Tuesday, May 28, 2013

stress di tempat keje



stress di tempat keje merupakan antara faktor mengapa ramai yg resign dr sesuatu company

as usual, tekanan amat memenatkan & merosakkan mood untuk bekerja



actually kalau dipikir balik

kat mana-mana pun ada tekanan, cuma terpulang pada kita mcm mana nak handle

either dengan berhemah atau mengambil jln singkat dgn melarikan diri terus



for me, better kita let go je masalah, jika tak patut utk difikir maka jgn fikir

tetapi jika patut diselesaikan, selesaikan dgn plahan-plahan serta positif

kdg kita kena bermuka tebal & berhati besi

katalah gajah atau rimau ke, tetap sang kancil yg dipilih



selalunya tekanan akan wujud bila kerja terlalu byk

tips aku adalah, selesaikan mana yg penting dulu

cthnya kalau rumah sgt berselerak

maka sy akan bersihkan bahagian halaman pintu dulu, kemudian ruang tamu

yg dalam bilik tu nantilah, yg penting bila tetamu dtg, rumah nmpak bersih

gitu


5 comment(s):

pelakon popular said...

betul betul..mana2 keje pon ade tekanan.sabo jelah...rasa nak tido je ni...haihh

the malay male said...

tak boleh nak lari sebab ada komitmen... bukan senang nak cari keje baru skrg ni :-)

luddin said...

kena bertabah tuk mencari jalan penyelesaian..

AiSyA LiEzA said...

smua benda ada tekanan kalau x mmg x buat keje la kan... smkin tinggi tekanan smkin rajin nak buat keje ..hahaha,,, tmbh2 deadline makin dekat.. -_- bijak2 kan diri handle tekanan kalau x mmg stress n rasa terbeban... ^__^ so, jgn tgguh2 keje.. dan jgn bermalas malasan ^__^

Teena Tna said...

Belum ada pengalaman lg, next week baru start pract, wait n see how the stress come..