Thursday, January 31, 2013

Berbulu-bulu

4 comment(s)

Mood asalnya baik

Lepas tu berbulu-bulu

Manusia nih mcm mcm perangai


Wednesday, January 30, 2013

dah besar mereka

5 comment(s)




dah besar pun mereka ye

i luv kung fu, sbb ada adegan cam terbang-terbang


jiran baru

11 comment(s)


garang betul jiran-jiran baru aku nih

td ternampak ada sebuah kotak yg sengaja ditinggal dekat tong sampah

terus ditampal pesanan khas kat dinding

ada perkataan bingai & takde otak

dasyat!



then haritu jiran bawah ketuk pintu rumah aku

bgtau kalau jemur / basuh baju elak bg air menitik atau jgn buang air nanti kena baju dia kat ampaian bawah tu walhal dah ada atap ampaian mereka tuh

aku anggukkan aje

tapi pikir balik, tang buang air kat beranda tu ( maksud aku bukan buang direct kat bawah tp terbuang air lebihan sbb perah baju kat beranda ) boleh la aku elakkan tapi kalau tak mau bagi air menitik takut terperecik kena baju atau ampaian dia yg dah berbumbung tuh aku blur jab,garu kepala

dah jemur baju kan? takkan takde air menitik kot

btw aku belum ada mesin basuh mcm korang lagi untuk nak pakai pengering dan lagi satu ampaian korang dah ada bumbung kan?

aduyaiii


ambik gambar

6 comment(s)


skrg nih senang

kalau malas nak catit & tulis, ambik gambo jah

klick pakai hset yg canggih tuh



mms lagi cepat

tapi mcm didik owg zaman loni untuk berat tulang & malas

oh?


Tuesday, January 29, 2013

Comfort zone

9 comment(s)

Rasanya dh hampir 6 thn

Most of the day hari bekerja dgn suasana yg sama, kerja pun lebih kurang sama, penat pun lebih kurang

Bosannya.....



Comfort zone

Monday, January 28, 2013

kertas warna hitam ke?

10 comment(s)


'hai, where can i find black pepper? '

tanya seorang foreigner pada seorang staff kat sebuah pasar raya



staff tersebut dengan bangganya membawa ke bahagian stationary

manager yg dtg kemudian sbb masalah pencarian foreigner tu tak settle terus bunuh diri

kelar lengan sendiri lagaknya



kah kah kah




Sunday, January 27, 2013

clear

7 comment(s)


dapat gaji untuk satu bulan

tapi boleh clear dlm masa satu hari

hidup hidup

tapi tetap bersyukur kerna mampu melunaskan



Saturday, January 26, 2013

berangan

7 comment(s)


aku pernah berangan untuk lahir kat banyak negara

supaya aku boleh paham macam-macam bahasa

jeles aku ngn org yg boleh paham more than 2 languages



Melayu,Mandarin,Tamil,English,Jepun


Friday, January 25, 2013

berborak

9 comment(s)


seronok kadang bila berjumpa dengan siapa siapa dan berborak tentang minat yg sama

tentang arnab,tentang kucing atau hamster



byk tips yg ble share

kalah google



fyi, arnab pun ada cara tersendiri untuk dijaga

perlu d'sunat,diinject dan ada pantang & larangnya


Wednesday, January 23, 2013

29

13 comment(s)


' i dunno, sometimes i think i'm not ready yet to be old'

haha

aku tahu,angka akan bertambah dengan perjalanan masa

well, inilah hidup, kita mesti bertapak d'dunia nyata, either suka atau pun tidak



for me, mmg benar ia hanya sekadar angka umur

sekadar rekod untuk menyatakan hayat, but actualnya kita mungkin merasa tetap muda 

mungkin dengan perangai kita, hati kita atau pemikiran kita

well, agaknya aku dah bersedia kot untuk bertambah satu angka lagi hanya dalam kurang satu jam lagi

atau tahun Islam, 7.30pm tadi aku dah melangkah ke angka 29



demn old!

haha


small

9 comment(s)



rasanya nnti sudut ini bakal tidak digemari si jejaka

mungkin ramai yg bakal pakai tandas bilik



btw jgn lupa flush sekali ye

kureng sgt bila ko tinggalkan harta pusaka busuk ko kat situ

hina sgt baunya

remember, itu public toilet ye


Monday, January 21, 2013

@genting

3 comment(s)

Duk kt genting nih, sape mintak aircond aku bg pelempang!

Sejuk vavi!

Malasnya

4 comment(s)

malasnya nak menulis

Ular sawa

Sunday, January 20, 2013

Bunga

5 comment(s)

Kat kantin tempat kerja kalau nak bgtau sink tu rosak atau paip rosak

Diaowg letak bunga dlm tu

Lawa tp ada makna


Genius!






Friday, January 18, 2013

tamil movies

6 comment(s)




unifi dah ada kat umah

harap aku boleh jadi seperti Tamil Movies



dah lengkap dah rumah nih ye

nak tambah sofa plak ke?

hish hish hish



Thursday, January 17, 2013

betulkan

3 comment(s)




hidup bukan mudah

banyak kesilapan yg telah d'buat

peluang masih ada

sama-sama betulkan


bengkung untuk lelaki

3 comment(s)





* sesuai untuk yg dh mula boroi ye



Wednesday, January 16, 2013

akhirnya

6 comment(s)


akhirnya dato' CT bertudung penuh

Alhamdullilah



* eh! nak kata kawe kipas susah mati la tuuu!


Tuesday, January 15, 2013

Khabar angin

3 comment(s)

Khabar angin kdg memenatkan

Nak percaya ke tak?

Tp tulah kdg kdg hint nya

Kalau xde angin masakan pokok bergoyang ye



Sunday, January 13, 2013

Sahabat

2 comment(s)

Nilai sebuah persahabatan mmg tak boleh d'jual beli walau berbeza minat, gaji, status & perwatakan

Tapi kalau sekepala tetap bahagia

Tetap kecoh bila berjumpa

Bagai ada dunia kami sendiri yg punyer



Ini adalah part of penyeri hidup yg bleh buat kita tersenyum

Tengok lah nnti bila berjumpa di hari tua esok esok kalau umur pjg

Mcm tulah lagi agaknya


Saturday, January 12, 2013

Rokok elektrik

5 comment(s)

Perokok dh beralih arah

Skrg hisap rokok elektrik

Patutlar gi uptown smlm sana sini ada jual menda alah tuh

Jln ckit nmpak, jln ckit ada & ramai bertanya serta membeli



Kt tmpt keje aku pn sama, siap ada staff yg supply agi

Menda nih blum official lagi kat Malaysia

Tp aku tau akan menjadi trend nanti




Thursday, January 10, 2013

Terisi

6 comment(s)

Serasa byk menda kena buat

Masa terisi penuh tanpa sedar

Serius puas

Tp penat

Wednesday, January 9, 2013

anak

9 comment(s)


haritu aku back up team cashier

merasala jab jadi cashier

btw nak jadi cerita, masa aku nak scan barang pelanggan nih, anak pelanggan nih, bdk lagi tapi petah melawan

kerja cashier adalah scan brg, semua brg kena scan untuk charge brg pelanggan beli

nak jadi ceritanya, anak pelanggan nih ( bdk-bdk lagi ) beria-ia tak mau aku scan brg dia



aku paham budak-budak mmg cam tu sbb dia rasa tu brg dia, mana boleh rampas

yg aku peliknya mak ayah tgk aje bila anak menjerit memekik marah aku yg nak ambik jab scan brg anak mereka

jab je pun,aku nih kemain baik baik pujuk bdk tuh, tapi bebudak kan, mana dia paham

siap budak tu berang, campak barang tuh kat aku lagi sambil menjerit cam owg giler

yg aku tetiba hot kat budak kecik tuh, siap maki aku lagi tuh



omaigoddd!

mak ayah dia senyap je, lembut aje ngn anaknya walhal anak sgt biadap walau masih kecil

aku paham masih kecil, tp kena ingat melentur buluh biarlah dari rebunnya,biarlah bertegas sikit untuk pengajaran anak-anak

karang kalau dimanja sangat naik lemak budak jadinya

patutla kalau cikgu cikgu skrg marah anak & rotan anak mereka cikgu tu plak disamannya

nilah tanda-tanda kecil yg dah jadi pada aku di mana bdk tuh tak diajar cukup adab



for me, i tak kisah pun

maklumlah tu anak ko, aku cuma risau bdk tu naik lemak je, tak sedar diri & tak menampak di dunia nyata

jgn sampai jadi kes anakku sazali gara-gara engkau menatang minyak yg penuh sgt



sementara

6 comment(s)


tengah menikmati saat keseronokkan menaiki & menjaga rumah baru

sementara semangat masih ada



Monday, January 7, 2013

mau

6 comment(s)


mau start menabung dengan lebih gigih

InsyaAllah

untuk keperluan masa depan



ni antara azam tahun baru



Friday, January 4, 2013

Starting yg mcm mcm

6 comment(s)

Few days nih bz bleh tahan

Rumah baru, air takde, jiran baru, keje bertimbun

Sek baik xde assigment mcm bdk sekolah je



Penat ble tahan, tidur pun xcukup

Tp so far hati bahagia lagi





Thursday, January 3, 2013

Angkut air

7 comment(s)

Selama ni nengok org angkut air dlm tv sbb xde air kat rumah

Pegi tadah kat lori SYABAS



Haha

My turn plak malam tadi

Tahniah utk diri sendiri

Dahla baru masuk umah baru

Demn!

Wednesday, January 2, 2013

Owsem tapi tidakkk

7 comment(s)

Rumah dah owsem nih

Sekali air plak takde, then bila d'tnya jiran terdekat pernah 6 bulan takde air area ctu



Omaigod!

Tuesday, January 1, 2013

2013

6 comment(s)

2012 dah pun blah

Hanya tinggal kenangan je

Suka ke tak suka ke, itu dah memang rezeki untuk thn itu

Yg penting ada anjakan paradigma walaupun sikit



Btw apy new year 2 all

Azam thn nih adalah nak lebih dr tahun yg lepas

Serius!