Monday, December 17, 2012

berasa tidak selamat



ada hamba Allah ini, kdg aku tak paham dengan diri beliau

actually beliau sgt baik

namun perangai dia yg sering rasa tak selamat dan sering merasa kurang dan mahu lebih dari org lain membuat beliau sentiasa ditakuk yg sama dan sering tak gembira dalam hidup beliau

entah apa nasihat sesuai lagi untuk beliau?



bagi aku, bukan semua menda dalam hidup kita boleh miliki

harta besar ke? pasangan mantap ke? fizikal kacak atau cantik ke?

itu semua adalah takdir dan aku rasa Allah swt telah pun memberi yg terbaik untuk hamba Nya

cuma kita aje yg menerajuinya



bersyukur aje dengan pemberian tuhan berserta dengan usaha yg berterusan

InsyaAllah anda sentiasa tenang,gembira & bahagia dalam hidup

huhu



10 comment(s):

the malay male said...

Bersederhana

Jurutera & Kalkulator said...

"bukan semua menda dalam hidup kita boleh miliki" Setuju sangat dgn part ni.

TejaPunBoleh™ said...

Bersyukurlah

Samad said...

itu pasal semua benda dia buat tak dapat yg bagus. belum apa2 dah rasa kurang

kaizenDaGreat said...

dia mb memang kurang konfiden dengan diri sendiri kot. cuba mintak dia duk kat gaza setengah hari... kita tgk syukur ke tak dia... hihihi

i'm shin... i'm inesen said...

kuat berangan~

Encik H said...

kadang2 org selalu rasa dia kurang and nak lebih dari org lain ni pun bagus jugak..sebab dia cuba untuk jadi lebih baik, better berbanding sekarang..

and kadang2 pulak, macam yg ko cakap la..selalu rasa kurang and nak lebih tu macam kurang bersyukur pulak dgn apa yg ada..

outbound malang said...

kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
semoga menjadi semangat .. :)
Tidak ada yang namanya hari yang tidak penting dalam kehidupan manusia ini. Setiap saat berharga.

aswadz said...

bkn sumer benda dlm dunia ni kita bole dpt. ye tak.

Rapunzeel Cikilolo said...

lebih mane sangat die boleh pegi?