Sunday, June 30, 2013

Penat dasyat

4 comment(s)

Kepenatan melampau utk beberapa hari ni

Terkejar-kejar

Nak nak bos tarik plak cuti

Emo aku dengar


Thursday, June 27, 2013

pilihan saya

2 comment(s)

hari hari bekerja dengan jayanya

pada pandangan aku ia sudah yg terbaek

tak tahulah pada mata yg lain



namun sila betulkan niat

kita bekerja hanya kerana Allah & kerana rezeki yg halal

yg paling penting juga adalah kepuasan

ramai yg bertanya kenapa pilih kerja spt ini



jawapannya, aku suka, aku bersyukur & puas

mungkin untuk kaya, ini bukan kerjayanya

tapi untuk hati nurani, setakat ini aku belum bangun pagi pagi sblm gi kerja ,stress berkampung dalam otak

syukur


Wednesday, June 26, 2013

hempedu mahu ditelan

5 comment(s)


dalam berpasangan bergaduh/salah faham adalah perkara biasa

kadang hal yg kecil boleh menjadi masalah yg sangat besar

ini adalah kerana pasangan itu mahukan perhatian/ kerana beliau sgt mencintai



hidup memang begini

walau hakikatnya bagai hempedu mahu ditelan


Tuesday, June 25, 2013

doa termakbul

7 comment(s)


turun jua hujan

syukur


Monday, June 24, 2013

akibat jerebu

5 comment(s)




Sunday, June 23, 2013

dasyatnya

3 comment(s)


dasyatnya jerebu

mcm embun di tengahari

penduduk di luar ramai yg ala doktor, maskman



Friday, June 21, 2013

holiday

6 comment(s)


lama tak bercuti

lama tak mandi manda

lama tak bermalasan



selamat bercuti

lagi 2 hari lagi

yeay!


Thursday, June 20, 2013

mengada-ngada

8 comment(s)



ringan je tgn aku kat budak pompuan nih


Tuesday, June 18, 2013

novel

6 comment(s)

hari tu ke kedai buku

ingin mencari novel barangkali sbb sudah lama tidak kemaruk membaca

last novel Tombiruo Terakhir karya Ramlee Awang Murshid



cuba cari-cari

cuba belek belek kat ruangan novel tuh

rata-rata kat situ para gadis

malu plak bila sang teruna masuk



tapi HAMPEH!

novel pengarang kita suma 'Klise'

modal yg sama, isu yg sama, kemelut yg sama dan jalan cerita yg dah boleh agak kesudahannya sbb tgk tajuk pun dah tau, pengakhirannya mmg mcm tuh ( aka bosan! )

dari satu novel melayu ke novel melayu yg lain tetap same je!



tgk kat ruangan best seller plak

rata-rata isu cinta lapuk yg sama jugak

ini agaknya org kita mahukan, omg!



lalu beredar tanpa buku

ceh!


Video klip datuk Ct kelas E

5 comment(s)




marah tul aku ngn tok iti nih

lama dah nak cakap, suka sangat buat video clip taraf kelas E



kamu tu penyanyi no.1 Malaysia bukan penyanyi no.15

simple tp kreatif itu yg peminat nak

walau mau save budget pun biarlah ada makna



pukul karang kan bini owg plak

hehehe





Sunday, June 16, 2013

keluarkan angin

6 comment(s)


byk cara mau keluarkan angin dari badan

sbb kalau byk & tak sesuai, badan tak selesa

maka elok dikeluarkan



antara kaedahnya ;

-kentut

-sendawa tanpa segan

-tarik rambut & sendawa

-cari uban/ tarik & sendawa

-urut/ tekan belakang & sendawa

-serta gigit bawang putih



ada yg elok,seronok,nikmat dan ada yg sangaaaaaaaaaaaaat tak sopan


Thursday, June 13, 2013

man of steel

8 comment(s)


gi lah melayan Man of steel

sumpah owsem!



aku tak berapa gemar superman kerna dia pernah dihina dgn seluar kecik

kini time suka rasa mcm nak terbang plak



Monday, June 10, 2013

selepas kerja adalah holiday

9 comment(s)


pekerja yg bijak & sihat adalah pekerja yg tak bawak balik kerja ke rumah

atau membawa tekanan kerja ke rumah



sebetulnya setiap hari selepas pulang dari bekerja adalah holiday

holiday dari memikirkan menda-menda yg complex yg berkaitan kerjaya

home sweet home katanya



itulah yg sepatutnya diamalkan

barulah kekal muda remaja

terhindar stress



Thursday, June 6, 2013

kucing suka air

8 comment(s)




ramai yg kata kucing takut air

tradisi juga membuktikan sedemikian, kalau tak takdelah masa nak mandi mengelupur tak hengat



tp aku ada sekor kucing nih,tomei gwiyomi sgt

suka main air, kalau masuk bilik diaowg mesti air tumpah

penat gak nak tukar air minum kucing nih sbb kotor, dia suka masukkan kaki dia ke dalam

tapi hobi dia mmg suka main air

ala-ala si bawang merah duk tepi sungai, kuis kuis air ngn tangan sambil nyanyi lagu mahu di pinang anak raja, sesuai sangat

hoho



kalau dengar aku tuang air dalam gelas, berlari-lari dtg nak sentuh tuh ( garu kepala aku )

aduiii

nama beliau marion





Tuesday, June 4, 2013

Putih putih

3 comment(s)

" Putih putih melati

Merah-merah ultraman

Lalala "


Lagu si budak kecik yg panggil aku cikgu tempohari

Comel giler!

Merah-merah ultraman yer?

Hoho


Saturday, June 1, 2013

dalam sibuk

5 comment(s)

penatnya tuhan aje yg tahu beberapa hari ni

kat tempat keje, amat amat bz, even waktu mkn pun jadi singkat, fokus lebih kat department

dugaan paling berat bila anak buah / staff berhenti serentak



juga bz dengan boarding kucing & arnab kat umah ( menjaga kucing org lain ) ketika tuannya balik kg atau bercuti/ outstation

dlm bz sempat meluangkan masa untuk business ini



tak lupa juga tragedi terkena kaca botol pecah ( jari tangan kanan, luka parah )

dapat 3 jahitan & 1 injection sekaligus

btw cuba korang bygkan aku amat bz dengan menggunakan sebelah tangan ini, i mean tgn kanan yg luka tu tak boleh buat keje berat sgt



apepun setakat ini enjoy, walau terpaksa berkejar sana sini dalam payah