Wednesday, July 6, 2011

Ego tinggi



Manusia berego tinggi...

Kadang ada disekeliling kita, even kita sendiri pun kalau tak silap mempunyai ego yg bole tahan juga.

Ego atau kata lain agah,sombong,kekwat,suka ketegak, asyik nak menang,tak leh ditegur atau dibagi nasihat...ini ini semua mmg seiring sejalan ngn kata nama ego nih. Manusia yg miliki sifat spt nih mmg akan disisihkan kadang2 atau mungkin juga dilayan nak tak nak je.


Wisau aku dengan mereka sbb kadang2 bole buat owg sekeliling terasa dengan sikapnya tu.

Tp kekadang ada bagusnya gak sbb owg kata manusia (berego tinggi)hati batu mcm nih bole jadi pemimpin yg baik.Entah lol, bg aku tak kot. Aku lebih suka guna pendekatan mesra,ramah dan bole tolak ansur.


Kadang berego juga tp tika perlu je. Tgk pada keadaan.

Owg yg selalu nak menang dah berego nih mmg takleh bawa majlis, kalau egonya tu parah sgt,sila bersedia utk kehilangan kawan sorang demi sorang ye.






*Kat tempat keje anda ada tak owg mcm nih?

6 comment(s):

delarocha said...

buang ego... hargai perbezaan :-)

achik ezam said...

ego kena bertempat.

ABU said...

tak suka orng ego tinggi..susah nak bawak bebincang...

http://bukankosong.blogspot.com/ said...

Delarocha:yup, sokong 100%

Ezam: ego dalam bercinta ye

ABU: kalau jd team kita mmg bala,ha..ha..

Drunbella Khoo said...

i memang ada masalah ego tinggi neh.
hadui.
selalu gaduh dengan bf sebab ego i.
hati keras macam batu.
dengan mak abah pun i ego jugak.
dah try nak kawal tapi xboleh.
:(
kalau i kata tak, maknanya memang tak laa.

KiD said...

motor ego.