Thursday, December 18, 2014

cuti cara kami



ada org kalau bercuti mau grand grand

ada org kalau bercuti maunyer budget 500 ke atas atau lebih

dan ada juga punyai perencanaaan yg rapi yg maunyer berbulan plan

seronok kan?

bercuti sape kata tak seronok, apatah lagi bleh lari terus dari norma kerja makan gaji yg membosankan tu,haha



tapi tidak kami

kami pilih percutian yg amat budget, sekadar dekat2 atau mungkin jauh, yg seringkas mungkin

book hotel pun satu malam je, bwk kereta pusing2 tempat asing, google siap2 pe special bandar yg dipilih & enjoy!

thats it!

kami apy sbb seronok duk tempat baru yg mana diluar dari tmpat kami pijak hari-hari



lain org lain terapi cutinya

kami tak perlu hotel 1juta bintang atau kawasan exclusive tapi janji bersih, tenang & cantik

sederhana tu penting yg penting menikmati moment yg ada

paling best golek2 dalam hotel dgn sembang2 yg rancak sepanjang perjalanan

moment yg tak boleh dijual beli



* btw kami baru je balik dari Alor setar, walau bandar ini simple yg amat tapi seronok 



2 comment(s):

ewanthology said...

saya cuti sekali sekala, so mmg plan awal awal dan nak grand grand skit... baru boleh betul2 berehat dan release tension :-)

Rapunzel Cikilolo said...

cuti tu kan maksudnya rehatkan otak...