Wednesday, January 14, 2015

2015



2015 sudah datang

beberapa hari lagi tambah satu angka umur aku plak

makin tua & makin macam macam hal yg berlaku



biasala ada hari hari diuji yg buat kita kadang makin goyah

apa yg berlaku itu buat aku berfikir

banyak menda aku rahsiakan atau mungkin certain org yg mengetahui

yg itu tidak berminat untuk aku cerita kan di sini



cuma harapan & impian aku tahun ini

moga lebih baik dari sebelumnya, iman makin kuat, makin berjaya ( kerjaya ) & aku juga mau makin berjaya dgn buss kucing aku

buat apa yg kita suka & sayangi apa yg memang milik kita

kadang aku malas mau pikir apa yg complicated, hal kahwinla, ikut tradisi la, dipaksa la,kena ada rumah besarla, makin kayala,pangkat besarla

mcm aku pernah cakap, ikut flow je, ada rezeki adala

kadang berusaha juga untuk menjadi yg terbaik tapi aku tak mau menyemak diri/menjahanamkan diri dgn memikir & menekan mengejar sesuatu yg belum tentu milik kita



aku nak rasai sentiap hari yg dilalui dengan gembiranya

aku nak muda dengan cara aku sendiri walau angka muda tu makin menjahui

seperti biasa, aku pakai tips, kalau nak muda kena sentiasa ceria

thats y aku elak pikir menda yg bukan-bukan yg boleh memberi aku tekanan



tapi apepun batas & nasihat yg baik tetap aku ingat & ikut

aku takkan buang segalanya sbb nk bahagia, hidup kena sentiasa diselit senyuman walau kadang luka

setiap bait yg berlaku kena hati2, pikir guna akal & jgn lepaskan pada emo atau tekanan semata bila diuji

sbb kdg yg berlaku ada hikmah & ia mau kita berlajar supaya kesilapan yg sama tidak berulang



dan ini antara janji aku pada diri untuk 2015

sentiasa positif  



2 comment(s):

Nu'maN said...

Good luck untuk awak in 2015 :p

warkah kembara said...

smoga thn 2015 m'jadi lbh bhgia utk bro....:) amin..