Sunday, April 17, 2011

Abg security baju kuning AKA penculik



Lupakan terus akan hal yg sedih tu...tak sesuai utk d'pikirkan lagi.

Btw...aku ada satu cerita nk share ngn korang, berlaku hari ni tau,kat tempat keje aku.Lawak gilaks...

Cerita bermula....

Ada sorang makcik bersama dua orang anaknya,sorang anak pompuannya dah besar dan sorang lagi masih kecik agi, masa diaowg berdua sibuk shopping,anak kecik tu main-main dan lari-lari kat bahagian pakaian.

Seorang security tertengok anak kecik tu berlari terbiar, so dia pun kejar budak tu takut budak tu sesat. Then pegang dia nak bawak nak gi cari mak ayah budak kecik tu. Nak dijadikan cerita security nih pakai baju biasa je ( sbb kena nyamar jadi customer hari nih, taktik nk tangkap pencuri ). Pakai baju warna kuning dan dia tak perasan kakak dan mak budak kecik tu.

Then bila mak budak tu tertengok, dia cepat-cepat ke arah security yg menyamar td, dia risau sbb ingat anak dia nk kena culik.Cepat-cepat dia ambik anaknya.

Makcik dan anak pompuannya cam bengang so gi la lapor kejadian nih kat information kaunter kami, bgtau tadi anak dia hampir-hampir nak kena culik,disambar oleh sorang yg tak dikenali, berbaju kuning katanya.

Apa lagi lepas tu bising la satu jusco sbb ada penculik kat dalam, semua security get ready dan cuba cam mana penculik yg berbaju kuning tu.

Then aku nyer incharge security, dapat information melalui walkie talkie akan kejadian nih, dia pun get ready la, turun padang check, hari nih dia pakai baju biasa so senang dia menyamar nak cam pencuri.

So pergila dia ke information kaunter nak jumpa mak dan kakak budak kecik tu utk nak dapatkan keterangan selanjutnya. Apa lagi!!! Tiga-tiga tergamam, sbb yg dtg adalah brother security yg berbaju biasa dan color kuning.

Barula makcik dan kakak budak tu tau, upanyer owg yg memengang anaknya tadi adalah security jusco sini yg menyamar jadi customer. Ha...ha..semua malu dan gelak besar lepas tu.

Bila incharge security tu masuk office,kami ramai-ramai gelak...yala...satu Jusco gempar sbb berita nih, upa-upanyer salah paham je.


5 comment(s):

Rozuan Ismail said...

haha..kesian abg tuh.. redha je la yer abg

::FAIZ FARISH:: said...

kalau aku, aku ketuk kpala makcik tu... bengap sangat

khaifaiz said...

haha.. besar juga impak salah faham ni..

flyz said...

Rozuan: tu rr, tp dia steady je.. :P

Faiz: makcik tu tak tau sbnarnya bro tu security, maklumla tak pakai ID

Khaifaiz: Kan? hampir2 jd kes culik plak...

Magrib said...

wah! smpai mcm tu skali.. tak patut... nyway entry anda cool.. suka dan datang la jemput join GA dari saya.. sila click sini.. 2nd Give Away dari Magrib

atau pown, copy dan paste link ini..
http://magribmenjelma.blogspot.com/2011/03/2nd-give-away-dari-magrib-ga-datang.html