years... beliau akhirnya realisasikan dalam konsert Aura 3 Diva.

Tetap dibawakan dengan penuh perasaan, suara Tok Iti yg matured nih mmg aku suka. Lengokkan mendayu dayu buat aku rasa sedih. Walau susunan muzik simple sgt tp tetap beri kesan.

Cur korang dengar berkali-kali...Tok Iti ajak kita beralun hiba dgnnya sekali...




* Dedicated this 2 some1 :P

Monday, September 12, 2011

suara aku hilang

4 comment(s)

Oh mai! Aku hilang suara...


Dengan selsema gajah + hidung berair + batuk, tp Alhamdulillah nasib baik tak demam je. Wisau gak. Nasib baik esok dan lusa aku cuti.Bole rr rehatkan diri.


Suara dahla garau2 plahan mcm nak ilang sebelum nih, sekali tadi aku ada kelas, sehari suntuk mengajar, dengan ubat tak makannya, aku redha je. Then lepas tu ilang terus, tak mampu nak meraung karoake dah. He..he..


Redhala nih, kena bercakap satu hari td.Anak murid aku, asyik nak mendengar je.Terus ilang suara chumil aku.

1 keputusan

3 comment(s)
Pagi ni, aku bangun dan berfikir baik buruknya...


Aku telah membuat 1 keputusan, yg mungkin memberi kesan kepada seseorang, tp terpaksa.





* Hidup memang punyai pilihan, cuma pilihan itu antara tepat atau tidak. Juga perlu bersedia dengan kesannya nnti.

Sunday, September 11, 2011

sgt teruk!

4 comment(s)


Aku susah sikit nak kena selsema nih, tp sekali kena, nanya!

Tadi pelanggan tgk aku pun cuak, suara dh tahap garau sengal, muka merah,hidung berair dan gatal, batuk serta bersin.Tp gagahkan diri buat kerja dengan professionalnya.Tak mo ambik MC jaga rekod katanya.

Btw, nak bagitau aku dah jrg giler BW, effect giler2 kat blog aku. Visitor dtg nak tak nak je.Mood xde, aku dah pandang agak sepi blog nih. Aku just singgah blog2 yg aku mau mereka update je. I mean aku xcited mereka update sbb story mory mereka bestt.

Antaranya lawatla Blogger bloglist aku.

Satu lagi, entry aku pun kurang berseri dgn picture pun malas nak tempek.Entry byk hal sesi luahan perasaan serta update isu semasa pasal diri aku je.

Sgt teruk!!!


Saturday, September 10, 2011

Decision

3 comment(s)
Membuat keputusan yg terbaik utk masa depan...

Wisau...

Friday, September 9, 2011

sy tersenyum

4 comment(s)

Aku pernah mengalami zaman2 yg down giler, cita-cita tak tercapai dengan janji-janji palsu org. Syukur, dengan bersabar, hari ini ada good news menanti.Walau aku tau mau memikulnya bukan semudah 1 2 3.


Tadi interview(upgrading interview), Alhamdullilah ok je. But the rest aku berserah. Tp cam haram presentation(trainer presentation) tak payah buat, trainer2 baru je yg present. Kami yg senior nih tak payah.Penat je bersengkang mata.


Thnks 2 you kerna muncul saat ini. Saya senang dengan kamoo..., antara good news yg berharga. Secumil mainan beliau. Ha..ha...


Alhamdullilah untuk rezeki hari ini. Semoga yang di depan berjalan dengan baik.

Thursday, September 8, 2011

Kecewa!

3 comment(s)
Macam celaka!

Bagai melepas anjing tersepit!

Last2 aku yg mati terbunuh!



*Ini balasan sbb tolong orang kan!

ladang jagung saya

6 comment(s)













Gambar diambil time cuti raya ritu. Lama tak menjengah kebun my family...


Jenguh je, tak mampu nak join sekali.Dulu masa kecik2 selalu bertanah,berlumpur dan berpeluh mcm nih utk nak suburkan my kebun. Mungkin antara titik peluh my family ngn menanam jagung nih mampu membesarkan anak-anaknya.


Terimbau masa time muda2 dulu,berpenat lelah mcm nih.Ha..ha..time kecik agi...


Senang je nak tanam jagung nih, beli benih, ada tanah, buat lubang,kambus dan biar.Tak yah buang tebiat gi siram air...harap ujan je, nnti pandai2 la dia besar.


Then bila dah nmpak pucuk2 muda jagung, pokok dah mula renek, masa tula wat batas untuk nak sebariskan dia supaya senang adala laluan utk kita masa nak kutip buahnya nnti.


Sekian...sy owg kg je.

Wednesday, September 7, 2011

salah guna FB

7 comment(s)


Fb (facebook) medium tempat luahan, normal rr tu. Semua owg ada hak utk guna FB dia sesuka hati sbb akaun fb tu kan akaun akaun milik persendirian.



Tp hati-hati, yg menda baik tak kesah tp yg menda buruk tu,buka aib diri sendiri tu mahupun owg lain kena hati-hati.



Selagi ko linkkan dan punyai ramai jaringan member2 semua yg under ur FB list fren bole baca apa yg ko luah dan merepek kat fb ko tu.



Silap ari bulan bole buat owg salah paham dan timbulkan pergaduhan.


Tau, update status pun sbb nak perhatian, tp fikir dulu apa yg ko nak tulis.Jgn menyakiti dan menghina owg lain dah.



one step 4ward

4 comment(s)
Yeah!


Aku akui, aku owg yg paling gembira malam nih!


Tp aku akui gak cabarannyer.One step 4ward, pelbagai cerita dan pelbagai dugaan.Cerita kali ni bukan main-main.Namun aku janji,aku akan pikul sehabis baik dan habis-habisan.


Ada yg tersembunyi dari entry2 sebelum ini adalah kisah kamoo sebenarnya. Ketidak beranian,keegoan, hint hint penolakan telah buat aku patah semangat sehingga aku mahu bakar apa yg aku rasa.Ini bukan cerita dongeng,tp crita benar yg diadun baik baik seorang diri.

Thnks god sbb ini bukan KISAH HATI Alyah tu.


*Permulaan yg baik dan berdebar-debar...

Monday, September 5, 2011

Coretan

9 comment(s)

Pagi nih baru dapat seru nak update blog,xde mood wei lately ngn idea yg kering kontang.Aku biar blog aku nih terbiar.


Tapi aku rasa bukankosong nih makin sunyi jab,maybe sbb aku jrg BW,jrg komen blog owg,jrg update dan jarang tu serta jrg nih.Maklumla blogger tak glame, so owg lain pun turut pandang sebelah mata je.


Btw, cepatkan masa berlalu?Sedap je ia melayangkan siang dan malamnya,sedar-sedar cuti raya dah nak abih,sedar2 dah nak start keje balik dan sedar2 aku terpaksa meninggalkan my luvly kg lagi utk menuju KL dan bekerja.


Istilah malas,xyah diulas la.Semua serba tau.


Apepun proceed je, manyak menda nak kena buat,manyak menda nak kena tengok dan manyak menda nak kena check.


Antara yg perlu aku check balik adalah tang HATI,KERJA,MASA,FUTURE dan bla bla bla.



*Oh ya,aku nak menulis balik bole? Ada smpai seru sikit,sblm nih ada senyap2 wat karya bodoh.Pe kata aku wat karya cerdik plak kali ni...kita tgk nnti.


Sekian.....


Friday, September 2, 2011

ais krim ikat

4 comment(s)




*Lepas rindu td, gi beli dan makan ais krim ikat.


Macam-macam flavour ada, syokkk!!! Tp abis sekejab sbb adik beradik aku ramai.



Thursday, September 1, 2011

Kg

2 comment(s)
Setelah geban kerja dan raya kt kl, tiba time utk balik kg.

Suker ler, walau raya ke-3 baru nmpak btg idung depan mak ayah.

Mood raya masih byk, duit raya pun lum bg agi.