Saturday, December 29, 2012

Khinzir

7 comment(s)

Ni la paedahnya kalau buat keputusan mengkhinzir buta

Khinzir lah masa depan ko

Emo je memanjang

Puih!



Sang abg

9 comment(s)

Jln jln dgn adik sendiri

Beli kelengkapan mereka



Penat & puas

Mereka apy, orait la tu


Thursday, December 27, 2012

terganggu

9 comment(s)


terganggu dengan kata-kata

nasib tak baik mungkin


Wednesday, December 26, 2012

proceed

9 comment(s)


hari tak selalunya indah

sbb tu skrg kuantan & pantai timur lain tgh banjir

tapi itu semua rahmat



aku harap aku tak leka, aku tak lupa

dan aku tak lalai di perjalanan kehidupan

proceed dengan ceria

aminnn...


Tuesday, December 25, 2012

encik pisang

13 comment(s)






Monday, December 24, 2012

tak elok

9 comment(s)


nak jadi cerita adik ipar aku td keluar darah

nasib baik bukan keguguran, baby masih ok walau baru 1 bln lebih

syukur



btw hari tu mereka, adik adik aku berserta adik ipar aku gi air terjun ulu yam

mandi manda bercuti sbb ada 3 org adik aku turun shah Alam

aku je tak dapat join sbb kerja



dalam mereka berseronok itu

sorang member tempat kerja bg nasihat, pompuan yg baru pregnant tak elok masuk hutan 

i mean d'sbbkan air terjun tu dekat hutan gak, dia rasa mmg tak elok untuk adik ipar aku tuh join

menda menda alah tu, well u know who sgt suka pompuan yg tgh pregnant nih

tambah-tambah kalau ibu tak kuat atau baby masih muda ( tak cukup matang lagi )



aku tak maulah percaya

tapi itulah ceritanya, kdg petua org tua boleh pakai gak

tambah-tambah kat sana byk batu,air & licin, karang jadi lain plak



Alhamdullilah semua selamat masa doktor check tadi

tulah pasal tetiba aku teringat cerita member tempat kerja aku semalam,mungkin kebetulan kot

Wallahullam...


hehe

21 comment(s)


dalam ayat ayat perbualan melalui sms

mesti diletakkan 'hehe / haha / hoho'

takut ada yg berkecil hati

jika ayat penyata itu bunyinya kasar la



kalau perbualan luar face 2 face maknanya bagi senyuman

betul kan?

cuba kalau tak letak then letak tanda ' ! ' plak

apa jadi?

siap capslock lagi






Sunday, December 23, 2012

hey! new home

6 comment(s)



menghitung masa untuk ke rumah baru

antara list excited celebrate new year

bakal penat kerna byk menda nak kena buat



hujung hujung tu lah yg best

puas!

suasana baru, semangat baru & azam baru


Friday, December 21, 2012

Hadiah terawal

8 comment(s)

Me kasih kat "seseorang" kerna bg hadiah terawal kat kita sempena upcoming birthday


Awal sebulan tuh


Terharu, sgt sgt menghargai


Thursday, December 20, 2012

tongkat moto

12 comment(s)


mungkin ramai yg stop berblog sebab ' no idea '

ramai yg ingin buat isu yg semua owg mau baca, isu berat-berat cthnya

cinta,politik, entertainment, game, bola



oh aku tak berapa reti itu semua, ilmu pun tak seberapa

maka lama dulu dah, aku ambik keputusan letak atau catat kat sini isu ringan-ringan je

cth ' tongkat moto '



tongkat moto boleh jadi isu ko tau

haha


hijau

7 comment(s)



pernah merasa yg kuning

mengidam yg ini pula


Wednesday, December 19, 2012

buta IT

15 comment(s)

aku ingat lagi masa kat kg dulu

masa muda-muda dulu

masa zaman kanak-kanak darjah 6 dulu



aku sangat takut dengan komputer

takut untuk tekan, takut untuk handle

dalam bahasa yg mudah, buta IT

sbb tu lambat aku cekap bab bab komputer

masa matrikulasi rasanya aku mahir, tu pun sbb ada subjek komputer



sbb tulah aku lambat bab bab benda baru nih

oh mai!


signal last minute

12 comment(s)


bangsat betul kalau bawa moto belakang kereta yg tetiba nak masuk ke kiri atau kanan bagi signal last minute

meroyan hampir terjatuh aku tekan brek

nak nak kalau follow dekat

bloody hell! hampir xcident d'buatnya



lagi parah kalau tak bagi signall langsung

selamatla ko! demn!






Tuesday, December 18, 2012

prihatin

24 comment(s)


org Malaysia nih boleh tahan prihatin

yg aku perasan kalau aku lupa naikkan tongkat motor ketika motor bergerak

mereka mesti bgtau



sanggup kejar aku semata-mata nak bgtau tu , buat isyarat tangan la

merah muka aku jab


let it go

15 comment(s)


kadang kita kena biar takdir itu berjalan sendiri tanpa dihalang

atau mungkin membiarkan nature itu berlaku seperti kebiasaan



pening kadang memikir masalah

kesimpulannya kadang just ' let it go '



andai ada rezeki lagi, adala


Monday, December 17, 2012

berasa tidak selamat

10 comment(s)


ada hamba Allah ini, kdg aku tak paham dengan diri beliau

actually beliau sgt baik

namun perangai dia yg sering rasa tak selamat dan sering merasa kurang dan mahu lebih dari org lain membuat beliau sentiasa ditakuk yg sama dan sering tak gembira dalam hidup beliau

entah apa nasihat sesuai lagi untuk beliau?



bagi aku, bukan semua menda dalam hidup kita boleh miliki

harta besar ke? pasangan mantap ke? fizikal kacak atau cantik ke?

itu semua adalah takdir dan aku rasa Allah swt telah pun memberi yg terbaik untuk hamba Nya

cuma kita aje yg menerajuinya



bersyukur aje dengan pemberian tuhan berserta dengan usaha yg berterusan

InsyaAllah anda sentiasa tenang,gembira & bahagia dalam hidup

huhu



Sunday, December 16, 2012

Western

3 comment(s)

Malam-malam makan western

Western la perut aku nanti

Demn!

Saturday, December 15, 2012

the hobbit

11 comment(s)




the hobbit

lama yer menanti filem ini, bertahun lamanya since aku zaman U sehinggalah zaman kerja menunggu

baru sekarang muncul



dan hasilnya berbaloi, tak sia-sia perat lama

apa yg specialnya berkenaan filem hollywood ini adalah kerana ke detailan mereka dalam menghasilkan cerita dan jalan cerita

hampir 2 jam setengah dalam panggung, mcm sekejab shj

lagipun paham, kalau peter jackson yg direct mesti lama punyer

so segala scene scene patut ditunjuk bole kita lihat

apatah lagi kehindahan setiap tempat itu dipapar secara baik dan tempat yg menakutkan juga divisualized ngn menakutkan sekali



kagum dengan mereka mereka di belakang tabir

well, epic baru bermula

since zaman the lord of the ring dulu, kini akan berulang balik

saban tahun nanti kita akan menanti apakah yg bakal berlaku selanjutnya

btw setiap bait cerita diterangkan dengan baik mcm mana kaitan dengan misi the lord of the ring dulu



so superb!

detail anda boleh google atau berkunjung ke panggung sendiri



Thursday, December 13, 2012

motivasi kerja

12 comment(s)


kadang-kadang motivasi untuk bekerja adalah bercuti

sbb tu jadual kerja aku selang 3 atau 4 hari mesti bercuti ( tak kisahlah pun brapa hari cuti, janji cuti )



cuti is cuti, kerja is kerja

selalu buat kerja bersungguh sbb nak kejar dateline nak bercuti



Wednesday, December 12, 2012

Pet store

9 comment(s)

Bila dah ada pet nih

Setiap kali kuar mesti nk singgah pet store

Serius obses!



Tp sedih bila masuk nk bli pet nengok kucing tak cukup mkn, kotor

Hamster tak terurus

Burung merpati yg bulu putih pun jd hitam



Ni lah owner yg nk bukak buss pet tp tak reti nk jaga haiwan ksygn

Puuih!

Rasa nk rompak kedai tu dan bwk lari suma haiwan haiwan tu je

12.12.12

14 comment(s)


‎01.01.01, 02.02.02, 03.03.03, 04.04.04, 05.05.05, 06.06.06, 07.07.07, 08.08.08, 09.09.09, 10.10.10, 11.11.11, 12.12.12

Cukup 12 tahun dgn tarikh-tarikh yg lawa

lepas ni takde dah 13.13.13 

sbb dlm setahun ada 12 bulan je.


Tuesday, December 11, 2012

ini tidak dongeng

12 comment(s)




ada yg tgk aku nih, baik sgt

kool je owgnyer

skema, senang senyum & ramah



padahal itu semua dusta belaka

ko tgk la time aku marah

kamu akan rasa terhina nanti



haha

ini tidak dongeng yer, aku rasa semua owg yg d'sangka baik bila meletup walahualam

dasat


apy besdayyy

16 comment(s)


apy besdayy

moga d'panjangkan umur & d'murahkan rezeki




for you

: )


Monday, December 10, 2012

buah-buahan

8 comment(s)



antara ubat kurus yg mujarab juga

pengganti ketika lapar



ubat ketika memalam buta perut mintak lamb chop


Saturday, December 8, 2012

kambing hitam

8 comment(s)


bila dah baik nih

senang senang org buat jadi kambing hitam

puih!


Friday, December 7, 2012

tips mandikan kucing takut air

11 comment(s)



aku ada 4 ekor kucing, paling aku seksa & azab adalah ketika nak mandikan diaowg sebab semua org tahu kucing takut air rite?

tapi lama-lama bila selalu buat, pengalaman boleh dapat, so learn

belajar sendiri kaedah senang ini untuk nak mandikan diaowg supaya smooth, bersih, tiada cakaran kat badan kita dan cepat siap



tipsnya: 

1. ) kalau kucing takut gila pada air, better dibeli bakul berpenutup, tutup rapat-rapat then siram bakul tu sekali dengan kucing ( untuk kucing takut air je ye )

2. ) lagi senang biar kucing dalam bakul, bila dia berdiri pegang bakul so senang nak siram air dan sabunkan

3.) sila guna shampu khas utk kucing sahaja, elak shampu lain, takut alahan dan mata pedih

4.) basuhkan badan dahulu, biarkan dahulu bahagian kepala, takut kucing lemas dan makin takut.Ratakan air ke seluruh badan.Jangan miss mana-mana bahagian pun especially kaki, punggung dan perut, sebab sini kekotoran banyak kat badan kucing

5.) bila dah siap basuh, shampu dan bilas bahagian badan, terus sapu air ke kepala kucing. Sapu pakai tangan ye, sebab bila disiram terus guna gayung, kucing akan terkejut, melompat dan mencakar kamu

6.) sapukan air ke serata muka, bersihkan telinga,alur mata, bahagian mulut ( gosok dengan cermat )

7. ) kemudian shampukan bahagian muka secukup rasa & berhati-hati, jgn risau sabun pedihkan mata kucing jika kamu telah menggunakan shampu yg betul ( khas utk kucing )

8. ) bilas dengan air dengan menyapu menggunakan tangan

9.) ambik tuala bersih, tutup muka dia dengan tuala dan bawa keluar bilik air

10.) jika kamu tidak menutup muka/ kepala dengan tuala takut kucing ini melompat dan mencakar untuk lari,  kerna trauma kena air

11.) lapkan badan/ bulu kucing hingga kering. Then lagi baik kalau ada hair dryer terus keringkan diaowg sebab ada sesetengah kucing tak reti keringkan badan sendiri

12.) elakkan memandikan kucing pada waktu malam, takut kucing kena demam @ selsema



* tips ini berguna untuk kucing takut air sahaja, tapi bagi kucing-kucing yg dh biasa berendam dalam tab mandi tu, so senang lah kerja korang nak mandikan diaowg nanti

sekian



lupa save

15 comment(s)


buat kerja kemain agi

sekali lupa save!

entah mana silapnya



dah siap dah nih satu kerja

dah ready nak balik dah

sia sia sudah satu jam buat kerja tuh

malang tak berbau



emo lepas tuh!


tak suka

10 comment(s)


aku tak suka pedas!


Wednesday, December 5, 2012

plastik

8 comment(s)


plastik gelenya

supik rokrak



hari sabtu tak boleh nak pakai


Gula halus

13 comment(s)

Ada sorang customer dtg jmpa aku

Dia tanya " abg ada jual gula halus warna hijau? "



Huh?!

Durian

7 comment(s)

Makan durian smpai kenyang rite?

Ada nmpak durian tak?

Omaigod!




Monday, December 3, 2012

Life of pi

11 comment(s)

Tgk life of pi, mcm tgk nightmare sendiri yg terdampar kt lautan sorang2

Tragis



Aku tak suka hanyut ditengah lautan out of nowhere

Apatah lagi gelap gelita di waktu malam

Tambah malang dgn seekor harimau


spek hitam

4 comment(s)


kalau nak usha org dengan senang

pakai spek hitam


Saturday, December 1, 2012

Rumah

7 comment(s)

Kali nih berpindah lagi

Tahun baru d'rumah baru

Lebih dekat dengan tempat kerja



Dah tak kisah dah balik pukul 1am

Xcited!