Wednesday, July 20, 2016

hijau laman saya





Selain melayan laptop , hobi aku jugak adalah menghias laman & berkebun

bunyi mcm gegirl tp serius menenangkan 

melihat tumbuhan hijau & berbunga nih adalah satu terapi yg murah serta tak perlu dibayar



setiap kali balik kerja tak kira lah ptg atau malam mesti melawat laman

sambil menyiram mereka yg comel comel nih

awalnya kenala kuar duit sikit, tp beli bunga laman @ pokok hiasan tak mahal mana pun

lagipun aku suka tumbuhan hiasan yg simple, senang hidup & suka cahaya matahari lebih

sbb laman rumah aku mmg direct sunglight



btw laman belakang rumah plak

aku tanam tebu,serai,kunyit,ubi kayu,kangkung even pokok pisang pun



seronok bukan? selain dpt menenangkan diri & menyedup udara segar

sesekali badan juga akan berpeluh


4 comment(s):

Nur Haziqah Mohd Rosli said...

This is great! i tak reti nak berkebun, but pokok banyak kat rumah sebab my dad rajin tanam pokok. i boleh tolong siram je

Jazzlee said...

Mat bunga la niiii

. said...

Hi environmentalist !

. said...

Hi environmentalist !