Saturday, August 31, 2013

Negaraku di panggung wayang

2 comment(s)

semalam saje je singgah panggung melayan wayang

as usual tu my hobby



btw uniknya ketika di panggung kali nih

adalah kempen kemerdekaan, maklumlah negara kita sudah 56 thn merdeka



bangga pun ada

tetiba ada suara di visual menyuruh kami berdiri untuk sama menyanyi dan menghormati lagu NegaraKu

wah! bangga dengan kempen kerajaan kali ini

menjadi!

sebabnya tak kira bangsa & agama di dalam turut sama bangun menyanyikan lagu kebangsaan kita



hinggakan ada seorang warga indon tersenyum bangga dengan suasana rakyat negara kita

sungguh tak terfikir & bagi aku kempen kali ini iaitu di panggung wyg ini unik

bagi mendidik anak muda terutamanya untuk menghormati lagu & semangat 1 malaysia



sangat bangga bila kami sama-sama berdiri untuk menyanyikan lagu kebangsaan

tak percaya gi la panggung wayang, masa aku pergi tu kat cinema wangsa walk


Wednesday, August 28, 2013

motivasi untuk bekerja

1 comment(s)


rasa seronok bila lepas 4 hari atau 3 hari atau 2 hari bekerja aku cuti balik

fyi aku suka buat jadual kerja aku mcm tu

tak kisahlah cuti satu hari ke selepas tu

at least dapat berehat & tenangkan diri



salah satu motivation untuk aku bekerja dgn baik adalah mempunyai cuti secukupnya

atau berehat secukupnya

Alhamdullilah setakat ini ok dgn kerja yg ada

walau amat bz yg amat bila masuk kerja



to all selamat bekerja

dan esok saya cuti lagi setelah baru 2 hari bekerja

:P


Monday, August 26, 2013

Semalam

5 comment(s)

Smlm hari kelam kabut

Serius kelam!


Tp hari nih di midvalley

Bersenang lenang

Cuti wei!


Monday, August 19, 2013

demam & badan lemah

7 comment(s)

 a few days nih hanya bergelumang dgn badan yg tak berapa sihat

even cuti raya yg ada tidak dapat digunakan sepenuhnya



selepas raya mcm biasa kerja berlambak menanti

dari sekecil sehinggalah ke besar

kadang melakukan kerja pun terpaksa dengan badan yg tidak sihat



badan agak lemah

stamina tidak semuda dulu

itu yg senang dikejar penyakit tuh



dari pengalaman aku perasan, kalau kerja berat sgt memaksa diri

nanti badan haus lemah & senang ditumbang penyakit

atau terlalu bermalas berehat kat atas sofa/ tilam pun tak elok

sbb stamina bdn menjadi bertambah slow

senang juga ditimpa demam



maka bekerja lah & berehat secukupnya


Sunday, August 11, 2013

salam aidilfitri dari bukankosong

8 comment(s)

masa berlalu dgn pantas

walau blog tak berupdate tp mostly everyday aku checking

nak update tp tak tertulis



di raya ke-4, aku berada di kg

walau demam tetap happy sbb akhirnya aku dapat berehat dgn sempurna

tidak seperti sblm ini, dari seminggu sebelum raya sehinggalah semalam

tersangatla bz

2 menda sekaligus aku terkejar, kerjaya aku, aku perlu fokus & buss hotel kucing yg aku usahakan kat rumah



tuhan aje yg tahu bertapa aku berkejar sana sini

kadang tak cukup tidur

kadang waktu rehat kena korban sbb nak jaga kebajikkan kucing-kucing yg telah dihantar untuk aku jaga

oh,sgt penat!



tp apapun, kesabaran mmbawa hasil

di kesempatan ini juga, buat semua Bloggers

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI, maaf zahir batin aku ucapkan

walau raya ke-4 baru berkesempatan untuk wish

tp aku rasa belum terlmbat lagi



semoga di bulan mulia ini, kita semua tetap happy walau di mana anda berada

aminnn


Sunday, August 4, 2013

Izzue Islam

7 comment(s)


baru aku tau Izzue Islam tu salah seorang ahli Forteen

ingat pelakon Tv je



well, mmg benar manusia takkan ambik tahu untuk menda yg dia rasa tak perlu, tak minat

: )


Saturday, August 3, 2013

sibuk

6 comment(s)


penat yg amat a few days nih

tambah-tambah bila dah dekat nak raya

1.) kerja bertambah-tambah, sakit kepala, customer sgt ramai, tugas makin berat, kadang misi & tugasan berterabur...huhu...

2.) second buss boarding kucing/ hotel kucing, ada customer dah start hantar kerana ada yg balik kg awal, berlari-lari aku ( i mean drive kreta ) dari tempat keje ke rumah sbb nak ambik kucing customer hantar

3.) si Britney ( 1st ibu kucing ), baru je selamat melahirkan 4 ekor anak. Tugas bertambah lagi sbb kena moniter ibu 1st time nih. Takut jadi apa2...dah standby susu kitten

4.) selain kucing, ada gak 3 ibu hamster bersama anak kena tgk gak. Makan minum kena cukup baru anak berkembang baik

5.) Tiga ekor guinea pig dlm jagaan juga. kelengkapan mereka tidak dilupakan sbb mereka suka mengunyah

6.) Yg terbaiknya, hari nih jugak Aeon Fiesta/ Jcard kat tempat kerja aku. Sgt sgt sgt ramai customer. kerja full lagi...kaki byk berjalan, mulut pun, oh amat penat!



apapun setakat ini, Alhadullillah masih terkawal. Semuanya dapat dilakukan & dimoniter dengan baik. syukur atas rezeki tuhan

Aminn