Sunday, October 3, 2010

MELROSE PLACE


Salam...munin semua, happy sunday!!!menjelma lagi Ahad dan berakhirnya minggu ini, esok senin minggu baru lakk...

Xde pe yg menariknya minggu ini melainkan sedikit ketensionan...settle sudah dan aku malas mahu memikirkan...

Semalam abih sudah kumelayan kerenah MELROSE PLACE season 1, dan resultnya adalah best...walau awal2nya agak2 bosan sikit but makin bergerak cerita dan watak ia makin menarik utk diteroka.

Cerita yg mengadun pelbagai kisah yg dimulakan dgn kes pembunuhan...tp topic utama adalah tentang cinta dan persahabatan. Selain tu adalah tentang kerjaya,pendidikan,semangat,dengki,khianat,benci,kecurian,tamak,ikhlas,jujur dan pelbagai lagi yg dibawa baik oleh watak masing2. Namun apapun kesudahan cinta dan persahabatan adalah segalanya.Gembira sebenarnya pengakhirannya adalah happy ending. Walau cinta2 diaowng nih asyik on off on off je...geram gak, ingat bercinta nih main2 ke..!! ( tul x umah merah?!! He...he...).

Cerita owg pute nih walau negativnya bole tahan byk tapi korang if layan series nih please kembali pada yg positiv , lihatla dari sudut itu kerna anda mungkin bole mempelajari sesuatu.Walau ia tentang kehidupan biasa yg jarang ada kesan khas(biasala cerita2 Hollywood lately) namun perjalanan mereka tetap penuh konflik yg mengajar utk menjadi ssowg yg terbaik dan berguna dalam hidup.

Dari satu watak ke satu watak semua mepunyai agenda tersendiri dan kisah cerita baik dan buruk tersendiri, itu yg unik pasal series nih...please tgk sendiri sbb aku agak penat menaip nnti utk menghurai setiap watak..

Oh ya, jgn dilupa set pengambaran diaowg...wow gempak sih!!...MELROSE PLACE iaitu sebuah kawasan perumahan yg bg aku wow best if aku leh tinggal kat situ one day...kwsn perumahan berkos tinggi dan special...semua watak berkumpul di situ utk menjayakan peranan masing2...

Apun layan k...bestttttt..... : )

psst: you...dtg c,ni...muah!!!!! MySpace

0 comment(s):