Thursday, April 21, 2011

Menari dengan hati




Hilang pun habuk kat bilik! Bersih bersih bersih...tenang tengok surrounding yg licin suma!! Aku dah halau semua petualang kat bilik ngn penyapu dan bulu ayam tadi...ha..ha..


Dua hari dah cuti, cepat aje masa berlalu, manala cukup lagi rehat tambah dengan mood malas aku nak gi keje, hu..hu..pepe jela, lagipun esok keje pagi. Tak heran sgt...

Korang pe cerita ekk? Ok tak kat tempat keje tu? Enjoy tak? Tertekan ke? Kerja berlambak ke? Harapla tak, harap enjoyz je keje. Biasala keje, ada pasang surut, mana ada hari-hari enjoy dan bahagia, sesekali tension gak melayanz keadaan kat tempat keje yg sukar diduga.


Macam bos aku cakap, dunia keje mmg cam nih, so kalau dilanda dugaan atau kena marah tu wat bodo je! Esok esok okla tu.


Aku ok je walau kadang-kadang terasa hati sikit tp lantakla...lama-lama okla tu. Aku penah kena sekali so aku rasa no hal kot utk yg kedua nih.


May be kena cari suasana baru, cerita baru atau feel baru. Baru syok...semalam aku beli h,set baru lepaskan geram, awal bulan depan lak nak gi bercuti ke Kuching ( 4 hari 3 malam ), ok rr tu penat-penat keje sesekali enjoyzzz...




*Btw..tajuk kat atas tu, maknanya hidup perlu happy happy bukan sedih. Tak gitu?!

7 comment(s):

encikReza said...

katne ek bilik ni???

bukankosong said...

Bilik? Kat umah aku la beb...hu..hu..

::FAIZ FARISH:: said...

kalaula aku kaya raya, tak perlu kerja, duk rumah je... kan best... Verangan...

bukankosong said...

Faiz: nnti ko bosan lak, hidup tak mencabar katanya

CintaZulaikha said...

bersihnya bilik..anak teruna sapa la nih???kihkih

Rozuan Ismail said...

pergh,kemas gila..salute..susah aku nak kemas bilik mcm ni

bukankosong said...

Kak Ika: after 2 months, ni baru bersih...ha..ha..

Rozuan: ha..ha..itu pandangan yg bersih, kalau tgk yg sblm nih bunuh diri korang...:p