Monday, July 18, 2011

Series drama Philipine lebih jujur



Korang perasan tak?

Berbanding dengan mana2 series atau cerita atau drama, Filipine nyer cerita atau drama seperti lebih ikhlas. Cuba tengok mereka...mereka tetap jujur dengan budaya mereka, keadaan tempat tinggal mereka dan para pelakon mereka.

Cur kita tgk...mostly kalau drama mmg kawasan kg lah mereka tonjolkan, shooting dlm rumah papan,kws spt setinggan, dengan penduduk yg berkemban, baju kotor,compang camping serta mandi kat luar(bukan dlm bilik air)...

Keadaan nih mmg lebih kurang tempat kita Malaysia rr...

Tp kalau tgk cerita Melayu mmg jarang papar...even rumah kg pun tetap bersih segala.

Mereka benar2 jujur...kalau certain2 tu mmg nmpak daif sgt...

Pinoy / Phillipine nyer cerita nih tak byk sgt jd hits kat Malaysia compare ngn cerita Indon, antara yg penah popular pun spt 'Pangako Sayo' dan 'Marimar' .

Tp Marimar byk papar hal2 owg kaya.

Namun kalau korang rajin search je kat youtube...tgk rr, mmg byk drama2 mereka shooting kat umah atau daerah spt setinggan atau kg. Mmg jujur rr mengambarkan tempat mereka. Specially cerita type Indie mereka.






*Yg paling hipokrit cerita hindustan...semua tempat specially tempat menari dan menyanyi mmg lawo giler tempatnya.Sanggup pergi oversea semata nak shoot scene menari menyanyi je.


4 comment(s):

CintaZulaikha said...

kakkakkakak...ceta hindustan ttu mmg berlebey2...tak masuk dek akal kekadang~~

W. Hidney said...

hahaha no komen pasal filem hindi tu

Chempaka Sari said...

hindi sgt lari dari norma asal.. sbb tu ramai orang kaya tak sedar masih ramai yg miskin kat negara diorang...

flyz said...

Ika & Hidney: kannn...nasib baik tarian mereka mengancam

Chempaka sari: tu lar...wangi plak tu bau mereka