Saturday, March 31, 2012

Moody

1 comment(s)
Period pain kot gua rini

Serius kena pakai Kotex jenama mahal



Entahla, mcm2 tak kena dari pg smpai ptg

Ada je yg nk dimarahi, terasa hati, kecik hati, emo hiperbola la



* mintak keadaan ini tak berterusan

Gua anggap nih dugaan

Anggap juga panas cute yg ada nih dilanda hujan tengkujuh jab

Mintak diberi kesabaran yg tinggi

Aminnn

Friday, March 30, 2012

Kawan saya

2 comment(s)
I have a pen,
A pen is blue,
I have a friend,
A friend is you.


* walau ape status pun mereka pada kita, suami ke,adik ke, isteri ke, mak ayah, gf or bf.. Mereka sebenarnya teman terbaik kita

Hargai mereka selagi mampu

Benci ubatnya syg... Hoho

Thursday, March 29, 2012

Bersabar

3 comment(s)
Gigih gua keje

Kejar tu kejar nih

Betul owg kata, owg dewasa nih umurnya byk dihabihkan ngn waktu keje je

Pulun sbb nk duit lebih, pangkat tinggi, kereta besar & umah besar



* tp gua sederhana je, syukur ngn rezeki tuhan

Sunday, March 25, 2012

Cameron & strawberry

2 comment(s)
2 days kt cameron highlands

Saje ambik cuti honeymoon pah naik umah br, hoho

Serius best! Tambah2 ada teman best iringi gua


Lgpun gua dh beli pokok2 kaktus chumil utk hias tmn mini gua kt umah plak

Excited!


Btw sesekali release tension & berehat kt tmpt sejuk nih mmg syok

Plus hotel nih ada bath tab

Buang tabiat berendam lama sesekali kala

Kih kih



*syukur ngn rezeki tuhan

Saturday, March 24, 2012

Deco umah lg

2 comment(s)
Bli brg deco umah nih best gak

Yg penting bli yg murah

Murah tp lawa xpe



Klau jatuh pecah

Xde rr bebal sgt

Dan yg paling penting gak

Jimat duit!




* beberapa minggu nih obses ngn deco umah je

Friday, March 23, 2012

tak sehebat mereka

4 comment(s)





gua tak sehebat Ben Ashari

gua tak femes mcm Budak Lelaki Sebelah pintu

dan juga gua tak sehensem bro Asrul Ilham Sany

so lantak gua rr nak update blog ke tak?



ho ho...

sesaje je bg gimik kat atas

lepas pindah umah dan dah ada a few interest, temporary mood nk update blog terpesong sikit

however gua never mungkin tinggalkan blog nih

sbb gua suka luahkan isi hati kat sini

sama ada tersirat atau tersurat sekalipun



* serius gua cakap, blog gua tak menarik punnnnnnnn   :P

Tuesday, March 20, 2012

tolak tepi

1 comment(s)
gua bersyukur je pe tuhan bagi, kdg mengeluh pun tak guna sbb menda dah pun jadi kan

hidup mmg cam tu, akan diuji atas dan bawah


gua mau hidup secomel kucing

segembira pokok2 rimbun hijau

dan sedamai angin pantai


cam ana nak capai?

sama macam owg lain, gua pilih jalan terbaik utk gua

kdg gua guna jalan yg tak pernah owg lain terpikir utk diguna

kesannya kdg gua tolak tepi, blkg kira katanya



* ada yg kata, asyik ngeluh,nyalahkan nasib,tak puas hati tetap ada, dia nak jugak pikirkan suma tu sedangkan dia ada option lain utk tolak suma tu ketepi

betul kita kena face masalah....

tp masalah takkan settle kalau sumanya negative rite?asyik block penyelesaian pun tak guna

hak memasing, gua senang je, tolak tepi, sbb gua nak kekal muda, nak senyum sokmo...hoho

Friday, March 16, 2012

Hangin!

3 comment(s)
Gua mmg hangin!

Kalau tenet cam celaka, error masa gua tgh2 taip entry

Nak save xleh, nk post xleh

So nk wat pe? Nak2 td taip kemain pjg, hilang mood nk re-taip& post

Dh rr story nk share cambest



* so ni ajelah entrynya mlm nih

Ceh!

Wednesday, March 14, 2012

PRETEND

2 comment(s)

Ada byk menda dlm dunia nih yg kita PRETEND atau berpura2

semuanya kerana ingin menjaga air muka sendiri

atau maruah sendiri


actually ianya bukan semudah 123, kerna 1 day we have to face them jugak

sama ada secara mudah atau susah


cthnya kalau kamu tak kaya, maka kamu berpura2 kaya dengan memiliki kereta besar

atau dengan memakai baju2 yg BRANDED nyer baju

AKA show off!


ape2 aje, tak ke mana pun, susah2 pun kamu sendiri yg tanggung

sbb sst menda yg kita buat, ada harga sendiri yg perlu dibayar

just be ur self, terima nasib yg ada tetapi dengan berusaha untuk mengubah selepas itu

bukan berpura-pura



* gua adalah gua, jgn berani mengubah hidup gua tp gua tetap belajar dengan yg pakar, dun wurry, mana yg baik2 tu gua ikut k!

Tuesday, March 13, 2012

Oh mai god!

2 comment(s)
Omg! Dasat gua tinggalkn blog

Bila fokus terilang arah jab

Byk masa gua fokus kt keje & pindah umah je

Deco umah apatah agi

Nih update blog pakai hset je

Sbb rindukn blog tercinta gua

Wednesday, March 7, 2012

Beberapa hari

4 comment(s)
Beberapa hari xupdate blog

Hati sedikit tak keruan

Selepas arwah atuk meninggal 3 hari lalu

Mcm2 berlaku, dari hset tetiba rosak sehinggalah bala yg tak tersangka

Tak elok rasanya gua bercerita detail bala apa itu

Namun suma ini gua anggap dugaan

Sesungguhnya bukannya setiap hari, hari sentiasa cerah


* tuhanku tabahkanla hati hambamu nih

Sek baik tgh bulan nnti naik umah baru, serta ujung bln plak bercuti di cameron

Caiyok!!!

Friday, March 2, 2012

A big step

2 comment(s)
Salam jumaat

Beberapa hari ni, mood pindah umah je

Dah beberapa hari jugak servey & bli mcm2

Kelengkapan & deco2 umah


U know what

New environment buat gua bersemangat

A big step gak i think



* harap yg terbaik, walau agak jauh dr tmpat keje gua

But environmntnya baik, baikla gua