Tuesday, June 14, 2011

Super lapan



Motip gambar tiket wyg very the romantik...ha..ha..saje je, after edit td...


Btw baru je pah tgk wyg...cerita spt yg tertera kat gambar tu. Superb and best!!! kata kau...pueh hati, yela...penerbit stephen spilberg kanzz...


Warga seni perfileman Malaysia patut contohi diaowg wat filem...mmg rr aku tau CGI tak bole sehebat mereka but cara penyampaian mereka menerusi filem ini patut dicontohi.


Iaitu dari elemen pengenalan watak tu...alien tu dr awal agi muncul but yg bestnya muncul sekejab2 and sekali sekala...camera pun tak fokus terus kat alien tu ...so segala kelemahan CGI makhluk alien xleh nampak...


Ini tak mcm cerita melayu...kalau tang hantu tu, satu bdn bole nengok...tepung gomok kat muka pun bole nampak agi. So tak surprisela hantunya and hilangkan feel takut penonton.


Alien nih selalu disembunyikan pengarah...cuma kdg2 nmpak kesan kemunculannya di sekeliling, barula penonton ada feel nak stay lama utk nak tahu rupa alien tu tul tak..


Berkenaan jalan cerita...superb...mereka olah ngn baik aje...pelakon bdk2 pun tak kaku, penuh dramatik, dari awal smpai akhir byk scene bebudak nih yg menampakkan mereka pun hebat menerajui jalan cerita.


Korang gi rr tgk sendiri...cerita yg berkisar akan alien yg cuba menyelamatkan diri, cari solution nak pulang ke dunia dia.Bebudak nih plak cuba nak wat filem sendiri, cerita zombi yg menyebabkan mereka pun terlibat sekali ngn alien nih...


Tak lupa juga elemen sedih pasal kekeluargaan juga ditonjolkan...pendek kata drama ada, alien ada, adventure pun ada. 3 dalam satu la kata ko. Bestttttt!!!




*Upanya super 8 tu adalah berkenaan 8 owg bdk...pening pikir apa kaitan tajuk nih ngn alien?


4 comment(s):

mr.panda said...

zomba..heeheheheee...

mr.panda said...

dah tengok dah..best sgt3..terbaik ar..yang penting nak pecah perut aku bila diaorang buat zomba..hahahahaaa

Deeyaudeen Sabri said...

mmg kene tengok nih.. haha ko belanje aku wehh ! :)

http://bukankosong.blogspot.com/ said...

Mr Panda: zomba? kreativ gak bebudak tu..kecik2 dah gigih nk wat filem

Deen: ekk...kena belanja kah? 10 sebab? ha..ha...