Tuesday, June 21, 2011

Bermalas-malasan



Kadang2 kita lebih senang menyendiri, tanpa mau diganggu dan hanya mahu berada di rumah atau dibilik tanpa disapa atau diganggu sesiapa.

Kalau bule call tak mau angkat dan sms tak mau jwb.

Kdg2 saat spt nih akan dtg dalam hidup kita yg mana kita just mahu menyendiri, bukan ada masalah pun cuma mau bersenang lenang tanpa diganggu specially bila time cuti menjelma.

Aku 2 hari nih lately mcm tu. Nasib baik cuti. Aku bermalas-malasan tahap giler2, hanya berteman bantal,laptop,internet,TV dan sedikit mknn kat sebelah.

Kadang2 nak turun beli mknan kat bwh pun malas. Nak mandi malas, basuh baju malas dan semuanya malas.

Tak elok pun tabiat nih sbb bole wat ko jadi PEMALAS, sekali sekala aje dibenarkan. Kununnya nak reward diri setelah penat bekerja beberapa hari. Kalau rasa ini sbg satu terapi utk diri sendiri apa salahnya kannn?...

Terapi dari ketensionan dan keserabukkan hidup. Maka ubatnya adalah bermalas-malasan kat bilik.Nak cuba? Sila sila....


6 comment(s):

[sutera kasih] said...

dah berbulan2 cuba terapi ni..berat pun naik hehe

Aman Ibrahim said...

haha sama la~ nih dah berbulan bulan terapi, berat bdn pown happy

achik ezam said...

susa share bilik...dh xde moment2 tuh..huhuhu

CintaZulaikha said...

bermalasan its the best...huhuhu

::FAIZ FARISH:: said...

aku suka tido kalau mals jalan... hehehehehehe

http://bukankosong.blogspot.com/ said...

Aman & Sutera Kasih: samala kiter...wisau..

Ezam: ye...aku paham

Ika: Best!!

Faiz: Tidur kalau selalu tak syok gak