Monday, May 2, 2011

Kuching day 1





6.40am naik flight kat KLIA,excited bangat nak bercuti. Dengan senang hati berada dlm flight, kira2 1 jam 45minit selamat tiba kat lapangan terbang Kuching. My fren Yana jemput kami kat airport. Nasib baik ada dia, dia yg temankan kami bercuti kali ni, thnks 2 her gak sbb tumpangkan kami kat kereta barunya.


Bole berjalan ke sana ke sini ngn keretanya tu. Actully lega sbb ada mmber nak teman kat Kuching nih, sbb kalau main redah je susah gak kami.




So far ok la kat Kuching nih walau aku rasa bandar nih mcm kurang owg, tak jem sgt, bersih plak tu, parking pun tak full dan nak wat apa-apa tak crowded sgtla...mcm bandaraya senang je. Ye ekk?




Ada a few menda-menda baru/ berbeza aku jumpa kat sini, berbeza la berbanding duk semenanjung.Antaranya manyak makanan berasaskan chinese nye stail, makan pun jrg ada yg berkuah melainkan ada sup, air limau yg diletak garam, pahtu plak evironment,jalan-jalan dan surround bandar sgt bersih dan terkawal. Walhal aku tak nampak pun pekerja DBKU ngah sapu2 sampah kat tepi-tepi jalan.




Kat sini mulut jgn celupar(mmber dah pesan siap2) sbb mungkin nnti kena pelakuk kayu hoki atau santau segera.Ambik ko!




Tp mereka(warga kuching) tetap ramah ngn owg luar.




Paling syok bila jumpa nasi goreng enjin! Then apa2 nama-nama makanan mostly letak special yg mana kalau special mesti ada telur mata. Cth nasi goreng special atau mee goreng yg diletak telur mata satu.



Syukur sbb member2 aku dah siap buat tentative sendiri, so takdela membabi buta redah mana aje.



Ini baru hari pertama aku share.Next kita tgk hari kedua lak. 4 hari aku akan bercuti kat Kuching nih,rasa mcm mg malas nak balik smbung keje kat KL tuh.




9 comment(s):

Rozuan Ismail said...

BESTNYA KUCHING.TAK PERNAH PERGI SANA.nasi goreng enjin?pelik!x pernah dengar

delarocha said...

seronok nampak.. huhu

bile la gua nak buang fobia takut naik kapalterbang ni???

achik ezam said...

wah wah wah dia pegi jauh dari kite lah.....

CintaZulaikha said...

wahhhhhhhhhhhh dpt naik belon~~Weeeeeeee

Joey said...

wah..hahaha

dah gi makan kat taman kereta??

dah lepak2 kat water front?? (becareful kat sana, especially kalau dah jauh malam)

dah try menyusur sungai?? :)

http://bukankosong.blogspot.com/ said...

Rozuan: ituler...unik bangat, rasa pun best

Delarocha: aku pun takut gak, tp redah je, kata nak bercuti..

Ezam: aku nak pergi tempat ko pegi tu,belum gi agi

http://bukankosong.blogspot.com/ said...

kak Ika: belon firefly

Joey: taman kereta? yg tempat jamu seafood ekk? top apa entah..

Waterfront itu sudah tentu, jauh malam napa lak?

mesti susur sungai yg RM0.50, gi makan dan beli kek lapis kat situ.

:: Azizah Alwi:: said...

top spot..heehe..bestkan melancong ke bandar kuching..maju tak2.?? haha

Piah Becok said...

aaaaaaaaaa... bestnye gi kuching... jeles okeh? huk huk huk



terbaru: KONDOM ITU BUKAN UNTUK DIMAKAN