Wednesday, February 22, 2012

menumpang kasih


chumil giler

kita manusia bule je amalkan asal kena gaya dan tempat

sama2 rr bantu membantu


ingat agi gua masa kecik, gua sengaja letak telur angsa sekali ngn telur ayam, bg ibu ayam 'ram' kan sekali

bila netas, ibu ayam dah anggap anak angsa tu anak dia 

chumil giler, muhibah konon...hoho


apapun anak2 tu jgn dibuang specially yg terlajak perahu ( sila jgn terlajak perahukan ye! )

ramai yg bule jaga

sian mereka, ada yg mati kat bakul sampah, kejam sape yg buat!



* hidup kadang kejam, tp jgnlah kita jadi 'part' of it   


5 comment(s):

Asrul "iLham" Sany said...

sy suka jambu. ok bai.

::FAIZ:: said...

Lama saya tak singah sini...


terasa simpati lps tgk pic tu. :)

syabab said...

siyes ka leh jd cmtu? nk try ls t gabung telung itik ngn angsa..hehe

Hans said...

haiwan pun sayang pada anak dia kan
segelintir manusia skrg nih pula sebaliknya

bukankosong said...

asrul: ??? jambu plak dah

Faiz: me kasih selalu singgah ye :P

syabab: serius! cur try tgk

hans: a ah tul, ada akal tp mcm xde akal