Saturday, June 30, 2012

......

0 comment(s)
.......

Senyum aje!

4 comment(s)
Tiada yg mudah dlm dunia nih

Moga yg telah berlaku, buat kita lagi matured

Tak semua berlaku spt yg diharapkan, semua menda subjektif

Yg penting bijak dgn keadaan

Caiyok!

Friday, June 29, 2012

Jalan2

0 comment(s)
Jalan- jalan smbil muka senyum

Kita suka, kita bahagia


* kita tak gila ok!

Thursday, June 28, 2012

4ever

2 comment(s)

Aply ever after!

Wednesday, June 27, 2012

mencuit rasa

1 comment(s)


dear diari,

1.) stock take dah lepas, lega yg amat & tadi loss dept pun dah tau, sek baik ok , syukur...keje keras berbaloi

2.) then beberapa hari lagi upgrading test. Saya tak bersedia lagi, mungkin persediaan, besela last minute

3.) rumah dah siap kemas, barula bole bernafas. Bulu2 kucing berlambak-lambak buat aku berbulu-bulu plak

4.) ada yg mencuit rasa, hoho, senyum aje gua

5.) gaji dah kuar, bil itu ini, besela, tunaikan kewajiban, mak ayah jgn dilupakan gak dan berapa la yg tinggal untuk belanja ye?

6.) tidak ku lupa juga untuk menyimpan, hari susah nanti sape bule tolong


sekian diari saya



rasa

2 comment(s)

berdebar-debar

gila agaknya aku nih

Tuesday, June 26, 2012

Minggu bz monyet

2 comment(s)
Bz mcm monyetlah

Pulun tak hengat dunia

Monyet pun sempat buat anak



* mood penat

Sunday, June 24, 2012

Adus!

4 comment(s)
Seksa rini

Id keje hilang, moto pancit

Msk lewat keje, kena marah


Terbaek!

Tensen

Saturday, June 23, 2012

dah cukup

3 comment(s)

pas keje macam-macam 

semak langsung tidak, klau ko komplain time event besar nnti siap!

aku dah cukup berhempas pulas ( sorang2 )

Friday, June 22, 2012

Sami Yusuf - You Came To Me (Feat. Dato' Siti Nurhaliza)

2 comment(s)





* sweet, tp tak byk part tok iti

kata kucing jantan itu

2 comment(s)


huh!






hantu

5 comment(s)

anak: ayah.. adakah hantu itu wujud?

ayah: tak.. hantu tak pernah wujud..

anak: tapi orang gaji kita cakap hantu itu wujud?

ayah: anak, kemas semua barang kamu.

anak: kenapa ayah?

ayah: kita tak ada orang gaji..

anak: OMG!

Thursday, June 21, 2012

artis

6 comment(s)

kalau nak dengar pujian melambung pasal artis kegemaran, pergi rr website artis berkenaan

yg bukan peminat sila berambus!

jgn marah bila kena hentam balik kat website berkenaan kalau ko anti artis tu, bila dimarahi guna hadis segala, tp bila cerca tak hengat dunia

yg ko pun satu, salah masuk website ke? Dah terang benderang ko kutuk artis tu


* ada yg kata dunia artis, dunia lara

itu bukan saya

9 comment(s)

nyesal jadi pemalas

byk keje pending, umah huru hara

kotor memanjang



* itu bukan sy ok!

Wednesday, June 20, 2012

malam

4 comment(s)

malam nih malam malas!

selamat 2 tahun

10 comment(s)

oh lupa nak habaq kat uol suma

10 June ritu dah genap 2 tahun blog nih, muda agi tu

tp byk beza walau baru setahun jagung


happy gak rr ada medium nih, bule luah mcm2 walau aku takde papar 100% tp lebih kurang , key point kira smpai

dari hal personal, perjalanan harian, isu semasa, kutuk mengutuk & hal tempat keje selalu aku pengisikan kat sini ( bos tempat keje aku pun dah tau pasal blog aku nih, demn! suka ngutuk aku  , haha )

walau ada bertanya bertapa aneh nama blog ini

spontan actually muncul, terus aku guna smpai skrg



actually ada niat nak tukar header, tp tak reti

aku buat yg ada nih pun pakai paint ( giler hina )

sape nak sedekah, aku alu-alukan ( ada ke? )



btw aku dah start suka tulih pendek2 skrg nih, sbb aku nak isi @ apa yg aku nak smpaikan tu terus smpai
( idak mahu berlapik pjg2 )

aku tau ramai yg malas menilik lama2

ni tulih pun yg baca kira bernasib baik aje



* selamat ulang tahun lah ye ( biar bergetah mcm sy selalu )









Tuesday, June 19, 2012

kadang2

4 comment(s)

planning,sabar, paksa diri, buat, sabar lagi, give up, buat lagi, sabar juga

sedar tak sedar dah berjaya

kadang2 manusia nih tak sedar dia bole buat sebenarnya, cuma mind set negative lagu tuh yg block dia nak berjaya






* agaknya sbb tu lelaki malas basuh pinggan mangkuk kot  ( haha ), leceh katanya


ngelat

14 comment(s)

aku selalu ambik positif utk benda yg owg lain suka ambik kesempatan ke atas aku tu
( bukan poyo ye, hakikat )

tak pe2 aku bule blajar banyak ilmu dari menda yg ko cuba ngelat tuh



* sabar sabar


Monday, June 18, 2012

ek ele!

10 comment(s)
ek ele!

sakit hati tgk ( tgk brita TV3 )

dekat2 pilihanraya nih mcm2 bg, suma nak hilite

ikhlasnyerrrrrrr  


siap bgtau lagi sape yg bagi & sape yg tak bagi



* lum agi tgk iklan2 TV tu, berbau pilihanraya sgt

Messy

14 comment(s)
Pernahkah korang dlm tahun tahun yg korang lalui tu ada hari @ minggu @ bulan yg messy sgt?

Hidup kelam kabut, suma menda xmenjadi, bad day, bad luck, tension @ gaduh ngn sape2 smpai masam muka?

Berturut- turut plak tu terjadi


* tensen ngn tenet yg menunjukkan tanda2 utk aku buang ke laut

Sunday, June 17, 2012

lebih kenal

8 comment(s)

kdg kita bergaduh ngn pasangan kita ( suami & isteri, BF & GF, adik beradik atau sapa2 pun )

namun itu lumrah hidup

untuk kita belajar lebih mengenali antara satu sama lain


gaban

2 comment(s)



*btw sila hayati liriknya ye      

Saturday, June 16, 2012

zaman study

4 comment(s)


ramai bila ditanya, rindu tak zaman study & zaman blajar ?

zaman study : universiti

zaman blajar : sekolah menengah

MESTILAAA!!...kata mereka. Dan aku bg jawapan TAK! bukan sbb aku gagal ok, sbb aku tak pandai sikit nak handle tensen sblm nak ambik exam tu

dah rr study pun last minute, mana taknya study awal2 pun bukan bole ingat sgt, byk telan semut & buat dosa kot, (pelupa )  haha



tp zaman tu dah pun berlalu kira2 lima tahun dulu, omg! tuanya aku

jujurnya aku lebih gemar dunia pekerjaan, sbb ketesionannya kurang

sekali sekala aje tensen bila bos buat perangai, anak buah 'jerk' & customer kurang asam!



* utk adik aku & para blogger yg muda2 dan bersedia nak ambik exam tu, WISH U LUCK k!


habit

4 comment(s)

habit luar biasa kucing kucing & hamster aku setakat ini adalah

kucing : nak makan kena berteman, takde teman tak nak makan ( giler kami dibuatnya )

hamster: tengah tengah malam buta buat bising gigit tiang sangkarnya, bunyi bising yg amat sehingga menggangu tidur kami. Dan macam biasa siang hari mereka lena ngn jayanya ( malam aje buat bising )

terbaikkkkkk!!!



* korang jgn smpai aku jual korang balik  



Friday, June 15, 2012

fake

2 comment(s)


sesekali fake untuk tidak mengenali

actually ada a few times hamba Allah nih, singgah kat tempat keje aku

shopping agaknya

dan beberapa kali juga terserempak dengan aku, masing2 fake yer, tegur mcm biasa buat mcm tidak kenal

atau wat bodo je bila berselisih bahu


dia hebat, aku pun hebat part fake2 nih

maklumla dia pelanggan, maka aku harus melayan dengan professional

walhal hal yg lalu antara kami masih lagi segar dalam ingatan

masakan bule lupa


ada yg kata buang yg keruh ambil yg jernih

tp itu ambil masa kot

go to hell !

6 comment(s)

gigih bekerja, sepenuh hati katakan

btw ada member tempat keje mengadu td, kesian dia

terlalu baik, terlalu bersabar

ada yg mengambil kesempatan terhadapnya, dia redha katanya tp dari riak wajah dia, aku tau dia tak puas hati sgt sgt

menangis pun ada katanya


aku yg dengar pun panas

tp aku tak bole masuk campur, aku harap dia bijak selesaikan masalah dia

btw aku tak risau sgt, aku tau yg baik akan menang, yg jahat tu mcm biasa la...

go to hell!

Thursday, June 14, 2012

statement owg tak minat bola

10 comment(s)




"korang main bola, macam sperma kejar ovum tau." 

"Main bola ni macam orang bengap. Kejar 1 benda. Ramai-ramai pulak tu." 



pulak dah

2 comment(s)
pulak dah

gara-gara terlupa letak   :  P

ingat aku marah



demn!

besela dunia maya, over sgtt, terlupa letak icon pun jd isu, ye rr gara gara tak nampak depan mata suma salah tafsir, even ter CAPSLOCK huruf pun jd isu ( marah atau tegas melebih katanya )

nak nak kalau laki bini, bf ngn GF atau kwn baik

kalau kawan yg tak reti bahasa tu lain crita rr




acap kali

6 comment(s)

dah tau nak parking lama, yg ko gi tarik handbreak pe sal?

selamba gi naik umah pah parking, padahal kereta block kereta owg lain


duk assume kot kereta yg parking kat depan kereta ko tak nak kuar dah

pahtu pe lagi, satu blok duk bising ada owg hon hon suh alih kereta kau

kalau terus kuar takpe, nih tak kuar kuar dah ( malu lah tu kena hon )


merasa kami yg tak terlibat dihon sepanjang masa,memekik mereka suh alih kereta ( dog sungguh! )

paling syok waktu malam

nak aje aku call makhluk yg hon tu suruh calarkan @ bocorkan terus kereta yg block kereta dia (dendam!)



sekian!

* peristiwa yg acap kali berlaku di kawasan perumahan blok aku

Wednesday, June 13, 2012

complete set

6 comment(s)

*bait bait ayat yg complete set, serius!

verification code

7 comment(s)

tu dia!

sejak tukar format baru nih, team Blogspot mcm bg susah sikit kat para blogger utk komen blog owg lain

walau perubahan baru nih byk yg positif di mana background suma lawa lawa & convenient tp security dia plak makin bertambah


dari site positive ok rr

tp annoy plak tuk owg lain komen kat blog blog yg lain

duk tgh2 xcited nih nak bg komen, pendapat dan kutukan 

sekali verification code cam haram susah plak ( confius giler! )

eg : 



ko bygkan bg yg mata mata rabun, ada tambahan mata ( cermin mata ) agi, tak ke jenuh nak menilik tu

so suma para blogger kalau nak letak setting verification code tu beringatla dulu ye

tau je untuk security nak elak anonymous yg cam sial tu tp cian kat kwn2 yg duk xcited nak bg komen kat blog engkau, silap silap haribulan diaowg blah mcm tu je dari blog engkau



tp bule je rite kalau tak letak dan delete je komen2 negative tu kan ( if ada )

up 2 you la, blog kamu kan , lgpun suma owg aku rasa nak bg senang kat para pengunjung blog masing-masing


rite?


selagi tidak rosak

6 comment(s)

aku rasa aku tak macam org lain ( yala kot? )

suma kepunyaan aku ada sepasang je, mostlyla tak termasuk baju & seluar & underwear

specially kasut & jam, 2 menda alah nih aku takkan tukar selagi tak rosak atau pecah atau hilang


gitu gamaknya perangai aku, berjimat katanya

lagipun itu kehendak tp bukan keperluan

namun ada yg kata aku kedekut ( ala sesekali katanya.... )

actually bukan begitu, cuma berjimat dan menyimpan untuk keperluan yg lagi penting

ya dak?!





paling

4 comment(s)
yg paling syok

1.) dpt beli brg yg murah

2.) dpt berak setelah lama tahan

3.) internet laju

4.) gaji masuk hujung bln

Tuesday, June 12, 2012

queen control

8 comment(s)

cam tak percaya, yg betina buli yg jantan

agaknya dlm dunia hamster, queen control mmg berleluasa

bygkan si jantan ngh pegang dan makan kuaci, betina melompat gi rampas

melompong aku!


si betina suma tak bg, wheel dia nak main sorang2, bekas air dia conquer, makanan dia makan sekor dia aje

tang sex antara nak bg ngan tak bagi je

si jantan byk mengalah


pernah ada yg mati kerna tak tahan dgn dunia queen control si betina

aduhai!



di persimpangan di lema

8 comment(s)

ada a few menda yg aku tengah dalam di lema nih

selalunya aku akan menggelak dgn mendiamkan diri atau ' tgkla nanti '


serius aku tak suka sgt

sbb... gedebuk! akan kena kat aku balik

suma pihak aku kena jaga hati, sampai diri sendiri cam dibuang ke laut jab


adui!

Monday, June 11, 2012

pondok pondok

7 comment(s)

spt gambar yg di atas, aku mmg tak berminat akan bakal tibanya pilihanraya nnti, cuma simbolik je yg unik bg aku ( aku mintak berlangsung ngn aman dah! )

btw adik aku dah start sibuk nak bertunang segala, ramai yg dah mula tau

mcm biasa ye aku jugak yg kena tempias, mana2 abg yg kalau ada adiknya yg ambik langkah awal dulu dr dia, abgnya jugak yg akan jd bualan dan pertanyaan   ' bila lagi abg nya tu?'

ko ingat KAHWIN mcm main pondok pondok?!

Saturday, June 9, 2012

tips jaga kucing keras kepala

7 comment(s)

Ada mcm mcm tips, tp tips nih cara aku la

btw str8 2 the point

1.) Kalau kucing berak merata : bila nmpak dia nak berak je, cepat2 angkat kurung dlm toilet, btw dia akan mengiau nak kuar, tp wat bodo je smpai dia senyap. Then lepas tu ada bau & tahi secukupnya di situ, ajar beberapa kali ye, 1st time mmg tak berkesan. Ajar smpai dia paham mmg tempat tu  je untuk dia berak. Oh ya, bau tempat dan kesan bau tahi akan merangsang mereka untuk buang kat area tu je. Ala2 mcm kucing jantan tanda kwsan.

atau juga, masa dia tgh berak tu, pukul ngn lidi atau tangan ( pukul secukup rasa je ) buat pengajaran, buat smpai dia ingat mmg xbole berak kat situ dah.Sbb kucing akan ingat situasi dipukul. Maka dia ingat xbole buat kat situ.

then satu lagi, kalau dia berak jugak kt tempat tak sepatutnya, angkat dia then ludah dalam mulut, beberapa kali dia buat berberapa kali gak buat mcm tu. Nanti dia akan ingat mmg xbole berak kat situ.

Namun kena ingat setiap kali bg larangan mesti disertai ngn solutionnya. Solutionnya adalah beli pasir kucing, letak kucing kamu kat situ, kucing pantang nmpak pepejal dia akan kuis untuk berak dan tanam tahi. Atau juga ajar berak kat dalam toilet. Cuma pahamla kena rajin siram rr, kalau tak, satu umah berbau tahi kucing tu. Baunya ya ampun sgt busuk !


2. ) Kalau kucing mkn memilih: ajar bagi mknan yg tu je ye, jgn tukar smpai bebiler, cuma pepahamla kalau ajar bg yg mahal, mahal la smpai bebiler dia mintak atau senang bg mknan yg kita masak je atau up to korangla kalau nak bg kedua dua sekali. Yg penting cari cara nak menjimatkan on kos makanan

btw kucing akan tetap mkn gak, kalau takde choice lain, so lama2 nnti dia enjoyla ngn mknan tu. Namun kalau peringkat awal dia mmg tak nak gak, jgn paksa gak, nnti mati lak dia. Kucing nih bole tahan kemerajukkan dia.


3. ) Kucing suka main-main kat umah smpai umah bersepah: btw senang je...sediakan tapak tangan secukup rasa utk memukul nyer atau guna lidi atau guna penyapu. Sekali kita pukul dia menandakan kita tak suka dia buat mcm tu, kucing akan ingat situasi nih maka dia xkan ulang dah.

Aku penah pukul kucing aku sbb dia beria-ia nk kuar umah sedangkan aku tak bagi.Asal buka pintu je tergedik-gedik nak kuar. Tp setelah dipukul ( pukul mengajar ye ), smpai skrg dia ingt dan tak buat dah


Actually ada a few lagi nak share, tp nantila. If korang rasa nk tambah...sila sila bg idea

If kaedah nih xsesuai kat kucing korang, maka jangan amal, kan nanti aku plak dipersalahkan.TQ

Friday, June 8, 2012

bola

4 comment(s)
bola dah start dah

tp gua suka bebola daging je



( tlg jgn salah paham  :  P  )

jgn buat org lain salah paham

5 comment(s)

bertudung is WAJIB

tp ada yg kata ' ala kalau bertudung pun kalau niat tak baik, buat jahat, tak guna gak! '


menutup aurat adalah mesti, mesti follow walau siapa pun kamu yg bergelar Islam

usah dilafazkan dengan excuse yg berjela yg boleh menyebabkan org lain salah paham

hukum is hukum, wajib diikut



jika tak rela baik diam!

sendiri buat sendiri tanggung, begitu gak mereka yg bertudung tp melakukan dosa

aku pantang ngn pompuan pompuan seksi yg suka komen2 membandingkan mcm mereka tu betul sgt!

kononnya asal niat tu baik atau ikhlas tp pakai seksi tak tutup aurat xpe!


kdg niat tak menghalalkan cara ye!









Thursday, June 7, 2012

de'motivated

5 comment(s)

sesekali kita akan merasa de'motivated dalam hidup

belum tambah tolak hal keje agi




Wednesday, June 6, 2012

bersaing

4 comment(s)

bersaing biarlah sihat

ada yg guna cara kotor dgn kipas bos!

puuuii !

Monday, June 4, 2012

hanya diri dia

1 comment(s)


ada certain manusia terlalu bangga dan yakin dgn diri sendiri

sehingga terlupa sekeliling & memandang rendah pada manusia lain


tak lama hidup nih

bersedia utk dipulau ok!

pleaseeeee!!!

5 comment(s)

agak glamer trademark nih skrg

suma duk pakai

menyatakan ketidak ikhlasan individu tu


jgn duk selalu amal ye

nanti makan penampor free!

Sunday, June 3, 2012

masak atau mkn kat luar?

5 comment(s)


selaku owg bujang, kt KL nih rasanya duit dihabiskan byk kat makanan

sbb tak masakkan? Lainla ko mmg diberi bakat untuk memasak atau mempunyai kwn yg pandai memasak ( share2 beli bahan masak )

atau telah pun berkahwin ( xpe sy muda lagi, hoho )

tp dengan makan kat kedai duit byk dihabiskan kat situ



habis untuk mknan xpe actually, btw perut ko gak kan?

cuma kena hati2, kena pandai pilih harga dan kedai yg sesuai

silap pilih kedai mungkin keracunan gak, sbb ada kedai cikai punyer kebersihan

tgk kwn aku masuk wad gara2 makan kat luar yg mungkin pinggannya kena air kencing tikus

minta dijauhkan ye  



Saturday, June 2, 2012

Pokok kegilaan

6 comment(s)
Lately jatuh cinta ngn pokok nih

Jaga dia sesenang 1 2 3

Dan tak sesusah menjaga anak 2 ekor tuh

Xdenyer memekik minta mknnnn ye

Dan jua minta najis dibasuhkan : p

Friday, June 1, 2012

4 tanda seruan!

3 comment(s)
Nk balik dah!

Bye2 Langkawi!



* benci! Asal balik KL je, keje!