Wednesday, April 27, 2011

Kenapa lelaki selalu gembira


Korang mesti terfikir bukan? Kenapa lelaki selalu gembira dan suka berfoya-foya dan selalu orang sebut iaitu suka enjoy sana sini tanpa memikirkan baik atau buruk. Dianggap semua sama sahaja? Korang mesti rasa pelik kan? Disini aku nak beritahu korang sebab apa menjadi begini...



1) Tak perlu mengandung atau beranak.

2) Boleh kencing merata-rata dan berdiri plak tuh.

3) Kerjanya sama tapi gajinya lebih.

4) Kedut dan boroi lambang kejantanan.

5) Orang tak pandang ke dada bila bercakap dengan lelaki.

6) Berbual di telefon 30 saat sahaja kerana tak perlu cakap lama-lama.

7) Boleh pakai baju dan seluar semasa cuti untuk 5 hari tanpa basuh.

8) Dipuji sebab berjaya mengeluarkan idea yang ciput.

9) Boleh pakai seluar dalam berharga RM9.90 sekotak (ada tiga helai).

10) Boleh pakai baju yang berkedut.

11) Apa yang ada dimuka semuanya original.

12) Stail rambut sama sahaja, mungkin bertahun-tahun atau berdekad.

13) Boleh pakai sepasang kasut dan stokin sampai koyak.

14) Boleh pakai seluar pendek walaupun kaki macam ....!!!

15) Misai berserabut?? tiada masalah la!

10 comment(s):

Rozuan Ismail said...

hidup lelaki simple.cool.steady.sudah lumrah.

Syakir Rahman said...

semua alasan tuh mcm xde kne mgena je....jawapan die satu je, lelaki sentiasa nk kn keseronokan sbb tanggunjwab lelaki besar..kdg2 tangungjwab tuh adalah stu bebanan bg lelaki..sbb tuh laki suke main2 sbb xnk bnde tuh terlalu siyes sgt yg boleh menjurus kpd stress....

intan.maisarah said...

:)

hans said...

hahahahaha
tapi kalau lelaki tu mengamalkan semua dalam list tu bagi aku lelaki itu sangat teruk lah
hohoho

::FAIZ FARISH:: said...

kahkahkah.....

W. Hidney said...

lelaki tak pakai mekap, tu sebab diorg tak payah rasa OREN

encikReza said...

lelaki malas nk panjang²kan masalah
sbb makin panjang
bukan makin selesai!

CintaZulaikha said...

kakkakkakka....mmg la, nama pon lelekai~~LOL

http://bukankosong.blogspot.com/ said...

Rozuan: yup,simple is senang,xyah nk pk pk complicated

Syakir: apepun tgk owg gak,tak semua yg d'list tu lelaki berperangai mcm tu

intan: senyum je ekk?

hans: yg buruk2 tu jgn buat...selamat

http://bukankosong.blogspot.com/ said...

faiz: :P

Hidney: baru rr macho beb

Reza: benar...yg complicated nih menyusahkan

Kak Ika: tu la gamaknya yer