Sunday, November 11, 2012

kekurangan



aku rasa setiap org ada kot kelemahan diri tak kira fizikal, mental ataupun perangai

kekurangan yg kita tak mintak tapi ada

maybe tuhan nak uji supaya kita lebih kuat dan lagi matured



aku paling pantang bila kelemahan dimentioned org lain atau oleh kenalan rapat

konon nak gurau tapi dia tak tau kita tak suka

buat control control gelak aje, tapi dalam makan dalam wei

merah padam dah muka



hilang semangat serta merta dan takde mood

rasa nak lari bawak diri jauh jauh

dan lepas tuh persetan aku takkan mau tengok muka org yg mengata tu lagi

itulah yg terjadi, tapi alih alih jumpa gak sbb mereka yg kita hadap tiap hari 



btw aku senang je, terima jelah kekurangan tu walau pahit

nak buat macam mana, nak ubah pun tak boleh, dah lagu tu

positif ajelah, telan bulat bulat tanpa rasa bersalah

lama-lama senyap la mulut khinzir tu

kah kah kah 


6 comment(s):

Lelaki Ini said...

Setuju dgn ko. Jgn hina la kelemahan n kekurangan seseorg.

aimi adilah said...

mulut khinzir ek...ahahhahahahahah

Amin A. R said...

sakit kan hati bila kekurangan kita dijadikan bahan lawak....tapi redha jer lah. dah itu yang tertulis. semoga kesabaran kita diberi ganjaran olehNya...... :)

Rapunzeel Cikilolo said...

kehkehkeh. sempat paling batu tu, mencarut...

btw, siapa die untuk adili kite?

whitecappuccino said...

biasala tu..ada orang yg sengaja nak highlight kelemahan dn kekurangan orang lain..tp bila dijadikan bahan lawak tentu geram juga kan?

Haikal Blank said...

mana ada orang suka bila aib dia dibukak. tapi ada yang kita masih boleh terima, ada yang tak.

tapi tu lah, kalau kita melawan, lagi kena. kalau kita buat bodoh macam tak ada pape, orang givap sendiri bahan kita.