Thursday, November 29, 2012

zaman bahaya



cerita nih dah lama berlaku

xdela lama mana pun, hujung bulan lepas je



nak jadi cerita one of my staff ( lelaki ok ) tengah menunggu kawannya kat bus stop sorang2, kira-kira pukul 1am

betul betul sebelah Aeon Au2

tetiba datang 10 budak lelaki, kata staff aku tu semua remaja

dan mereka mereka ini bawak kayu besball, kayu hoki, rantai besi, rantai moto, pisau dll yg mmg merbahaya



anak buah aku nih terpingga-pingga 

diugutnya dia supaya dibagi dompet, hset dan segala menda berharga padanya

kasar ok cara mereka ( ofkoslah dah penjahat )

disebabkan 10 org, tak de maknanya anak buah aku nih nak melawan, tambah-tambah dengan senjata tajam lagi

semuanya berlaku dalam sekelip mata

hilang segala harta berharga staff aku nih, sek baik tak hilang nyawa



well, tengokla, lelaki pun boleh kena, apatah lagi perempuan

kalau perempuan tadi, aku tak taulah apa jadi

kesimpulan hati-hatilah zaman skrg

ada antara yg nak kaya cepat tapi guna kaedah yg salah

mmg zaman bahaya


21 comment(s):

Nick Nashram said...

10 orang nak lawan 1 belajar taekwando pun kalah..lebih2 lg kalo gna senjata..kalo terjadi kat perempuan tak tau r camne.

Joey said...

itu tempat memang agak dangerous.

p/s syukur tak pernah kena masa stay dekat2 sana. dan berharap x kena.

skulluv said...

so, agak2 apa patut kita buat ek?

the malay male said...

nak kemana mana kena berteman.

Rapunzeel Cikilolo said...

lain kali keluar kena berlagak miskin. pakai compang camping dgn sliper jamban.

aieh, risaunye. bahaya.

dee said...

scary.

syafiqakarim said...

betul la beb.
bahaya. gua yg pompuan ni acaner lak

Haikal Blank said...

manusia celaka yang menyamun semua ni. nak benda senang je tanpa usaha. haish.

BENA said...

bagus lah tu tak melawan. dari elawan. nyawa hilang .

Samad said...

lu kirja dekat jusco au2? hmm budak keramat memang dah dilatih dari kecik jadi langsi dan cilaker

bukankosong said...

@Nick Nashram mesti dh kena rogol dah pompuan tuh

bukankosong said...

@Joey dh pindah ke skrg?

bukankosong said...

@skulluv hindari tmpat2 yg sunyi & duk sowang2

bukankosong said...

@the malay male tulah, kena berteman

bukankosong said...

@Rapunzeel Cikilolo haha..dan dan

bukankosong said...

@dee

tulahhh

bukankosong said...

@syafiqakarim lagi bahaya

bukankosong said...

@Haikal Blank tau xpe

bukankosong said...

@BENA jalan terbaik...nk lari xboleh dahh

bukankosong said...

@Samad serius?

Samad said...

serius beb. aku duk au3. aktiviti budak keramat sume aku dah khatam, curik rompak sume budak2 baru nak naik punya kerja. aku pon tak lari dari benda2 macam tu dulu. huhu