Friday, November 30, 2018

Empat perkara

0 comment(s)


Lamanya tak mencoret di sini

Blog org kata bkn lagi glamer di mata pengguna web, maklumla Instagram , Tweet & FB dah take over lama dah

Btw, aku masih sama, cuma just nak inform ada few perubahan la dalam idup aku....

Umur pun dah meningkat & bukan makin muda



First....aku dah bersara dari bela kucing, sedih jugak la last day tu bila all my cats terpaksa aku let go kepada beberapa pencinta kucing

I hope mereka lagi happy dengan mereka since aku tak berapa byk masa dgn mereka mcm dulu

ada beberapa khabar aku dapat tau, mereka membesar dgn baik dgn tuan baru , mula aktif & makin comel 

dulu asyik duk dlm bilik je, maklumlah aku keje shift kdg balik penat...nk bermain pun tak sempat



2nd... aku kemalangan, kereta agak teruk but miracle nya aku & kwn aku selamat, lsg tiada cedera atau calar balar

kereta aje yg worst, ini adalah pengalaman yg mmg aku takleh lupa

kenangan seumur hidup, yg mana in future aku better hati2 tika drive

apapun ia telah pun berlaku, rasa mcm tamparan besar dlm hidup

dan bertapa bersyukurnya Allah spt memberi peluang ke-2 kepada aku supaya aku lebih dekat dgn Nya....aminn...



3rd, agak terlambat rasanya utk aku...mcm rugi sbb bazir umur muda dulu

dulu aku tak terpikir pun nk beli umah kannn? Entahlah....rugi bila pk balik

dulu tak matang, bdk tempat keje aku cakap, lelaki kdg lmbat matang...betul ke?

haha...btw tak sabar nk naik umah sendiri...xcited sgt!!! lagi 5 bln lg lebih kurang mcm tu bakal duk umah sendiri plak, asyik menyewa je kan...rugi

loan pun dh approve... hopefully, rumah baru nnti menjadi hadiah/harta paling bermakna dlm hidup aku



4th... aku dh mengambil keputusan menetap aje di Manjung Perak

bandar yg kecil, kalau org mai sini mesti ingat rugi menetap terus di sini

apepun, aku rasa dah sampai masa kan...aku merancang menetap kat sini je

zaman muda dulu dah habis tempoh pun,malas dah nk bersesak-sesak spt dulu terutamanya masa kat KL,Penang & Ipoh

dah masanya ambik keputusan settle down sini



Apepun segalanya adalah ketentuan Allah, mungkin rezeki aku, aku nk lama kat sini

i dunno future macam mana, aku tak mau pk sangat, hopefully semuanya baik2 aje

dengan umur yg dah nak masuk 34 nih...aku harap aku makin lebih bijak mengatur hidup

sentiasa happy, sentiasa dikeliling org tersyg & moga segalanya dipermudahkan



I hope si Dia juga sentiasa support aku, walau apapun cabarannya tika kita bersama

Amin...doa yg baik2 ye



Sekian...

Monday, April 30, 2018

4 perkara

1 comment(s)


Ada beberapa perkara yg aku nak cerita secara ringkas, syg juga blog nih asyik terabai dek malas  nak update


1.) Sape yg belum tgk Avengers? well...aku dah, cerita yg plg aku nantikan....9/10 aku bg, good
movie, good actor, scene perang tahap superb , kurang 1 point tu sbb ending dia tergantung sepi, tp 
no hal punya...ku sanggup tggu sequel


2.) 2hb May, aku stock take, warga retail mesti tau pasal nih. Preparation kali nih sgt smooth, doa2 
result yg terbaik


3.) 13hb May nanti, bakal p honeymoon secara official, hehe...1st time p Pulau Perhentian kot, tajaan 
company, long service award, sempena 10 years at my company, gila setia wei!!!

4.) Aku sgt bahagia dengan dia, walau kdg selisih paham tu ada, tp tu dugaan utk kuatkan hubungan 
kami


syukur ada nikmat semuanya....  :)

Wednesday, March 14, 2018

TQ

1 comment(s)



Org kata kalau tak merasai pahit maka kan bleh merasai manisnya

btw TQ so much untuk manis yg kita rasai

walau our life is so simple, buat itu ini tampak biasa aje

tp seronok sgt, manis tu ada

bahagia katanya....haha






Monday, February 19, 2018

cycling

0 comment(s)


Sy ada aktiviti baru, org kata kalau duk buat menda yg sama bosan jugak kan

i thnk this new hobby

hobi baru nih sambil menyelam minum air



selain have fun atas basikal nih, aku juga bleh melakukan senaman kaki

senaman mata & hirup udara segar

walau awalnya bunyi agak ridiculous nk bercycling

last last decide beli basikal & join aktivity nih



paling seronok bila ada teman teman join sekaki

duk manjung untung...bleh cycling ke teluk batik, lumut jumpa pantai semua tu

peluh keluar bleh tahan



dah tua2 nih, kena rancak sikit aktiviti diri

moga kekal sihat sokmo & freshkan diri selain sibuk akan perihal kerja harian

btw this hobby is great...selain tanam pokok



Sunday, February 11, 2018

life is....

0 comment(s)




Life is about to enjoy the moment


moment ketika bersendiri,ketika bersama pasangan & masyarakat

moment itu haruslah untuk perkara yg tidak stress iaitu HAPPY

stress itu menyedihkan & membuat anda tidak bahagia dan anda tidak ''enjoy dgn moment yg ada''



sesekali adaptation tu perlu, tolak ansur tu perlu

sesekali ego tu juga harus dibuang ke tepi

ini khas untuk yg berpasangan



jika berpasangan, bererti its not all about YOU

means both of you