Wednesday, December 21, 2011

Bangla,Nepal,Myanmar, Indo

Bangla,Nepal,Myanmar, Indo dan ada agi rr a few

mereka nih dh merata-rata kat Malaysia, siap bule cakap melayu agi, silap aribulan longhat kelate pun bole

gigih mereka cari rezeki

kat Petronas,seven E jd cashier, kat Jusco jd tukang angkat barang, ada yg jd tukang masak, owg gaji

janji majikan bayar murah ( xsure sgt, mostly la dgr )

mana owg kita? sector mana? kalau sector kerajaan berjaya-jaya ok rr, jgn sector SERENTI plak

mostly bila tanya majikan,owg tempatan kita mana? owg kita demand katanya,byk songeh dan kalau keje sekejab2 je, tak tahan terus blah



*ikut demo lah, rezeki masing2,hal masing2, pandai2 rr ko plan, yg penting ko jd manusia berguna dah...gua malas nk keji2 nih  :P

5 comment(s):

nizamsani said...

penjual aiskrim bermotor.
penjual kain bermotor.
penjual karpet bermotor.

syabab said...

syabab phm sbb tempt syabab keje pon xramai yg nk stay lme..jenis demand nk gaji tinggi2...huhu

Ri said...

betul kata BK, rezki di mana2.
hrp generasi muda kita (wah, aku dah cukup tua utk kata camtu) pandai bawa diri sbb semuanya terpulang atas diri sendiri.
usaha beb, usaha.. org yg kamu nmpk berjaya sekrg tu bkn jd begitu dgn sekelip mata ye

Asrul "iLham" Sany said...

gua rakyat kg paloh n bakal rakyat damansara (or Queensbay) bley muahhahaa

bukankosong said...

nizamsani: sifu, terbaikkk...mereka itu gigih cr makan

syabab: bebudak zaman skrg, mau keje senang je

Ri: tau xpe...sedarla wahai generasi :P

asrul: impian lu mmg gua tau sokmo, hehehe