Monday, February 27, 2012

malas malas malas

2 comment(s)
malas malas malas malas

serius!

hari yg serba tak kena bg gua


mmg rr gaji dah masuk

tp td nk byr bil, parking full plak, taik mung!

nak shopping kameja, mahal plak!

xde diskaun skrg nih

redha!


last sekali,

beli keropok,pisang goreng, air jambu batu

makan! pengganti nasi, dikira sbg makan malam


sambil layan series korea


* redha je aku rini

Sunday, February 26, 2012

lagi KAROAKE

1 comment(s)

Morning!

gua bersuara serak rini, kira geng seranti la, tak pun angsa, tak pun Ella ( kui kui )

ni gara2 karoake tak hengat semalam, lama tak mcm nih

lama tak berkumpul ngn geng2 satu kepala untuk buat aktiviti yg kami rindu dulu


kengkangan masa, komitmen kerja dan belajar ( ada sowang bljar balik )

membuat kami xde masa untuk nk kumpul dan have fun together2

sape cakap tak rindu? giler rindu, gila best, gila release


Actually masing2 dh tua dah tuk suma nih, tp pedulik pe!

muka masing2 maintain remaja (kununnya) membuat kami, like we care! terus karoake tak hengat dunia

terlupa sowang tu kat bini dia kat umah

hoho


* sesekali pe salahnya kan? :P

Friday, February 24, 2012

series malas

0 comment(s)

xde pe yg menarik rini

melainkan gua tidur ( tak hengat dunia tidur ),layan series download ( ksygn bagi ), basuh baju, jln2 ngn kete jab, gunting rambut, beli pisang goreng,jejemput & popia lalu makan

xlupa juga SOLAT



well, HOLIDAY, series untuk bermalas-malasan


* at least i'm happy!

Thursday, February 23, 2012

patut rr semalam kalah ye?

3 comment(s)

hoho

agaknya sbb nilah Malaysia kalah ngn Jepun semalam ye, nak lawan Goku ngn Bezita pun dah tercunggap2, pe tah lagi yg lain ye


selerohnya macam tu lah

tp gua rasa team kita dah byk improvement dah, cuma perlu pertingkatkan lagi

kdg penyokong fanatik kita nih asyik marah mereka je,tak reti tu la,bodohla, kalau marah tu kena pk gak mereka dah usaha yg terbaik

mungkin bukan rezeki atau stamina, strategi atau apa2 agi rr yg belum cukup bole cabar2 team2 hebat luar sana tu


terus berusaha k, dun giv up!

walau kita ada usop ( hero Kg ) ngn keluang Man je ( dari hospital giler )

tp at least kita ada origaniliti kita

buka mata luar ngn effort kita nak kalahkan mereka dulu

walau kdg owg luar kata, kita Hero Kg je


* Malaysia bule!

agaknya

2 comment(s)


untuk beberapa hari nih gua fokus lebih kat keje

alam dewasa alam bergelumang ngn kerjaya agaknya

sek baik 'bekerja' nih tidak seTENSION zaman study lu


cukup bulan dapat gaji

gua suka!

tp habih gak bayar itu ini, tambah2 semenjak ada kete nih perbelanjaan lebih plak


juga gua ngh giat cari umah baru

nak cari environment lain katanya

nak bina episode baru

itu yg terbaik



* gua cuti 2 hari, time berfoya2!

Wednesday, February 22, 2012

menumpang kasih

5 comment(s)

chumil giler

kita manusia bule je amalkan asal kena gaya dan tempat

sama2 rr bantu membantu


ingat agi gua masa kecik, gua sengaja letak telur angsa sekali ngn telur ayam, bg ibu ayam 'ram' kan sekali

bila netas, ibu ayam dah anggap anak angsa tu anak dia 

chumil giler, muhibah konon...hoho


apapun anak2 tu jgn dibuang specially yg terlajak perahu ( sila jgn terlajak perahukan ye! )

ramai yg bule jaga

sian mereka, ada yg mati kat bakul sampah, kejam sape yg buat!



* hidup kadang kejam, tp jgnlah kita jadi 'part' of it   


Tuesday, February 21, 2012

LIKEs

3 comment(s)

Nora Danish post status "Let's Dinner" je... dah dpt 5000+ likes... what the hell had happen to our society? duhhh..





*nak wat can ana, dh dia artis, glamer smcm

status nih diambik dr FB member gua actually,sygnya dia dpt 3 LIKES je, tu pun ehsan dari kengkawan beliau

hoho


xpe, tak glamer di mata owg xpe, asal glamer kat mata ksygn sendiri, bule?  :P



Monday, February 20, 2012

tang nih mmg menakutkan

5 comment(s)


besela bab bab tidur nih, sape2 pun champion

tp sekali terlajak, ambik ko!

sbb tulah, jika kunci jam, syaratnya bila dgr jam lonceng mesti terus bangun

kalau tak conpirm rr akan lewat spt yg dibayangkan!

lainla kalau jam loceng ko tu diset setiap 5 minit


Gua selalu pegang prinsip nih

xcept hari cuti

sbb dah mmg gua sengaja mau bgn lambat

kalau tak kul 11am @ 12 tengahari

tak sah!


* dun trust ur sleep, terlajak perahu bule diundur

sbb setiap 1 jam ko tidur tu, actually kita bule rasa mcm 5 minit tidur je

ambik ko lewat gi keje nanti!

Sunday, February 19, 2012

sidai

2 comment(s)

bangun pagi pagi, gua sidai toto aka tilam kat tingkap

sidai bantal busuk sekali

bagi bakteria lari, sbb panas kena jemur


kaedah tradisional nih berkesan gak

jimat tak mo beli febreze


* hoho

Saturday, February 18, 2012

a bit

3 comment(s)

smlm a bit bad mood day

mungkin kalau dilayan gua akan jadi giler, sek baik ada teman2 gua yg sudi menjadi pendengar

actually membantu sbb segala yg AMARAH tu dapat diluah

bos pompuan nih agak menyeksakan bila hal kerja dan peribadi tak dapat dibezakan, xcakap suma bos pompuan camtu tp nilah berlaku kat gua

gua maleh nak layan sgt, tp kalau kerap sgt kasi gua meletup gak

gua rasa dia mcm tuh sbb suka sgt nk emo2, xleh nk dikritik, sometimes tak professional dan nak buat menda suma sbb nk dapat nama

mintak dijauhkan gua jd mcm nih

bukan mau pandang keburukkan beliau aje, walhal ada kebaikkan keje beliau yg patut dicontohi, ketelitian beliau dalam keje tu yg buat gua kagum

namun dalam bagus2 tuh asyik yg emo2 je memanjang, hilang respect gak anak buah beliau nih


* apepun sabar separuh dr iman, maleh gua nak melatah, kalau dah settle itu kira baik, proceed ngn keje kat depan skrg nih. Gua suka keje gua skrg, maka gua tetap akan melakukan yg terbaik. Done!

Friday, February 17, 2012

10 perkara

5 comment(s)

* well pah nih xleh skip sarapan rr, nak nak gua nih yg jenih kalau tak kul 11am , xdenyer bgn

hoho

btw xcited nak pindah umah baru, environment baru, anyone yg kalau ada info pasal umah kosong, xkisah rr apartmnt ke, flat ke tp berdekatan ngn LRT Setiawangsa, Jelatek, Datuk Keramat @ Maluri bule hubungi saya

menyewa dulu sblm nak melangkah ke umah sendiri

Thursday, February 16, 2012

Hilang

2 comment(s)
Ada plan tak menjadi, tp gua tetap apy sbb ksygn ada sekali

Cuma kesian beliau beg duit ilang plak

Terpaksa batalkan jln2 ke genting dan settlekan masalah tu

Alih2 pah settle suma kami tgk wyg je...

Wokehlah 2 days have fun!

* tp tension gak, dhla kad bank ilang, duit ilang tetap kena kuar duit gak utk byr denda itu ini

Makin sesak plak

Tuesday, February 14, 2012

bukan valentine's day

3 comment(s)

u know what, owg tu xkan giler sehingga dia jatuh cinta

but wait, gua tak persenda nilai CINTA ya, cinta tu murni & bersih yg xleh jual beli

si pembuat cinta tu je yg giler bila mana sanggup buat apa shj demi cintanya, i mean benda2 yg mengarut, tak logik atau salah


hal nih berlaku bila mana kat tempat keje gua

si pompuan berebut satu owg lelaki yg mana lelaki tu sudah berstatus SUAMI ye

hal bini dia satu hal, cuma dua owg pompuan yg bukan bini berebutkan lelaki yg sama ( status suami td )

tak ke giler tu? hebat giler lelaki tu? Aaron Aziz ke mamat tu? smpai mcm nih sekali


serius gua tak paham, tp serius ini terjd

tp gua malas layan sgt isu nih, better gi tanya apa yg dilalui 3 owg hamba Allah ini iaitu si lelaki itu, isteri pada lelaki itu, teman wanita pertama dan teman wanita ke-2

nape mereka jd mcm tu, gara2 cinta atau apa?

kita manusia yg dgr nih, konpirm akan cakap, bodoh nyer pompuan, bengong nyer lelaki!

conpirm rr!

tp yg melaluinya mereka....


Result...well u know, konpirm yg tak baik akan jadi

tp yg melaluinya ketiga2 tu adalah kerana cinta yg salah

aku pernah tertanya pd salah sowang pompuan tu, Y ko cinta sgt Laki owg tu?Tak berbaloi la?!

katanya ''CINTA shid ( rashid ,nama aku )! aku dah buta! syg meluap2''...


well...korang pahamkan? korang penah lalui kan? pernah rasa kan?

so? gua tak perlu bg jawapan...


* this is part of the life, dugaan idup yg ble mematangkan kita...

Monday, February 13, 2012

11,manusia dan hidup

1 comment(s)

ambik ko sekali kuar, tak perlu pk nak tambah2 agi

sbb mak sendiri ke, mak mertua ke, tak perlu nak tanya2 agi

11 cucu sekaligus,diam terus mereka


besela tu, sblm kahwin pk duit cukup ke tak? calon ada ke tak? nape ko tak kahwin2 agi, umur dah lanjut abe wei! Gay ke! Lesbian ke?!

then lepas kahwin...

takkan tak lekat2 lagi? hish hish...tak power la!

apepun rezeki tuhan


hidup dan manusia tak penah puas, ada saje yg dirasa kurang

belum sebut tang tamak agi, sesi dengki mendengki, PHD segala

tang pandang rendah lagi xleh blah, ko naik VIVA je wei, aku naik mercedes, so sila bg laluan kat yg kaya raya dulu wei

padahal tanya mereka, insuran kereta tu brapa? mantainance nak jaganya brapa?

sekali beli brapa yg hilang? ada simpanan ka?


hoho, kesimpulannya, tak kemana berlagaknya tu

sbb ujungnya nanti, ko sendiri FACE nya sendiri, baik buruknya ko tanggung

suma kena settle sendiri

Saturday, February 11, 2012

masa

5 comment(s)

kalau lu owg nyer jam macam nih pening tak?

xdenyer, klau dah hari2 tgk jam dah bule agak dah kul brapa


so paham jelah kalau dah susah mcm ana pun tp kalau selalu buat

otai gak


gua malas nk pk sgt perkara lepas, mcm jarum jam tu, xde mungkin dia undur ke belakang lagi

melainkan bateri habis, stop! mati

lepas biar lepas

yg kat depan tu kena concern lebih

tp hal yg lepas tu kena learn gak, jgn duk 'ngokngek' ulangi kesilapan yg sama



*happy saturday to all, mana yg bekerja, terus bekerja ngn gigih k!

Friday, February 10, 2012

holiday , ayam dara

3 comment(s)
gua bermalas-malasan tahap super duper kat bilik

serius!

holiday kaw kaw punyer

sekali, bau ayam goreng...




*cari ayam goreng dara sedap nih, lapar!

Thursday, February 9, 2012

kelantan dan warga tua

3 comment(s)

gua balik Kelantan sebagaimana yg telah dibgtau

ada a few perubahan kat negeri kelahiran gua tu

paham jela, gua bukan selalu balik sana, bule bilang ngn jari

kalau Kelantan kat blkg umah gua, konpirm gua balik hari2...ni jauh, terpaksa planning tul2 bila nk balik kg

btw masa jln2 pusing kg, sgt sedih bila tgk warga tua kat sana sunyi je, duk mereka sowang2 kat depan umah

atas tangga, dekat tingkap tanpa ditemani sesiapa

sunyi je mereka, muka pun tak berseri, tak gembira ( cam menanti seseowang je )

bila didekati nampak sgt mereka perlukan teman berbual

sek baik my family ada adik beradik ramai dan masih kecik, xdelah mak ayah gua sunyi sgt

tp atuk nenek jgn dilupa, kdg mereka perlukan cucu cucu utk berhibur bersama

walau tak selalu, sesekali jengah pe salahnya

siyes! bila tgk muka2 mereka sgt sedih, sebak jab... mereka spt menanti hari, menghitung detik mengharap sesuatu yg terbaik buat mereka

gua harap bila gua tua esok2...gua tak sesunyi itu, thats y la gua dgr kat barat atau a few kat sini

warga tua ada yg keje walau anak2 dah bagi cukup belanja

ini untuk menggelakkan mereka sunyi kot

maklumla anak2 zaman skrg bz je memanjang


* hurrrmmm...kehidupan...harap yg terbaik utk setiap perjalanan itu

* ini bukan berlaku di negeri kelahiran gua je, gua tau mana2 tempat pun sama, even KL pun, siyes silala sesekali ingat mereka, jgn dilupakan terus


Monday, February 6, 2012

bengong

2 comment(s)

hoho

sek baik kedai ko laku ye, kalau tak jgn berangan nak letak info mcm nih

btw aritu kami kena complain ( besela kalau keje cust.service rite? )

sometimes u dun have to rude kalau yg entertain ko tu dah kira baik

tiada apa yg perfect dlm dunia nih, suma owg buat silap termasuk ko

just cakap elok2, kami bule improve

sometimes kalau ko terlalu overreact, kelemahan ko akan makin terdedah dan owg akan hilang respect



* sbb dah biasa, gua cool je

dlm hati, sebakul gua dah bagi kat lu   :P

Sunday, February 5, 2012

Kg

2 comment(s)
Beberapa hari di kg, taubat best

Damai

Perut terisi habis

Bersama ksygn gua sekali

Saturday, February 4, 2012

everything

3 comment(s)

* maka jgn takut dgn apa yg berlaku, teruskan perjuangan

caiyok!

Friday, February 3, 2012

kuasa penyelamat

3 comment(s)

serius cun!

kalau ada jual, gua beli yg biru tu, muahahaha



* superhero kegilaan gua time muda muda dulu, specially yg 1st season tau.

Thursday, February 2, 2012

taman negara

2 comment(s)

pegi naik kete api, balik KL balik naik bas

1st time naik kete api, owesome siot, gua suka ada katil bule membuta smpai ke destinasi



bab kata ksygn gua, aiskrim tempatan, boleh tahan rasanya, byk campuran gitu yg menyebabkan aku tak habis dan paksa beliau habiskan.


sape pegi Pahang dan tak rasa menda nih mmg rugi, gua sepak gak nnti. sedap hingga menjilat jari terutama bila tempoyaknya...terbaekkk!



junggle tracking malam2...tak penah dibuat owg, tp tulah hakikat.Satu pengalaman yg best plus dpt tgk landak  duri liar live!


bosar giler pokok, sempat berangan nak bina umah dalam btg besar nih ala ala shrek   :P



tak naik nih pun rugi, gila xcited! walau gua cuak tinggi, tp nikmatnya bule tahan, nikmati permandangan hutan dr atas


after canopy dan jungle tracking, dpt lihat sikit view gunung tahan dari jauh.



teringin nak duk umah mcm nih...owesome giler! seketul seketul sgt comel!



terjumpa gerai unik, dinding pakai air mineral, lawo la plak


* Sesekali bercuti best, everythng release...xcited utk upcoming program percutian yg dirancang!

Wednesday, February 1, 2012

ada kucing, ada tikus

4 comment(s)

gua pantang tul ngn melaun yg tak reti2 nih

dia ingat tandas awam tu bapak dia yg punyer

yg dah kotor makin kotor, lagi sengsara kalau ada keropok lekor dlm tu ngn bau masyAllah



* sonang aje, tarik flush tu atau jirus aje

sila jgn malas!

cis!