Thursday, December 29, 2011

well...

10 comment(s)
beberapa hari tak update

cam aneh plak, can ana xde idea

lgpun gua tak glamer utk update selalu

skrg byk fokus tang hal keje je

walau ada yg enak dan tak enak tp redah je



* esok dan lusa yg hanya tinggal, bye bye 2011 and welcome 2012, sek baik baru 22, ooppss!  ;p

Tuesday, December 27, 2011

Bukan

8 comment(s)
Bukan senang nk senang

Dan bukan susah nk susah



* never giv up!

Monday, December 26, 2011

Mengong

8 comment(s)
Mengong tenet nih

Hak tuih!




*redha xleh on9

Sunday, December 25, 2011

santa claus

4 comment(s)


"Santa Claus sombong , ajak mai rumah taknak ... Alasan jage kambing la , rusa la , bla bla bla..."


whatever!







*hahahaha ..gua ucapkan slmat ari natal to all, walau gua tak celebrate, tp dah ari2 dengar lagu xmas kat Jusco, rasa mcm feel ada gak

hurrrmm...beberapa hari nih mood cam tak best, besela dugaan, so sehabih baik utk ubah mana yg tak kena.wish me luck k!





Saturday, December 24, 2011

relationship or not in relationship

4 comment(s)

demo demo meme lagu tuh, suka tukar tukar

time happy in relationship lar, mau diheboh satu dunia, satu kayangan

bila dah gaduh gaban, ubah lagi, juga mau tarik simpati supaya ada yg support,bg nasihat atau mana tau(dgn harapan) dlm sedih sedih tu ada yg baru, yg sudi cover kekecewaan d'hati

ada jugok, yg ngade2, main2 tukar...dengan harapan dapat byk komen, sewonok ramai yg bertanya, sewonok ramai yg telah ditipu. ceh!



* kat dunia reliati, mampus rr ko kalau main tukar2 mcm nih, playboya

* xpe bg chance utk sewonok2 kat FB, bg gua status nih suma, EXCLUSIVE, gua malas nk share sgt melainkan kalau dh ada itam pute.

mood macam macam

3 comment(s)
perasaan gua semalam berkecamuk ckit, elok ngn tak elok je

tp Alhamdullilah keje bole settle cara baik walau dlm hati gua entah apa2 entah

nk marah ada, insecure ada, tak pueh hati ada, malas ada, kejam ada, mcm2 ada

besela dlm idup, satu ketul menda wat hal, yg lain effect sekali


*kesimpulan semalam, gua wat bodo je, cuba senyum & wat lawak, enjoy ngn moment tempat keje yg ada tu. Finally settle walau benci ngn event ujung bln nih dan kesibukkan awal tahun depan.

* ' si dia' balik kelantan malam nih, take care & sila ingat gua...muahahaha

Friday, December 23, 2011

angry

3 comment(s)
They say that when someone's become angry, they lose 5 minutes of their lifetime.






* oh mai, gua mmg kena elak marah marah nih, nnti keremajaan gua terjejas  :P

Thursday, December 22, 2011

ikut kemampuan dah arr

2 comment(s)
u know what

manusia tak penah puas ngn apa yg dia ada, sbb tu kekadang mereka rasa rendah diri

dan dah mula compare diri ngn owg lain, yg mana owg tu lg maju dari nya



kita je yg bule ubah nasib kita, usaha lah plahan2 kalau lu xleh nk ubah cepat2, tgk keupayaan.

apa yg ada kira okla, syukur aje.Kan tuhan tarik terus semua baru tau.

persoalannya kat sini adalah mereka yg tamak dan suka menunjuk-nunjuk

tak kemana suma tu, last2 kat blkg ko sesak nk bayar itu ini dan nk menjawab ini itu


* ikut kemampuan dah rr...penat gua cakap!  :P

KPOP mix nasyib

3 comment(s)
ni version asal





dan yg nih plak, version olahan baik punyer





*gua gelak smpai nak tikam diri, KPOP mix nasyib

mcm mcm hal la owg zaman skrg, gua redha

Wednesday, December 21, 2011

Bangla,Nepal,Myanmar, Indo

5 comment(s)
Bangla,Nepal,Myanmar, Indo dan ada agi rr a few

mereka nih dh merata-rata kat Malaysia, siap bule cakap melayu agi, silap aribulan longhat kelate pun bole

gigih mereka cari rezeki

kat Petronas,seven E jd cashier, kat Jusco jd tukang angkat barang, ada yg jd tukang masak, owg gaji

janji majikan bayar murah ( xsure sgt, mostly la dgr )

mana owg kita? sector mana? kalau sector kerajaan berjaya-jaya ok rr, jgn sector SERENTI plak

mostly bila tanya majikan,owg tempatan kita mana? owg kita demand katanya,byk songeh dan kalau keje sekejab2 je, tak tahan terus blah



*ikut demo lah, rezeki masing2,hal masing2, pandai2 rr ko plan, yg penting ko jd manusia berguna dah...gua malas nk keji2 nih  :P

nasihat

5 comment(s)


* Apapun kalau ko tak pandai bercakap dan takde ilmu, baik ko diam

Masalah akan bermula kalau ko berlagak pandai, bab bab agama jgn dibwk main

Renung renungkan yg di atas tu dan slmat beramal

hanya 1 2 3

3 comment(s)
Ringkas

Padat

Kemas

Teratur

Berinfomasi


* blog gua byk dpt ilham dari a few blogger spt nizamsani , everythng is fine in heaven , the other khairul & azamshah

* so nih hasilnya (bukankosong) , tp kena ada identiti sendiri rr, tak main jd mamat celuk nih, tak macho rr gua.Hoho

Tuesday, December 20, 2011

cagu

4 comment(s)
bau cagu!

pakai sekali sehari dh rr, ni 2 hari dah sarung pun nak redah

kesian persekitaran,pencemaran bau

lepas tu bila gelar mamat cagu ko marah





*time kat suraula paling ketara bau, berapa kali ko basuh pun tetap ada, oleh sebab itu sila amalkan kebersihan kaki then pakai stoking yg wangi, sekali sehari pakai sudeh! paling hebat pakai buang...muahahhaha

rangers kah?

7 comment(s)



*rini xde mood nak menulis sgt, ko tatapla gambo nih puas2, yg penting ada antaranya aku tak kenal :P

Monday, December 19, 2011

jgn hakimi buku dari muka depannya je

4 comment(s)
Orang kata, tak kenal maka tak cinta

then "don't judge book by its cover"

namun 1st impression kadang bole buat owg salah judge juga

tp kat Penang masa holiday ritu lain plak jadinya

owg sana very2 nice, baik2 blka, sgt membantu utk owg 1st time cam kami pijak kaki kat sana tuh

tgk muka cam garang giler,misai menjurai, muka ketat aje, nak senyum susah kemain

tp bila tanya direction (kdg sesat), mak aih! sgt supportive

ramah plak tu, sudi membantu dan siap bg extra info agi

serta terlebih ramah pun ada, yg kdg buat kami rasa cuak gak...heheheh



*best la owg Penang nih, tp lagi best 'si dia' yg senantiasa ada ngn gua time holiday ritu :P

Saturday, December 17, 2011

bujang

5 comment(s)


masa bujang ni rr nk bermalas-malasan

jauh dr mak, xde bini atau sape yg nk meleter

duk dlm bilik pun sowang2

so kalau bilik tongkang pecah pun xpe



*tp hari ni tidak lagi, gua dah kemas td, gila selesa, dah bule bernafas ckit

Friday, December 16, 2011

dan dan je

14 comment(s)
Dan dan je aku dapat 19 komen kat my entry, taik kucing!

spam jahanam, dr manala ko dtg, entah pe2 tah

tenet plak cam celaka, gilalah SLOW, sek baik ko masih izinkan aku bukak blog & FB atau twitter, klau tak dah lama aku bambu dan buang ko ke laut

dah start rindu kat my MORGAN ( my car ), my adik pinjam antar my adik sowang agi gi blajar.



* berdebar hadapi hari mendatang, xcited akan hal keje, kereta baru, upcoming birthday, with 'dia' lagi. Aku bersyukur ngn apa yg aku ada. Mohon yg terbaik utk setiap STEP kehidupan.Aminnnn...

jika secomel kucing

29 comment(s)
Lately aku obses ngn menda chumil

specially cat, serius! Rasa cam nak pelihara kucing je kat umah

Yela nak pelihara anjing tak mampoo(hahaha, sy masih waras)

speciallnya kucing bila tang memeluknya tu, gebunya bulu wat aku lupa segalanya.

Lum agi dengar kucing dengkurkan, kiut nya mak aih!

comel comel comel comel


*rindu kat my 'KOPI' kat umah lama yg dh jadi playboy skrg...satu kwsan dia jaga, ngn suma kucing betina agi.Ceh!

Thursday, December 15, 2011

sy tak bersalah

29 comment(s)


''Kucing sial! kau patut mati...tp ko comel, aku maafkan!''

*sbb cute & jambu mengatasi segalanya :P

Wednesday, December 14, 2011

KL

12 comment(s)
Selamat tiba d'KL

2 hari lepas,cuti2 Malaysia yg syok

Penang hill,bukit fraser

Muzium mainan

Pulau Jerejak

Karoake,wyg

Jln2 cari mkn, tp aku rasa mkn plg byk ( sekali sekala kan )


*ditemani some1 yg best : )

Monday, December 12, 2011

Hampeh tul!

4 comment(s)
Hampeh tul la bas bas atau teksi nih

Klau nk seekor pun xde

Klau xnk berjuta lemon lalu kat sebelah nk ambk penumpang

Siap hon tanya lg nk naik ke tak?

Taik mung!

Saturday, December 10, 2011

Penang

5 comment(s)
Tak mampu nk gi oversea

Tak mampu nk berlayar naik titanic

Gi penang jadila

Rehatkan diri,rehatkan minda

Xcited!


* skrg ngh tunggu bas, menuju puncak! Yeay!

sunshine

4 comment(s)

Bangun pagi pagi, lihat matahari

lihat langit, peace!

ada sedikit embun, lihat jugak daun-daun hijau, pokok merimbun

lama tak tenang macam nih, lama gak tak bahagia macam nih

hahaha, terapi



* satu hari ini aje keje, bakal berhari-hari cuti, rehatkan diri,minda dan bahagiakan hati, chewahhh


Friday, December 9, 2011

me kasih suma

5 comment(s)

Alop...

kira dah 2 hari la aku tak update blog, sbb no idea, bukan sebarangan buleh tulis kt cni, kan owg kata giler pe mamat nih.

Apepun aku terharu sbb ada a few bloggers tak putus2 sgt singgah blog aku, walau blog aku entah apa2 tah...nak kata artis jauh sekali, lainla en nih 'ASRUL' dia mmg glamer.Muahahahaha

Tak lupa a few fren lagi, aku sgt2 terharu, sedangkan aku sgt pemalas BW lately


Kadang malu ngn mereka sbb aku tak sempat singgah kat teratak kowang.

btw bulan nih duit mengalir cam air, keputusan ambik kereta menyebabkan duit senang diterbangkan (xpe give & take kan).

Esok plak mau bercuti, a few days bercuti ngn seseowang yg best....serius xcited! sblm tu duit mengalir gak beli a few kelengkapan ke sana.

Apepun...syok! puas2 keje, sesekali kena berehat. Tul tak?


Thursday, December 8, 2011

poligami

8 comment(s)

Ustazah: "Saya tdk pernah tolak hukum poligami."

Jamaah: "Wah, hebat Ustazah!"

Ustazah: "Saya tdk pernah melarang para suami nikah lagi."

Jamaah: "Wah, benar2 top Ustazah."

Ustazah: "Yang penting........"

Jamaah: "Yang penting...adil eh Ustazah?"

Ustazah: "Bukan. Yang penting, bukan suami saya!!!



*mampu atau tak? tgk kewangan ye, bukan tgk nafsu :P


Tuesday, December 6, 2011

Team work

3 comment(s)
Dlm ramai2 yg bekerja tu, mesti akan ada sowang dua yg akan menyakiti kita.

Sabar jela...

idaman

5 comment(s)

sebuah rumah

sebuah kete, sebijik moto

& some1

& HAPPY :P ( mesti ada )



*Tak mo yg grand sgt, sederhana cukup rr

Monday, December 5, 2011

tenet beruk

5 comment(s)

aku dh redha!

tenet area umah aku dh lembab

berukband aku dh jadi beruk

dan jalan mcm kura2

ko skrg hanya diguna utk FB,BLOG dan tweet, yg ringan2 je (tu pun mcm taik gak!)

Youtube? dlm mimpi!

nk download? berkurun

huh! persaingan dh skrg, mencik! suma dah pakat pakai CELCOM ke area cni?



*aku nak bom mereka mereka tuh!


osbon

4 comment(s)
Os: 'kalau abang jadi burung, mas nak jadi apa?'
Abon: 'mas jadi sangkarnya'
Os: 'aaa kenapa?'
Abon: 'nanti BURUNG ABANG MASUK SANGKAR'




*Kalau korang tak paham tak tau la, muahahahhahaa! :P


Sunday, December 4, 2011

konsert REUNION AF yg owsen!

6 comment(s)

dus!

aku baru pah abih layan rakaman REUNION AF kat Aeon AU2 td, ramai gilaks umat peminat

aku antaranya kot, plus dah situ tempat keje aku. Kuar JUSCO je,setapak melangkah terus nmpak MAWI, setapak lagi nmpak DAFI, lagi setapak nmpak HAFIZ (histeria!) dan last nmpak ADIRA (pengsan!) , sbb chumil sgttt

penat lak nak ulas detail pasal konsert nih, lgpun nnti bule tgk dlm astro tu.Gambar pun aku tak ambik(walau seketul pun) just simpan suma dlm memori aku, sia2 pakai iphone 4 (ngade hilite jab!).

Tak bosan actually sbb suma bole nyanyi, pak Nil pandai kawal majlis cuma lawak gak ada antara lupa lirik time nyanyi but pandai cover..ada ke patut lagu TOK ITI diaowg bole lupa lirik ( mau sekeh!), sah2 kantoi sbb peminat beliau bule hafal suma walau gigih ko cover.



*btw kata ADIRA & HAFIZ bercinta? tp cam dingin je walau nyanyi lagu OMBAK RINDU tadi, ada ura2 kata mereka gaduh & nak putus?

*tak betul ekk? (sowy kalau bukan, tak mo dituduh penyebar kabar angin) tp serius mereka cam dingin je, ada sst tuh! :P


Saturday, December 3, 2011

''Love the way we love''

2 comment(s)

Trust

Open

sincere

Harmony

Today is somethng new

Talk

Communicate

Share

Together gether

Happy

Holiday


* ''Love the way we love'' :p


Friday, December 2, 2011

balik kg

7 comment(s)
*Menunggu anak yg tak reti nak balik kg

aku ler tu! :P



Kawe malas sbb kg kawe jauh, keno duk dale bas 8 jam lebih, sapo nok! puas ce'muh!

dah bule agak kan kg aku kat ner?

tu sbb antara faktor liat aku nak balik kg, kalau tak kerana mak ayah adik2, jgn harap!

balik pun time event besar, tu pun ada yg tak balik



Thursday, December 1, 2011

notification FB

5 comment(s)

gua mmg xcited nak nengok notification facebook gua, kot2 ada yg komen status gua ke apa ke

tp gua mmg panas bila ada notification 'sending request tuk main game FB tu'

xdenyer gua nak layan, buang masa, buang karan!

gua tak minat




*dari dulu hingga kini, gua tak penah melayan game kat FB tu, gua tak penah tau 'ohsen' nya kat mana




1 Dec

4 comment(s)

1 Desember muncul ngn hensem sekali tanpa sempat sape2 nk tahan dulu

hujung tahun doh wei, misi doh tercapai ke?

aku? A few dah capai dan ada ckitla yg lum

Alhamdullilah tahun nih tercapai la gak nak beli kete, now mission adalah tuk kumpul duit bebanyak dan buat rete bebanyak

dalam lebihan gaji yg tak seberapa, tetap cuba mencari untuk menyimpan

menyimpan tu penting, bekalan emergency kedian hari dan beli apa2 yg menjadi idaman d'hati

plus bulan 12 adalah bulan xcited nak bercuti,nak jalan2

lama gak tak berjalan macam gi Langkawi atau singapore ritu.



* umur pun sama dah meningkat, benci ke suka ke, hakikat tu, gua redah je la beb ngn senyuman.