Friday, February 22, 2013

buka kasut


selalu tgk TV series, aku perasan owg luar

owg puteh,mat saleh & kaum-kaum oversea lain

kalau masuk umah pakai kasut, rilek je ye



bygkan kalau kasut tu kena taik kucing,tak ke jenuh baunyer tuh

plus larat ke mereka asyik nak sapu & mop rumah je



owg Melayu kita since dari dulu masuk umah buka kasut

dulu, pakai air dlm tempayan baru naik atas umah

tak selesa kalau lantai kotor

nak nak kalau ada anak kecil


6 comment(s):

smbotak said...

Nasib baik mandi pun bukak kasut...

Rapunzeel Cikilolo said...

emmm.. ofis aku pun masuk bkk kasut :)

faiq said...

so...east or west, home is best

whitecappuccino said...

tu la sampai atas katil pun pakai kasut.

ceritaku MEMORIKU said...

mat salleh dalam toilet pon carpet bulu
lalu pula dorang membuang
-na'dz

Encik H said...

masa kat tg malim dulu, aku duduk berdua dgn bos, cina la..dalam rumah kitorang pakai kasut sampai la kat pintu bilik..

bila kat kuantan ni, kitorang set rule dalam rumah kena bukak kasut..