Wednesday, May 4, 2011

Kuching day 2





Hari kedua, senang cerita kemuncak segala-galanya. Suka!!!

Kami bereempat gi Bako National Park, lepas sarapan segala dan perut kenyang perjalanan dimulakan walau hujan agak renyai2 sikit.Tp okla tak ganggu plan kami.

Sampai aje cuak sbb kami kena seberang sungai yg katanya ada buaya. Korang tgkla signboard tu, tp nasib baik tak jumpa diaowg masa otw. Berdebar-debar dalam hati.

FYI, jalan-jalan kat bandar Kuching nih mcm xde signboard sangat compare ngn bandar KL yg berlambak2 tu.Sbb tu senang gila kami sesat kat sini dan terpaksa guna GPS. Nak wat can ana byk jalan sehala lak tu, nak lintas2 sesuka hati mmg tak bole rr.




Sgt syok kat taman nih, mmg superb rr...kami siap jungle tracking ngn suka hati walau hujan boleh tahan renyainyer. FYI aku cuma berselipar @ sandal je...mmg giler!! Nasib baik takde ape2 berlaku,kalau tergelecek gelongsor ke ape ke? Tak tau rr...

Mmg main redah aje sbb aku mmg tak bwk kasut.



Hutan agak dara, ngn pantai yg bole tahan cantik. Kami tak naik ke puncak pulau utk tgk air terjun sbb jalan licin dan tinggi plus xde group2 pelancong lain yg menuju ke atas. So tak berani rr kami. Mana berani berempat aje beb,kan tak pasal2 masuk muka depan akhbar lak.

Akhirnya kami finish kat pantai yg best dan permai....suka..suka ...suka...!!!




See!! Ada buaya tau sungai serawak nih!

Next lepas berehat segala, kami gi ambik angin segar kat area Waterfront pahtu naik sampan RM0.50 gi seberang utk makan. Kami singgah kat My Village jamu perut kami yg kosong nih.

So far so good kat sini walau aku rasa bandar Kuching nih agak berbeza ngn KL, parking senang tp kalau tak beli kupon mmg kena saman. Cakap pasal saman, aduiyaiii...tuhan je yg tau, yala manala tau pakai kaedah nih, senang2 aje duit sampingan lain melayan. Gaya ala2 bandar Melaka plak.

1 comment(s):