Thursday, December 29, 2011

well...

10 comment(s)
beberapa hari tak update

cam aneh plak, can ana xde idea

lgpun gua tak glamer utk update selalu

skrg byk fokus tang hal keje je

walau ada yg enak dan tak enak tp redah je



* esok dan lusa yg hanya tinggal, bye bye 2011 and welcome 2012, sek baik baru 22, ooppss!  ;p

Tuesday, December 27, 2011

Bukan

8 comment(s)
Bukan senang nk senang

Dan bukan susah nk susah



* never giv up!

Monday, December 26, 2011

Mengong

8 comment(s)
Mengong tenet nih

Hak tuih!




*redha xleh on9

Sunday, December 25, 2011

santa claus

4 comment(s)


"Santa Claus sombong , ajak mai rumah taknak ... Alasan jage kambing la , rusa la , bla bla bla..."


whatever!







*hahahaha ..gua ucapkan slmat ari natal to all, walau gua tak celebrate, tp dah ari2 dengar lagu xmas kat Jusco, rasa mcm feel ada gak

hurrrmm...beberapa hari nih mood cam tak best, besela dugaan, so sehabih baik utk ubah mana yg tak kena.wish me luck k!





Saturday, December 24, 2011

relationship or not in relationship

4 comment(s)

demo demo meme lagu tuh, suka tukar tukar

time happy in relationship lar, mau diheboh satu dunia, satu kayangan

bila dah gaduh gaban, ubah lagi, juga mau tarik simpati supaya ada yg support,bg nasihat atau mana tau(dgn harapan) dlm sedih sedih tu ada yg baru, yg sudi cover kekecewaan d'hati

ada jugok, yg ngade2, main2 tukar...dengan harapan dapat byk komen, sewonok ramai yg bertanya, sewonok ramai yg telah ditipu. ceh!



* kat dunia reliati, mampus rr ko kalau main tukar2 mcm nih, playboya

* xpe bg chance utk sewonok2 kat FB, bg gua status nih suma, EXCLUSIVE, gua malas nk share sgt melainkan kalau dh ada itam pute.

mood macam macam

3 comment(s)
perasaan gua semalam berkecamuk ckit, elok ngn tak elok je

tp Alhamdullilah keje bole settle cara baik walau dlm hati gua entah apa2 entah

nk marah ada, insecure ada, tak pueh hati ada, malas ada, kejam ada, mcm2 ada

besela dlm idup, satu ketul menda wat hal, yg lain effect sekali


*kesimpulan semalam, gua wat bodo je, cuba senyum & wat lawak, enjoy ngn moment tempat keje yg ada tu. Finally settle walau benci ngn event ujung bln nih dan kesibukkan awal tahun depan.

* ' si dia' balik kelantan malam nih, take care & sila ingat gua...muahahaha

Friday, December 23, 2011

angry

3 comment(s)
They say that when someone's become angry, they lose 5 minutes of their lifetime.






* oh mai, gua mmg kena elak marah marah nih, nnti keremajaan gua terjejas  :P

Thursday, December 22, 2011

ikut kemampuan dah arr

2 comment(s)
u know what

manusia tak penah puas ngn apa yg dia ada, sbb tu kekadang mereka rasa rendah diri

dan dah mula compare diri ngn owg lain, yg mana owg tu lg maju dari nya



kita je yg bule ubah nasib kita, usaha lah plahan2 kalau lu xleh nk ubah cepat2, tgk keupayaan.

apa yg ada kira okla, syukur aje.Kan tuhan tarik terus semua baru tau.

persoalannya kat sini adalah mereka yg tamak dan suka menunjuk-nunjuk

tak kemana suma tu, last2 kat blkg ko sesak nk bayar itu ini dan nk menjawab ini itu


* ikut kemampuan dah rr...penat gua cakap!  :P

KPOP mix nasyib

3 comment(s)
ni version asal





dan yg nih plak, version olahan baik punyer





*gua gelak smpai nak tikam diri, KPOP mix nasyib

mcm mcm hal la owg zaman skrg, gua redha

Wednesday, December 21, 2011

Bangla,Nepal,Myanmar, Indo

5 comment(s)
Bangla,Nepal,Myanmar, Indo dan ada agi rr a few

mereka nih dh merata-rata kat Malaysia, siap bule cakap melayu agi, silap aribulan longhat kelate pun bole

gigih mereka cari rezeki

kat Petronas,seven E jd cashier, kat Jusco jd tukang angkat barang, ada yg jd tukang masak, owg gaji

janji majikan bayar murah ( xsure sgt, mostly la dgr )

mana owg kita? sector mana? kalau sector kerajaan berjaya-jaya ok rr, jgn sector SERENTI plak

mostly bila tanya majikan,owg tempatan kita mana? owg kita demand katanya,byk songeh dan kalau keje sekejab2 je, tak tahan terus blah



*ikut demo lah, rezeki masing2,hal masing2, pandai2 rr ko plan, yg penting ko jd manusia berguna dah...gua malas nk keji2 nih  :P

nasihat

5 comment(s)


* Apapun kalau ko tak pandai bercakap dan takde ilmu, baik ko diam

Masalah akan bermula kalau ko berlagak pandai, bab bab agama jgn dibwk main

Renung renungkan yg di atas tu dan slmat beramal

hanya 1 2 3

3 comment(s)
Ringkas

Padat

Kemas

Teratur

Berinfomasi


* blog gua byk dpt ilham dari a few blogger spt nizamsani , everythng is fine in heaven , the other khairul & azamshah

* so nih hasilnya (bukankosong) , tp kena ada identiti sendiri rr, tak main jd mamat celuk nih, tak macho rr gua.Hoho

Tuesday, December 20, 2011

cagu

4 comment(s)
bau cagu!

pakai sekali sehari dh rr, ni 2 hari dah sarung pun nak redah

kesian persekitaran,pencemaran bau

lepas tu bila gelar mamat cagu ko marah





*time kat suraula paling ketara bau, berapa kali ko basuh pun tetap ada, oleh sebab itu sila amalkan kebersihan kaki then pakai stoking yg wangi, sekali sehari pakai sudeh! paling hebat pakai buang...muahahhaha

rangers kah?

7 comment(s)



*rini xde mood nak menulis sgt, ko tatapla gambo nih puas2, yg penting ada antaranya aku tak kenal :P

Monday, December 19, 2011

jgn hakimi buku dari muka depannya je

4 comment(s)
Orang kata, tak kenal maka tak cinta

then "don't judge book by its cover"

namun 1st impression kadang bole buat owg salah judge juga

tp kat Penang masa holiday ritu lain plak jadinya

owg sana very2 nice, baik2 blka, sgt membantu utk owg 1st time cam kami pijak kaki kat sana tuh

tgk muka cam garang giler,misai menjurai, muka ketat aje, nak senyum susah kemain

tp bila tanya direction (kdg sesat), mak aih! sgt supportive

ramah plak tu, sudi membantu dan siap bg extra info agi

serta terlebih ramah pun ada, yg kdg buat kami rasa cuak gak...heheheh



*best la owg Penang nih, tp lagi best 'si dia' yg senantiasa ada ngn gua time holiday ritu :P

Saturday, December 17, 2011

bujang

5 comment(s)


masa bujang ni rr nk bermalas-malasan

jauh dr mak, xde bini atau sape yg nk meleter

duk dlm bilik pun sowang2

so kalau bilik tongkang pecah pun xpe



*tp hari ni tidak lagi, gua dah kemas td, gila selesa, dah bule bernafas ckit

Friday, December 16, 2011

dan dan je

14 comment(s)
Dan dan je aku dapat 19 komen kat my entry, taik kucing!

spam jahanam, dr manala ko dtg, entah pe2 tah

tenet plak cam celaka, gilalah SLOW, sek baik ko masih izinkan aku bukak blog & FB atau twitter, klau tak dah lama aku bambu dan buang ko ke laut

dah start rindu kat my MORGAN ( my car ), my adik pinjam antar my adik sowang agi gi blajar.



* berdebar hadapi hari mendatang, xcited akan hal keje, kereta baru, upcoming birthday, with 'dia' lagi. Aku bersyukur ngn apa yg aku ada. Mohon yg terbaik utk setiap STEP kehidupan.Aminnnn...

jika secomel kucing

29 comment(s)
Lately aku obses ngn menda chumil

specially cat, serius! Rasa cam nak pelihara kucing je kat umah

Yela nak pelihara anjing tak mampoo(hahaha, sy masih waras)

speciallnya kucing bila tang memeluknya tu, gebunya bulu wat aku lupa segalanya.

Lum agi dengar kucing dengkurkan, kiut nya mak aih!

comel comel comel comel


*rindu kat my 'KOPI' kat umah lama yg dh jadi playboy skrg...satu kwsan dia jaga, ngn suma kucing betina agi.Ceh!

Thursday, December 15, 2011

sy tak bersalah

29 comment(s)


''Kucing sial! kau patut mati...tp ko comel, aku maafkan!''

*sbb cute & jambu mengatasi segalanya :P

Wednesday, December 14, 2011

KL

12 comment(s)
Selamat tiba d'KL

2 hari lepas,cuti2 Malaysia yg syok

Penang hill,bukit fraser

Muzium mainan

Pulau Jerejak

Karoake,wyg

Jln2 cari mkn, tp aku rasa mkn plg byk ( sekali sekala kan )


*ditemani some1 yg best : )

Monday, December 12, 2011

Hampeh tul!

4 comment(s)
Hampeh tul la bas bas atau teksi nih

Klau nk seekor pun xde

Klau xnk berjuta lemon lalu kat sebelah nk ambk penumpang

Siap hon tanya lg nk naik ke tak?

Taik mung!

Saturday, December 10, 2011

Penang

5 comment(s)
Tak mampu nk gi oversea

Tak mampu nk berlayar naik titanic

Gi penang jadila

Rehatkan diri,rehatkan minda

Xcited!


* skrg ngh tunggu bas, menuju puncak! Yeay!

sunshine

4 comment(s)

Bangun pagi pagi, lihat matahari

lihat langit, peace!

ada sedikit embun, lihat jugak daun-daun hijau, pokok merimbun

lama tak tenang macam nih, lama gak tak bahagia macam nih

hahaha, terapi



* satu hari ini aje keje, bakal berhari-hari cuti, rehatkan diri,minda dan bahagiakan hati, chewahhh


Friday, December 9, 2011

me kasih suma

5 comment(s)

Alop...

kira dah 2 hari la aku tak update blog, sbb no idea, bukan sebarangan buleh tulis kt cni, kan owg kata giler pe mamat nih.

Apepun aku terharu sbb ada a few bloggers tak putus2 sgt singgah blog aku, walau blog aku entah apa2 tah...nak kata artis jauh sekali, lainla en nih 'ASRUL' dia mmg glamer.Muahahahaha

Tak lupa a few fren lagi, aku sgt2 terharu, sedangkan aku sgt pemalas BW lately


Kadang malu ngn mereka sbb aku tak sempat singgah kat teratak kowang.

btw bulan nih duit mengalir cam air, keputusan ambik kereta menyebabkan duit senang diterbangkan (xpe give & take kan).

Esok plak mau bercuti, a few days bercuti ngn seseowang yg best....serius xcited! sblm tu duit mengalir gak beli a few kelengkapan ke sana.

Apepun...syok! puas2 keje, sesekali kena berehat. Tul tak?


Thursday, December 8, 2011

poligami

8 comment(s)

Ustazah: "Saya tdk pernah tolak hukum poligami."

Jamaah: "Wah, hebat Ustazah!"

Ustazah: "Saya tdk pernah melarang para suami nikah lagi."

Jamaah: "Wah, benar2 top Ustazah."

Ustazah: "Yang penting........"

Jamaah: "Yang penting...adil eh Ustazah?"

Ustazah: "Bukan. Yang penting, bukan suami saya!!!



*mampu atau tak? tgk kewangan ye, bukan tgk nafsu :P


Tuesday, December 6, 2011

Team work

3 comment(s)
Dlm ramai2 yg bekerja tu, mesti akan ada sowang dua yg akan menyakiti kita.

Sabar jela...

idaman

5 comment(s)

sebuah rumah

sebuah kete, sebijik moto

& some1

& HAPPY :P ( mesti ada )



*Tak mo yg grand sgt, sederhana cukup rr

Monday, December 5, 2011

tenet beruk

5 comment(s)

aku dh redha!

tenet area umah aku dh lembab

berukband aku dh jadi beruk

dan jalan mcm kura2

ko skrg hanya diguna utk FB,BLOG dan tweet, yg ringan2 je (tu pun mcm taik gak!)

Youtube? dlm mimpi!

nk download? berkurun

huh! persaingan dh skrg, mencik! suma dah pakat pakai CELCOM ke area cni?



*aku nak bom mereka mereka tuh!


osbon

4 comment(s)
Os: 'kalau abang jadi burung, mas nak jadi apa?'
Abon: 'mas jadi sangkarnya'
Os: 'aaa kenapa?'
Abon: 'nanti BURUNG ABANG MASUK SANGKAR'




*Kalau korang tak paham tak tau la, muahahahhahaa! :P


Sunday, December 4, 2011

konsert REUNION AF yg owsen!

6 comment(s)

dus!

aku baru pah abih layan rakaman REUNION AF kat Aeon AU2 td, ramai gilaks umat peminat

aku antaranya kot, plus dah situ tempat keje aku. Kuar JUSCO je,setapak melangkah terus nmpak MAWI, setapak lagi nmpak DAFI, lagi setapak nmpak HAFIZ (histeria!) dan last nmpak ADIRA (pengsan!) , sbb chumil sgttt

penat lak nak ulas detail pasal konsert nih, lgpun nnti bule tgk dlm astro tu.Gambar pun aku tak ambik(walau seketul pun) just simpan suma dlm memori aku, sia2 pakai iphone 4 (ngade hilite jab!).

Tak bosan actually sbb suma bole nyanyi, pak Nil pandai kawal majlis cuma lawak gak ada antara lupa lirik time nyanyi but pandai cover..ada ke patut lagu TOK ITI diaowg bole lupa lirik ( mau sekeh!), sah2 kantoi sbb peminat beliau bule hafal suma walau gigih ko cover.



*btw kata ADIRA & HAFIZ bercinta? tp cam dingin je walau nyanyi lagu OMBAK RINDU tadi, ada ura2 kata mereka gaduh & nak putus?

*tak betul ekk? (sowy kalau bukan, tak mo dituduh penyebar kabar angin) tp serius mereka cam dingin je, ada sst tuh! :P


Saturday, December 3, 2011

''Love the way we love''

2 comment(s)

Trust

Open

sincere

Harmony

Today is somethng new

Talk

Communicate

Share

Together gether

Happy

Holiday


* ''Love the way we love'' :p


Friday, December 2, 2011

balik kg

7 comment(s)
*Menunggu anak yg tak reti nak balik kg

aku ler tu! :P



Kawe malas sbb kg kawe jauh, keno duk dale bas 8 jam lebih, sapo nok! puas ce'muh!

dah bule agak kan kg aku kat ner?

tu sbb antara faktor liat aku nak balik kg, kalau tak kerana mak ayah adik2, jgn harap!

balik pun time event besar, tu pun ada yg tak balik



Thursday, December 1, 2011

notification FB

5 comment(s)

gua mmg xcited nak nengok notification facebook gua, kot2 ada yg komen status gua ke apa ke

tp gua mmg panas bila ada notification 'sending request tuk main game FB tu'

xdenyer gua nak layan, buang masa, buang karan!

gua tak minat




*dari dulu hingga kini, gua tak penah melayan game kat FB tu, gua tak penah tau 'ohsen' nya kat mana




1 Dec

4 comment(s)

1 Desember muncul ngn hensem sekali tanpa sempat sape2 nk tahan dulu

hujung tahun doh wei, misi doh tercapai ke?

aku? A few dah capai dan ada ckitla yg lum

Alhamdullilah tahun nih tercapai la gak nak beli kete, now mission adalah tuk kumpul duit bebanyak dan buat rete bebanyak

dalam lebihan gaji yg tak seberapa, tetap cuba mencari untuk menyimpan

menyimpan tu penting, bekalan emergency kedian hari dan beli apa2 yg menjadi idaman d'hati

plus bulan 12 adalah bulan xcited nak bercuti,nak jalan2

lama gak tak berjalan macam gi Langkawi atau singapore ritu.



* umur pun sama dah meningkat, benci ke suka ke, hakikat tu, gua redah je la beb ngn senyuman.


Wednesday, November 30, 2011

ketagih

8 comment(s)

Lately nk bgtau,aku ketagih menda nih, aku sgt risau

fyi, dalam satu hari aku boleh habihkan 5 paket

sekali satu hidangan, baham dua paket

GILA!

So mee sedap,sape suruh sedap sgt?!


*owaitkan? dari ketagih dadah tak ke bala?


dunia maya

4 comment(s)

Sometimes aku rasa ada antara kita sangat best kat dunia maya

atau mungkin juga sebaliknya, tp hakikat bila berjumpa lain plak jdnya, tidak seperti yang digambarkan.

Ini mungkin bole berlaku kalau kenalan itu yg baru dikenali mungkin dari FB,Blog,Tweeter atau pe je la medium maya lain tuh.

Susunan ayat chat kat FB(facebook) kemain agi lawak, baik, happy dan juga manisnya ayat kat tweeter tp bila berjumpa live goyah je, membosankan dan pemalu. Atau mungkin juga sebaliknya, rasa cam nak wat balak atau awek je, best sgtttt.

Tak masuk lagi tang picture individu tu, ada yg fake, ok, edit sana sini atau xdok lsg gambarnya.Lagi parah guna gambar owg lain yg meletup-letup.

Huhuhu...macam-macam, tp tu suma hak memasing atau kaedah memasing.Sape yg kena dia yg terasa.

Tp sekarang, agak ramai gak yg bertemu jodoh, yg bermula ngn dunia maya.Networking dan jadi medium macam-macam dah.


*Ha..ha...best tak sy kat dunia maya nih? I mean dunia blog ni? :P


Tuesday, November 29, 2011

kwn

5 comment(s)

Dalam berkawan, prinsip aku satu je

Respect each other

kalau ko langgar prinsip tu, InsyaAllah aku gaduh ngn ko

Gurau2 no hal tp bertempat

Memperlekehkan kawan sehingga menjatuhkan air mukanya adalah melampau

Aku bole tau kalau kwn tu tak suka gurauan aku

so aku takkan repeat

harap ko pun sama!



*hidup utk belajar bukan utk cari masalah


Monday, November 28, 2011

+

4 comment(s)

setiap owg ada keistimewaan yg belum tentu owg lain ada

y kamoo masih begitu dan tidak maju?

sbb kamoo asyik berfikir begitu

cakap mmgla senang tp nak buat susah

tak cuba tak tau, actually kalau mencuba pun tak rugi apa-apa

last but not least, bertindak ikut keadaan, guna akal

Akhiri dengan tawakal dan syukur

DIA bersama kita, apa susah

:P


*sy postive sy ok


Sunday, November 27, 2011

salam

7 comment(s)

Ramai yg lupa tahun baru Islam

tp ramai yg celebrate tahun baru janaan owg barat tu

tp apepun salam awal Muharram, mulakan dengan positive dan tinggalkan yg negative





*hidup adalah utk maju ke depan, tetapi sesekali berpaling ke belakang hanya untuk belajar je :P

Saturday, November 26, 2011

kete

4 comment(s)

Xcited plus debar2

Lama gak menanti dan menunggu masa yg sesuai

Akhirnya dapat gak, budget xdela dapat tahun nih

Tp rezeki

Sebuah kete idaman yg 'bese bese je'

sesuaila ngn owg KG ni kot, muahahahhaha



*bule kuar date date dan jalan-jalan :P


Friday, November 25, 2011

kata-kata kurang ajar

2 comment(s)

Babi ko

sial!

**rit ko!

**ki mak ko!

gi mampus rr ko

fcuk u!


*tulun rr jgn sebut, nanti dosa masuk neraka, walhal ada perkataan ini yg diguna pakai utk percakapan seharian tanpa rasa bersalah, katanya bergurau jah!

tp MENCIK! perkataan chumil mengeratkan silaturrahim plak, tp kena susun ayat baik2 dulu ok


Thursday, November 24, 2011

khairul fahmi

4 comment(s)

Jika tidak mampu sokong ketika kalah jangan bersorak ketika menang -khairul fahmi







changes

4 comment(s)

*Owg kata perubahan itu penting, cuma baik ngn tak jah!


Wednesday, November 23, 2011

limit

5 comment(s)

Berusaha ikut kemampuan, tengok keupayaan ko kat mana

limit ko kat mana,jgn memaksa diri kalau ko tak bole

tp tetap berusaha yang terbaik dan tak pernah putus asa





*dan akhiri dengan tawakal mahupun syukur dengan rezeki tuhan.Aminnn

Monday, November 21, 2011

Komuter

6 comment(s)
Komuter

Cam taik!

Sbb no choice, terpaksa!

debar

5 comment(s)

Berdebar-debar untuk beberapa perkara...








*Terpaksa berkejar ke S.Alam lagi rini,sain agreement lak

Sunday, November 20, 2011

us

3 comment(s)


Commitment sometimes its not all about U but US,together2




*dan sy HAPPY! :P



Saturday, November 19, 2011

seksi

3 comment(s)
Tang mana seksi tu?

Cur crita ckit...







*Seksi is subjektif, tertaluk pada suka,nafsu dan kehendak

Friday, November 18, 2011

muda

5 comment(s)

Ni bukan nak bangga diri ke apa, memang berlaku, sumpah tak bohong!

Dan kawe bese bese aje untuk nak dicomparekan ngn abe2 luar sano ( ayat kelate ckit ),owg KG jahhh



Masa gi bank semalam, kakak bank tu ingat i umur 18, baru pah sekolah, baru pah SPM kunun.Kunun nak ajak join ASB jd nak tak nak je...

Then masa nak beli kete, abg saleman ingat adik i tu abg, walhal i la abgnya, muahahahha (gelak evil )

Masa makan kat sebuah kedai mkn, kwn my adik selalu tersasul panggil i adik, iaitu adik pada my adik

Hakikatnya! umur i...oh mai! cari la sendiri...kawe terlalu tua utk suma ini.



*Sedikit je bangga ( bgla chance ye ), jrg tau owg puji mcm nih...muahahahha!! (gelak evil kali ke-2 )


nekad bro!

7 comment(s)

Dah nekad bro!

Gua bakal dapat peneman baru, kaki baru! Doakan!







*Sanggup gi S.Alam semalam balik kul 2am, settlekan hal kereta...

Thursday, November 17, 2011

Lazy

8 comment(s)

MALAS!









*Sila jangan ikut :P

Tuesday, November 15, 2011

bermuka-muka

6 comment(s)

Dosa yang paling keji terhadap kawan-kawan kita bukanlah kerana membenci mereka, tetapi kerana kita bermuka-muka dengan mereka.








*Ada satu muka cukupla...tak perlu bermuka-muka. Muka yg ada nih pun dah jambu :P

tua dan jiwa remaja

7 comment(s)
Umur cam dah tua tp tetap jiwa REMAJA

Antara pegangan dan petua saya







*En Rash sgt mengada-ngada :p

Monday, November 14, 2011

Bengang

4 comment(s)
Aku bengang tul! Selalu mcm nih

Tiap kali pah cuti, msk keje je mesti kepala serabut.

Yg tula, yg nila... All about 'tak kena itu & ini'


*tp apa pun, semalam cuti, kuar bestttt!

Saturday, November 12, 2011

Saya belajar, saya mengaku

3 comment(s)

Saya belajar dan saya mengaku itu silap saya.

Bak perasaan bukan boleh dibuat main, nak2 yg saya nyer

Saya memang degil, kata nak yg tu, yg tu lah yg dipandang,sampai saat nih pun.Risau dengan diri sendiri kadang2...

Tp apa pun, saya tidak kejam spt yg diingat, sblm terlambat baik berundur supaya tidak makin parah.Kalau itulah jalan yg terbaik kan.

'U deserve better', saya cuma diwujudkan untuk kamoo belajar agaknya

Takdir di depan tidak siapa pun yg tau. Saya telah mencuba yg terbaik suatu ketika tp gagal.

Dan kini, apa yg berlaku kini? Masing2 telah ada kehidupan dan cerita masing2...saya cuma tahu secebis berita shj dari kamoo.

Hak masing2 untuk 'block' masing2, lagipun sy tiada hak untuk tahu yg lebih...



*Sebuah 'hal' yg pernah dan telah berlaku. Kini saya 'bahagia', bagi peluang saya menikmatinya. Begitu juga kamoo. Sekian...


Friday, November 11, 2011

11.11.11 dan cuti

1 comment(s)

Selamat hari 11.11.11

Ramai yg berenergy nak wat entry nih hari nih,angka unik katanya

tp aku xcited plak nak nunggu hari esok

cuti gak akhirnya! Badan mau bercuti, hati mau bercuti dan minda pun




*Pe yg berlaku pada kami ber2 kali ni lain, i alwyz keep special 4ever, dan aku suka 'both of us' happy dengan cara kami sendiri.Yeay!


Wednesday, November 9, 2011

keje,keje dan keje

7 comment(s)

Beberapa hari nih, dunia hanya 'tempat keje je'

Raya lagila xde feel, serius cakap!

Pejam mata bangun hanya tahu untuk ke tempat keje dan bergelumang ngn itu dan ini

Adakala penat,busan,tertekan,frust,marah dan puas! ( As long ini aku suka, i think ok )

Aku sangat penat, kaki lenguh, otak lesu tp puas!

Dalam duk sibuk tu, rindu 'dia', aiskrim,wayang,karoake, dan apa shj yg bole buat aku tak pk akan hal keje untuk beberapa lama yg mungkin...



*Haha...ini semua yg terbaik, utk skrg,masa depan dan yg telah lepas.Peace no war!


Monday, November 7, 2011

awak ingat...

3 comment(s)

pompuan tk kuat ke? Cer kuarkan baby dari kemaluan awak.Nk tengok cmne awak mengerang maki2.




*Diambil khas dr tweeter seseorang, aku TERsgt suka statement ini

Aduiyaiii ! kahkahkah

raya haji tak macam raya puasa

2 comment(s)




*berusaha untuk yang terbaik :P


Sunday, November 6, 2011

Bertahan

7 comment(s)
Bertahanlah untuk beberapa hari nih!

Caiyokkk!!!

Saturday, November 5, 2011

pengorbanan

6 comment(s)

Pengorbanan,

actually dah biasa, dah lali

Happy Aidihadha buat semua,bloggers

Moga raya korban kali ni bermakna buat anda.Lakukan pergorbanan tinggalkan yg tak baik tu.

Pengorbanan saya adalah bekerja dan tak balik kg T_T

dah biasa ye


*Speciall to my owg kg, hati2 balik, mkn nasi avatar tu ''sila ingat saya ye''.Hahahhaha

Maaf Zahir batin juga :P


Friday, November 4, 2011

List

5 comment(s)

04 Nov

Aku tak balik Raya Haji, i think mood raya & bercuti tidak terlitas d'fikiran

Semalam kena tahan polis, padan muka kat diri sendiri.Hahahhahaa...tp tetap lawak

Ada a few yg tergantung perlu settlekan ( Rahsia )

Cam nak beli kereta tahun depan je (actually cam nmpak mcm tahun nih,cuakkk!)

Can't wait 4 the holiday! Bulan 12 nanti

Minggu nih dan minggu depan akan bergelumang ngn sesi wat Stock Take kat store je (Hal keje)

Malas mau fikir menda yg complicated, i m going with the flow (hal luar jangkaan)



*Listing yg aku ngh bergelumang sekarang nih, mcm sewonok,mcm cuak! Complete set...


Wednesday, November 2, 2011

apa yg d'minati

5 comment(s)

02 Nov 01

Bila urusan kerja dilakukan dengan seikhlas hati, seikhlas jiwa, sepenuh raga dan serajin mungkin

bila lihat hasil...yg tergambar adalah kepuasan

sgt enjoy bila dapat melakukan apa yg diminati

: )




* Andai hidup ini indah spt ini hari-hari, nescaya AWET mudalah aku, sbbnya ubat awet muda tu kan happy dan SAY NO TO STRESS!


malas

10 comment(s)

Malas aku utk memikirkan perkara yg complicated

nnti serabut






*kadang hal keje buat kita rasa rimas

dengan line internet lg yg tak menentu, LEMBAB mcm tutttttt!!!


Tuesday, November 1, 2011

bunga butang

6 comment(s)


Aku masih ingat bunga nih, xdenyer aku lupa, time zaman kanak2 aku, kira macam dialah antara penyeri

(sila korang jgn salah paham ye)

Aku suka bau dia actually walau ada yg kata sgt busuk! benci!

bila cium, memori time kecik2 dulu terimbau.Apa memorinya? Bior aku jela yg tau dan simpan.

(sekali lagi, sila jangan salah paham ye : P )

Namun kat kg, bunga butang nih species warna merah, cuma tadi secara tak sengaja aku terserempak warna ungu nih.Kira sama la tu kan, warna je lain.

Nak cium kang, gegak gempita shopping complex nnti sbb ada mamat hensem(sila abaikan) cium bunga time tengahari buta.



*Memori bunga butang masih tersemat, suka!

kadang buat kita tersenyum bila mengimbau kenangan lepas specially time kecik2 dulu.


menda bole tunggu

6 comment(s)

Tak mo rush2 dlm buat keputusan, menda bole tunggu.

Tak mo bebankan diri sgt.

Menda bule tunggu.





* Membeli dengan bijak...tak mo nyesal plak kemudian hari

Monday, October 31, 2011

Supin

4 comment(s)
Shopping itu nikmat...




*utk menda yg kita minat je : p

Sunday, October 30, 2011

suka

7 comment(s)

Bila owg KG masih lagi bersama owg KG

SUKA! :P

Saturday, October 29, 2011

Tired

4 comment(s)

PENAT

Sleepy

Sedikit Malas

Friday, October 28, 2011

kisah bukan dongeng

2 comment(s)

Keputusan yg kejam mungkin

Entah mengikut kata hati atau telah dibutakan

Aku tak mengharap apa2 pun, hanya nak happy je,tak mau sape2 pun sedih

Dia happy,aku happy dan dia seorang lagi pun happy

Di depan, tak tau lagi apa yg akan terjadi

Aku tak mengharap keajaiban pun apatah lagi nasib yg baik

As long dia ok,aku ok...cukupla tu



* Tak mau memikir panjang, tak mau complicatedkan keadaan...menerima seadanya

Sebuah senyuman dan ini bukan kisah DONGENG aku tegaskan


Thursday, October 27, 2011

Remember u

7 comment(s)

if u find some1, that can luv u rite
i won't stand in ur way, i won't even fight
no i won't forget, i always remember u

like the sun will rise,as the seasons change
i will walk through life, til the very end,
no i won't regret

i always REMEMBER U,
remember u....



*Semoga yg terbaik buat suma...aminnnn...


i hate myself

3 comment(s)

Sy seorang yg KEJAM!

I hate myself!








*I m so sorry!

Wednesday, October 26, 2011

nyawa atau wang?

7 comment(s)


Penjahat: Nyawa atau wang?

Mangsa: cur abg gi keje kat JUSCO tu, byk keje kosong...sila tanya abg Rash tu

Penjahat: .....



*Ada je keje, kalau pandai cari...i mean yg halal




pulut mangga

3 comment(s)


Masam

Manis

Tawar

cuma pahit yg xde....



*Marathon 2 muvie sekaligus, balik 3.30am...

Apy Diwali to all



Tuesday, October 25, 2011

tekak

2 comment(s)

Tekak dah pulih c,kit

Suara dh kuar, tp garau2 manja

Selsema secukup rasa

Batuk sejemput

Deman tiada (Alhamdulillah)

Jum tgk wyg!



*Opss! pantang c,hat ckit,pantang cuti en rash nih :p


pendek

4 comment(s)

Tak suka tulis pjg2 kat sini...

sbb malas nk baca rite?







*Baru bangun tidur setelah bergelumang ngn keje seharian semalam.Tahniah buat diri sendiri!

org KG agaknya SEKSI dalam keadaan mcm ni kot :p


pernah?

12 comment(s)

Pernah jadi orang giler?

Keje dari 8.30am-1am. Ya saya buat!

Keluar dari matahari baru nak jimba2 sehinggalah sang bulan tunjuk FACE beliau. Kronik jab, tp enjoy kata ko!




*Ada good news! My company akan revise gaji! yeay! merasa duit lebih...syukur!

Owg KG hidup kat bandar mcm nilah ye :p


Monday, October 24, 2011

bila beli barang

11 comment(s)

Selalunya suka beli brg;

murah

cantik

kualiti

brand

(disusun ikut priority)


*tgk sy tak gemar beli yg BRANDED (walau ada iphone seketul) hahahaa, yala sy owg kg je


kali ke-2

3 comment(s)

Ni kali ke-2 kot tuk thn nih, di mana suara sy xde.I mean bukan bisu ok, cuma dh jadi serak kadang xkuar suara.

Nasib baik xdemam, selsema la gak, batuk sikit-sikit.

Bila hilang suara suma terbatas, tetiber jd pendiam walau sblm nih en murai pun kalah.Dah tak bole ramah dah kununnya.Pasrahhh...

Xpe la kot, sy tak popular...hilang suara pun bukan owg heran :p



*Nak beli nasi kat kedai pun dah kena bwk teman, tolong orderkan.


Sunday, October 23, 2011

The Thing

7 comment(s)


Aku dah agak dah, masa time tgk preview dia ritu mmg so chambest!

Dari awal smpai akhir asyik terkejut beruk je, ada SUSPEN yg bukan dibuat2 (yg mana cerita Melayu xleh nk tiru smpai skrg).

Walau plot dh bule agak but sedap layan smpai ke penghujung. KFC pun tak mcm tu!

The Thing tu so real, mmg makhluk asing sgtla...cerita mcm nih mknan je utk saudara2 omputeh.

Sila layan kat panggung berhampiran ye, aku layan kat Wangsa Walk je. Btw shopping complex KL festival (Danau kota) dah bukak,situ pun ada panggung.MBO jah!



bangla je keje ri AHAD

5 comment(s)

Ada member cakap ''Wei! Bangla je keje ari Ahad!''

Haha...lawak yg syok utk d'layan

Tp nikmat cuti ari biasa lagi kaw! sbb 'ko tak perlu bersesak-sesak sana sini'. Cth byr bill and so whatever.

Gi picnic pun (jgn jelez!)




*Ilek rr...ada pro and contranya.Tp yg penting ko cari REZEKI halal sudeh!!!


Saturday, October 22, 2011

cekal

3 comment(s)


*kadang menanggis itu perlu

yg ke-300

4 comment(s)

Aku dari haritu lagi tertunggu-tunggu follower aku ke-300

Sapela yg bertuah? ( tulah malas BW sape suh! )

Owg kata follower tak penting sgt, pembaca dan tukang ziarah blog tu yg penting. Xpela at least bila mereka follow, mereka sedar kewujudan blog 'ambo' tak gitu?

Apapun apy Saturday to all...jgn nakal-nakal ye



*Blog kita 'bese bese je'


Teater

5 comment(s)

Teater...

Teringin....


Thursday, October 20, 2011

saya bangga dengan diri saya

9 comment(s)

Saya bersyukur dengan diri saya.Pemberian tuhan yg berharga. Syukur masih sempurna sifat.

Saya bangga dengan rezeki yang saya ada walau saya tak kaya, saya tak mahu banding diri dengan orang lain tp saya tetap mahu maju ke depan.

Kadang apa yg kita xde(kelebihan) melemahkan kita untuk berdepan dengan orang sekeliling, tp kena ingat kelebihan yang mereka ada itu bukan senang untuk dicapai. Apatah lagi kelebihan itu tak semestinya kekal lama.

Maka berusaha untuk menjadi yg terbaik.Motivasikan diri anda.






*Terima diri seadanya dan bersyukur dengan pemberianNya.Aminnn....


Tuesday, October 18, 2011

boob & dick

4 comment(s)

the elephant says to the camel "why do you have 2 boobs on your back?"

the camel replies "that's a pretty stupid question coming from someone who has a dick on his

face"..haha..

Popular

9 comment(s)
Sy tak popular spt kamoo dan kamoo

: p



*watak kecik je! Haha

Monday, October 17, 2011

twit katanya

5 comment(s)

Semalam entah macam ana, dapat seru, tambah koleksi hiburan networking (selain FB dan BLOG)


I mean koleksi hiburan mencari kawan2 atau menambah kenalan katanya.Ramai yg kata syok,simple,best...aku nk xplore tul ka tak?


So addla sy rashid_84

Saturday, October 15, 2011

On the TOP

4 comment(s)


* Berkerja bersama bukan menganiaya


cry

4 comment(s)





Friday, October 14, 2011

Demn!!

2 comment(s)
Sadis je GAME Kelantan mlm nih!
Tertekan!
Penyokong lak Begis giler!


* internet pun cam TUT! Kt kg nih!

Thursday, October 13, 2011

make money from FB

3 comment(s)



*Aku belum bole agi...hahaha

Matahari

4 comment(s)

Jika aku adalah MATAHARI

Aku ingin menerangi semua, biar sama merasa nikmat yg diberi tuhan ini.







*Menabur bakti walau di mana berada

Wednesday, October 12, 2011

dlm list

8 comment(s)

Dragon Ball

Storm

Twilight

CT

Kerja

Blog

Iphone

Si dia

Cuti

Perut lembu

Honey Dew


bau dia

4 comment(s)



Ada satu bau yg buat aku teringatkan pada seseorang (bau perfume atau deodorant,yg wangi je)

Bau yg menyenangkan, kekadang bila terbau kita akan teringatkan orang tu

Hahaha...kelakar tp nilah hakikat.



*Kadang bau boleh membuatkan kita berasa dia dekat dengan kita.Mulalah tercari-cari, eh dia ada kat sini ke?


Monday, October 10, 2011

update cerita semalam

6 comment(s)

Cuti 1 hari dimanfaat, keluar jalan-jalan

Tgk wyg

Shopping kasut

Makan aiskrim

dan balik umah kena marah (hahahaha). Semua nih berlaku semalam.



*Enjoy, enjoy gak...jgn lupa daratan sudeh! :p

Sunday, October 9, 2011

: (

1 comment(s)

Hurrmmm...

Ada orang marah

Sorry : (

Saturday, October 8, 2011

Camels

2 comment(s)


LOOK at the camels first and then read the message below.




This is a picture taken from directly above these camels in the desert at sunset. It is considered to be one of the best pictures of the year. When you look closely, you can see that the camels are the little white lines in the picture.

The black images you see are just the shadows!

Sometimes, our "problems" seem to be as big as the shadows...but they are little. Have a lovely day!

LOOK ONCE MORE. YOU CANNOT BELIEVE IT, RIGHT?


By: Ahmed Samir


Friday, October 7, 2011

syok!

5 comment(s)

Syoookkk!!!

Puas walau pening sikit, new dept buat aku enjoy bekerja.Walau cuak2 sikit ngn new task yg mcm2.






*Nikmat bekerja akan terasa bila kamoo bekerja dengan JIWA sekali.

Friday

3 comment(s)

Apy Friday fren,

..............
.......






*Mulakan hari dengan senyuman

Thursday, October 6, 2011

ATM dan kena rompak

4 comment(s)

Sekiranya anda dirompak dan dipaksa untuk mengeluarkan wang akaun anda daripada mesin ATM, anda boleh meminta bantuan cara senyap dengan memasukkan no Pin anda di mesin ATM cara terbalik.

Sebagai contoh jika no Pin anda adalah 123456, jadi anda harus memasukkan nombor 654321. Mesin ATM akan mengenalpasti nombor tersebut adalah nombor yang diterbalikkan daripada nombor yang sebenarnya melalui kad anda yang masukkan ke dalam mesin tersebut.

Mesin ATM akan tetap mengeluarkan wang tunai seperti biasa, tapi apa yang kita tidak ketahui, pihak Bank dengan segera akan menghantar pihak berkuasa (Polis) kepada anda.

Perkara ini pernah disiarkan di TV baru-baru ini dan ianya menyatakan kaedah ini jarang diguna disebabkan ramai orang tidak mengetahui akan kewujudan sistem yang seumpama ini.



kredit: http://www.NurulAmir.com/


''Life is beautiful''

8 comment(s)

Apa yg berlaku dengan aku?


* Sudah jadi kawan baik dengan dia. Yeay!!

* Kes dulu tak settle settle agi,semalam ada adegan tampar menampar lak.Ni lah akibatnya kalau tak serik-serik kaco tunangan orang.Yg tak berkait pun kena tempias sekali,termasukla aku.Blur aku jab.Bila la nak habis ye?!

* Masih berdebar kat dept baru, awal-awal cam nih la kot.Lama-lama sila immune.Hahaha

* Cuti 2 hari ni hanya berehat kat umah (santai habis-habisan)

* Semalam shopping 2 helai kemeja, mau shopping lagi!

* Settlekan urusan me-renew and bank in duit rini (sgt malas!).Kopak duit ku lagi!

* Kek pemberian org tak habis-habis lagi mkn, sikit-sikit aje aku baham

* Lately hanya layan lagu-lagu dari ''All ur Love Tok Iti''. Sebab masih tak bosan then ada certain2 lagu cam kena kat diri sendiri. Sentapppp!!

* Pokok dalam bilik dah mula layu, nape ekk? Tak cukup air, aku dh bg air.

* ''Life is beautiful'' sbb both HAPPY together. Suka!


Tuesday, October 4, 2011

cuti

3 comment(s)




Esok dan lusa cuti!

Yeay!!





*Ada a few yg tergendala, sila settle!

Monday, October 3, 2011

pernah aku gembira

3 comment(s)

Past is past, tiada guna dikenang lagi.

Walau yg lepas itu pernah membahagiakan...







* Sekeping yg ada ini tidak mahu dicalarkan lagi

dengan semangat

3 comment(s)

Bekerja dengan semangat

Bekerja dengan jiwa

Be the best for the best





*Byk kene blajar balik, new department

Sunday, October 2, 2011

kuyu

6 comment(s)

Malas

dan mengantuk






*sikit berdebar utk hari esok


Tiru mcm dia

2 comment(s)


Nampak sgt dia susah tp dia berusaha,even aku sendiri yg duk umah nih gabra nak dengar dia jawab soklan pengacara tuh...

Menda yg bukan mainan kat mulut, yg bukan kebiasaan dan yg bukan keistimewaan agak sukar untuk dilakukan tp beliau berusaha kerana usaha kadang2 buat kita berjaya.

Usah dipot-pet akan hal tudung, hal owg kg, hal xleh spekin...meh kita tgk yg positive.Dia berjaya dalam arena dia sendiri.

Tang hal baru wat album omputeh, tu bukan bidang dia actually, tp sbb dia cabar diri sbb nak wat kelainan dan mau belajar.Maka yg mengeji xde hak untuk nk kutuk ( i mean yg over mengutuk ) untuk nak jd cikgu omputeh, nak suh jd sehebat Mariah carey,Celine Dion atau nama2 besar lain.

Stop ajelah, dia berjaya kat Malaysia kira ok.Even 1 day leh melangkah ke sana (International) sape tau kan, itu satu bonus buat beliau. Sbb beliau berusaha untuk menjadi yg terbaik.

Aku puji sbb dia cekal,sabar dan berani mencuba. Meminati beliau cuma 1 bonus. Meh kita belajar sama2 k.

asam garam

4 comment(s)

Dalam hidup,bersyukur itu penting, wasatiah juga penting.

Just be urself, usah dibandingkan anda dengan sesiapa kerana anda punyai rezeki anda sendiri.Even aku sendiri pun tak mo miskin sgt tp kalau ada rezeki nak jd kaya, aku nak je.Haha...

Tp ape ape hal, hati dan jiwa is no.1...even kalau ko kaya dan gah sekali pun tp hati dan jiwa ko sedih,tak apy dan sengsara, xde gunanya.

Maka enjoy ur life k...sekali sekala dugaan tu normal rr, sbb ia muncul pun nak wat ko belajar atau ambik iktibar. So terima seadanya.

Jangan lupa amal ibadah tau...


*Cam cute plak letak bunga api kat sebelah kanan blog aku nih, tanda happy la tu kannzzz :p


Saturday, October 1, 2011

October dah muncul

4 comment(s)

October dah muncul!

Tinggal 2 bulan agi beb! Melangkah lagi setapak ke tahun baru dan ke angka baru,tak suka! sbb tua,tp suka sbb cerita baru.

Apapun layankan aje...yg penting diri muda bergetah walau umur tuh! Ahhh...hanya sekadar angka ok!

Hahahaha

terharu

6 comment(s)



*Huhu malu...

Ada gak yg ingat, yg baik dan yg comel bg hadiah kat aku sempena aku ke new department and new position, waaa terharu!

Mestilah hargai :p


Friday, September 30, 2011

: P

6 comment(s)

Take care each other

Komunikasi

Faham-memahami

Trust

Menghargai

Mengenali

Special

Tepati janji

Bertanya kabar

Jujur

Ikhlas

Menerima seadanya

Setia

Show ur feel

Try ur best

Be ur self

No xcuse

Smile

At least jumpa

Yakin

Baik perangai



Ada lagi? Sila tambah




En Facebook

6 comment(s)

Wednesday, September 28, 2011

Cuti cuti

6 comment(s)
Walau kejab, jdla...

Apykan diri...

Oh aku xapy ke? Ha.. Ha

Monday, September 26, 2011

All over again

3 comment(s)

Bila dengar lagu Tok Iti ' All over again ' (from album All ur Love)...

....Buat aku tenang, terpikir sesuatu yg aneh, yg mesra, yg selesa, yang membuat aku tersenyum sendirian.

' ....put some trust in urself search within and you'll find, everybody gets a new beginning, everybody's got a will to change, you can climb to the highest mountain, nothing can hold u back...'

Apa salahnya mencuba sekali lagi, mencuba yg terbaik untuk kebahagiaan masing-masing.