Tuesday, September 20, 2011

Misteri dunia


Usaha tangga kejayaan, jgn lupa kesabaran, pengalaman tu adun sekali. Guna akal dan fikir mana baik dan buruk.Buat keputusan sebaik mungkin, jgn duk ikut nafsu.

Keras mana pun hati tu, kan cair gak. Plahan-plahan berkayuh.

Uniknya manusia, masing2 ada penarik. Kelebihan masing-masing subjektif, even dengan senyuman aje mampu buat ko jatuh cinta walau muka owg tu cam pecah umah.

Perangai kadang2 dinilai...tp aku rasa perangai is no.1...muka cantik tp BITCH nak mamposs baik tikam diri je.Tak guna hidup.Ha..ha..

Walau niat tak menghalalkan cara, tp selagi niat kau tu murni maka ko akan terhindar dari menda2 yg tak sepatutnyer...at least kan!

Past is past, masa kini yg penting...tp apa salahnya mengenang yg lepas, lipatan sejarah yg best utk kita belajar baik dan buruk, pengalaman Tu! Tp yg pahit dan sedih tak yah kenang atau ingat lama-lama.Tak guna pun, bukan leh betulkan!



* Finally jumpa gak... woo0! aku kat tengah-tengah dr awal lagi

8 comment(s):

::FAIZ FARISH:: said...

banyak sangat maksud tersirat ni

CintaZulaikha said...

cuba nak paham~

Faaein Talip Roy said...

pengalaman yang lepas jadikan pengajaran..

Asrul "iLham" Sany said...

setuju, perangai tu lagi 'kacak' dari luaran yang kurus mengalahkan Amber Chia or Kate Moss

walaupun jadi 'gila' kekadang agak 'menakutkan'

Joey said...

waw... "misteri" nya entri kali ini..hahahaha

memang betul perangai tu no 1

tapi lets tambahkan warna sikit kat situation tu

kalau sorang muka cantik dengan perangai baik dan sopan

dengan sorang muka masha allah baik bunuh diri jer dengan perangai yang juga baik dan sopan

yang mana kah pilihan anda?

eman said...

mcm phm jer mksd tersirat nie...hehe.. yup benda lalu kita xkn mampu ubah...semamngnya kita manusia biase yg xlari dr melakukan kesilapan... pe yg mampu kite buat adelah menjadi lebih baik dr semalam.. demi mase depan... mase silam mang susah tuk dilupakan tp mase lampau itulah mampu menjadi penghalang atau penerus kehidupan..kita yg decide pe yg kite nak... maka berubah lak tuk jd sebaik mungkin..kerna org yg mampu menerima kite seadanya itulah yg terbaik... jadi tuk diterima org lain maka same2lah kite berubah ke arah yg lebih bek...hehe

bukankosong said...

faiz: yup, utk renungann

Ika: senang aje tu, xdela tersirat mana pun

faaein: a ah, learn fr the past

bukankosong said...

asrul: perangai is no.1 :p

Joey: senang aje, dua2 i pilih, cuma yg 1st tu bonus la utk dia. Tp yg ke-2 mesti ada kelebihan yg 1st tu xde...dun wurry tuhan maha adil, dia menciptakan yg terbaik utk hambanya.Just be urself n confident...tak perlulah misteri sgt ye! ha..ha..opsss!!!

Eman: tepat sekali! learn from the past but the best! :p