Tuesday, January 31, 2012

mana awan nano?

2 comment(s)

Bile Hafiz menang Yuna kate Ini tidak adil TIDAK ADIL BAGIKU. Yuna mule kenal hafiz dari laman muke buku then timbul rase cinte yang

 dipanggil CINTE MUKE BUKU tapi Hafiz cakap abang ni PENAKUT nak bercinte sebab takut nanti berakhir dengan BERIBU SESALAN dan

 berlakunye KARMA. Yuna cakap antare WANITA SELURUH DUNIE dialah yang terbaik dan GADIS SEMASE buat hafiz yang tengah single.

 Nanti KALAU BERPACARAN hafiz nak panggil KEKANDE ADINDE dengan yuna. Ini semue KISAH HATI hafiz dan yuna dan mereke meluahkan

 perasaan masing masing di tebing SUNGAI LUI dan SEDETIK LEBIH dihabiskan bersame same . 




* cam cute plak! pe pe la...gua penat ngn keje nih plus latetly asyik mimpi bukan bukan je time tidur

* gaduh ngn bos la dan jatuh cinta lagi la...macam macam mimpi nih  :P


Monday, January 30, 2012

AJL26,penyanyi,persembahan dan lagu

2 comment(s)

AJL

kira salah satu acara tahunan TV yg d'tunggu2 peminat dan owg seni

gua semalam tak tgk sbb TV gua rosak, try nk layan live kat tenet tp taik kucing, hina sungguh lembabnya ( gua dah tau dh lembab, tp gigih cuba )

nk ulas ckit walau tak minta, ulasan ini kira my point of view la, ko dan ko tak setuju, nasib rr

1.) wanita seluruh dunia dr Projek pistol : seyes tak penah dgr group nih mahupun lagu nih, 1st time dgr tak catchy bg gua dan gua rasa tak layak ke AJL, better bg kat lagu leleh Stacy tu

2.) Sedetik lebih by Jac : mcm biasa Jac nyanyi pakai lenggok sendiri, kelainan dia dr Anuar Zain gua suka, cuma bila Jac asyik ulang jerit2 beliau, gua dah start mencik!

3.) Penakut dr Yuna: gua bukan peminat gadis nih dan genre lagu dia mmg gua tak layan sgt, gua tahu pasal lagu nih sbb kontroversi AIM. Kira 1st time dgr time AJL, tak catchy gak bg gua, tp Yuna bwk ngn baik plus gua suka ngn kreativiti yuna hias persembahannya ngn lampu2 bilik yg byk.

4.) Kalau berpacaran dr Ana Raffali ft Altimate ft lagi Shohaimi : lagu nih catchy dan gua suka, cuma gua tak rasa langsung lagu nih bule menang AJL,xde kekuatan sgt. Persembahan mereka nih bese2 je, lakonan dan nyanyian yg suma owg leh agak kesudahan...tak kreativ! cur 3 owg penyanyi nih try menari sikit ikut rentak penari POP yg ada tu, sure unik. ambik part selingan tu, yala...tak ke unik Ana pakai baju kurung menari, pakcik shohaimi yg mcm tua menari dan bro Altimate yg rap menari POP. ok tak? ke aku ngarut je...cadangan lol!

5.) Cinta muka buku by Najwa : gua tgk kejab je by Youtube, terus tekan pangkah, tak menarik sgt...sikit gua kagum sbb dia baru umur 16 tahun dh naik pentas AJL. Awal2 persembahan dia ok rr...tak bunyi gugup walau pertama kali buat persembahan kat pentas besar.

6.) Kekanda Adinda by Atilia ngn Monoloque: lagu nih bese dgr, tp malam AJL ada kelainan ngn masukkan irama Malaysia plus team Brass Band ( yg pakai baju puteh tu,yg ketuk gendang )...unik! kira kacukan sana sini, POP + irama Malaysia + rock sikit...vokal? cam tak bermaya, xde kekuatan

7.) Kisah Hati special from Aliyah: lagu paling gua tunggu, walau tak menang tp sek baik menang persembahan terbaik. Persembahan ada sikit unik tp gua rasa tak melekat sgt kat gua xcept lagu nih je membuai gua, klaula Aliyah bule nyanyi cam studio masa live musti gempak...CT ngn Hafiz je setakat nih gua dgr mereka nyanyi live mcm dlm CD. Gua suka lagu nih sbb melodi dia sgt sgt sgt best!

8.) Sg Lui by Aizat: serius Aizat bwk lagu nih ngn baik, cam dlm CD pun ada walau nyanyi Live, tp tak menguji vokal sgt, lagu deserve msk AJL tp tak deserve utk menang.

9.) Gadis Semasa by Yuna: gua xcited nk dgr lagu nih, sbb nak tau pe spesel lagu nih smpai bule msk AJL. 1st time dengar...hampeh! bese2 giler, tak catchy langsung kat telinga gua, takde terus melekat mcm 1st time dgr mcm lagu Kisah Hati.

10.) Awan nano by Hafiz: lagu nih Juara wei! gua suka gak walau entahlahh...lagu nih dh lama dah actually, 1st time dgr lagu nih masa penghujung tahun 2010, gua selalu layan masa dlm bas nk balik KG, sekali lagu nih juara lagu tahun 2012. baru glamer pertengahan tahun 2011 lagu nih kat TV dan Maharaja lawak JOZAN...but gua salute kat Hafiz, dia nyanyi giler superb! takdenyer semput! sejibik cam dlm CD, so deserve menang vokal. walau 3 suara cam nak menyaingi tp gua bg Hafiz agi.

11.) Beribu sesalan by trio Jac, Ning & Shila: gua suka sekejab je lagu nih, lepas tu tak minat dh,dunno why tp vokal nyanyian mereka masa persembahan AJL, owesome! specially Ning! melekat! tp tetap kureng sipi sipi je dr Hafiz nyanyi lagu Awan Nano tu. But deserve dpt no. 2!

12.) Last! Karma by Faizal Tahir : gua kureng ngn dia nih, sbb baran dan sukar diestimate perangainya. Tp lagu2 beliau byk menyengat dan ada antaranya gua suka. Kalau pasal AJL rasanya ada yg menunggu part mamat nih, sbb persembahan mamat nih selalu berani, kreativ dan unik. Tgk rr malam nih dia bakar piona lak mcm sebelum nih berani mati terjun dlm air.


*kesimpulan dr gua, ada tahun penganjuran AJL lagi gempak dr nih, walau pakai tema air tp mcm takde sgt airnya. Hafiz pakai view air pun sbb dlm video klipnya dah mmg tepi pantai. Tp ok gak kot tak pakai air...kang meleleh effect sound system dan kena karan suma penonton nnti.

* kesemua ulasan ini lepas gigih tgk kat Utube, sgt tunggu owg upload kat ctu. Padam muka gua sape suruh Tv rosak!

Sunday, January 29, 2012

Taman kami

2 comment(s)
a few days tak update blog

a bit janggal

tp bercuti best! ' Taman Negara ' with my ksygn

Sesekali memanjakan diri, plus minggu depan balik kg lak

Nntila upload gambar bercuti yg tak seberapa tu....

Monday, January 23, 2012

kejutan kesygn

3 comment(s)

hoho

gua kelu beb, malu ada dan terharu pun ada

baik tul kesygn gua, saje tau buat surprise

gigih masak ( tau la cuti CNY )



Tgk! buatan beliau sendiri, serius sedap! kat kedai pun xdela mcm nih

hoho, bangga! sbb gua je dpt rasa ( sila jgn jelez )



dan lagi!

aduyai, gua kelu...

kira menjadila surprise ksygn gua tu

hoho...ni suma sempena sambutan kelahiran gua yg dirahsiakan angka nyer...muahaha!



* cuak gak nak gi keje nanti, sbb dpt hint ada owg nak baling tepung, sejarah sudah ada.Harap gua tak kena, muahaha

merah dan oren

0 comment(s)

merah sana sini

byk mkn oren

naga berselerakan

mercun berbunyi tp bukan Raya

manyak senang hati ma


* to all apy CNY
* walau kita ( Melayu ) tak celebrate tp dapat cuti sape tak nak kan?
* dapat bonus kalau bos Cina apatah lagi plak, melompat-lompat

Sunday, January 22, 2012

memaafkan

4 comment(s)
hoho ( tgh marah sempat agi gelak )

owg kata marah itu syaitan, lagi gua nak melenting2 lagi sedap mereka yg bertanduk nih nak menghasut

kesimpulan maafkan ajela, suma owg tak perpect

gua, dia dan mahupun mereka

maleh nk pk detail, gua let go je

tambah2 skrg nih musim2 hot, bz sana sini, maka sikap2 selfish tu akan muncul kat mana2

gua kira positif aje

selagi kepala gua tak dipijak agi, selagi tu gua memaafkan


* menerima dengan tenang, apatah lagi gua dah makin nak tua lagi 2 hari lagi
* kira gua nak celebrate ngn aman,tenang dan hormani
* bersama rakan2 gua, family gua mahupun yg tersyg

Saturday, January 21, 2012

berlagak

3 comment(s)

asyik nak berlagak je korang nih

sape lagi gempak konon

tak paham gua!

tak ke mana suma nyer tu

tp kan entah betul entahkan tidak


* layankan aje dan gua rasa malas nk pegi keje rini walau jalan sgt free giler
* byk kedai ditutup
* serta merah sana sini

Friday, January 20, 2012

simple

2 comment(s)

life is simple actually

but we made it complicated

y not simple kannya balik

elak gaduh2 menda yg tak patut digaduhkan



* warna pelanggi ada 7 warna je, jgn duk ngada nak tambah beberapa warna agi, dah cantik dah tu  :P


Wednesday, January 18, 2012

Hollywood

2 comment(s)

u know what

crita omputeh nih best, kdg brilliant lain dr yg lain

tp masalahnya semua cerita, mostly lah

mesti ada

arak, rokok

rokok,arak

arak,rokok

yg tak tahan, time ada masalah arak la teman, konon bule lupa masalah

dan time kena tembak lalu luka, arak plak jd ubat yg disimbah kat tempat luka tu

blur gua...


* btw lagi satu selain arak & rokok, ada lagi dasat.... sape bule jawab?

* huh! kalau sape tak kuat, mampus! terpengaruh

overcome

2 comment(s)
gua mcm owg lain gak

ada rasa takut, ada rasa gabra

tp penutupnya paling nikmat bila dapat overcome rasa takut dan gabra itu ngn jayanya




* fuh! hidup nih tak berseri tanpa cabaran...well kamoo sendiri tahu mana nak mulakannya,rite?

Tuesday, January 17, 2012

ceramah

3 comment(s)

glamer ustaz nih skrg

hangat diperkatakan kat tempat keje gua dan di mana-mana kot

ada yg positive dr beliau

member gua cakap, bebudak muda skrg sanggup gi ceramah beliau dr berpeleseran kat dataran

urrm! satu peningkatan yg positif

kasi up sikit motivasi anak2 muda kita supaya dekat ngn tuhan


* actually lawak beliau smbil berceramah membuat ceramah beliau melekat
* dulu masa kat Matrikulasi byk ilmu gua timba pasal agama dr ustaz gua kat sana, sbb ceramah beliau sempoi, lawak dan ada umb!

blog kita wajah kita

7 comment(s)
kalau filem kita wajah kita

blog kita pun sama

dua 3 menjak nih, gua rasa blur ckit

xdelah masalah pun, hati je kdg2 tak tenang

gua tau sbb pe?


* kdg apa yg kita tulis mencerminkan kita, actually apa yg gua tulih setiap hari 'tulah gua' sama ada diilhamkan direct atau kias2 tak henggat

* serius raya cina dah nak dekat, dah merah sana sini dah, tgkla nnti byk kedai akan d'tutup, xcept Jusco tempat kawe keje, sbb kawe pun keje nnti. Kawe akan bercuti selepas itu, ksygn gua akan ikut sekali, tulah gua suka!

Monday, January 16, 2012

kucing malas

2 comment(s)
cuti dtg je, gua akan jadi kucing malas

malas nk bangun dr tilam tidur

malas nk mandi

malas nk angkat phone

malas nk turun beli mknn walau perut lapar

malas nk cuci baju

malas itu, malas ini

kronik!


* 100% hargai hari cuti mcm kucing dapat bantal empuk
* lu jgn tiru gua!

hero

2 comment(s)


gua nk jd hero

hero serata alam

tp xleh la plak, sbb gua nih pemalu

mulut je becok, tp kalau tak kenal owg, pendiam tak hengat


* kdg malu kena buang ke tepi utk dihormati,d'sygi, dikenali dan memiliki
* suka 1st Rangers, paling macho antara suma : P

Sunday, January 15, 2012

at least mencuba

7 comment(s)

dalam melakukan sesuatu perkara

keyakinan adalah penting

resultnya blkg kira


*at least mencuba walau hasilnya pahit
*kdg gua lack ngn menda nih, yg menyebabkan gua cuak sepanjang hari, tp kalau kena buat, redha ajelah!

Saturday, January 14, 2012

bakal tua

3 comment(s)
ujung bln nih

2 perkara yg d'nanti

gua xcited dalam hati

bakal jd tua

dan bakal bercuti d'tempat yg d'nanti



* kira hadiah birthday yg tak ternilai tahun nih  : P

Friday, January 13, 2012

filem kita wajah kita

2 comment(s)

follow atau tiru

i think market Malaysia still ikut trend lagi, i mean mana2 genre drama atau filem yg berjaya yg tu ramai pengarah atau produksi bikin

ini kerana suma mau jln selamat, lgpn market kita kecik dan nk bawak ke luar tu susah

untung rugi menakutkan

maka semua dikomersialkan shj

yg sekarang nih bule idup cuma genre romantik komedi, seram dan yg baru mula nak naik yg leleh leleh tu ( drama sedih )

plus dah mula nmpak ramai yg nak bikin adaptasi2 dari novel cinta & so whatever

bagus rr ada pembaharuan, antara yg berjaya spt Lagenda Budak Setan dan Ombak Rindu, tgk rr nnti genre nih akan meletup2, selepas genre seram yg sikit sikit genre tu aje dibikin

walau gua InsyaAllah tak layan genre sebegitu, melainkan dibagi tiket free ( muahahaha, aku sgt karet )

Apapun owg2 kita telah berusaha sebaik mungkin walau masih ketinggalan, bangga ngn usaha mereka

skrg nih aku nk sgt cerita2 spt sains fiksyen ( dr buku ), diadapatasi plak, ala2 XXRay tu ( walau bukan buku ), superb la utk zaman tu

walau ada cicak man, tp tak mau rr CGI hanya setakat itu

buat biarlah detail & logik


* tp gua dah mula bangga ngn team KRU sbb dah mula berani arah filem luar/barat/internasional, mau tgk sgt kesuccessan anak2 Melayu

* ini cuma pendapat ok!



Thursday, January 12, 2012

dato' Ct - biography beliau on History Channel

6 comment(s)



well, gua rasa beliau mmg penyanyi Malaysia yg punyai pengaruh dan populariti yg terhebat setakat ini

artis no.1 kan

jgn siapa nak denied, mmg itu hakikat walau lu peminat beliau ataupun bukan

satu je gua respect beliau nih, dia tak cepat melatah dan tetap pendirian

mungkin sbb tu beliau masih bertahan sehingga rini

pernah dulu owg cakap 'asyik asyik dia je'

yelah, asyik dia je ambik award itu ini, tp yg bagi adalah atas usaha beliau sendiri (yg ikhlas ), dari hal album ataupun populariti


* gua hormat beliau itu aje, walau isu tudung tu ( itu pandai2 rr beliau settlekan sendiri dan gua mmg tak setuju pun ngn gaya tu ), so meh layan history channel nih

nasib tak baik

7 comment(s)
kira semalam a bit rr nasib tak baik

cian dean, cian ksygn gua sekali

tak lupa gua sekali sbb terjelempuk dilanggar sebuah kereta ngn senang hati

walau gedebooom! tahap luar biasa, tp Alhamdulillah semua ok, kami cedera ringan je, just luka akibat gesel ngn simen jalan raya

gua nyer dean pun baik2 aje

cuak sekejab takut beliau patah riuk, xleh hidup,bdn calar dan perlu masuk sepital sgt bimbang

ksygn gua yg mmg dh trauma bab bab xcident moto nih takut gak cedera ke apa

syukur suma selamat, aneh gak actually sbb kami cam terjelempuk luar biasa tp kami masih dilindungi dr bahaya

aminnn syukur

a bit nightmare 4 us!

kesimpulan berhati-hati kat jalan raya, baca Bismillah sebelum mulakan perjalanan dan jgn petingkan diri sendiri bila kat jalan raya tu

asyik nak laju je, tahu nk cepat je, dh tau nk masuk keje awal, sila planning masa tul2

pagi td pun, gua gabra, ada pergaduhan agi kat jalan raya, hon sana sini, jem melampau

suma sbb masing2 pentingkan diri sendiri

cuak sekejab ngn rakyat Malaysia nih



* dean = moto gua

Wednesday, January 11, 2012

kalaulah

8 comment(s)
kalaulah setiap hari dihidangkan dengan perkara buruk2

perkara murung, perkara negative

bayangan menakutkan dengan jiwa berkelodak,bergelora

dan juga pemikiran yg kosong,buntu

ko rasa hidup kau cam ana?

elok kah?bahagia kah?


* rugi tau, setiap masa ruang kau bernafas di dunia ini adalah untuk menikmati dan bersyukur padaNya


* ini suma gara2, setiap hari,setiap masa gua baca satu blog tu, asyik cerita hal murung,negativenya aje, busanla wei...please imbangi ngn kegembiraan ckit :p

Tuesday, January 10, 2012

3R

3 comment(s)

ada sebuah kete, masa gua ngh tunggang dean (nama moto gua)

dan pemboncengnya ksygnn gua

sekali gua pandang kete tu, bdnnya ada tulih 3R, besar baik punyer

pe 3R tu? 

RELAX,RELEASE & RACING

nih kete RACE RACE nih, enjin pun turbo




sekali pemandunya, seorang makcik, tudung lintup baik punyer



* kete anaknya kot  :P


Hadiah awal

3 comment(s)
D'sbabkn jadual keje gua tak menentu, ksygn gua bg suprise awal kt gua

Kira hadiahla nih sempena kdtgn hari lahir gua tak lama lg ( 24Jan )

Terharu rr, beliau baik

Terkezut!

Tgk dia ajak gua gi mana, romantik sungguh

Sbb tu gua syg dia ketat2....


* umur gua akan meningkat, tp gua tetap percaya gua masih muda, tetap percaya k

Diulang, tetap percaya : p

Sunday, January 8, 2012

aneh

3 comment(s)
ada menda pelik,aneh atau bagus kot gua pernah lalui

masa zaman blajar dulu

1.) ada owg pakai baju kemeja yg sama pegi kuliah selama seminggu

2.) ada yg bawa note book then catit apa yg tok imam ucap time khutbah Jumaat ( catit isi2 penting cam dlm kuliah )



* i dunno what 2 say, tp bila diingat balik, cute tul kenangan lalu

Saturday, January 7, 2012

baru gua tau

4 comment(s)
baru gua tau, trend customer beli brg

semalam gua bantu staff gua susun brg,kemain agi customer tgk2 apa yg kami susun

xcited tanya harga, gua cakapla harganya then terus ambik tanpa tanya tu harga promotion ke tak?

fyi brg yg gua susun tu dah basi, just tukar tempat display je, harga pun harga asal,jauh dr harga promotion

tak tau nape mereka nih berminat nak beli, hairan gua?

lepas tu baru gua pk, betul kata staff2 gua sebelum nih, customer suka menyibuk time mereka susun brg

fresh anggapan mereka, brg tu stock baru kununnya, padahal lama dah walau baru susun sbb simpan kat store

kalau brg baru, baru rr kami susun


* huhu, best berniaga nih, sewonok tgk customer beli brg, mcm penat jerih berhasil :P

Friday, January 6, 2012

merajuk

6 comment(s)

Hahaha...

1st gua gelak lu, bg gua pompuan atau lelaki sama je ( merajuk itu ini, dari hal kecik sampai besar )

cuma pompuan nih senang tunjuk dan lelaki simpan baik punyer sbb ego tinggi melanggit

dlm percintaan 'cute' pe menda nih, kdg bole eratkan silaturrahim atau kdg bole perbetulkan apa yg silap antara pasangan

tp kalau OVER merajuk tu, sensitip tak tentu hala dan sentap memanjang

u deserve dlm gambo tu


*ksygn gua sgt tidak suka tang merajuk nih, sbb tu beliau still bergetah smpai loni, asyik happy je, gua pun apy...haha...

syukur

21 comment(s)

Alhamdulillah 

setakat nih complete, syukur atas nikmat dan rezeki tuhan

punyai pekerjaan yg ok,gaji yg ok

umah (walau masih menyewa)

sebuah moto, sebuah kereta

kwn2 yg best

ksygn yg ohsem

kesihatan yg baik

moga tahun baru nih, dimurahkan rezeki lagi

gua mahu hidup ngn sederhana, tak mau cr musuh atau masalah

dan yg paling penting punyai jiwa dan hati tenang


* syukur atas segala nikmat ini


Thursday, January 5, 2012

pengalaman best siot

8 comment(s)
Tak cuba tak tau kan?

Tak buat tak belajar kan?

Tak gagal tak berjaya kan?

Semua diselit dengan keberanian

Jgn give up jika hasil awal fail

Tp banggalah dengan kejayaan selepas itu


*hahaha, malam semalam memang pengalaman yg best, TERBAEK! bak kata ksygn gua  :P

Wednesday, January 4, 2012

anak nk sekolah

4 comment(s)
gua xde anak utk disekolahkan,anak kucing pun takde

sewonok nengok anak2 apy nk gi sekolah, ayah ibu apatah lagi

diaowg lg happy, lagi bz

teringat sekejab time aku berbelas-belas tahun dulu ( belas kot) hahahha

sewonok masuk sekolah nih, suma baru, baju,beg,buku,alat tulih suma bau kedai

bdk2 darjah satu dan tadika rr yg beruntung, lain2 tu rotate je, pakai baju yg sama, beg tahun lepas

lainla anak owg kaya kan, every year tukar itu ini

apy dgr , apy tengok

nak ada anak sendiri lambat agi, maklumla masih muda, muahahaha


*sampaikan khutbah solat Jumaat pun ada sentuh hal preparation anak ke sekolah, berjimat-cermat ye  :P

Tuesday, January 3, 2012

gua buat bodo

3 comment(s)
gelodak kat jiwa kdg2 dtg bertamu sekejab2 kat dalam hati

serius gua tak suka!

ni suma gara2 otak negative sekejab, terpikir menda bukan2 dan debar2 ingat tuh, ingat nih

lantakkan aje,kita buat dia!


*idup xde kegagalan xsah, belajar sudah!

Monday, January 2, 2012

kita yg ubah nasib kita

4 comment(s)
2011 mcm2 ada

suka byk dan duka byk, hakikat idup, kena telan bulat2

tp 2011 penghujung best, jumpa 'si dia' yg sporting giler, open giler

penghujung juga berjaya gua beli kereta, walau lama tak drive, tp redah je

awal2 tahun, down akan hal keje, tp Alhamdullilah penghujungnya yg terbaik

setiap yg susah ada hikmahnya

positive je, tp sape2 yg nk negative tu, dukla terperat ko kat situ smpai biler2

kalau dh jatuh, bgn rr sendiri cepat2, asyik mengeluh je, busan!

memang rr yg melalui tuan punyer bdn yg sakit, tp sape lagi yg bule ubah nasib kita, kita jela kan


* wish u all luck utk 2012 k, dun notty2, gua mcm nilah, xkaya dan xmiskin, wasatiah aje

hahaha

Sunday, January 1, 2012

2012

2 comment(s)

Antara bonjolan yg mencuakkan, besela tu...so azam tahun baru kurangkan boroi k! hahaha...


* 2012 tiba ngn enak sekali, 'si dia' teman tgk wyg, msk panggung tahun lepas, kuar panggung tahun nih  :P

Azam baru gua, sewa umah baru atau beli umah baru & menabung sebanyak mungkin serta bercuti sejauh mungkin.

yg lain dalam list azam tu, dirahsiakan kat sini.

Happy New Year!