Monday, December 24, 2012

tak elok



nak jadi cerita adik ipar aku td keluar darah

nasib baik bukan keguguran, baby masih ok walau baru 1 bln lebih

syukur



btw hari tu mereka, adik adik aku berserta adik ipar aku gi air terjun ulu yam

mandi manda bercuti sbb ada 3 org adik aku turun shah Alam

aku je tak dapat join sbb kerja



dalam mereka berseronok itu

sorang member tempat kerja bg nasihat, pompuan yg baru pregnant tak elok masuk hutan 

i mean d'sbbkan air terjun tu dekat hutan gak, dia rasa mmg tak elok untuk adik ipar aku tuh join

menda menda alah tu, well u know who sgt suka pompuan yg tgh pregnant nih

tambah-tambah kalau ibu tak kuat atau baby masih muda ( tak cukup matang lagi )



aku tak maulah percaya

tapi itulah ceritanya, kdg petua org tua boleh pakai gak

tambah-tambah kat sana byk batu,air & licin, karang jadi lain plak



Alhamdullilah semua selamat masa doktor check tadi

tulah pasal tetiba aku teringat cerita member tempat kerja aku semalam,mungkin kebetulan kot

Wallahullam...


9 comment(s):

Cik Pensil said...

alhamdulilah tak ada apa2 .

petua2 atau pantang larang ni kadang boleh pakai kadang rasa macam tak logik . kalau ada logiknya tu , oklah .

lagipun patang larang , ni macam nak takut2kan kita supaya tak buat . hehe . betul tak ?

Syazwan Che Deraman said...

petua orang orang tua ni.
bukan setakat menyentuh adab je kan.
ada yang menyentuh benda ghaib,

apa apa pun.
nasib baik ok.

lepas ni takleh ambik mudah dah pesanan orang tua tua.

bagus jugak bro kongsi.
at least, ada yang sedar, termasuk aku.

Payeh Kuced said...

kadang2 pantang larang ni ada jugak baik dia kan... hmm..

Amin A. R said...

syukurlah tak terjadi yg x baik....benda2 mistik ni tak boleh jugak kalau x percaya....

Poi Blogger said...

arap xde apa2 ygx elok la blaku,,, amin,,

the malay male said...

Alhamdullilah baby ok... Klu tak mesti sedih kan

dee said...

eh? apsal aku baru tau?

kirim salam sayang dekat preggy mom tu. kiss muah muahh kan ye baby tu nanti :)

Rapunzeel Cikilolo said...

semoga semuanya selamat...

Syakilla kebebeh said...

ada baik nya juga pantang larang dan kata2 orng tu ni kengkadang...semoga semunya baik2 shj