Sunday, May 29, 2011

10 tentang hal aku





Keadaan yg mcm-mcm skrg nih...meh aku luah atau cerita sikit kat sini.Adala effect kat aku walau tak seberapa. Ada yg baik dan ada yg buruk.



1.) Aku nih bukan jenis nak marah-marah owg, tp sekali ko wat aku marah, aku bole wat ko bunuh diri.Statement aku kadang-kadang mmg laser!...nanggisla ko ngn kekejaman aku (ha..ha..gelak evil!). Jgn ingat owg lembut ati mcm aku nih sedap-sedap ko nak tindas.



2.) Mula terfikir akan hal kahwin, insyaAllah lagi tiga 3 tahun, already plan but will see...dlm tempoh nih aku nak cari dan kumpul harta byk-byk utk dimensi baru tu nnti.



3.) Ekonomi Malaysia mcm tak kukuh sgt skrg nih, harga naik sana sini.Kalau tak pandai jaga, utang makin bertambah plus perbelanjaan sekali pun. Pandai-pandaila budget ok !



4.) Tengah bersedia utk jadi pengapit owg...tak penah aku terfikir dlm hidup aku ke arah itu.



5.) Aku mintak jauh sikap-sikap buruk yg mengapi-apikan owg...dengki,tangguk di air keruh dan tak bersyukur ngn apa yg telah ada.



6.) Aku perlu keluar dr kepopong selesa, kadang-kadang perlu menda baru. Keberanian tlgla ko muncul.Nak tak nak kena sahut cabaran. Zaman skrg mcm-mcm, kalau tak do something mcm tu la ko.Kat takut lama.



7.) Aku tgh obses ngn iphone skrg nih...entah pe jadahnyer aku tak tau.Nak beli mcm bukan keperluan lak...entah lol.



8.) Aku nak bercuti ke luar negara, tp tengah cari lubang. Ada sape-sape nak teman,jadi tukang plan ke?Kita merai sama-sama. kawan-kawan baik makin susah nak hang out.Mereka mcm byk komitment yg menyebabkan aku takleh kaco mereka.



9.) Kadang-kadang aku gembira ngn diri aku. Tp kadang-kadang tak.Rungsing dengan flow skrg nih.Mcm wat aku tak kukuh jiwa raga.



10.) Keje skrg dah ok...tp biasa je dan tak mencabar. Nak cari keje baru malas...gaji pun ok lol...








4 comment(s):

delarocha said...

semoga dipermudahkan segala urusan

Azmer Lias said...

no 2 tu kne percepatkn..hehe

Joey said...

nombor 8 tu aku nak!!!!!

sebut nombor 7, aku rasa terfikir nak tukar henfon. henfon skrg cepat abis baterilaa.


nombor 6 dan 10 tu mcm sama jer mcm aku, tapi why fix if it ain't broken kan?? lainla kalau bapak ko Datuk or Tan Sri.

nombor 2 tu nampak perubahan ko. Sebagai kawan aku sentiasa menyokong perubahan ke arah kebaikan :)

nombor 3, aku memang tengah sesak. wakakaka. on the way tu fix it. harap2 berjaya.still nak beli rumah dan kereta. eh. kereta dulu.

itu jer aku nak komen. sekian, terima kasih.

encikReza said...

jom p hong kong nak?