Tuesday, June 18, 2013

novel


hari tu ke kedai buku

ingin mencari novel barangkali sbb sudah lama tidak kemaruk membaca

last novel Tombiruo Terakhir karya Ramlee Awang Murshid



cuba cari-cari

cuba belek belek kat ruangan novel tuh

rata-rata kat situ para gadis

malu plak bila sang teruna masuk



tapi HAMPEH!

novel pengarang kita suma 'Klise'

modal yg sama, isu yg sama, kemelut yg sama dan jalan cerita yg dah boleh agak kesudahannya sbb tgk tajuk pun dah tau, pengakhirannya mmg mcm tuh ( aka bosan! )

dari satu novel melayu ke novel melayu yg lain tetap same je!



tgk kat ruangan best seller plak

rata-rata isu cinta lapuk yg sama jugak

ini agaknya org kita mahukan, omg!



lalu beredar tanpa buku

ceh!


6 comment(s):

Anasyg said...

HARUS cari Ramlee Awang Murshid punya novel :) dia punya semua best

smbotak said...

cuba cari penerbit indie yang ada jual buku cara online. lebih senang sebab boleh self collect atau hantar ke rumah je. sempoi...

Asrul "iLham" Sany said...

yang wat macam mana kalau makin ramai orang Melayu yang nak buku yang pree je...

kalau sushi pree takpe hahahahhahaahaa

Rapunzeel Cikilolo said...

patut tukar arah baca novel ilmiah...

hehe!

Rain said...

taburan normal bila kuanti lebih dari kuali

(kuantiti > kualiti)

pelakon popular said...

u hav a good taste.memanglah kedai buku tak boleh pakai bila cari novel melayu.kena cari kedai buku alternatifla rasanya...good luck!