Saturday, September 19, 2015

kisah kami



rasanya aku tak pernah lagi bercerita akan perihal soal peribadi aku aka kisah cinta aku

atau kisah cinta kami



huhu, segan actually nak bercrita, tapi apa salahnya sekali sekala

sudah hampir 5 thn dah, lama bukan?

kami bersama, together2 & kdg mcm belangkas

kita dah kenal luar & dalam, dah masak perangai masing2, so nak handle perngai masing-masing pun dah jadi mudah



aku yg baran, dia yg tenang tapi kelam kabut

aku yg workaholic dan dia yg free all the time ( tp dh keje dah )

kalau aku emo, selalunya dia buat bodoh je, sbb kalau dia masuk campur kdg lagi parah

last2 aku sejuk sendiri & we all back 2 normal

kalau dia tgh emo plak, aku slalu masuk campur suh bertenang tp akhirnya gagal ( mesti gagal lah )

then last dua2 masam muka

tapi yg uniknya tak smpai setengah hari dah back 2 normal



bergaduh, baik,bergaduh lagi dan baik adalah perkara biasa, kami dah bleh handle dengan semasak-masaknya

xde lamanya bila bergaduh, putus or break up, xde langsung dlm istilah kami

sehinggalah masing2 belajar tuk paham perangai masing2 & emo masing-masing



kami berdua completekan each other

ada certain minat kami sgt sama, ada certain minat tu macam langit dengan bumi bezanya

tapi kami boleh handle dengan baik & fair to each other

cthnya dlm kreta kalau kami buat short trip, mesti kami burn lagu feveret masing2 dlm 1 cd

10 lagu dia genre lagu yg aku tak suka langsung & 10 lagu lagi genre lagu yg hnya aku sendiri minat dan sampaikan penyanyi lagu tu pun dia tak tau

to be fair,lagu itu akan diselang seli 

tapi kami boleh melayan lagu masing2 dengan sebaik mungkin ye, haha



minat kami yg sama adalah menonton wayang, short trip, suka kucing & melayan TV series yg mostly hampir sama

selain itu beliau juga suka masak & aku tak reti, beliau cuma masak untuk bagi aku makan je,katanya nak gemukkan aku sbb tulah aku sedikit boroi & dialah puncanya

aku suka menanam pokok, tapi dia buta dalam bab perihal pokok melainkan pokok herbs je...katanya kalau dia siram pokok tu, pokok tu mesti akan mati, walhal tipu je sbb nak skip buat kerja2 berat

aku pengemas & kadang kala beliau sangat pengotor ( kih kih )

tapi beliau sangat ownsome untuk benda yg beliau paling minat, sehingga kepunyaannya itu sangat lah sempurna



dia kata tak suka cemburu, tp tindak tanduknya sangat obvious!

tp plg aku suka statement dia ' i tak cemburu tapi i tak suka org lain ambik hak i atau sibuk2 dengan barang miliknya '



well, actually suka duka saban tahun together2

kg pun sekali, so kalau balik kg mostly bersama

even kalau aku keluar sekali pun bnyak dengan dia berbanding kawan luar

pusing2 balik pun , aku akui memang senang keluar dengan dia aje

walau kat luar pun kdg kami bergaduh besar smpai tak bercakap sepanjang perjalanan

tapi korang boleh bygkan, kami tetap boleh makan semeja



aku kenal dia 5 thn dulu, nak miliki dia bukan senang ok

main tarik tali lama jugak, beliau sangat jual mahal

tp syukur kami bahagia hingga kini

umur pun beza setahun je



dia ada kucing feveret nama britney

aku juga ada kucing feveret nama katty 

kami ada kedua-dua kucing feveret pula namanya kamal adli

tapi kami tetap kena jaga kucing nih semua sekali, dengan anak2 mereka yg ramai pulak tu



haha...well.. & then we live happily ever after

itu aje ye  :P



4 comment(s):

Gibb Sulaiman said...

this is ultimately sweet...

bile baca kisah ni, rasa sangat cemburu. tapi apa boleh buat, rezeki masing2...

mendu'akan yang terbaik buat kalian...

Asrul "iLham" Sany said...

Untonglah orang can'do ada kesayangan...

Nu'man Qatadah said...

Pray for your happiness .. :p

Kamen Shinobi said...

5 tahun still bersama..ini rare.hehe

Tahniah