Saturday, June 18, 2011

Cermin mata



Susah gak pakai cermin mata nih ya...

Dahla susah, merimaskan, then kalau ilang mmg alamat membataskan suma keje nak buat. Kalau pakai konteks lens plak leceh katanya, sbb malamnya kena bukak,basuh...

Itu kata-kata kawan aku larr....dia macam marah kat aku sbb aku kata syok plak pakai konteks lens atau cermin mata.

Bukan setakat bule bergaya, nmpak hensem plak bila kat muka nih kata aku.

Lagi parah katanya, tiap2 tahun tambah power, then tambah duit agi, itu kalau belum cermin mata tu rosak,pecah...kalau tak beratus2 lagi melayang.

Hurrmmm...entah lol, tp bg aku smart pe pakai cermin mata, aku pakai yg xde power je, just yg bergaya-gaya tu. At least nmpak lain...

Biasala manusia nih kan, bila dia dah lalui baru dia tau susah payah menanggung menda tu, kalau tak elok je,senang je di matanya.


7 comment(s):

delarocha said...

sekadar untuk bergaya la ni ye

intan.maisarah said...

rumit pakai cermin mata
tapi
tanpa cermin mata
sara tak mampu nak menikmati alam

achik ezam said...

orgnya spek yg pecah tak ganti lagi..nin pakai spek lama...huhuhu

::FAIZ FARISH:: said...

aku pakai gak. tp kekadang je. power aku tak tinggi

yuszeanayunus said...

susah gilak pake cermin mata..kalau diberi pilihan sik mau kamek pake tapi tuh la...huhuhuh.,..

http://bukankosong.blogspot.com/ said...

Delarocha: gitula gamaknyer

Intan: a ah...tul2, cam kelam plak alam

Ezam: bulan depan gaji masuk beli baru

Faiz: mesti chumil pah pakai

Yana: ko lawa dgn spek mata yana

Mr. Tokey said...

ekceli spek mata dh jadik satu tren fesyen selain daripada 1 kaedah pemulihan vision mata nowadays..nice!