Wednesday, November 30, 2011

ketagih

8 comment(s)

Lately nk bgtau,aku ketagih menda nih, aku sgt risau

fyi, dalam satu hari aku boleh habihkan 5 paket

sekali satu hidangan, baham dua paket

GILA!

So mee sedap,sape suruh sedap sgt?!


*owaitkan? dari ketagih dadah tak ke bala?


dunia maya

4 comment(s)

Sometimes aku rasa ada antara kita sangat best kat dunia maya

atau mungkin juga sebaliknya, tp hakikat bila berjumpa lain plak jdnya, tidak seperti yang digambarkan.

Ini mungkin bole berlaku kalau kenalan itu yg baru dikenali mungkin dari FB,Blog,Tweeter atau pe je la medium maya lain tuh.

Susunan ayat chat kat FB(facebook) kemain agi lawak, baik, happy dan juga manisnya ayat kat tweeter tp bila berjumpa live goyah je, membosankan dan pemalu. Atau mungkin juga sebaliknya, rasa cam nak wat balak atau awek je, best sgtttt.

Tak masuk lagi tang picture individu tu, ada yg fake, ok, edit sana sini atau xdok lsg gambarnya.Lagi parah guna gambar owg lain yg meletup-letup.

Huhuhu...macam-macam, tp tu suma hak memasing atau kaedah memasing.Sape yg kena dia yg terasa.

Tp sekarang, agak ramai gak yg bertemu jodoh, yg bermula ngn dunia maya.Networking dan jadi medium macam-macam dah.


*Ha..ha...best tak sy kat dunia maya nih? I mean dunia blog ni? :P


Tuesday, November 29, 2011

kwn

5 comment(s)

Dalam berkawan, prinsip aku satu je

Respect each other

kalau ko langgar prinsip tu, InsyaAllah aku gaduh ngn ko

Gurau2 no hal tp bertempat

Memperlekehkan kawan sehingga menjatuhkan air mukanya adalah melampau

Aku bole tau kalau kwn tu tak suka gurauan aku

so aku takkan repeat

harap ko pun sama!



*hidup utk belajar bukan utk cari masalah


Monday, November 28, 2011

+

4 comment(s)

setiap owg ada keistimewaan yg belum tentu owg lain ada

y kamoo masih begitu dan tidak maju?

sbb kamoo asyik berfikir begitu

cakap mmgla senang tp nak buat susah

tak cuba tak tau, actually kalau mencuba pun tak rugi apa-apa

last but not least, bertindak ikut keadaan, guna akal

Akhiri dengan tawakal dan syukur

DIA bersama kita, apa susah

:P


*sy postive sy ok


Sunday, November 27, 2011

salam

7 comment(s)

Ramai yg lupa tahun baru Islam

tp ramai yg celebrate tahun baru janaan owg barat tu

tp apepun salam awal Muharram, mulakan dengan positive dan tinggalkan yg negative





*hidup adalah utk maju ke depan, tetapi sesekali berpaling ke belakang hanya untuk belajar je :P

Saturday, November 26, 2011

kete

4 comment(s)

Xcited plus debar2

Lama gak menanti dan menunggu masa yg sesuai

Akhirnya dapat gak, budget xdela dapat tahun nih

Tp rezeki

Sebuah kete idaman yg 'bese bese je'

sesuaila ngn owg KG ni kot, muahahahhaha



*bule kuar date date dan jalan-jalan :P


Friday, November 25, 2011

kata-kata kurang ajar

2 comment(s)

Babi ko

sial!

**rit ko!

**ki mak ko!

gi mampus rr ko

fcuk u!


*tulun rr jgn sebut, nanti dosa masuk neraka, walhal ada perkataan ini yg diguna pakai utk percakapan seharian tanpa rasa bersalah, katanya bergurau jah!

tp MENCIK! perkataan chumil mengeratkan silaturrahim plak, tp kena susun ayat baik2 dulu ok


Thursday, November 24, 2011

khairul fahmi

4 comment(s)

Jika tidak mampu sokong ketika kalah jangan bersorak ketika menang -khairul fahmi







changes

4 comment(s)

*Owg kata perubahan itu penting, cuma baik ngn tak jah!


Wednesday, November 23, 2011

limit

5 comment(s)

Berusaha ikut kemampuan, tengok keupayaan ko kat mana

limit ko kat mana,jgn memaksa diri kalau ko tak bole

tp tetap berusaha yang terbaik dan tak pernah putus asa





*dan akhiri dengan tawakal mahupun syukur dengan rezeki tuhan.Aminnn

Monday, November 21, 2011

Komuter

6 comment(s)
Komuter

Cam taik!

Sbb no choice, terpaksa!

debar

5 comment(s)

Berdebar-debar untuk beberapa perkara...








*Terpaksa berkejar ke S.Alam lagi rini,sain agreement lak

Sunday, November 20, 2011

us

3 comment(s)


Commitment sometimes its not all about U but US,together2




*dan sy HAPPY! :P



Saturday, November 19, 2011

seksi

3 comment(s)
Tang mana seksi tu?

Cur crita ckit...







*Seksi is subjektif, tertaluk pada suka,nafsu dan kehendak

Friday, November 18, 2011

muda

5 comment(s)

Ni bukan nak bangga diri ke apa, memang berlaku, sumpah tak bohong!

Dan kawe bese bese aje untuk nak dicomparekan ngn abe2 luar sano ( ayat kelate ckit ),owg KG jahhh



Masa gi bank semalam, kakak bank tu ingat i umur 18, baru pah sekolah, baru pah SPM kunun.Kunun nak ajak join ASB jd nak tak nak je...

Then masa nak beli kete, abg saleman ingat adik i tu abg, walhal i la abgnya, muahahahha (gelak evil )

Masa makan kat sebuah kedai mkn, kwn my adik selalu tersasul panggil i adik, iaitu adik pada my adik

Hakikatnya! umur i...oh mai! cari la sendiri...kawe terlalu tua utk suma ini.



*Sedikit je bangga ( bgla chance ye ), jrg tau owg puji mcm nih...muahahahha!! (gelak evil kali ke-2 )


nekad bro!

7 comment(s)

Dah nekad bro!

Gua bakal dapat peneman baru, kaki baru! Doakan!







*Sanggup gi S.Alam semalam balik kul 2am, settlekan hal kereta...

Thursday, November 17, 2011

Lazy

8 comment(s)

MALAS!









*Sila jangan ikut :P

Tuesday, November 15, 2011

bermuka-muka

6 comment(s)

Dosa yang paling keji terhadap kawan-kawan kita bukanlah kerana membenci mereka, tetapi kerana kita bermuka-muka dengan mereka.








*Ada satu muka cukupla...tak perlu bermuka-muka. Muka yg ada nih pun dah jambu :P

tua dan jiwa remaja

7 comment(s)
Umur cam dah tua tp tetap jiwa REMAJA

Antara pegangan dan petua saya







*En Rash sgt mengada-ngada :p

Monday, November 14, 2011

Bengang

4 comment(s)
Aku bengang tul! Selalu mcm nih

Tiap kali pah cuti, msk keje je mesti kepala serabut.

Yg tula, yg nila... All about 'tak kena itu & ini'


*tp apa pun, semalam cuti, kuar bestttt!

Saturday, November 12, 2011

Saya belajar, saya mengaku

3 comment(s)

Saya belajar dan saya mengaku itu silap saya.

Bak perasaan bukan boleh dibuat main, nak2 yg saya nyer

Saya memang degil, kata nak yg tu, yg tu lah yg dipandang,sampai saat nih pun.Risau dengan diri sendiri kadang2...

Tp apa pun, saya tidak kejam spt yg diingat, sblm terlambat baik berundur supaya tidak makin parah.Kalau itulah jalan yg terbaik kan.

'U deserve better', saya cuma diwujudkan untuk kamoo belajar agaknya

Takdir di depan tidak siapa pun yg tau. Saya telah mencuba yg terbaik suatu ketika tp gagal.

Dan kini, apa yg berlaku kini? Masing2 telah ada kehidupan dan cerita masing2...saya cuma tahu secebis berita shj dari kamoo.

Hak masing2 untuk 'block' masing2, lagipun sy tiada hak untuk tahu yg lebih...



*Sebuah 'hal' yg pernah dan telah berlaku. Kini saya 'bahagia', bagi peluang saya menikmatinya. Begitu juga kamoo. Sekian...


Friday, November 11, 2011

11.11.11 dan cuti

1 comment(s)

Selamat hari 11.11.11

Ramai yg berenergy nak wat entry nih hari nih,angka unik katanya

tp aku xcited plak nak nunggu hari esok

cuti gak akhirnya! Badan mau bercuti, hati mau bercuti dan minda pun




*Pe yg berlaku pada kami ber2 kali ni lain, i alwyz keep special 4ever, dan aku suka 'both of us' happy dengan cara kami sendiri.Yeay!


Wednesday, November 9, 2011

keje,keje dan keje

7 comment(s)

Beberapa hari nih, dunia hanya 'tempat keje je'

Raya lagila xde feel, serius cakap!

Pejam mata bangun hanya tahu untuk ke tempat keje dan bergelumang ngn itu dan ini

Adakala penat,busan,tertekan,frust,marah dan puas! ( As long ini aku suka, i think ok )

Aku sangat penat, kaki lenguh, otak lesu tp puas!

Dalam duk sibuk tu, rindu 'dia', aiskrim,wayang,karoake, dan apa shj yg bole buat aku tak pk akan hal keje untuk beberapa lama yg mungkin...



*Haha...ini semua yg terbaik, utk skrg,masa depan dan yg telah lepas.Peace no war!


Monday, November 7, 2011

awak ingat...

3 comment(s)

pompuan tk kuat ke? Cer kuarkan baby dari kemaluan awak.Nk tengok cmne awak mengerang maki2.




*Diambil khas dr tweeter seseorang, aku TERsgt suka statement ini

Aduiyaiii ! kahkahkah

raya haji tak macam raya puasa

2 comment(s)




*berusaha untuk yang terbaik :P


Sunday, November 6, 2011

Bertahan

7 comment(s)
Bertahanlah untuk beberapa hari nih!

Caiyokkk!!!

Saturday, November 5, 2011

pengorbanan

6 comment(s)

Pengorbanan,

actually dah biasa, dah lali

Happy Aidihadha buat semua,bloggers

Moga raya korban kali ni bermakna buat anda.Lakukan pergorbanan tinggalkan yg tak baik tu.

Pengorbanan saya adalah bekerja dan tak balik kg T_T

dah biasa ye


*Speciall to my owg kg, hati2 balik, mkn nasi avatar tu ''sila ingat saya ye''.Hahahhaha

Maaf Zahir batin juga :P


Friday, November 4, 2011

List

5 comment(s)

04 Nov

Aku tak balik Raya Haji, i think mood raya & bercuti tidak terlitas d'fikiran

Semalam kena tahan polis, padan muka kat diri sendiri.Hahahhahaa...tp tetap lawak

Ada a few yg tergantung perlu settlekan ( Rahsia )

Cam nak beli kereta tahun depan je (actually cam nmpak mcm tahun nih,cuakkk!)

Can't wait 4 the holiday! Bulan 12 nanti

Minggu nih dan minggu depan akan bergelumang ngn sesi wat Stock Take kat store je (Hal keje)

Malas mau fikir menda yg complicated, i m going with the flow (hal luar jangkaan)



*Listing yg aku ngh bergelumang sekarang nih, mcm sewonok,mcm cuak! Complete set...


Wednesday, November 2, 2011

apa yg d'minati

5 comment(s)

02 Nov 01

Bila urusan kerja dilakukan dengan seikhlas hati, seikhlas jiwa, sepenuh raga dan serajin mungkin

bila lihat hasil...yg tergambar adalah kepuasan

sgt enjoy bila dapat melakukan apa yg diminati

: )




* Andai hidup ini indah spt ini hari-hari, nescaya AWET mudalah aku, sbbnya ubat awet muda tu kan happy dan SAY NO TO STRESS!


malas

10 comment(s)

Malas aku utk memikirkan perkara yg complicated

nnti serabut






*kadang hal keje buat kita rasa rimas

dengan line internet lg yg tak menentu, LEMBAB mcm tutttttt!!!


Tuesday, November 1, 2011

bunga butang

6 comment(s)


Aku masih ingat bunga nih, xdenyer aku lupa, time zaman kanak2 aku, kira macam dialah antara penyeri

(sila korang jgn salah paham ye)

Aku suka bau dia actually walau ada yg kata sgt busuk! benci!

bila cium, memori time kecik2 dulu terimbau.Apa memorinya? Bior aku jela yg tau dan simpan.

(sekali lagi, sila jangan salah paham ye : P )

Namun kat kg, bunga butang nih species warna merah, cuma tadi secara tak sengaja aku terserempak warna ungu nih.Kira sama la tu kan, warna je lain.

Nak cium kang, gegak gempita shopping complex nnti sbb ada mamat hensem(sila abaikan) cium bunga time tengahari buta.



*Memori bunga butang masih tersemat, suka!

kadang buat kita tersenyum bila mengimbau kenangan lepas specially time kecik2 dulu.


menda bole tunggu

6 comment(s)

Tak mo rush2 dlm buat keputusan, menda bole tunggu.

Tak mo bebankan diri sgt.

Menda bule tunggu.





* Membeli dengan bijak...tak mo nyesal plak kemudian hari