Friday, October 6, 2017

cerita yg lepas



aku kalau bleh tak nak menaip ataupun share issue ini

kerana ia telah pun berlalu dan berlaku

bila diingat balik ianya sangat pahit, sedih & menyakitkan



cuma untungnya aku, sbb sblm ini aku pernah melalui fasa direject & fasa broke up

yg amat menyakitkan pada umur yg bleh dikatakan muda

untungnya juga pengalaman itu, mematangkan aku untuk aku bersedia bagi sebarang kemungkinan



tp cerita di sini past few months rasanya dalam bulan 5 (tahun ini ) aku sekali lagi melalui satu fasa

BREAK UP yg mana aku sendiri tak sangka ianya terjadi

mungkin kalau secara kasar , aku layak dikatakan pesalah & jahatnya aku sbb punca ia berlaku juga kerana aku

tp mereka yg melihat tidak tahu perkara sebenar

bertapa aku tabah untuk membuat keputusan demi sebuah hubungan yg terlalu lama



7 tahun aku rosakkan dlm hnya beberapa bulan dek kerana kesilapan aku sendiri

ya, aku kena akui sbb aku sendiri yg cari pasal

yg aku sendiri tak sangka ianya berlaku dlm sekelip mata

tp soalnya ia sangat SUBJEKTIF



tibanya juga dalam satu masa tu aku sangat dilema & harus buat pilihan

yg mana pilihan & jawapan adanya pada hari ini



ramai yg kata aku bodoh atau ridiculous sbb memilih 7 years dari few months tp takdirnya mmg begitulah

aku sendiri pun sukar mengerti

1st day aku ambik keputusan ini, aku sgt goyah...menanggis non stop sampai mata aku bengkak

& last aku move on, thank god juga sbb kesibukkan kerja bnyak mnyelamatkan aku dr memikirkan

masalah ini



apepun aku nk bgtau

BREAK UP itu menyakitkan, perumpaan makan tak lalu, tidur tak lena itu mmg wujud

selagi tak kena kat batang hidung sendiri , selagi itulah kamu tak tahu pahitnya mcm mana



last, aku bersyukur...dibalik gelap gelita hujung mendung itu

matahari muncul menyinari hidup aku

walau aku terpaksa melepaskan yg lama, yg mana awalnya aku tak rela sgt

tetapi akhirnya aku sedar, keputusan hari ini adalah yg terbaik



maaf jika ada hati yg terluka, biarlah masa mengubati

tiada ubat lain melainkan masa



apepun cerita hari ini, aku tetap perjuangkan sebaik mungkin

kerna otw pun kita takkan tahu apa yg bakal berlaku

syukuri & nikmatilah rezeki hubungan anda pada hari ini

kerna tanpa dia yg kita cintai, hidup kita akan mendung



peace, forget the past, move on & love what u deserve to love :P



2 comment(s):

Rapunzel Cikilolo said...

semoga lebih bahagia dan lebih dipermudahkan urusan.

Asrul "iLham" Sany said...

shits happen and both parties already moved on to someone new.
and am pretty sure your former partner already forgive you because everyone makes mistakes.

from what i have learned, we can't blame ourselves or others and embrace the changes in our life and simply be happy.

so don't blame yourself and love your new significant other more than your previous one.

best wishes, bro.