Friday, August 19, 2016

cinta digarhayu



first time aku tulis blog dengan meletakkan tajuk dahulu

walhal selalunya tajuk datang kemudian, kerna nak letak tajuk itu lagi mudah dari mencoret kat sini

yg mungkin selalu on off on off ataupun tulis padam tulis padam kan

well itu time masa tiada idea atau tiada peristiwa menarik utk dikongsi



kekadang bila pikir balik

aku sebenarnya tak sure date anniversary kami officially bila, lupa time kami declare secara official

cuma aku ada sedikit ingat peristiwa tu berlaku selepas mcm2 dugaan mahupun drama sehinggalah kami bersama

kalau aku cerita kat sini, rasanya mata korang akan terbuka besar( sbb terkejut ) sbbnya kdg dipikir akal itu tak logik, tp ia berlaku di dunia realiti ini



lupakan hal itu

jujur aku mahupun si dia, we both not really remember that special date ( tarikh kami terima each other ) , thts y kami tak pernah celebrate anniversary kami pun

penting ke? sesetengah org merasakan begitu...tp kami sempoi je wei

apepun kami tetap celebrate our both birthday yg tak jauh month tuh

si dia month of dec & aku month of Jan

kan senang tuh, lepas celebrate utk si dia, selalunya kami akan travel 

after that celebrate birthday aku juga,



uniknya birthday kami, kami akan pilih hadiah sendiri ( ko jangan bertanya kenapa ? )

type hadiah kami akan share sesama dari awal & we both cari

so senang , we both akan puas hati

atau kdg2 gak ( ini romantik ok ), kami akan pilih hadiah yg we both bleh minat atau guna bersama

cthnya perfume...senangkan? jimat budget duit dan sebagainya



oh ya, berbalik pada anniversary kami yg tak pernah celebrate

rasanya aku cuma ingat ia official after raya, after mcm2 dugaan 

date sebenarnya serius mmg tak ingat

so we all decide tak celebarate

tp mana tau we both gila, akan pilih date untuk kekononnya celebrate setiap tahun nnti

haha...senangkan? 



apepun we both in relationship more than 7 years, yg mana u all takkan imagine mcm2 dugaan pernah terjadi antara kami

syukurnya walau pelbagai badai, we all tak pernah clash pun

even masing2 ada masa give up dgn each other, yg mana korang takkan terbayang pun pahitnya

dan aku tak mungkin akan share kat sini

tapi kami tetap utuh bersama, love each other & terima seadaanya



setiap yg berlaku, we both anggap pengalaman berharga & dari semasa ke semasa kami baiki kelemahan masing2

jujurnya anak bulus kami pengikat hubungan ini

dan kami selalu ada utk each other time susah dan senangnya ye



well, cinta digarhayu kannnn

huhu



3 comment(s):

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Asrul "iLham" Sany said...

beli fashion royalty please

Mamat said...

Bila sang pendosa mencari jalan syurga...


Putih belum pasti suci,
Hitam masih bisa dicuci,
terkadang niat dihati ingin berbakti,
tapi terjaga dari mimpi, ditampar dosa itu dan ini,
tapi tetap kugagahi,ku berjalan kalau tak bisa berlari,
cuba seimbangkan dunia dan ukhrawi,
pasti yang akan memerhati,
lantas, akan cuba menyakiti,
tabahlah hati,
redha Ilahi yang dicari, bukan redha insani,
Iman bukan nampaknya didahi,
imanku masih ku meraba tercari-cari,
Istiqomahlah iman di hati,
Agar syurga itu tempat diakhiri