Friday, July 12, 2013

bila ibu bersalin


tadi, ketika sedang rehat-rehat tengahari bersama geng-geng sekerja

yala, mana boleh makan tengahari

maka ada yg pot pet pot pet sambil baca newspaper



kami si dua lelaki & aku yg belum kahwin, mmber dah

tetiba member pompuan bercerita pasal 1st time bersalin

entah nape masing-masing open plak



diaowg cerita pengalaman di wad kecemasan

rahim dipotong dgn gunting ( oh! ) untuk bg laluan

xperience ngn ibu bersalin lain

jerit-jerit pekik

banyak doktor lelaki dari pompuan yg jadi bidan



maigod

besar pengorbanan kaum hawa as a mother

9 comment(s):

Sam Banjamin said...

pikirkan mak kita je dah la... besar pengorbanan...

the malay male said...

terasa ngeri bila membayangkannya

Zuan said...

dah kita selalu terlupa akan pengorbanan mereka :'(

Ri said...

setiap kandungan dan kelahiran itu SATU perjuangan utk DUA nyawa...

terima kasih, ibu!

Selamber Rock said...

period pain pun dah sakit, ni kan nak bersalin. huhuhu...

saya dah tukar address blog

http://selamberokes.blogspot.com/

thanks..

NUke_Rude said...

si bapa dipotong kulit anu ketika berkhatan; bagi menjamin kebersihan alat sulit sebelum berjaya mengandungkan si perempuan.


ok la kan. fair. hahahaha

baby comel said...

erkk, harap2 setahun dua lg la akan lalui pengalaman tu.

baby comel said...

@NUke_Rude hahaha, statement tak tahan nk baca. but it was true right? hahaha. tapi sakit kena potong dgn sakit bersalin tu lain lah sakit. dgn risiko kematian lagi.

DIARI MAT ARKIB said...

itu la kekuatan seorang wanita, lelaki belom tentu berani nak mengandung kalau itu yg perlu dihadapi semasa proses melahirkan...