Thursday, February 26, 2015

group lain tema dengan kita




kadang seronok bila aku cuba masuk group group yg bukan sekepala ( i mean group kat tmpat kerja )

bukan sekepala bermaksud bukan tak suka each other tapi diaowg more to minat yg aku sendiri tak

paham cthnya different hobi, haha

ko pikir la sendiri



tapi sesungguhnya mempunyai ramai kwn adalah perkara yg best

walau di mana kamu berada, kamu tak rasa terpencil

cthnya kalau aku pergi kantin tmpat keje sorang2 takde teman, maka bila nak makan tu rasa kekok la sbb cam loser bila makan sorang diri

tapi sbb aku nih jenis ramah , maka mana2 meja pun boleh gi, boleh join sekaki , makan & sembang

tak losser dah, haha

walau kadang berbeza minat ( cth mereka minat bola & aku tidak ) tp itu tidak bermakna kita tak boleh join diaowg



even geng diaowg sembang itu ini tapi aku tetap ada sekaki kat situ

walau kadang apa yg geng diaowg sembangkan aku blur

tapi sesekali nyampuk ngn menda topic yg lain ( pedajal balik ) buat hubungan jadi syok

tetiba kami mampu gelak together2 smpai keluar air mata

tapi kena ingat,anda perlu bijak susun ayat, kadang boleh annoyed plak plus one day diaowg akan blah bila ko dtg



hubungan sesama manusia ini subjektif

cuma bergantung pada kita aje untuk membawa diri

usah di negatif kan semua perkara sehingga ko hilang kwn & dipinggirkan

kadang mencubalah untuk masuk geng geng itu tp biar kena kesesuaian

masuk kandang kambing biarlah mengembek la kannn



3 comment(s):

Gibb Zernow said...

agree with u. mcm kat mana pun kite ade, kite kene try make a connection and relationship with evryone even it is just minimal.

kite kene cube value each person supaya at the end of the day, we're not alone...

Herr Reisenden said...

Bak kata org tua2..
"Masuk kandang kambing mngembek, Masuk kndang lembu, mengembu...

ewanthology said...

bila join minum dengan brader moto besar, saya banyak diam dan sengih2 je sebab tak reti sangat pasal moto moto ni... nak menyampuk pun tak reti nak tanya apa :-)