Wednesday, December 10, 2014

hanya kerana kucing





Kepada yg suka sngt mintak kucing free...dah fikir perbelanjaan selepas tu..mknan...ubatan...walaupun dpt kucing tu free...fikirkanlah tanggungjawab selepas tu...kalau dah minat sangat...bela je kucing mana2 pun...semua kucing..kalau jaga betul2...cantik jugak... ~ di petik dari pesanan Sam Qasrina Cattery kpd group kucing parsi & baka DLH


aku rasa, aku tak perlu xplain pjg...cth kat atas sgt jelas, even peminat kucing zaman skrg mau yg cantik2 shj, tu ofkos cuba nasib mintak free tp bila sy iklan kucing kg yg biasa2 tapi free tiada siapa yg mau, mmg benar hak mereka untuk memilih tapi masing2 perlu ikut kemampuan & tanggungjwb


menjaga kucing mmg nmpak mudah tapi sebenarnya tidak wei kdg memerlukan kesabaran yg tinggi even bg yg mahal2 beli tu jua perlukan perbelanjaan bukan sikit untuk memantainkan kecantikkan mereka & kesihatan mereka. Kalau ikut yg lagi cantik & mahal harganya lagi cerewat mau jaga, mereka ini tak lasak, manja & kadang senang mati jika tak vaksin & moniter


yg penting passion & perlu ada rasa syg pada kucing tak kira jenis apa kucing itu pun, ini tidak ada certain group sgt memilih, kucing jenis kg tak dipandang, tuan empunyer diperlekeh...aku kdg tak paham kenapa? kucing aje pun, mereka harmoni je hidup, kita plak yg emo gaduh2




2 comment(s):

Muhd Zacky said...

Kucing free? Wow, cakap kat dia zaman sekarang mana ada benda free dah, masuk toilet pon 20sen paling murah sekarang.

Kat rumah aku sekarang ada 5 ekor kucing. Seekor je kakak beli, yang lagi dua kutip kat office kakak, lagi dua emak dia beranak dekat rumah. Tu tak termasuk kucing-kucing belakang rumah yang selalu bagi makan. Kalau betul nak bela kucing, merata boleh dapat. Haih, teremo pulak. Hahaha.

Emma Amir said...

Nicely said!
Kan.

Kat rumah sekarang ada 4 ekor kucing. Malaysians mostly minat kucing berbulu panjang macam Maine Coon, Persian. Tapi tak sanggup nak bela. Maintainance tinggi!

Now bela kucing biasa je. 2 ekor amik dengan orang, dia iklankan kat Petfinder (Sini banyak kucing free kalau nak, tapi mostly kucing biasa la), lagi 2 stray cat.

Bela kucing biasa pun tinggi maintainance, ni pulak jenis yang berbulu panjang.

Semua benda nak free, tapi x de komitmen payah la.

*teremo jugak.Hahaha.