Wednesday, February 27, 2013

puih!

6 comment(s)

dah tau saham lama peram

sekali keluar terus flush la

semerbak satu public toilet



masuk je terus bau, hilang selera nak berkumuh/ berhadas

sekali tgk ada satu pintu tutup rapat

dah tau dah, mamat tuh dah

yg tak reti nak flush & hilangkan bau

puih!




Tuesday, February 26, 2013

ada time

5 comment(s)


ada time berserabut

buat itu tak kena, buat ini tak kena

persetankan aje, usah d'layan



moh kita basuh baju weh!




beautiful creatures

2 comment(s)



makhluk cantik nih mmg agak berbaloi untuk ditonton

apatah lagi bila mampu membelek novelnya sendiri



as usual mcm biasa, a few adegan dipotong kat Malaysia

mmg deserve untuk tontonan umum semua

nak detail download atau beli cd kat kedai je ye



jln cerita as usual nak kejar masa

tp dialognya penyelamat apatah lagi jln cerita lain dari yg lain dan pelakon-pelakon yg hebat belaka

pelakon wanita utama tu for your info 1st time berlakon yerr

mmg beautiful creatures




Sunday, February 24, 2013

5

10 comment(s)


'' ni anis punyer pasal la, mamat tuh dah merajuk '' kata bos aku

'' laaa...lelaki pun nak merajuk ke? '' kata anis

'' ewah ewah, lelaki takde perasaan ke? '' kata bos aku



aku cepat-cepat hulur tangan

give me 5!





Friday, February 22, 2013

bapak

7 comment(s)



bukan senang nak jadi bapak

nak disiplinkan anak

nak anak paham, akulah pengganti mak ko yg gi keje tuh

househusband, full time!



btw aku didik kucing aku dengan tangan-tangankan,jeritan & pekikan aku

mendengar kata mereka




buka kasut

6 comment(s)

selalu tgk TV series, aku perasan owg luar

owg puteh,mat saleh & kaum-kaum oversea lain

kalau masuk umah pakai kasut, rilek je ye



bygkan kalau kasut tu kena taik kucing,tak ke jenuh baunyer tuh

plus larat ke mereka asyik nak sapu & mop rumah je



owg Melayu kita since dari dulu masuk umah buka kasut

dulu, pakai air dlm tempayan baru naik atas umah

tak selesa kalau lantai kotor

nak nak kalau ada anak kecil


Thursday, February 21, 2013

tangan kanan

4 comment(s)

haritu masa singgah kedai runcit, terdengar makcik kedai tu berkata kat pelanggan beliau

''bagi tangan baik''

nada agak tegas, si pembayar kemerahan



abaikan pasal customer service makcik yg tak seberapa tuh

well, as u know, Melayu penuh dgn adab

even nak bagi sesuatu,salam atau makan sekali pun perlu guna tangan kanan

bertepatan juga dengan ajaran agama kita,Islam



ini menujukkan imej & keperibadian kita

sbg tanda hormat kita pada sesiapa pun

jika tangan kanan bz sekali pun, kita mesti meminta maaf jika terpaksa menggunakan tangan kiri

''maaf ye makcik, bagi tangan kiri '' sbb pegang barang




Wednesday, February 20, 2013

income tambahan

6 comment(s)

skrg tengah serius mencari income tambahan

berkaitan haiwan mungkin?

hamster,arnab & coming soon kucing



mulakan kecil dulu ( di rumah ) & iklan dekat mudah,FB atau promo kawan-kawan

tapi paling penting start dengan minat


bila

4 comment(s)



aku rasa skrg dah tak bleh pakai sgt

masing-masing dah hebat kat lapangan masing2


Tuesday, February 19, 2013

se

3 comment(s)


seikhlas mungkin

take it positif




Sunday, February 17, 2013

Suara nightmare

6 comment(s)

Kan dah cakap suara dh hilang

1st time gi kerja sunyi sepi

Staff aku amat suka, sbb aku tak leh nak marah, membebel dan bagi arahan pjg kat diaowg



Setiap kali aku terpaksa bersuara

Diaowg tahan gelak

Demn!

Tggulah aku ada suara nnti

Hoho

Saturday, February 16, 2013

suara takde

7 comment(s)


baru aku tahu, aku senang hilang suara kalau sakit tekak

omg!

skrg serak basah, esok angsa & lusa ..... ( bunyi cengkerik )



tak suka lah macam nih

aku dahla keje mengadap customer

boleh dpt mc tak?


Brothers & sisters

5 comment(s)

Bila berminggu mengikuti siri TV then dah habis pun

Rasa sedih plak, sbb dah feel penuh perasaan tgk crita nih

Lepas nih feel lain dah



Brothers & sisters, siri TV lama dah i think tp baru layan

Serius penuh pancaroba, hari-hari gaduh tapi adik beradik tetap bersatu

Finally apy ending

Thursday, February 14, 2013

menanggis

7 comment(s)


dulu masa kecik tgk drama TV rasa teruja bila tgk actor atau actress menanggis

padahal berlakon aje, tapi masih mampu keluarkan air mata

bila tanya mak ayah, diaowg kata, itu tipu, pakai bawang sebenarnya mereka utk menanggis, tak pun calit air kat pipi

aku mati-mati percaya



tapi bila dah besar, dah boleh hayati sesebuah drama dan lakonan

bila menjiwai watak, apa-apa pun boleh jadi

tgk Wan Maimunah tu, sesenang 123 keluarkan air mata

memang primadona melayu



Tuesday, February 12, 2013

ke melaka

9 comment(s)


esok berangkat ke Melaka untuk bercuti

sygnya demam plak



bagai jatuh d'timpa tangga




Monday, February 11, 2013

Cuti lagi

3 comment(s)

' ko ni asyik bercuti je ' kata kwn aku

Hoho



Kali ini sy ke Melaka

Sewonok!

Saturday, February 9, 2013

hantu kak limah 2

10 comment(s)


aku perasan byk movie boom! utk 1st film tp kantoi atau suam-suam kuku utk sequel

tak terkecuali filem hollywood

ramai yg menonton untuk episode 1 akan ternanti-nanti episode 2

bila higher expectation, kecewa plak jadinya



btw semalam aku terpaksa, TERPAKSA ye menonton hantu kak Limah 2

walau aku kecewa utk 1st film, kali ni langsung kecewa habis

sucks! di mana kekuatan filem ini aku pun tak tau

jln cerita dah ada adunan Harry potter plak,bengong

what the heck



aku layan sbb adik aku dtg KL

kena mengalah melayan kehendaknya ok


Friday, February 8, 2013

nama lelaki

5 comment(s)


nurul aswad

&

anis



kedua-duanya nama lelaki






Wednesday, February 6, 2013

Masak

5 comment(s)

Nak jimat duit

Nak menabung lebih adalah dgn masak kat umah

Sek baik umah dekat, bleh lari balik mkn jab


Tuesday, February 5, 2013

berlagak

12 comment(s)

ada seorang kawan nak berlagak nak tunjuk dia kaya

katanya dia beli bag prada harga RM400 satu



kah kah kah

aku gelak je, dgn RM400 tu aku boleh beli byk menda

tapi ko dapat satu brg je

kesian....



mmgla kualiti penting

tapi kalau pakai bag prada sama je tiap hari, muak je owg tgk walau harga RM400

rugi rugi

cubalah berlagak dengan beli rumah ke,tanah ke

itu okla,aset untuk masa depan





Monday, February 4, 2013

ada benarnya

5 comment(s)




gambar nih diambil dari blogserius


well ada benarnya kata mereka

ada antara org kita yg malas, semua mau senang

paling penting hanya nak kerja office hour, duk dalam aircond, kerja sedikit tapi nak gaji besar



puihh!

pantang betul aku, fyi kalau takde menda susah takkan ada menda senangnya

kalau takde pengalaman susah & gagal takkan ada kejayaannya

cur belajar start dari bwh dulu, ini tidak terus nak jadi bos



Saturday, February 2, 2013

Sy gembira

5 comment(s)

Saya gembira menolong org yg tak berkira

Maaf untuk yg pentingkan diri sendiri

Tak kesahlah ko tu owg tua yg krepot tp tetap tak sedar diri

pemimpin

6 comment(s)




ko rasa ada lagi tak pemimpin mcm nih ?

Tok Guru Nik Aziz yes, aku akui

bukan pasal politik ke apa, tapi dalam kejujuran & passion pemimpin tu sendiri



selalunya mereka kalau takde rumah besar & kereta besar tak sah

belum sebut tang kroni & rasuah